cytrynowa - 1500 przepisów (strona:74/100)

Najprostsze z możliwych wegańskie ciasto z owocami 160

cukru (użyłam 100, bo lubię półsłodkie ciasta) 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka proszku do pieczenia około 500 g owoców Przygotowanie: Mleko, banana, cukier, olej i sok cytrynowy umieść w misce i wszystko dokładnie zblenduj. Do drugiej, większej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Do przesianej, najlepiej dwa razy mąki dodaj mokre składniki. i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być

greenscarf
Sernikowy tort z malinami 397

Dzisiaj zapraszam na smaczny torcik serowy z malinami. Lekki, nie za słodki, delikatnie cytrynowy, na kakaowym, kruchym spodzie. Apetycznie wygląda i wspaniale smakuje. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców jagodowych. Wspaniały na lato, bardzo polecam…(zmodyfikowany przepis z gazetki „Pieczenie jest proste”).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose .     Sernikowy

Mała Cukierenka
Muffinki z borówką amerykańską i lukrem 157

Wilgotne, mocno borówkowe muffinki to świetny pomysł na podwieczorek. W połączeniu z cytrynowym lukrem są mega smaczne. Gorąco polecam! :) Muffinki z borówką amerykańską i lukrem Składniki : Suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju dodatkowo: 3/4 szklanki borówki amerykańskiej 1/2 szkalnki cukru pudru  1 łyżka soku

Smaki Natalii
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 133

zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę cebulową - zapiekankę śniadaniową - pizzę nowojorską - sernik cytrynowy - czekoladowe semifreddo Moim zdaniem... Zanim książka trafiła w moje ręce, myślałam że to będzie zbiór przepisów na jakieś dietetyczne dania - ze składnikami, które ciężko będzie nabyć. Co prawa osobiście lubię

Di gotuje
Koniec wakacji i ....domowe limoncello 191

cukru słoik Wykonanie: Cytryny umyłam i obrałam ze skórki. Trzeba je obrać jak najcieniej i pozbyć albedo, bo w przeciwnym razie nasze limoncello będzie miało gorzki smak. Skórki cytrynowe pokroiłam na kawałki i umieściłam w słoiku. Zalałam spirytusem i odstawiłam w ciemne miejsce na dwa tygodnie. Można pozostawić na dłużej.     Im dłużej postoi, tym intensywniejszy kolor będzie

Kuchnia u Krysi
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 160

przepisu A mianowicie: Z cytryn otarłam skórkę i wycisnęłam sok. Zmiksowałam żółtka,   jajko i cukier. Wstawiłam na garnek gorącą wodą. Do żółtek dodałam mąkę,   sok i skórkę cytrynową. Wymieszałam i   podgrzewałam na średnim gazie. Kiedy krem zaczął gęstnieć dodałam   masło i wymieszałam, żeby się dobrze rozpuściło. Po wystudzeniu, gotowy lemon curd przełożyłam do słoiczka

Kuchnia u Krysi
Pomarańczowy dżem z cukinii 204

Produkcja żony:) SKŁADNIKI -4 kg obranej i startej cukinii -1-1,5 kg max cukru -5 łyżeczek kwasku cytrynowego , lub sok z 4 cytryn, -2 zapachy pomarańczowe, -5 galaretek pomarańczowych, -2 łyżeczki żelatyny. WYKONANIE Cukinie obrać zestrzeć na tartce i zagotować do miękkości ,następnie dodać cukier i kwasek lub sok z cytryny.Tak gotować na małym ogniu 1-1,5 godz.Doda

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy 231

kaszy gryczanej soczewica (ja użyłam gotowanej na parze, 265 g po osączeniu z zalewy) 1 większa cebula pęczek natki pietruszki 25 dag pietruszki sól do smaku pieprz cytrynowy 1 łyżeczka kminu rzymskiego szczypta wędzonej papryki kilka suszonych śliwek 2-3 łyżki wody (w razie potrzeby) 2 łyżki oleju do smażenia Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy - jak zrobić? Kaszę gryczaną

Moje Qulinaria
ciasto z jabłkami z kruszonką herbatnikową i cynamonową śmietaną... 172

opakowanie, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka MASA JABŁKOWA: jabłka 1 kg, cukier 1/2 szklanki, goździki 2 sztuki, woda 4 łyżki, kisiel cytrynowy 1 opakowanie, herbatniki 200 gram ŚMIETANA: śmietana 30 % 250 ml, cukier puder 1 łyżka, fix do śmietany 1 opakowanie, cynamon 3/4 łyżeczki obrane jabłka ze skórki pokroić na plasterki

W Mojej Kuchni Lubię
mulatka: ciasto czekoladowo-bananowe 159

szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  na masę bananową: 6 bananów 2 opakowania galaretki cytrynowej 1/2 kostki masła na mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej dodatkowo: 3 łyżki bitej śmietany wiśnie kandyzowane Upiec biszkopt: białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piknik Smakosza vol.4 - relacja 153

tymiankiem * tarta z grzybami, rozmarynem i gorgonzolą * calzone z cukinią i gorgonzolą * sandwiche - z kurczakiem, z jajkiem, z falafelkami * deser z mascarpone, owocami i ciasteczkami * lemoniady: malinowa i cytrynowa Na stanowiskach dziewczyn znaleźć można było: burgery, wytrawne tarty i tartaletki, słodkie tarty, muffiny i ciasta oraz napoje. Jak to się zwykło mawiać: dla każdego, coś dobrego ! Odwiedzający nas smakosze

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno "PINA COLADA" 175

masła masa twarogowa: 25 dag mascarpone szklanka kremówki 40 dag twarogu 10 dag wiórek kokosowych 8-10 łyżek cukru 3 łyżki żelatyny masa ananasowa: ananasy w puszcze galaretka cytrynowa Sposób przygotowania: Masło podgrzewamy w małym garnuszku do czasu aż się roztopi. Ciastka kruszymy i  łączymy z masłem. Masę ciasteczkową wykładamy na dno tortownicy (śr. 26 cm) wyłożonej papierem

Pobite gary Barbary
Mrożony jogurt truskawkowy 185

truskawkowy mroził się przez całą noc. Pojemniczki z mrożonym jogurtem wyciągamy z zamrażalnika na ok. 30 minut przed konsumpcją. Tuż przed podaniem udekorowałam jogurt świeżymi truskawkami i posypałam kryształkami cytrynowego cukru. Smacznego . The post Mrożony jogurt truskawkowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JAK ZROBIĆ SOK MARCHEWKOWY " KUBUŚ " 127

mylnego ale nie ma i innych niezdrowych dodatków i  konserwantów.Mozemy dodać dla smaku banana lub maliny. 300G.ROZGOTOWANEJ MARCHEWKI 3 ŁYŻKI CUKRU 700ML.PRZEGOTOWANEJ WODY 1/3 ŁYŻECZKI KWASKU CYTRYNOWEGO   LUB:   300G.ROZGOTOWANEJ MARCHEWKI 3 ŁYŻKI CUKRU 200ML.WODY 250ML.SOKU POMARAŃCZOWEGO 250 ML.SOKU JABŁKOWEGO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ UGOTOWANE MARCHEWKI ODCEDZIĆ .DODAĆ CUKIER I KWASEK CYTRYNOWY.ZMIKSOWAĆ  DOLEWAJĄC WODĘ.JAK NIE LUBICIE MIĄŻSZU

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PTYSIE Z LODAMI CARTE D’OR LEMON PIE, LEMON CURD I BEZĄ WŁOSKĄ 198

nałożenia! Dziś mam dla Was przepis nie na pyszne lody, ale na fantastyczny deser z ich użyciem. Chrupiące ptysie wypełnione Lodami Carte D’Or Galateria Lemon Pie , orzeźwiającym cytrynowym Lemon curdem i paloną bezą włoską – czyż nie brzmi ślinka od samego czytania?! Taki deser jest świetnym pomysłem np. na rodzinny obiad, przyjęcie w ogrodzie, albo też fantastyczny deser

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania