czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:202/307)

Fasola adzuki w paprykowo pomidorowym sosie 93

organizmie. Wywar z gotowanej fasoli, 100 ml dziennie, stanowi idealny środek na zapalenie nerek . Skworcu wie, co dobre.   Składniki 1 szklanka ugotowanej fasoli adzuki 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 papryki czerwone 1 szklanka passaty pomidorowej olej rzepakowy do smażenia 3 pętka wędzonych frankfurterek 1 szczypta kozieradki 1 szczypta mielonej czerwonej papryki 1 szczypta wędzonej mielonej papryki(...)natka pietruszki sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Fasolę moczymy przez 12 godzin. Odsączamy. Przez godzinę (w proporcji 1:5- jedna część fasoli, 5 części wody) gotujemy, wywar zlewamy, fasolę ponownie zalewamy i gotujemy do jej miękkości. Odsączamy. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekany czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w większe kawałki, paprykę

R'n'G Kitchen
Kotleciki z czerwonej soczewicy z jarmużem 191

Kotlety z białej fasoli cieszą się na blogu popularnością, wręcz biją rekordy wyświetleń. Bardzo mnie to cieszy i wierzę, że przynajmniej część z Was spróbuje ich smaku. Dzisiaj będę namawiać na przygotowanie podobnych kotlecików, ale z czerwonej soczewicy. To również fantastyczne źródło białka, więc może zastąpić mięso. Na pewno jest to propozycja dla tych, którzy właśnie od mięsa stopniowo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta z serka wiejskiego i fasoli 158

Niedawno wróciłam do tego przysmaku. Ostrożnie, bo smakuje mi serek tylko jednej firmy :D Pasta jest pewnego rodzaju wariacją na jego temat. Fasola oprócz smaku dodaje treściwość, rukola to mój dodatek obowiązkowy do kanapki, a czerwona cebulka niczym wisienka na torcie uzupełnia tę mieszankę. Majonez jest(...)dodatkiem, a nie koniecznością, osoby unikające tego typu produktów ( w tym na diecie) mogą uśmiechnąć się do tej pasty :) Składniki: 1 mała czerwona cebula 1 opakowanie serka wiejskiego (około 200 gram) pół puszki białej fasoli garść rukoli łyżeczka sosu sojowego łyżka majonezu (opcjonalnie) łyżka oleju do smażenia pieprz do smaku Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dość mocno

CynamonemPoOczach
PATISONY FASZEROWANE WARZYWAMI 127

lekkostrawne i dietetyczne. SKŁADNIKI: 3   patisony o średnicy około 10-12 cm 1 szalotka 1 cebula dymka 6-7 pieczarek 1/2 strąka czerwonej papryki 6 suszonych pomidorów w oleju 1/2 puszki białej, drobnej fasoli 1 łyżka kaparów 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz olej w którym były suszone pomidory A jak to zrobić(...)łyżkę oleju (tego z pomidorów), dodać pokrojoną szalotkę. Do zeszklonej szalotki, dorzucić pokrojone w półplasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i wszystko razem podsmażyć, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliło. Dodać przepłukaną i odsączoną fasolę, pokrojone w paski suszone pomidory, oraz kapary. Całość doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem i drobno posiekaną dymką

Kuchnia w opałach
Feijoada w wersji uproszczonej 188

gulasz 3 laski kiełbasy wawelskiej (całe opakowanie złożone z 4 lasek to waga 390 gram) 0,2 kg boczku wędzonego  0,5 kg fasoli czarnej 1 papryka zielona duża 2 średnie cebule czerwone 3 ząbki czosnku pęk świeżej kolendry 1 łyżka octu winnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 kostki knorr  olej Przygotowanie:  Moczymy fasolę

Smaki Brazylii
Pasta z fasoli i pieczonej papryki 59

Zrobiłam wczoraj przegenialną potrawę z fasoli. Nie podzielę się jednak z Wami przepisem, ponieważ praktycznie wchłonęliśmy ją od razu. Dziś My, z oczami biednego pudla, zmusił mnie do zrobienia powtórki. Robię ją więc ponownie, w najbliższych dniach przepis pojawi się na pewno. Żeby nie przesadzić z ilością fasoli w tym cudzie (bo oczywiście ugotowałam jej za dużo), część z niej(...)czosnek, kumin i kolendra. Było pysznie. W lodówce znalazłam jeszcze trochę zieleniny w postaci rukoli. I wyszło, to co wyszło. Ekstra. Składniki: 1 szklanka ugotowanej fasoli (ja użyłam pięknego Jasia karłowatego) pół czerwonej papryki 1 duży ząbek czosnku 1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżki oliwy extra virgin parę liści rukoli (opcjonalnie) olej rzepakowy sól

Kardamonovy
Feijão tropeiro czyli co jedzono na brazylijskim Dzikim Zachodzie 157

dodawać bekon, boczek lub kiełbasę. Nasza wersja feijão tropeiro to ta lekko zmodyfikowana z większa ilością składników. Składniki (porcja 6 osób) 1) 500 gram fasoli czarne oczko (feijão fradinho) 2) pół cebuli czerwonej 3) 2 ząbki czosnku 4) laska kiełbasy (dowolna ale nie sucha typu krakowska) 5) 100 gram boczku wędzonego 6) kostka knorr 7) 2 łyżki oliwy(...)łyżeczki soli Przygotowanie: Fasolę gotujemy w lekko osolonej wodzie pół godziny. Nie ma potrzeby moczyć fasoli wcześniej. Dodajemy również kostkę knorr. Po ugotowaniu fasoli, odcedzamy wodę. Boczek i kiełbasę kroimy w kawałki. Kroimy w maleńką kostkę. Ząbki czosnku zgniatamy

Smaki Brazylii
Pasztet wegetariański. 199

trochę pasztetu w nie wyjaśnionych okolicznościach znikło... Następnym razem gdy będę go piekła a zarazem rada dla was dodajcie czosnekkkkk ;) Składniki: 200 gram suchej fasoli białej 200 gram suchej soczewicy u mnie czerwona 5 sztuk pieczarek 3 sztuki marchewek 1,5 sztuk cebuli przyprawy: chili, pieprz, przyprawa Warzywko, sól, bazylia, oregano 3 łyżki otrębów jeśli wolicie bułkę tartą(...)proszę bardzo. 1 jajko Fasole i soczewicę zalewamy woda i odstawiamy na 24 godziny do namoczenia. Następnie gotujemy do  miękkości...Marchew i pieczarki ścieramy na tartce o grubych oczkach... Cebule kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle...dodajemy pieczarki i marchew i podsmażamy aż puszczą soki... Fasole i soczewice blenderujemy, nie powiem sprawiło mi to trochę problemu gdybym chciała

NaKońcuJęzyka
Pomidorowa pasta z makreli 71

pomidorowa pasta z makreli Składniki: pomidorowa pasta z makreli 1 mała makrela (ok. 300 g) 3 jajka 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka majonezu pół pęczka koperku 1 mała czerwona cebula łyżka soku z cytryny sól, świeżo mielony pieprz Pomidorowa pasta z makreli – jak zrobić? Jajka ugotuj na twardo, a makrelę obierz ze skóry, pozbawiając ją ości. Wszystkie(...)chlebie. Zobacz też inne przepisy na pasty kanapkowe Smalec z fasoli Pomidorowa pasta z cieciorki Pasta ze słonecznika Hummus z kolendrą Fava – pasta z grochu Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi

okolicepalnika.pl
Turcja - Sałatka z białej fasoli z tahini (Tahinli Piyaz) 80

Tahinli Piyaz to specjał z okolic tureckiej Antalyi. Jest to sałatka z białej fasoli z lekko kwaśnym sosem z tahini i oliwy. Samo zdrowie! Miłośnikom kuchni tureckiej polecamy również nasze przepisy na kofty z soczewicy i bulguru , czorbę z czerwonej soczewicy . Jeśli kogoś interesują kuchnie(...)świata w wegańskich wersjach, polecamy również zaobserwować nas na Instagramie lub Facebooku .  Składniki (4 porcje): - 150 g suszonej białej fasoli (w zasadzie jakiejkolwiek), czyli około 350-375 g gotowanej (1.5 puszki) - 0.5 małej cebuli - 15 pomidorków koktajlowych - 1 czerwona papryka - 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki - 1 ząbek czosnku - 8 łyżek tahini - 6 łyżek oliwy - 2 łyżki soku

Roślinożerni urlopowicze
Kostarykańska zupa z czarnej fasoli czyli Sopa Negra Faceta w Kuchni 77

zupę. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇸🇿 – Costa Rica ✅ Składniki ✅ 3 czerwone cebule ✅ 2 ząbki czosnku ✅ 2 łodygi selera ✅ 1 zielona papryka ✅ 1 czerwona papryka ✅ 1 żółta papryka ✅ 2 świeże czerwone papryczki chilli ✅ Świeża kolendra ✅ Oliwa z oliwek ✅ Świeży tymiank ✅ 2 puszki czarnej fasoli po 400 g ✅ 2 świeże liście laurowe ✅ 4 duże jajka(...)biegały ✅ 1 łyżka octu z czerwonego wina ✅ Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ✅ 4 tortille kukurydziane ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. 🛠️ Zioła posiekaj drobno. 🛠️ Rozgrzej wysoki rondel, wlej dwie, trzy łyżki oliwy wrzuć warzywa, pozostaw połowę chili. 🛠️ Smaż je przez chwilę, dodaj tymianek i połowę kolendry. 🛠️ Teraz wlej fasolę wraz z zalewą, dodaj liście laurowe

RafalCook
Wołowina z pastą fasolową i pak choi 190

patelni" składniki 250 - 300 g steku wołowego 1 mała cebula 1 mała papryka zielona 1 dymka pokrojona kilka plasterków imbiru 1 -2 małe zielone lub czerwone chili 2 łyżki pasty z czarnej fasoli 3 kapusty pak choi marynata 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka sosu sojowego jasnego 2 łyżeczki wina ryżowego lub wytrawnego sherry

Stare Gary
Leczo z cukinią i białą fasolą 211

aromatyczną fasolę Piękny Jaś firmy Jamar. Smacznego:) Składniki: 2 cukinie 6 pomidorów szklanka zielonej ciętej fasolki mrożonej szklanka mrożonej kukurydzy 2 żółte papryki 1 czerwona papryka 2 duże cebule 3 ząbki czosnku puszka fasoli białej Jamar duża butelka passaty pomidorowej oliwa z oliwek + masło przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra opcjonalnie: łyżka tabasco

Zasmakuj Kuchni
Tradycyjny barszcz ukraiński 293

kością 1/4 główki kapusty białej 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 4 ziemniaki 5 małych buraków ćwikłowych lub buraczki krojone mrożone 100 g suche fasoli Jaś 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu barszczu czerwonego Winiary odrobina soku z cytryny 3 kuleczki ziela angielskiego 2 liść laurowy do smaku – sól, cukier, pieprz czarny mielony Dzień wcześniej moczymy fasolę Jaś. Umytą karkówkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BARSZCZ UKRAIŃSKI 199

korzystam z tych ugotowanych są mięciutkie i słodkie) 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek białej kapusty 2 ziemniaki biała fasola (używam z puszki) sól, pieprz,ew.cukier odrobina majeranku liść laurowy ziele angielskie łyżka koncentratu pomidorowego koncentrat barszczu czerwonego Wykonanie: Żeberko zalać zimną wodą, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, sól, gotować 15 minut. Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) pokroić w słupki(...)ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec dorzucić pokrojone w słupki buraki (dodaję na końcu ponieważ używam już ugotowanych) oraz odsączoną wcześniej białą fasolę. Teraz już tylko pozostaje doprawić zupkę łyżką koncentratu pomidorowego, koncentratem barszczu czerwonego, solą ew. cukrem, pieprzem i majerankiem. Oczywiście warzywa można zetrzeć na oczkach, ale cały urok barszczu ... to wg mnie warzywa pokrojone w słupki - także

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania