
Zwana też Herbatą Marokańską. (Arabskie الشاي  - as-shāy , czy Berberyjskie : اتاي - Ataí ) Picie tej herbaty trafiło do Marokańskiej kultury w XVIII wieku, razem z Anglikami i zacieśnianiem się handlu z Europą. Dziś pijących ją można spotkać na każdym rogu i bez herbaty nie odbywa się żadna, porządna transakcja handlowa. Nazywana Znana i pijana w Maroku, Tunezji, Albani, jak i w południowej Hiszpanii, będąc często swoistym rytuałem. Powinna być parzona w ciszy i skupieniu, podawana wprost... czytaj dalej...

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...