cukinia - 18701 przepisów (strona:942/1247)

Szybki obiad: fasolka farmera z boczkiem, chili i cytryną 169

sycącą potrawę, którą można przygotować w kwadrans. Naprawdę. Oczywiście na moim blogu dodaję przede wszystkim smaczne i szybkie potrawy, jak np. kurczak w prażonej cebulce czy spaghetti z cukinii , ale to co wyróżnia fasolkę farmera, to niesamowita łatwość i szybkość przygotowania. Połączenie chrupiącego boczku z lekko pikantną nutką chili oraz kwaśną cytryną sprawia, że tak przygotowane danie jest pyszne

A to pestka
Risotto z kurkami 110

dlatego zachęcam Was, aby się skusić i wypróbować ten przepis! Oryginalne risotto jest przygotowywane na białym winie, jednak ja tutaj pominęłam ten krok. Zobacz też: Risotto z krewetkami i cukinią Risotto grzybowe Risotto bianco – Jamie Oliver – klasyczne risotto Przepis na risotto z kurkami Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki 2 ząbki czosnku średnia cebula 2 łyżki masła

Kuchnia Bazylii
Leczo z cukinii 165

Uwielbiam duszon ą cukini ę , a w takiej postaci w szczeg ó lno ś ci. Leczo jest wyraziste w smaku, dobrze doprawione. 2 m ł ode cukinie 1 cebula 10 pieczarek ½ czerwonej papryki 3 m ł ode marchewki 2 z ą bki czosnku ½ p ę czka natki pietruszki 200 g kie ł basy (np. ś l ą skiej

VioletoweKucharzenie
Zupa kalafiorowa – pychotka :) 208

Zupa kalafiorowa to nasza kolejna propozycja na pewną odmianę obiadową. Zupa wyśmienicie smakuje przygotowana ze świeżych warzyw, jednak w okresie zimowych możecie ją również przygotować z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
tagliatelle z kurkami 152

Cześć! Między robieniem przetworów z ogórków czy cukinii wypadałoby coś zjeść.  Z racji, że zaczął się sezon na kurki - w lesie i markecie - zrobiłam makaron tagliatelle z kurkami. Danie delikatne i pyszne. Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu.  Polecam!  Składniki: * 40 dkg makaronu tagliatelle * 200 ml śmietanki 30% * 30 dkg kurek * 1 nieduża cebula

Pieprzyć z Fantazją
Leczo z pomidorami z puszki 156

wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :) Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie! Składniki: 1 łyżka oleju 1 cebula 10 pieczarek 1 średnia cukinia Garść fasolki szparagowej 1 papryka czerwona 1 marchewka 3 ziemniaki 1 laska kiełbasy 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Sól i pieprz do smaku Szczypta bazylii Wykonanie: Cebulę

Tradycyjna Kuchnia
Minestrone 109

makaron zastępuje się soczewicą albo ryżem. Jeżeli chodzi o warzywa, to włoskie gospodynie wkładają do garnka to, co właśnie oferuje rynek, np. zamiast szpinaku lub mangoldu włoską kapustę, brokuły, cukinię albo zielony groszek. Składniki 200 g wyłuskanego bobu ( ok. 800 g strąków ) sól pieprz 100 g chudego wędzonego boczku por cebula 2 łodygi selera naciowego 200 g marchwi

R'n'G Kitchen
Paprykowe leczo z suszonymi pomidorami 182

Wegetariańskie, gęste, aromatyczne leczo z papryki i suszonych pomidorów. Tym razem bez cukinii, ale oczywiście możecie ją dodać, jeśli tylko macie ochotę :) mała cebula cukrowa papryka czerwona papryka zielona papryka żółta pół słoiczka suszonych pomidorów z pestkami dyni (lub w ziołach) ok. 400 ml passaty pomidorowej ok. 200 ml wody 2 ząbki czosnku pół łyżeczki wędzonej papryki (słodkiej lub pikantnej

Mienta blog
Pizza z rukolą, pomidorkami, mozzarellą i mascarpone 256

piec około 10-13 minut. Na upieczonej pizzy rozłożyć rukolę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pizza Margherita → Pizza ze szpinakiem, ziemniakami, anchois i czarnymi oliwkami → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Oryginalny smak
Rastauracja Ricard Camareno 105

Walencji. Dania, które zostały oznaczone gwiazdką Michelin są najwyższej klasy i górują w menu restauracji „Ricard Camarena”. Są odzwierciedleniem najlepszej i nowoczesnej kuchni basenu Morza Śródziemnego, oto one: kwiaty cukinii nadziewane mięsem z norweskiego homara, policzki dorsza z białych szparagów w sosie holenderskim i innych potraw dla najbardziej wyrafinowanych odbiorców. Mogę powiedzieć, że byłem bardzo optymistycznie nastawiony gdy dowiedziałem się

Gotuj po hiszpańsku
Tartaletki z warzywami i szynką 151

lunch boxa i zaspokajajcie pierwszy popołudniowy głód, pomoże Podaję na ciepło na rukoli. Zimne też znikają choć nikt nie podnosi palca = winnych brak Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 cukinia 1 mała cebula 1 czerwona papryka 3 suszone pomidory 3 duże plastry szynki 2 łyżki kukurydzy z puszki sól, pieprz, wędzona papryka, lubczyk do smaku tarty parmezan lub inny twardy

Zasmakuj Kuchni
Czosnkowa surówka do mięs oraz o tym jak przygotować warzywne Tagliatelle 144

fusilli. Wygląda, to naprawdę ciekawie. Odkąd mam wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium  i ja mogę wyczarować w kilka chwil takie warzywne cuda. Najczęściej przygotowuję spaghetti z cukinii w sosie pomidorowym (przepis na pewno pojawi się na blogu). Ale ciekawych kształtów warto również dodać nawet zwykłym sałatką czy surówką. Wykonanie jest naprawdę proste. Wystarczy, że zamontujemy do naszego robota

Słodkie okruszki
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 237

ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe brownie (ten przepis też wkrótce pojawi się na blogu :)). Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą

Book of spells
Zupa z botwinki z fetą 97

Przepis zupełnie nieplanowany. Wczoraj dostałam tonę warzyw od czarnocińskiej mamy, która to wszystko hoduje sama. Dostałam cukinie, zioła, kalarepy, porzeczki, masę innych dobroci, a także botwinkę. Przy okazji Mona zażyczyła sobie zupę z tejże zieleniny, więc raz dwa i proszę bardzo. W lodówce miałam jeszcze resztkę fety i efekty macie na zdjęciu.  Składniki: 1 pęczek botwinki 1 l bulionu

Kardamonovy
Ekspresowy gulasz z cieciorki 176

szybki posiłek, nawet gdy lodówka świeci pustkami. Takim moim "awaryjnym" daniem jest gulasz z cieciorki. Podstawą są pomidory w puszce i ciecierzyca, reszta dodatków wedle uznania (polecam dodać świeżą cukinię lub bakłażana). Taki gulasz zazwyczaj jem na podwieczorek lub kolację, a z dodatkiem kaszy bądź ryżu może być również sycącym obiadem. Składniki na 4 porcje: 1 puszka cieciorki

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania