czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:194/307)

Domowe spring rolls z warzywami 125

Spring rolls robione są z ciasta na bazie mąki i wody bądź ciasta ryżowego, które następnie wypełnia się farszem. Dla mnie osobiście spring rolls muszą mieć w sobie kiełki fasoli mung oraz kapustę. Pozostałe dodatki to już kwestia indywidualna. Zdecydowałam się na zrobienie domowego ciasta na spring rolls z dwóch powodów. Po pierwsze nie jestem fanem spring rolls w cieście(...)łyżeczka świeżo tartego imbiru 2 łyżki oleju słonecznikowego 2 duże sztuki zielonej cebulki 20 dkg marchewki 10 dkg świeżego szpinaku 18 dkg mixu kapust (biała i czerwona) 20 dkg kiełków fasoli mung 10 świeżych listków mięty duża łyżka świeżo krojonej kolendry 4 łyżki sosu sojowego jajko 3/4 łyżeczki soli 5 dkg noodli ryżowych typu vermicelli olej do smażenia

mecooks
Zupa z kiszonych buraków 91

O tym, że kiszonki są zdrowe wiedzą chyba już wszyscy. Ja mam to szczęście, że je uwielbiam Oprócz jedzenia kimchi, ogórków czy innych kiszonych warzyw, bardzo

Lamarida.pl
Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową 172

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową Składniki:  500g młodych ziemniaków 200-300g zielonej fasolki szparagowej 200-300g fasoli borlotti z puszki (użyłam fasoli z czarnym oczkiem) 2 szalotki lub 1 czerwona cebula 2 łyżki octu z białego wina 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 1 ząbek czosnku natka pietruszki Przygotowanie:  Ziemniaki i fasolkę ugotować(...)Fasolę z puszki odcedzić i przepłukać. Ziemniaki, fasolkę szparagowa i fasolę z puszki wrzucić do miski i delikatnie wymieszać. Szalotkę lub czerwoną cebulę pokroić na cienkie plasterki i położyć na wierzchu sałatki. W małej miseczce wymieszać ocet, oliwę, sól, pieprz i czosnek wyciśnięty przez praskę. Mieszanką oliwy i octu zalać warzywa, przybrać natką pietruszki i podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Menu na tydzień: 5 obiadów z 4 składników lub mniej 88

koszyka „coś na później”, ale Agnieszka szybko sprowadza mnie na ziemię:) Menu na ten tydzień w dużej mierze powstało z tego co było w domu. Wykorzystaliśmy ryż czerwony i jaśminowy, konserwową fasolę, krewetki, które siedziały w zamrażalniku, zamrożonego na święta łososia, którego najwyższa pora byla zjeść, do tego kupionego przed tygodniem na przecenie brokuła. Do obiadów dokupiliśmy tylko pałki(...)miód i brokuł i danie gotowe. Przepis będzie dostępny w środę rano Czwartek: Kremowa fasolowa Energetyczna bomba do zrobienia w 15 minut. Elegancka, aksamitna zupa, na którą składa się fasola, seler, cebula i mleko kokosowe, polana ostrym jak brzytwa sosem. Przepis będzie dostępny w czwartek rano Piątek: Duszone krewetki na ryżu Jeśli masz w domu ryż, albo drobny makaron (orzo

Niedzielny kucharz
Fasolka w gulaszu z bakłażanem 84

bakłażan 1 cebula 1 kawałek korzenia selera 1 papryka czerwona 1 kawałek por biała część 250 g parówek wieprzowych cienkich 500 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz czarny 1/2 papryczki chili 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka bazylii suszonej  koperek świeży pieprz czerwony  olej rzepakowy  400 g fasoli jaś ugotowanej Bakłażana kroję w kostkę, cebulę kroję drobno(...)przesmażam cebulę i por. Dodaję paprykę, parówki i dalej chwile smażę. Na końcu dodaję seler, bakłażan i jeszcze smażę. Wlewam przecier pomidorowy, dodaję paprykę słodką, sól, pieprz czarny i czerwony, pokrojoną chili. Całość gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. Na końcu dodaję fasolkę, bazylię, doprawiam według uznania.Posypuję koperkiem

wesoła kuchnia
Sałatka z fasolą pinto, kiszoną rzodkiewką i czerwoną quinoą 156

szybko. Kilka smacznych składników i sałatka (bez glutenu, bez laktozy i dodatku wegańska) gotowa :) Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoy pół główki niedużej czerwonej sałaty 4 pomidory gałązkowe 4 kiszone rzodkiewki pół puszki fasoli pinto 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka wody pieprz sól Wykonanie: Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki, układamy na talerzach, lub wrzucamy do miski. Dodajemy czerwoną quinoę, ćwiartki pomidorków, plasterki kiszonych rzodkiewek i fasolę. Oliwę, musztardę, sok z cytryny, wodę, szczyptę soli i pieprzu mieszamy dokładnie razem i powstałym sosem polewamy sałatkę. Smacznego

Quinoa Raz!
Meksykańskie tacos z mięsem mielonym 99

jest tortilla, wykonana przeważnie z mąki kukurydzianej (choć zdarzają się też placki z mąki pszennej). Drugim zaś jest mięsne nadzienie z dodatkiem najbardziej charakterystycznych dla tej kuchni warzyw, czyli fasoli i kukurydzy. Meksykanie uwielbiają tacos , bo jest proste i sycące. Łatwo je też modyfikować dzięki rozmaitym dodatkom. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Chrupiące muszle do taco – wynalazek kuchni(...)papryką i czosnkiem. Możecie tu użyć dowolnego mięsa – wołowego, wieprzowego czy drobiowego. Świetnym uzupełnieniem dla mięsnego wkładu są lekkie dodatki. Świetnie sprawdzą się tu warzywa : pomidory, fasola, kukurydza, sałata czy czerwona cebula. Całość warto uzupełnić sosem – może to być po prostu gęsty jogurt naturalny lub kwaśna śmietana. Fani awokado mogą też dodać guacamole. Sprawdź też inne sprawdzone

Na-talerzu.pl
Sałatka z kaszą gryczaną i fasolką szparagową. 85

Sałatka z kaszą gryczaną i fasolką szparagową. Ten przepis na sałatkę jest dla każdego kto kocha kaszę gryczaną , czosnek , fasolkę , mozzarellę, paprykę , natkę i cebulę . Dodatek

Zdrowy Styl Joanny
Co jeść w styczniu? – zimowe warzywa i owoce sezonowe 77

się swoim smakiem niemal cały rok. Poniżej przedstawiam listę z podziałem na warzywa i owoce. Warzywa sezonowe ziemniak topinambur seler (korzeń) pietruszka (korzeń) marchew kapusta biała i czerwona cebula czosnek burak fasola Powyższa lista zawiera produkty, które zebraliśmy latem i jesienią. Odpowiednio przechowane są smaczne nadal w styczniu. Są też dostępne warzywa, które nadal w rosną zimą – niektóre

Wiszniówka
Fasola pieczona 72

Dzisiaj zapraszam was na pieczoną fasolę Może byc ona świetną alternatywą dla tradycyjnej fasolki po bretońsku. Z jednej strony jest do niej trochę podobna, ale jednak

Polska Zupa
Kasza Pęczak – przepisy 111

ugotować pęczak Żurek z kaszą pęczak, jajkiem i białą kiełbasą Zupa z pęczakiem Barszcz na zakwasie z soczewicą i pęczakiem Barszcz czerwony z pęczakiem i fasolą Zupa grzybowa z pęczakiem Zupa pomidorowa z pęczakiem Zupa pomidorowa z soczewicą i pęczakiem Krupnik z pęczakiem i kukurydzą Paprykarz z wędzoną rybą i pęczakiem Pęczak z młodą kapustą – szybki obiad Zapiekanka z grzybami

Dorota Smakuje
ZUPA FASOLOWA Z MAKARONEM 94

bazylii szczypta ostrej papryki 200 g makaronu nitki Arc Pol 100 g sera gouda 500 ml pomidorów w puszce 1 op włoszczyzny 4 łyżki oliwy 1 papryka czerwona 200 g białej fasoli 2 cebule  2 ząbki czosnku sól pieprz Fasolę namoczyć przez noc w wodzie. Następnego dnia przez 10 minut gotuję białą fasolę. Dodać włoszczyznę pokrojoną w paski

Kuchnia w oparach
Poniedziałek: Poke bowl – hawajska sałatka warzywna 176

proponujemy zastąpić zwykły ryż ryżem z kalafiora, a wśród dodatków umieścić warzywa zakwaszone na szybko. Składniki: Główka kalafiora 100 g łososia wędzonego lub innej ryby Awokado Garść fasoli szparagowej Garść siekanej czerwonej kapusty Ogórek Pęczek rzodkiewek 2-3 łyżki sezamu 2-3 łyżki siekanego szczypiorku Marynata 1/4 szklanki octu ryżowego lub winnego 2 łyżki cukru Sos 4 łyżki sosu

Niedzielny kucharz
Kotleciki z soczewicy i słonecznika 166

Zapraszam na pyszne, bezglutenowe i szybkie danie, wegetariańkie kotleciki z soczewicy i słonecznika. Lubicie warzywne, wegetariańskie kotleciki? Ja lubię. Są smaczne i pożywne. Przyrządzam kotleciki z fasoli lub kotleciki z czerwonej soczewicy . Bardzo lubię te z zielonej soczewicy i dzisiaj zrobiła inny wariant tego dania, bo ze słonecznikiem i pszennymi zarodkami. Kotleciki z soczewicy smakują wyjątkowo podane z pomidorowym

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania