Sałatka z arbuzem i fetą 189plasterki. Bazylię i miętę porwać na kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować dressing, polać nim sałatkę. Dodać sezam. Całość wymieszać. Dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku cytrynowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać. Polać nim sałatkę. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie
Moja Galeria Smaku
Deser warstwowy truskawkowo - cytrynowy szał 287razem nieco inny deser. Na jednej z grup pani powiedziała mamie że fajnie smakuje mascarpone z curdem cytrynowym. Na robienie curd nie miałyśmy za bardzo czasu, więc mama zaproponowała, żebym wlała sok z cytryny do mascarpone. Bardzo fajnie przełamuje to słodycz musu truskawkowego i bitej śmietany. Troszkę improwizowałyśmy, mimo to wyszedł pyszny deser, który nie był
Lili w kuchni
Chłodnik z ogórka, avocado i melona z miętą 209lodówki, możesz natychmiast po zmiksownniu przelać chłodnik do miseczek i podawać. Składniki na 2 porcje: 1 ogórek wężowy gruby plaster melona 1 małe awokado garść mięty sól, pieprz cytrynowy z młynka 1 łyżeczka syropu z agawy 2-3 cm kawałek imbiru sok z 1 cytryny płatki chili-opcjonalnie oliwa-opcjonalnie Wykonanie: ogórek obrać, pokroić w grube plastry. Jeśli używasz krótkich
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik Milki way 3101serowa - ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić przez maszynkę - Do sera dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,budynie,mleko w proszku rozpuszczone zimne masło skórkę cytrynową Wszystko razem zmiksować - Z białek ubić pianę połączyć delikatnie z serem - Wlać ser na podpieczony spód piec 180 stopni przez 15 minut później zmniejszyć na 150 stopni
W królestwie smaków Beaty
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 228przyjemniejszego, niż wieczorny jogging na plaży przy zachodzącym słońcu. A oto część mojego zestawu wyjazdowego: cukinię, paprykę, kalarepę i ziemniaki (niewidoczne na zdjęciu) wrzuciłam na grilla. cytrynę - dodaję do wody marchewki - przegryzam miedzy posiłkami bób - wiadomo, gotuję i jem bez opamiętania :) kalafiora i batata - po prostu ugotuję pomidory - do kanapek owoce jako przekąska Dodatkowo ryż, makaron, kasza jaglana, chleb
Powiedz dietom nie
Pieczona pierś kurczaka z pomidorami, cukinią i gorgonzolą z dodatkiem tymiankowo-cytrynowego ryżu 204Lubię takie dania, które właściwie robią się same. Nie trzeba dużo przy nich kombinować a smak jest świeży i wprost letni. Tymiankowo-cytrynowy ryż można jeść kilogramami jest tak obłędnie pyszny. O pieczonej z gorgonzolą i warzywami piersi kurczaka nie muszę wspominać. Smak idealny! Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 pomidor malinowy 1/4 cukinii 50 gram sera gorgonzola dużo świeżego
Mango Papaja
Labneh marynowany w przyprawach i oliwie 211niej spędzicie, tym bardziej poczujecie izraelski klimat. Przejdźmy teraz do jedzenia. Tamtejszy hummus smakuje zupełnie inaczej niż te, które jadłam do tej pory - jest dobrze doprawiony skórką z cytryny. Falafele są podobne do tych z Take Away Israeli Style . W karcie - jako mezze - znalazłam też kuleczki serowe labneh, obtoczone w ziołach i marynowane w oliwie. Tak się złożyło, że takie
Chocolate Muffin Blog
Oszukane "Malibu"! 206jaka się utworzyła i dać Wam spróbować... Składniki: 50 ml likieru kokosowego (ja użyłam Canari Coconut) 150 ml mleka 4 kostki lodu coś zielonego do ozdobienia (u mnie werbena cytrynowa) Wykonanie: Co tu dużo pisać, wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy. Przelewamy do szklanki i na zdrowie! Jeśli nie macie blendera, składniki umieszczacie w shakerze i potrząsamy kilka minut
Blondynka Gotuje
Pianka jogurtowo - cytrynowa 198pianka, rozpływa się w ustach, jeśli do tego jeszcze podacie mus z malin czy truskawek to już będzie bajka. Polecam gorąco tak podany deser, będziecie zachwyceni. Pianka jogurtowo - cytrynowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Nalewka wiśniowa ze skórką cytrynową. 174filmie poniżej znajdziesz przepis na nalewkę wiśniową z dodatkiem skórki cytrynowej. Zapraszam na film. Życzę dużo zdrowia
Przepisy i porady kulinarne
Kandyzowana skórka cytrynowa. 223przygotować samemu. Dzisiaj przygotowałam kandyzowaną skórkę z cytryn, która jest wręcz nieporównywalna z tymi sklepowymi, a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu, a więc do dzieła! Składniki na kandyzowana skórkę cytrynową 2 cytryny 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki cukru Cytryny dokładnie szorujemy i wyparzamy, dwukrotnie zmieniając wrzącą wodę. Następnie obieramy bardzo cieniutko, pozbawiając ją białej części
Rozpustne gotowanie
Tarteletki z bitą śmietaną i frużeliną jagodową. 254złotego koloru (około 10-15 minut), studzimy. Przygotowujemy frużelinę. Jagody wkładamy do garnka, dodajemy cukier, mieszamy i stawiamy na średnim ogniu. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z sokiem cytrynowym. Gdy jagody zaczną się gotować dodajemy mąkę z sokiem z cytryny, mieszamy i powtórnie zagotowujemy. Wyłączamy grzanie, studzimy (frużelina powinna mieć konsystencję kisielu z owocami, jeśli jest za rzadka dodajemy
Rozpustne gotowanie
Wieniec drożdżowy z makiem. 306cukru waniliowego 125 roztopionego, letniego masła NADZIENIE: 250-300 g maku 400-450 ml mleka 1-2 łyżki masła 6 łyżek miodu lub cukru 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej lub pomarańczowej 1 jajko Mak wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, po tym czasie odkrywamy pokrywkę, zwiększamy nieco
Rozpustne gotowanie
Babka tulipan. 164jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 i 1/4 szklanki mąki 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 jasny budyń (u mnie cytrynowy) 1 czerwony kisiel 2 łyżki kakao 2-3 łyżki suchego maku tłuszcz i bułka tarta do formy cukier puder do posypania Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Jajka
Rozpustne gotowanie