Rolmopsy ze śledzia z suszonymi śliwkami 193jesienną chandrę, które mają sprawić, że będziemy przyjemnie najedzeni, schudniemy i do tego pobudzimy produkcję hormonów szczęścia. Bo są przecież potrawy, po których jest nam od razu lepiej np. czekolada, awokado czy … śledź. A że z nich najbardziej dietetyczny jest śledź, to dziś będą rolmopsy z suszonymi śliwkami. #WyhaczRybkę ! Moja wersja rolmopsów jest dużo szybsza niż tradycyjna. Ponieważ teraz spokojnie
Ugotowane pozamiatane
Najłatwiejszy sernik 619minut przed końcem pieczenia przykrywamy sernik folią aluminiową, aby się nie zbytnio spiekł. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Posypujemy cukrem pudrem. Źródło: Daktyle w Czekoladzie The post Najłatwiejszy sernik appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spójrz mi w oczy... Halloweenowe ciasteczka 241przez 12-14 minut. W gorące ciasteczka wciskać draże. Zostawić do całkowitego ostudzenia. Na ostudzonych ciasteczkach czarną farbką malować źrenice. Smacznego! Oczka można zrobić również rozpuszczoną czekoladą lub jadalnym pisakiem. Albo w ogóle kupić gotowe, cukrowe ozdoby. Ja jednak wolę draże. Wspominałam może, że mam do nich wyjątkową słabość
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort z masą orzechową 240porzeczkowym, wyłożyć 1/3 masy,przykryć trzecim blatem i lekko nasączyć go herbatą. Pozostałą masą posmarować wierzch i boki tortu, zrobić dekorację. U mnie boki tortu obsypane były tartą gorzką czekoladą oraz kawałkami orzechów włoskich. Tort schłodzić. *wierzch tortu przykryłam opłatkiem z rysunkiem postaci z bajki. Należy to zrobić ok 3 godziny przed podaniem tortu, bo czasem może się zdarzyć
Kuchnia domowa Ani
Bułeczki dyniowe z bakaliami 213podsypując mąką, z każdego kawałka uformować długi rulon, a z niego utworzyć bułeczkę, przeplatając końce ciasta ze sobą (zdjęcie ze sposobem wykonania znajdziecie w przepisie na bułeczki drożdżowe z czekoladą ) - uformowane bułeczki ułożyć w odstępach od siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - przykryć je ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (30-60 minut) - wyrośnięte bułki wstawić do piekarnika nagrzanego
Smakołyki Bereniki
Z cyklu: Dla dzieci - Dyniowe ciasteczka na Halloween (Biscotti di zucca per Halloween) 199blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Upieczone ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą, kolorową posypką, cukrem pudrem lub nadziewamy kremem czekoladowym. **** PREPARAZIONE Mescolate la farina setacciata con il burro freddo. Aggiungete lo zucchero a velo, un tuorlo, 1/2 cucchiaino di cannella
La grande e la piccola cuoca
Kruche rogaliki z dżemem z dyni 223dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego czasu i najczęściej robię z czekoladą (przepis znajduje się też na blogu). Tym razem jednak postanowiłam użyć domowej konfitury z dyni. Rogaliki wyszły przepyszne! var metaslider_8618 = function($) { $('#metaslider_8618').nivoSlider({ boxCols:8, boxRows
KuchniaWeDwoje.pl
Tarta migdałowa z płatkami czekoladowymi 224TARTA MIGDAŁOWA Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI Przepyszna, odrobinę dietetyczna tarta z migdałowym nadzieniem i owocami, która ukoi podniebienie każdego! Tartę podarowałabym Wszystkim, którzy uwielbiają słodko-słone smaki, kruche ciasto, smak czekolady oraz Wszystkim, którzy cenią miłość i ukojenie wśród najbliższych oraz w każdej kryzysowej sytuacji jaką niesie ze sobą codzienność, potrafią oderwać się choć na chwilę od rutyny i obowiązków
MintTaste
Szybkie jogurtowe ciasto z chia 172pokrój w plasterki i włóż pojedynczo do ciasta w równej odległości; - włóż do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piecz ok. 45minut., aż się zarumieni. Po upieczeniu posyp gorzką czekoladą. SMACZNEGO
MintTaste
PROSTY SERNIK Z MALINAMI BEZ PIECZENIA 2540Suchary mielimy np. blenderem lub w maszynce do mielenia mięsa ( ja użyłam malaksera ). Masło czekoladowe lekko podgrzewamy w garnuszku z wodą lub w mikrofalówce ( niedługo u mnie 1 min.). Czekolada ma być płynna. Wlewamy do sucharów zmielonych i mieszamy. Wykładamy masę na spód tortownicy i wkładamy do lodówki. ~~MASA SEROWA~~ twaróg dwukrotnie zmielony ( u mnie bez laktozy
Kuchnia Paulettes
DROŻDŻOWE RACUCHY – klasyka! 497delikatne, niesamowicie lekkie i puszyste, Wspaniały pomysł zarówno na leniwe śniadanie jak i słodki obiad czy podwieczorek. Wspaniale smakują z cukrem pudrem, kleksem śmietany albo np. polewą z mlecznej czekolady. Zarówno dzieci i dorośli będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 3 szkl * świeże drożdże – 40 g * mleko – 1,5 szkl * cukier – 1 łyżka * sól
Ostra na Słodko
Kokosowa panna cotta z herbatą matcha i galaretką 219ostygnięcia. Zimne wlewać do pucharków, na stężałą galaretkę. 5. Deser pozostawić w lodówce na kilka godzin - aż dobrze stężeje. Gotową panna cottę ozdobić świeżym owoce, bitą śmietaną lub tartą czekoladą. Smacznego
kolorowotorcikowo
Przepis na likier czekoladowy 565strumieniem. Zostawiamy ugotowane kakao do wystudzenia. Kiedy było już chłodne wlewamy spirytus, mieszamy, wlewamy do butelki z kapslem i odstawiamy na ok. 2 tygodnie. Gotowy likier ma konsystencję płynnej czekolady (przed konsumpcją trzeba wstrząsnąć butelką), jest dość gorzki i ma moc mimo, że spirytusu nie jest zbyt wiele. Jeśli ktoś woli słodszy likier to polecam dosypać więcej cukru. Smacznego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Policzki wolowe w porto 261Policzki i wolnowar to małżeństwo idealne. Robiłam już je w pomarańczach, w czekoladzie, czas na coś wytrawnego czyli policzki w porto, czerwonym słodkim winie. Zapraszam na to danie bo warto. Policzki są już prawie wszędzie dostępne, te kupiłam w jednym z popularnych supermarketów. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasteczka z gofrownicy 669lodówki na 2 godziny. Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na rozgrzanej gofrownicy i piec ok 2-3 minut na złotobrązowy kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem, polane czekoladą, karmelem lub z bitą śmietaną . Ciasteczka najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Aby nie stwardniały przechowujcie je w szczelnym pojemniku
Smakołyki Asi