cukinia - 18701 przepisów (strona:948/1247)

Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 171

makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety z fasoli i pieczarek 158

zioła do smaku Sól *poza sezonem dość często używam mrożonych warzyw, wg mnie są o wiele lepsze w smaku niż te świeże, w sezonie polecam ugotowaną fasolkę szparagową, podsmażoną cukinię etc. Tak naprawdę, co lubisz. Ja często gotuję większe ilości różnych warzyw i komponuję z nich posiłki. Przygotowanie: Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Warzywa mrożone dusić do miękkości

Fabryka pomysłów
Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów 204

nabiału (laktozy i kazeiny), orzechów jajek i nawet kakao! Można je podać gościom i nie będą marudzić 🙂 PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie z kiszoną kapustą Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Blaszka (15 porcji) 2560 kcal

PaleoSMAK
Tarta o smaku pizzy-która zasmakowała domownikom 173

Ostatnio często u mnie tarta ,więc dziś kolejna ,przepis na ciasto znajdziecie w poprzednim wpisie podaje nadzienie składniki kilka plasterków wędliny pieczarki usmażone ser żólty starty cukinia 1/2 starta 4 kawałki papryki cieniutkie plaski tarte wcześniej podpiec potem wyjąć i układamy nadzienie ,ponownie wkładamy do piekarnika i zapiekamy aż się się ser roztopi

Moje Wyroby
Placuszki z batatów i ziemniaków 244

polędwiczki w kremowym sosie własnym czy też prostego gulaszu z wieprzowiny . Zachęcam Was do ich przygotowania. Smacznego! Zobacz też: Placuszki z marchewki i ziemniaków Placuszki z kalafiora Placuszki z cukinii i ziemniaków Placuszki z ziemniaków ze szczypiorkiem Placuszki z batatów i ziemniaków Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 30 minut Składniki 1 batat 3 ziemniaki 2 szalotki 2 jajka

Kuchnia Bazylii
Zupa z grillowanych pieczarek 114

podawać samą , Ja uzupełniłam moją zupę o makaron razowy i tę opcję polecam.Zapraszam do przepisu:) Składniki 300-500 g mięsa z udźca indyka 300 g pieczarek 1 cebula 1 cukinia 3 ząbki czosnku włoszczyzna( marchew,pietruszka,seler,por) 2 cm imbiru papryka w proszku słodka sól , pieprz makaron razowy … Czytaj dalej Zupa z grillowanych pieczarek

gotuj ze mną
Tarta z łososiem według Michela Moran 218

kosztowałam tak doskonałej baby wielkanocnej. Czuję, że pojawi się na stole w te święta. Ja, wraz z Sylwią ze smaker.pl, przygotowywałyśmy pasztet – nie byle jaki, bo z cukinii! Możecie nie wierzyć, ale idealnie nadaje się na kanapki, a także jako przystawka na świąteczny stół. Zachwyci nawet mięsożerców, także wierzcie mi na słowo. Niebawem przygotuję Wam na niego przepis Artykuł

Kuchnia Bazylii
Pieczone warzywa 150

wybrać dowolne. U mnie są to warzywa korzeniowe-marchewka, seler i pietruszka oraz cebula i ziemniaki. Do tego zestawu można dorzucić także bataty lub pasternak. Upiec można takżę dynię, cukinię, bakłażana czy paprykę ale te warzywa trzymamy nieco krócej w piekarniku. Czas pieczenia może być różny w zależności od tego jakich warzyw użyjemy i na jak duże kawałki pokroimy. składniki

Monia miesza i gotuje
Libański rozgrzewający gulasz warzywny 231

inne dania znajdziecie w Walentynkowym numerze magazynu Aromat. Libański rozgrzewający gulasz warzywny Składniki na naprawdę sporą porcję 400 g ciecierzycy (puszka) 2 bakłażany (doskonale też smakuje z cukinią) 2 cebule 3 łyżki oliwy 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka cynamonu papryka słodka 2 puszki pomidorów pieprz, sól natka pietruszki do podania lub kolendra Na oliwie

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z tuńczyka 147

kolację. Fajnie smakuje na kanapce. Sałatkę przygotowuję na kilka sposobów, także z ryżem, marynowanymi warzywami, szczególnie konserwowymi lub kiszonymi ogórkami i marynowaną cebulką, oliwkami czy papryką, świeżymi pomidorami, cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam, robiłam, smakowały wyśmienicie Dziś u mnie wersja z kukurydzą, jajkami i papryką

Zasmakuj Kuchni
Śniadania z piekarnika 187

Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczona ricotta z gremolatą Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i dwoma serami Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem Zapiekany omlet z pak choi Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem

Moja smaczna kuchnia
Jajka faszerowane pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów 164

przez firmę Sokołów. Muszę przyznać że wcześniej jej nie znałam zupełnie.  Główną rolę w smaku tej pasty odgrywają suszone pomidory, więc kupując ciecierzyce w puszcze, suszone pomidory, świeżą cukinię, cebulę i szczypior możemy sami podobną pastę zrobić. Poza tym sól, pieprz, ocet balsamiczny, miazga sezamowa oraz sok z cytryny i olej rzepakowy. Do dzieła ;) Nie mniej jednak najszczerzej polecam

Życie zaczyna się w kuchni
Kurczak ” Caserta ” , prosty obiad 181

kulka mozzarelli 1 pomidor rzymski typu pasta ( śliwkowy ) kilka plasterków salami świeża bazylia do dekoracji czerwone pesto sól , ostra papryka do smaku sos : 1 mały słoiczek ketchupu z cukinii około 300 ml, tu przepis (lub przecier pomidorowy typu passata ) 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu 1 łyżka octu balsamicznego ( najlepiej figowy , ale może być zwykły ) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki

Ogrodnik w podróży
Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej 136

wielbiam tego typu kotleciki. Są świetnym rozwiązaniem na szybki i zdrowy obiad w tygodniu, a także znakomitym sposobem na czyszczenie lodówki z resztek warzyw. Można dodać absolutnie wszystko: tartą cukinię, suszone pomidory, pora, poszatkowaną kapustę, pieczarki. Kotleciki są pełnowartościowym, zdrowym posiłkiem, a jeśli podamy je dodatkowo z sałatą to już w ogóle pełnia szczęścia. Ważna wskazówka dla wszystkich zapracowanych

olalacooking

Proponowane wyszukiwania