Sałatka z kurczakiem curry i czerwoną fasolą to szybka i łatwa w przygotowaniu potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych imprez czy spotkań z przyjaciółmi. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli przyprawa curry majonez keczup Przygotowanie Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą curry(...)warstwa kapusty, jeszcze raz cienka warstwa majonezu i keczupu, na wierzchu posypujemy czerwoną fasolą. Z tych składników wyszły mi dwie miski. Autor przepisu: Justyna Magiera Artykuł Sałatka z kurczakiem curry pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przepis na kurczaka w curry zna chyba każdy, ale może spróbujesz naszego, nieco zmodyfikowanego? Jest nieziemsko pyszny! Przepis na kurczaka w curry SKŁADNIKI - 2 piersi z kurczaka - 1 cebula - 200 ml śmietany 30% - kurkuma - curry SKŁADNIKI DO MARYNATY - 1 ostra papryczka - ząbek czosnku - 2 łyżki(...)lodówki na około 10-15 minut. KROK 3: Cebulę pokrój w piórka i smaż na patelni. Następnie dodaj kurczaka i smaż aż będzie gotowy. KROK 4: Teraz dodaj śmietanę, curry i kurkumę i dokładnie wymieszaj. Im więcej przypraw tym bardziej intensywny będzie smak. Kurczak najlepiej smakuje podawany z ryżem i lampką białego wina. Czas przygotowania: około 1 godzina
Związek na patelnitrzeba taplać w wodzie płat papieru, który w magiczny sposób zamienia się w miękki naleśnik Zapraszam Was do wypróbowania właśnie tego przepisu bo nam połączenie smakowe ryżu jaśminowego, kurczaka curry i podsmażonych warzyw wyjątkowo smakowało. Sajgonki podałam z sosem hoisin . PRZEPIS SAJGONKI Z KURCZAKIEM I RYŻEM Składniki: ok 20 arkuszy papieru ryżowego – dużą ilość papieru w świetnej cenie znajdziecie(...)tutaj 1 szkl ryżu jaśminowego suchego sól himalajska 1 pierś kurczaka pieprz przyprawa pięć smaków chińska lub przyprawa curry olej 2 marchewki 1 łodyga selera naciowego 2 liście kapusty pekińskiej lub kapusty białej 1 papryka sezam Jak zrobić sajgonki z kurczakiem i warzywami: Zaczynamy od ugotowania ryżu. Ryż zalewamy 2 szklankami wrzątku, solimy i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu
Dorota SmakujeDzisiaj szybkie danie i szybki wpis. Ponieważ, aby przygotować idealne warzywne curry wystarczy niecałe trzydzieści minut, ulubione, najlepiej sezonowe warzywa oraz kilka prostych czynności. Dodatkwo, warzywne curry to danie, którego nie można nie lubić, bowiem … The post Najlepsze warzywne curry appeared first on FitSweet
Fitsweet.meSmaczne. Naprawdę. Proste i lubiane przez wielu z nas. Do łączenia kurczaka, ananasa i curry nie trzeba nikogo przekonywać. To po prostu do siebie pasuje i już. Są jeszcze dwa składniki, które moim zdaniem są niezbędne w tej potrawie: czosnek i liść laurowy. Swoją porcję już wchłonęłam, była baaardzo ostra (dodatek świeżej papryczki chili) i baaardzo gorąca. Takie lubię najbardziej(...)jest szczęście. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 puszka ananasa w kawałkach 100 ml śmietany 18% 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 mała chili (opcjonalnie) 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 liść laurowy 1 łyżka soku z cytryny natka pietruszki lub kolendra sól olej rzepakowy (przepis na 3-4 porcje) Piersi z kurczaka kroimy w sporą
KardamonovySkładniki: 200 g krewetek (ja użyłam mrożonych, obranych) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku mała puszka mleczka kokosowego 1 łyżeczka startego świeżego imbiru sok z 1 limonki pół łyżeczki curry pół łyżeczki kurkumy szczypta cukru (opcjonalnie) natka pietruszki 1 łyżeczka masła sól (przepis na 2 porcje) Krewetki rozmrażamy i dokładnie osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dorzucamy pokrojoną w małą kostkę(...)cebulę i rozdrobniony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy do tego imbir, curry i kurkumę. Po minucie na patelnię wrzucamy krewetki, smażymy je dosłownie minutę. Całość zalewamy mleczkiem kokosowym, sokiem z limonki, doprawiamy solą i cukrem, gotujemy kolejne 2 minuty. Na sam koniec całość posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. I tyle. Curry podałam z makaronem ryżowym, który został mi z poprzedniej potrawy. Artykuł
Kardamonovyroku eksperymentuję z przetworami. Nie wiem co wyjdzie z tego obecnego, powiem Wam za jakiś czas. Przepis wrzucam jednak już dziś, może będzie dla kogoś inspiracją. Cukinię lubię, curry lubię, ocet lubię. Nie sądzę, że będę kręciła nosem. Z tej ilości składników wyszło mi 8 słoików o pojemności 600 ml. Uczulam tylko, że z ilością zalewy, różnie bywa. Wszystko zależy(...)Wyszła supcio. Składniki: 2,5 kg cukinii 8 szklanek wody 2 szklanki octu 10% 5 ząbków czosnku 3 liście laurowe 1,5 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki curry biała gorczyca Do garnka wlewamy wodę, ocet, dokładamy ząbki czosnku, liście laurowe, sól, cukier i curry, gotujemy minutę i odstawiamy. Cukinie dokładnie myjemy i kroimy w plasterki o grubości mniej
Kardamonovyburo (cudownie), to wylądowała w zupie. Jedliśmy ją w czwórkę, z czego jegomość D oczywiście marudził, bo nie dość, że zupa była bez mięsa, to na dodatek była z curry. No co kto lubi. Dla reszty była w dechę. Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 500 g dyni hokkaido (waga bez pestek) 1 cebula 1 mała główka czosnku 1 czubata łyżeczka(...)curry spora szczypta mielonej chili (lub więcej) 1 łyżka ziaren słonecznika 3 kromki ulubionego chleba 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka poszatkowanej natki pietruszki sól olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Dynię myjemy, kroimy w grube plastry (dyni hokkaido nie trzeba obierać), nieobraną główkę czosnku kroimy na pół w poprzek, wszystko skrapiamy olejem, pieczemy w piekarniku 20 minut
Kardamonovyśrednie pieczarki brązowe lub białe 1/2 młodej cukinii 1/2 średniej cebuli 4-5 młodych kukurydz z zalewy 2 łyżki mrożonego zielonego groszku 1 1/2 dużej łyżki pasty żółtego tajskiego curry olej słonecznikowy, rzepakowy lub oliwa z oliwek Zacznijmy przygotowanie od pokrojenia cukinii w półkrążki, cebuli w dużą kostkę, a kukurydzek na małe kawałki. Od grzybów Shimeji odkrawamy dolną cześć (korzeń(...)olej, jak wolicie. My preferujemy oliwę z oliwek. Wrzucamy pokrojone warzywa, niech się smażą. Jak cebula się zeszkli wrzucamy grzyby i jeszcze chwilę dusimy. Zmniejszamy ogień i dodajemy pastę curry. Chwilę przesmażamy razem. Po chwili dolewamy tyle wody, żeby rozpuściła nam się pasta curry. Nie za dużo, żeby nie zrobić z tego zupy ;) Dusimy wszystko kilka minut i dodajemy mrożony
vegetaniediecie. Do placków dodałam kawałki kurczaka, dzięki czemu są bardziej pożywne i jeszcze smaczniejsze, ale można oczywiście zrobić je w wersji wegetariańskiej. Placki podałam z surówką Colesław z sosem curry (przepis pochodzi z Kwestii Smaku, niżej zostawiam linka, w swojej wersji zmieniłam proporcje składników). Składniki (ok. 8-10 placków): 1 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki pełnoziarnistej(...)białej kapusty 1 marchewka 1/2 cebuli 1 czerwona papryka Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu light 1 łyżeczka oliwy 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki przyprawy curry Wykonanie: Kurczaka pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zostawić na kilka minut
Healthy food explorerfrytkom karbowanym a budek stawało się coraz mniej. Ostatnie wieści mówią, że frytkostrada w ogóle zostanie zlikwidowana, z uwagi na wysokie czynsze. Przepis na te frytki jest inspirowany berlińskim curry wurstem, gdzie cała sztuka polega na tym, że jest to zwykła kiełbacha z ketchupem posypanym przyprawą curry. Tu robimy na odwrót, gdyż sos od sprzedawczyni dostajemy dopiero, kiedy doprawimy frytki(...)przyprawą :) Składniki: - frytki karbowane - przyprawa curry - ketchup Frytki smażymy. Posypujemy curry i polewamy ketchupem
Kryzysowa Książka KucharskaCzatnej brzoskwiniowy. Brzoskwiniowy sos czatnej z curry i imbirem. Przepis na brzoskwiniowy czatnej z cebulą, imbirem, czosnkiem i chili, z dodatkiem curry, kminu rzymskiego, cynamonu i brązowego cukru. Aby uzyskać 2 litry posiekanych brzoskwiń potrzeba około 2,3 kg owoców. Pyszny sos do pieczonego lub duszonego mięsa, burgerów, hot-dogów oraz serów. Czatnej brzoskwiniowy. Składniki(...)pasty imbirowej lub startego imbiru 1,5 szklanki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, bez nasion, drobno posiekana 1,5 szklanki brązowego cukru 1 łyżka curry w proszku 1 łyżeczka soli niejodowanej 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 2 łyżki soku z limonki 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki octu 10-procentowego
Moja Książka Kucharskanaleśniki: 1,5 szklanki mąki ( orkiszowa jasna lub gryczana) szklanka wody 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej szczypta soli 1 płaska łyżeczka kurkumy Farsz: szklanka pomarańczowej soczewicy 2 listki curry ( opcjonalnie) 2 garście oczyszczonych kurek 2 garście szpinaku baby 2 marchewki cebula 2 ząbki czosnku lub opcjonalnie asafetydy olej do smażenia papryczka chili 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka(...)curry w proszku Przygotuj ciasto na naleśniki.Smaż cienkie placki na niewielkiej ilości oleju. Do wrzącej wody dodaj przepłukaną soczewicę, włóż listki curry i gotuj ok.15 minut. Odcedź. Wyjmij liski curry. Pokrój cebulę w kostkę a marchewkę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj cebulę, kurki i pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj przyprawy
AZgotuj!cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g. pieczarek 50 g. masła 2 łyżki pasty podgrzybkowej Devaldano 250 g. ricotty 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki curry sól, pieprz Ciasto 300 g. mąki pszennej 1 jajko 2 żółtka 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli 4 łyżki ciepłej wody Dodatkowo masło świeża szałwia 1 białko Cebulę(...)czosnek posiekaj drobno. Pieczarki pokrój w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż cebulę i czosnek, aż lekko się zrumienią. Dodaj pieczarki i duś aż zmiękną. Dodaj curry, tymianek, pastę podgrzybkową i masło. Dopraw solą i pieprzem. Smaż jeszcze 5 minut. Wystudź. Wystudzone pieczarki połącz z ricottą. Z podanych składników zagnieć ciasto. Owiń je folią i odstaw na 1 godzinę
Delicious Place