czereśnie - 1732 przepisów (strona:72/116)

Lekko kokosowy sernik z malinami i kruszonką 424

lubicie kokosu, pomińcie ten składnik, a mleko kokosowe zastąpcie śmietaną kremówką. Ale malinki obowiązkowe - z nimi nawet zwykły sernik staje się niezwykły ;). Pasować będą też inne owoce lata - wiśnie, czereśnie, jagody, borówki amerykańskie etc. Bardzo polecam :) Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej 190 g masła, w temperaturze pokojowej 120 g drobnego cukru 16 g cukru wanilinowego

Opowieści z piekarnika
Nektarynkowo-bazyliowe smoothie 154

wakacyjną beztroskę i… sezonowe owoce! Bo gdyby ktoś zapytał mnie… jak smakuje lato i wakacje? Jak owoce… jak aromatyczne truskawki, słodkie maliny, przyjemnie kwaśne porzeczki, krwistoczerwone czereśnie i jak soczyste nektarynki… dlatego latem tak często robię owocowe smoothies, testuję, miksuję co tylko się da i w nieskończonej ilości kombinacji. Nektarynkowo-bazyliową wersją postanowiłam się z Wami

Fitsweet.me
Tarta czekoladowa z kremem kokosowo-czekoladowym i borówkami 192

pewnością jesteśmy w samym środku najbardziej obfitego, dojrzałego i słodkiego sezonu na warzywa i owoce. Na straganach dominują słodkie pomidory, dorodne papryki, wybujałe cukinie, choć rabarbar, truskawki i czereśnie odeszły to ich miejsce zastępują cudowne jagody, maliny, jeżyny, borówki, morele, a za chwilę niezastąpione w późnoletnich wypiekach śliwki. Moja propozycja na nadchodzący weekend u schyłku wakacji to mocno

Słodki Kompromis
Chleb na zakwasie z suszonymi wiśniami 169

roku suszę wiśnie i czereśnie, potem idealnie nadają się do deserów, musli czy granoli. Czasami zostaje mi też sporo wiśni z nalewek i te również suszę, są mięsiste i smakują obłędnie, alkohol podczas suszenia odparuje a zostaje sam smak. Tym razem suszone wiśnie użyłam do wypieku pysznego bochna chleba o głębokim smaku, polecam do wypróbowania. Chleb według J.Hamelmana z bloga

Moje Małe Czarowanie
Woda z arbuzem i bazylią 171

Było już klasycznie z cytryną i z miętą , na czerwono z truskawkami i czereśniami/wiśniami , więc czas najwyższy na bardziej nietypowe połączenie. Połączenie arbuza, cytryny i bazylii to prawdziwa PETARDA! XD Jest to zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o tegoroczne wody smakowe Woda z arbuzem i bazylią Składniki: woda cytryna kawałek arbuza garść świeżej bazylii Cytrynę dokładnie myjemy

PatiGotuje
TORT BEZOWY Z OWOCAMI 1127

łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 2  łyżki cukru pudru dodatkowo: świeże owoce ( borówki, czereśnie, truskawki, porzeczki, maliny) Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy  25 cm. Białka ubijamy  ze szczyptą soli, następnie dodajemy

KuchcikoweLove
Czekoladowe clafoutis z czerwoną porzeczką (Clafoutis al cioccolato e ribes rosso) 201

może zabraknąć na moim stole. Ostatnio moim ulubionym jest clafoutis, którego przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie. Jaki ś  czas temu na blogu zamieściłam przepis na clafoutis z czereśniami. Tym razem przygotowałam clafoutis z czekolad ą , która  pięknie kontrastuje z czerwieni ą  porzeczek. Ciasto jest bardzo puszyste, delikatne i niezwykle pyszne. Polecam i życzę

La grande e la piccola cuoca
Szybkie lody bananowe 208

borówkami, malinami. Po prostu trzeba je zrobić 😀 Składniki :    2 zamrożone banany  2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie)  ulubione dodatki np. gorzka czekolada, truskawki , jagody, borówki czy czereśnie  Przygotowanie : Zamrożone banany umieszczamy w malakserze i miksujemy na papkę. Następnie dodajemy masło orzechowe i mieszamy. Teraz czas na naszą inwencję twórczą w wyborze dodatków do naszych lodów

Słodka Strefa
Keks 114

pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać cukier puder i ubić na puszystą masę. Ciągle ubijając

Pieguskowa Kuchnia
Pierożki serowo-wiśniowe 103

Sezon wiśniowy w pełni co mnie bardzo cieszy bo bardzo lubię te owoce, może nawet bardziej niż czereśnie. Dzisiaj u mnie pierożki z pysznym nadzieniem serowo-wiśniowym, rozeszły się bardzo szybko, więc następnym razem zrobię podwójną ilość. Doskonałe z zimnym mlekiem Pierożki serowo-wiśniowe Ciasto 1 i 3/4 szkl mąki 3/4 masła 3 łyżki śmietany 2 żółtka łyżeczka cukru szczypta

Pieguskowa Kuchnia
WIENIEC TRZECH KRÓLI – ROSCA DE REYES 160

szkl mąki pszennej 3/4 szkl migdałów (pomieszałam z orzechami) 3 łyżki cukru starta skórka z 1 pomarańczy DEKORACJA 4 łyżki ajerkoniaku 1 szkl cukru pudru kilka wiśni lub czereśni kandyzowanych Do letniego mleka pokruszyć drożdże i dodać cukier. Wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. W misce wymieszać mąkę, sól, miękkie masło, jajka, sól i podrośnięte

Pieguskowa Kuchnia
Kompot agrestowy na zimę 186

wymaga gotowania, a jedynie zalania gorącym syropem, dzięki czemu owoce nie rozpadają się, zachowując swój kształt. Przepis można stosować nie tylko do agrestu ale również truskawek, wiśni czy czereśni. Owoce z kompotu posłużą jako świetny dodatek do zimowych wypieków.   Składniki: (na 4 litrowe słoiki) agrest 1,5l wody 700g cukru 4 łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób przygotowania: Najlepiej użyć agrestu

Pyry na Gaz
Lody owocowe (bez cukru i mleka) 200

ostateczności cukru. PaleoSMAK Pamiętaj, że niektóre owoce są ubogie w składniki FODMAP (banany, truskawki, maliny i większość cytrusów), a inne mają ich całkiem sporo (jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie, czereśnie itp). Po szczegóły zajrzyj tutaj . Lody owocowe paleo są dozwolone są nawet na ścisłym protokole autoimmunologicznym – restrykcyjnej wersji diety paleo stosowanej przy chorobach z autoagresją (np. Hashimoto ). Smacznego! Wartości odżywcze

PaleoSMAK
Jagody w sosie własnym na zimę i "Tysiąc wspaniałych słońc" 205

mojej okolicy w tym roku owoców jak na lekarstwo, więc ludzie ratują się jagodami. Nie było czereśni i wiśni, a nie będzie jabłek, grusz i śliwek. W lesie ludzi sporo i jagody mocno przebrane, ale kilka litrów da się uzbierać. Czarne jagody (borówki czernice) w sosie własnym pamiętam z dzieciństwa - były lekarstwem na sensacje żołądkowe. Dorośli mogą skorzystać w takich

Weekendy w domu i ogrodzie
Pudding chia z musem z mango 154

porcje, wielkości takiej jak przedstawione na zdjęciu.  Tak naprawdę pudding chia możecie łączyć z dowolnymi owocami. Ważne, aby były słodkie i soczyste. Poza mango świetnie nadają się: truskawki, czereśnie, kiwi, brzoskwinie i nektarynki. Nie kupujcie gotowych musów z mango, które sprzedawane są w puszkach. Sięgnijcie po świeże, sezonowe owoce i koniecznie pochwalcie się efektami! W moich zapasach w szafce

Moja smaczna kuchnia