cukinia - 18701 przepisów (strona:943/1247)

Sałatka z roszponką, dynią i camembertem 155

pieczonej dyni Koktajl z pieczonej dyni Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z rukolą i orzechami Sałatka z roszponką, dynią i camembertem / 2 porcje Składniki: 5 garści roszponki 1/2 krążka sera

Moja smaczna kuchnia
Puszysta pizza z kiełbasą krakowską 217

prowansalskie   Dodatki : Kiełbasa Krakowska sucha z Łukowa Pieczarki, czerwona cebula, papryczka chili, pomidorki rzymskie, ser mozarella Sosy: domowy czosnkowy na bazie jogurtu greckiego oraz domowy ketchup z cukinii Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

W garach u Gosi
Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto 161

pesto bazyliowym, keksami kwaśnej śmietany i mini kulkami sera mozzarella. Smacznego włoska zupa krem z pomidorów z pesto Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zupa krem z cukinii Zupa krem z brokułów Zupa Pieczarkowa Krem Zupa Ziemniaczana Kartoflanka   Artykuł Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Naleśniki z jabłkami i karmelem – przepis 208

przewrócić z powrotem na patelnie.) Naleśniki z jabłkami i karmelem podajemy na gorąco. Smacznego. naleśniki z jabłkami i karmelem   Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Placki z cukinii Omlet na słodko Racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł Naleśniki z jabłkami i karmelem – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 513

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie 222

każdy z chęcią takie zje. Można zrobić cały gar i potem odgrzewać w tygodniu. Klopsiki w sosie pomidorowym już wcześniej wystąpiły na blogu ( tu wersja z indyka z dodatkiem cukinii ) ale takich dań nigdy dość – te dzisiejsze są z dodatkiem sera pleśniowego – nie czuć go potem za bardzo, bo jest pokrojony na drobne kawałki i się rozpuszcza ( nadając

Cooking for Emily
Pieczone warzywa sezonowe z sosem z awokado 153

być szybkie i niewymagające dużo robienia. Ciekawi? Zapraszam na pieczone warzywa sezonowe na sałacie. W składzie warzywek mamy pomidorki, brukselkę, paprykę, czerwoną cebulkę, dynię hokkaido. Zupełnie zapomniałam o dodaniu cukinii, ale pewnie będzie jeszcze okazja nie raz. Warzywa wyszły świetne, bałam się trochę dynii w tym zestawieniu, ale wkomponowała się idealnie. Miło zaskoczyła nawet brukselka, która nie była twarda

Mieszam w Garnku
KASZA JAGLANA SMAŻONA Z MARCHEWKĄ i JAJKIEM 186

Można to zrobić nawet dwa dni wcześniej i do czasu użycia przechowywać w lodówce.  Zachęcam też do gotowania z sezonowych produktów. Danie będzie równie dobre, gdy paprykę zastąpicie cukinią lub bakłażanem, a kukurydzę kurkami lub np. boczniakami. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 2/3 szklanki kaszy jaglanej 25 g masła 1 łyżka oleju roślinnego, np. kokosowego 1 duża cebula 4 ząbki

cool and minty
Makaron z groszkiem 194

bardzo zadowolony. Ważne jednak, żeby użyć groszku świeżego lub mrożonego, a nie tego z puszki – różnią się smakiem i teksturą. Inne szybkie dania obiadowe Polecam Wam ryż z cukinią , kasza jaglana ze szpinakiem oraz kasza jęczmienna z grzybami . Różnorodność składników, ale jedno jest niezmienne dla każdego przepisu… prostota i rewelacyjny smak! Artykuł Makaron z groszkiem pochodzi z serwisu

Blendman
Buraczki na ciepło 164

pieprzem naturalnym i solą. Buraki powinny mieć zachowaną strukturę wiórków z tarki, dlatego bardzo długo ich nie smażyć, gdyż powstanie zbyt miękka forma papki. Zobacz również: burak pieczony z cukinią i serem feta

Kuchcik gotuje
Gulasz z piersi z indyka - przepis podstawowy 201

Wami moim przepisem podstawowym, na gulasz z piersi z indyka. |Jest to podstawa - więc każde dodatki mile widziane :) Ja czasami dodaję pieczarki, czy teraz w sezonie - grzyby, paprykę, cukinię itp  Składniki: - pierś z indyka - 1 duża cebula - 1 marchewka - 1 liść laurowy - 1 ziele angielskie - 1 ziele jałowca - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia - woda Pierś pokroić na kawałki, cebulę

CookYourself
Ciasto dyniowe z hokkaido 166

jest nieco bardziej wyczuwalna. Lubię dodawać dynię do ciasta, bo zyskuje ono ładny kolor, a do do tego jest bardzo wilgotne. Takie słodko warzywne ciasta z dynią czy z cukinią piekę zarówno na oleju jak i maśle. Przyznam jednak, że wolę ciasto ucierane na maśle prawdziwym, żadnej margarynie, o nie, nie….! Ciasto dyniowe upiekłam w kształcie babki. Jestem zakochana

codojedzenia
Łódeczki Paprykowe Faszerowane Ryżem Z Warzywami I Kurczakiem 188

osoby: 2 średniej wielkości czerwone papryki 1 mała cebula pokrojona w kosteczkę 1 woreczek ryżu 1 mała marchewka 1/2 korzenia pietruszki 1 filet z kurczaka pojedynczy 1 mała cukinia przyprawa do kurczaka sól, pieprz, papryka ostra, słodka, warzywko do smaku ser żółty na wierzch olej/oliwa do smażenia 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z olejem/oliw

Gotowanie...to proste !
Dukkah – egipska mieszanka przypraw 190

ziemniaków – zarówno do zwykłych, jak i do słodkich batatów. Można nią posypać przed pieczeniem wierzch chleba, bułek, kruchych ciastek albo krakersów. Pasuje do pieczonych warzyw – marchewek, kalafiora, bakłażana, cukinii, ziemniaków, batatów i do shakshuk i i innych warzywnych gulaszy. Można w niej otoczyć kulki jogurtowego sera labneh i podać jako przystawkę. Albo posypać świeżo zmiksowane smoothie, musli czy owsiankę. Podstawą

Karo in the Kitchen
SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE 177

jeszcze z 5 no może 7 lat temu, niewiele osób kupowało dynię, przepisy z jej użyciem to raczej była niższa. Teraz dynia jesienią jest tak samo popularna jak choćby cukinia, chociaż odnoszę wrażenie, że wciąż jest dość sporo osób, które nigdy nie jadły jeszcze niczego z dyni, a ja zachodzę w głowę jak to możliwe? Bo ja mam już wrażenie

SMYKWKUCHNI