czekolada - 27946 przepisów (strona:1169/1864)

Kruche ciasteczka 188

Kruche ciasteczka idealne do kawy lub herbaty. Można je polać czekoladą, polukrować lub ładnie udekorować. Z podanej porcji wyszły mi trzy duże blaszki ciastek. Kształty można wycinać dowolne. U mnie tym razem gwiazdki. Przechowywać można w szklanym słoju lub metalowej puszce. Uwielbiam takie domowe ciastka. Polecam! Składniki  250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 250 g masła

O kuchni z uczuciem
Przepyszny wegański deser - krem waniliowo-czekoladowy :) 265

orzechowego (Propharma) 40 g cukru kokosowego  50 g gęstego mleczka kokosowego (górna część z puszki) 1 łyżka manny kokosowej (Propharma) 2 czubate łyżki kakao  Dodatki: starta gorzka czekolada oraz wiórki kokosowe Przygotowanie: Kaszę opłukaj pod bieżącą wodą, następnie podpraż (ciągle mieszając) w garnku do momentu wydobycia się lekko orzechowego aromatu, ok. 5 minut. Kolejno zalej 350 ml wody

Zdrowie na języku :P
Piernik Zamkowy 221

Piernik Zamkowy - już sama nazwa była ciekawa :-) Do tego skład.. piernik bez dodatku nabiału, bez masła. Za to z rumem. Ja dodatkowo przełożyłam go domowymi powidłami i polałam czekoladą. Piernik po przestudzaniu można zawinąć w folię i trzymać w chłodnym miejscu do 5 dni. Od pierwszego do piątego dnia będzie tak samo świeży. Ja swój piernik przełożyłam marmoladą

AniaGotuje.pl
placki czekoladowe 235

ciastek i ciasteczek (no można na niektóre powiedzieć, że pierniczków). To poranek rozpoczynamy standardowo w naszym przypadku. Co prawda na dzień dobry usłyszałam, że czekoladowych  nie chce .... gdzie czekolada mogłaby być jedynym składnikiem jej diety .... To następnie, większość zostało skonsumowana :) Składniki: 1 szklanka mąki  2 łyżki kakao 1 łyżka cukru 1 łyżeczka sody  1 szklanka jogurtu

Gotowanie z pasją
Szarlotka jaglana – jabłkowa jaglanka 200

kaszy umieszczamy jabłka, a na nich kolejną warstwę kaszy. Na koniec posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach, ok. 40 minut. Dekorujemy cynamonem, płatkami migdałowymi i gorzką czekoladą. Smacznego!   Artykuł Szarlotka jaglana – jabłkowa jaglanka pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Piernikowe serca 188

Pamiętajcie, że gorące pierniczki się odkształcają więc nie warto ich rzucać byle jak. Niech stygną na czymś płaskim. Ostudzone pierniczki przełożyć do szczelnego pojemnika. Można polukrować lub posmarować rozpuszczoną czekoladą

Smakołyki Asi
PIERNIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM 200

PIERNIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Czas na pierniczki właśnie nadszedł. Te pierniczki są drożdżowe, więc na już. Miękkie i puszyste z pysznym nadzieniem oblane czekoladą. Nie trzeba czekać, aby zmiękły. Można zajadać się do woli, ale jak wiadomo najlepsze są na drugi a nawet trzeci dzień.  Kto próbował, ten wie ! :D Prawie jak ze sklepu :) ~~PRZEPIS~~ mąka pszenna

Kuchnia Paulettes
Muffinki czekoladowe z pomarańczą 177

Czekolada i pomarańcze wspaniale się komponują. Postanowiłam to wykorzystać do domowych mini wypieków. Powstały muffunki czekoladowe o zapachu kakao i pomarańczy, przepyszne! Naturalnie, jeszcze gorące znikają ze świeżo wyjętej blachy. Cudowna uczta! Składniki: 1¾ szklanki mąki 2 jajka łyżeczka z lekką górką proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao dobrej jakości ½ szklanki cukru trzcinowego łyżeczka zapachu pomarańczowego lub skórka otarta

Zasmakuj Kuchni
MAKOWIEC JESZCZE WCIĄŻ MŁODEJ GOSPODYNI, CHYBA ;-))) 156

układamy na blaszce obok siebie. Czekamy 15 minut i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy godzinę. Temp. 160- 170 stopni C. Grzanie dół. Makowce studzimy i posypujemy cukrem pudrem bądź polewamy czekoladą, jak kto woli. Są przepyszne i obłędne w smaku! Także #OlejKonwenanse i działaj w kuchni, tak jak dyktuje Ci to serce! PRZEPIS zgłaszam do konkursu i walczę o moje już

SMYKWKUCHNI
Węglowodany nie takie złe jak je malują 181

głodu oraz niekontrolowanego apetytu. źródło: pixabay.com Produkty o niskim IG Cebula – 15 Cukinia – 15 Fasolka szparagowa – 15 Ogórek – 15 Papryka – 15 Soja – 15 Tofu – 15 Bakłażan – 20 Czereśnie – 20 Czekolada gorzka – 25 Pestki dyni – 25 Wiśnie – 25 Gruszka – 30 Mleko sojowe – 30 Morele świeże – 30 Owoce cytrusowe – 30 Pomidory – 30 Twaróg odtłuszczony – 30 Brzoskwinie, nektarynki – 35 Fasola – 35 Groszek zielony

Dajet
Kukułkowa Rozkosz 138

miksujemy. około 1/3 nakładamy na masę kajmakową. Przykrywamy drugą połową biszkoptu, nasączamy i nakładamy pozostałą część kremu na górę tortu i boki. Przyozdobić wedle upodobania, np. ubitą śmietaną, startą czekoladą. Ja wykorzystałam pozostałe masy kajmakowe – kukułkową i zwykłą (pozostałość z innego ciasta).  Smacznego Inspiracja zaczerpnięta z blogu:   http://prawodogotowaniazpasja.blox.pl/2015/10/Ciasto-kukulka.html ale nie byłabym sobą, gdybym nie dokonała zmian

My sweet a life
Biszkopt - najprostszy 153

piekarnika i piec około 20 min. Po upieczeniu wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia. W najprostszej wersji można posypać cukrem pudrem, posmarować dżemem, polać czekoladą. Ciasto idealnie nadaje się też do przekładania różnego rodzaju masami - można naprawdę go wykorzystać w rożnych koncepcjach. Smacznego

My sweet a life
Pfeffernüsse 174

pieczenia.  Piec około 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Po wyjęciu pozostawić na blaszce do przestygnięcia, żeby nie straciły kształtu. Po przestudzeniu można pierniczki polukrować, oblać czekoladą, bądź dowolnie udekorować. Smacznego

My sweet a life
Przepisy na zdrowsze słodycze 203

awokado Mus czekoladowy z aquafaby Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Ciasto owsiane Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem

Moja smaczna kuchnia
karpatka katarzynka 174

krem: 4 żółtka 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego  2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru 300 g masła 8 pierniczków Katarzynka w czekoladzie dodatkowo: mały słoiczek dżemu pomarańczowego (używam Stovit) 2-3 łyżki kajmaku  Przygotować ciasto: wodę z masłem zagotować, wsypać mąkę i mieszać kilka minut na małym ogniu, żeby ciasto się

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania