czekolada - 27946 przepisów (strona:1162/1864)

Włoski chleb czekoladowy 168

koszyczku. Przepis podaje ze swoimi zmianami, a tutaj znajdziecie oryginalny przepis do włoskiego chleba czekoladowego. No cóż powiem ze smak chleba to zaskoczenie, bo niecodziennie się je chleb z czekoladą ale z dobrym dżemem albo bitą śmietaną jest rewelacyjny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki piwne z precelkami 174

jedliście czekoladowe muffinki ze słonymi precelkami? Jeśli nie to jest to przepis dla was. Połączenie pysznej czekolady, rozpływających się, wilgotnych muffinek i słonych, chrupiących precelków to magiczne połączenie. Powali każdego. Dołączam wpis do akcji u Dominiki - Muffinkowo . Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dietetyczne mocno czekoladowe ciasto - montignac 436

duszy i ciała i nie stroni od słodkości, których nasz organizm tez potrzebuje. Dlatego przedstawiam wam ciasto, które co prawda do słodkich nie należy, bo dzięki dużej dawce czekolady jest mocno czekoladowe, ale dla cierpiących na brak w diecie słodkości zapewni im odpowiednia jej dawkę i zaspokoi czekoladowy głód, bez obaw że się słodko zgrzeszyło. Ciasto zgodne z dietą Motignaca

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sos czekoladowy do deserów 153

razy zastanawialiście się jak zrobić sos czekoladowy do lodów, deserów, ciast, który nie byłby tylko rozpuszczoną czekoladą zastygającą po 30 sekundach, ale satynowym, aksamitnym sosem, wisienką na torcie? Dzisiaj macie szansę, bo poniższy przepis jest właśnie na taki sos. Uzależnicie się od niego. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekoladowe muffinki 297

masła, roztopionego 200 g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g groszków czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać roztopione masło, jogurt, jajka. Połączyć zawartość obu misek, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Rozgrzać

Zabawa smakiem
Wiśniowy "murzynek" w pajęczynie ... 201

spodnią część nałożyć wiśnie ,  przykryć drugą częścią ciasta , na nią wyłożyć ubitą śmietanę. Schłodzić w lodówce . Polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Dowolnie udekorować. ( ja zrobiłam okręgi z białej czekolady i za pomocą wykałaczki utworzyłam pajęczynę ) Smacz nego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Słodko- gorzka Pavlova 141

Dziś Miedzynarodowy Dzień Czekolady :) Dlatego też nie mogło zabraknąć łakoci z tym składnikiem Pavlova z musem czekoladowym i owocami.     Słodycz bezy połączona z gorzkim smakiem musu , a do tego kwaskowaty smak owoców leśnych . Całość wspaniale się komponuje i przenika smakami. Polecam

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowe choinki z nutą korzenną 92

Cześć :) Święta tuż tuż, a wielbiciele czekolady też muszą coś czekoladowego zjeść w tym czasie :) Zatem specjalnie dla czekoladoholików - pyszne ciasto czekoladowe w formie uroczych choinek :) Jest to ciut zmodyfikowany przeze mnie, przepis Jamie'go Oliver'a. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową 1395

Post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Naleśniki z serem i jagodami 39

jagodami. Przed podaniem polewamy je dodatkową porcją jogurtu (do którego można dodać parę rozdrobnionych jagód) i posypujemy cukrem pudrem. Dodajemy resztę jagód. Podobne przepisy: Naleśniki z bananami i czekoladą Kakaowe naleśniki z białym serem i malinami Artykuł Naleśniki z serem i jagodami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Espresso Martini – Kawa , Wódka, Likier kawowy, Lód 45

dolewał świeżo parzone espresso i likier kawowy tak jak Kahlúa. Całość była energicznie wstrząsana z lodem w shakerze, a następnie podawana w kieliszku martini ze skórką cytryny lub kawałkiem czekolady jako dekoracją. Koktajl szybko zdobył popularność na świecie, stając się ważnym elementem klasycznej karty drinków w wielu barach i restauracjach. Jego intensywny smak kawy i energetyzujące właściwości espresso sprawiły

RafalCook
Najlepsze zastosowania dla cukru cynamonowego: od ciasteczek po kawę 44

różnych kulturach – jak wykorzystuje się go w kuchni? Co ciekawe, zamiłowanie do dosładzania potraw cukrem cynamonowym od pokoleń przypisuje się nie tylko Amerykanom. W Meksyku od dawien dawna czekoladę dosładza się cukrem cynamonowym, a w Republice Południowej Afryki popularne są tradycyjne ciastka melktert, których niezwykły smak to efekt dodawania cukru z cynamonem. Opisywana mieszkanka służy nie tylko do słodzenia

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z morelami 50

udało mi się w życiu zrobić, a doświadczenie w sernikach mam naprawdę spore. Sam sernik jest odpowiednio słodki, dość wyważony i kremowy, spód z ciemnych herbatników podkreśla go posmakiem czekolady, a pieczone morele są nadzwyczajnym, lekko kwaskowatym dodatkiem, który zaskoczy niejednego wielbiciela serników. Morele wcześniej się piecze, aby były miękkie i bardzo aromatyczne, a dopiero później lądują na wystudzonym już

nietylkopasta.pl
Miedź, czyli pierwiastek śladowy o dużym znaczeniu :) Co jeść, aby nie nabawić się jej niedoborów? 35

morza, wątróbka i podroby, wołowina, orzechy (duże dawki znajdują się w nerkowcach) i nasiona , suszone owoce, ryby, głównie makrela i dorsz, chude mięso drobiowe (indyk, kurczak), kasza gryczana, gorzka czekolada. Skutki niedoboru miedzi słabsza odporność organizmu, problemy neurologiczne, np. osłabienie, szybka męczliwość, trudności z koncentracją, zawroty głowy, duszności i bladość skóry. Co może zaburzać wchłanianie miedzi i prowadzić

Natka Pietruszki
Beziki w czterech smakach 47

śmietan fiksy pół szklanki jagód (świeżych lub mrożonych) +3 łyżki cukru 3 łyżki kajmaku 3 łyżki lemon curdu Przepis tutaj (KLIK) Dodatkowo: Do ozdoby: owoce, orzechy, tarta czekolada, listki mięty, jadalne kwiatki itp.   MOJA RADA: beziki można upiec dużo wcześniej, można je przechowywać szczelnie zamknięte przez co najmniej kilka dni, natomiast przełożyć je kremem należy w dniu podania, najlepiej

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania