Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 700 g pieczarek 1/2 średniej cukinii 2 kulki mozzarelli 2 duże cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. … Czytaj dalej Zawijaski z pieczarkami
czarrna od kuchnipodania rozmieszać śmietanę lub jogurt z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Placki najlepsze są od razu po usmażeniu, wtedy są bardzo chrupiące. Zobacz również: placuszki z cukinii
Kuchcik gotujedodatków. Przygotowuję ją dosyć często, ponieważ uważam, że domowa pizza jest najlepsza. Zazwyczaj robię pizzę na tradycyjnym spodzie ( przepis ), jednak zdarzyło mi się ją robić także na spodzie z cukinii ( przepis ). Tym razem postanowiłam spróbować czegoś nowego i powstała pizza z czerstwego pieczywa! Wiem, że brzmi to dość specyficznie, ale gorąco was zachęcam do przygotowania samodzielnie w domu pizzy
Danka Pichciserowy podkreśli smak przygotowanych dań z grilla. Aksamitny i gładki dip serowy z serka mascarpone, jogurtu naturalnego z czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem oraz miętą uzupełni smakowo grillowane warzywa np. cukinię lub bakłażana. Sos serowy doskonale pasuje także do potraw mięsnych : grillowanych skrzydełek, karkówki z grilla albo szaszłyków. Sos serowo-czosnkowy z pewnością przypadnie do gustu rodzinie oraz znajomym
Moja Książka KucharskaPyszna zapiekanka na obiad dla całej rodziny.Często ją robię ,bo bardzo ją lubimy,ale tym razem zamiast makaronu wykorzystałam cukinię,bo w ogrodzie jest jej teraz dużo.Wyszło pysznie - polecam gorąco
Swojskie jedzonkocebulką, olejem i przyprawami Tak przygotowane można podawać do ryb, mięs, dań obiadowych, a nawet potraw z grilla. Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 6-7 średnich buraków ćwikłowych 1 cebula 2-3 łyżki oleju lub oliwy
Kulinarny S.O.S.jedli, bo jak to pasztet z warzyw jeść. Jeśli lubicie takie eksperymenty to zapraszam do skorzystania z przepisu. Pasztet jest modyfikacją kilku przepisów przeczytanych w internecie. Pasztet z cukinii
Ewa w kuchnidekoracji polecam: kiełki, natkę pietruszki, koperek, szczypiorek, ziarna sezamu lub czarnuszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z piekarnika… Klopsiki z piekarnika Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Pasztet drobiowy z rosołu
Kulinarny S.O.S.mini omleciki z kiełbasą i warzywami. Przygotujesz je z łatwo dostępnych i tanich składników. Zamiast kiełbasy można dać parówki lub szynkę. Do placków pasuje także zielony groszek, kukurydza, kosteczki cukinii, papryki lub pieczarek. Podaję je z sosem pomidorowym lub ketchupem. Smakują na zimno i ciepło. Jeśli lubisz możesz do ciasta dodać posiekane świeże zioła, np. natkę, koperek, szczypiorek lub udekorować
Zasmakuj Kuchniłyżeczek soku z cytryny lub octu winnego, do smaku, kilka łyżek oliwy extra virgin, sól, pieprz, szczypta chili, do smaku opcjonalnie warzywa, na przykład drobno pokrojona papryka, fasolka szparagowa, cukinia, pomidor (twarde warzywa wstępnie podgotowujemy lub podsmażamy) Przepis na rybę w folii z sosem chimichurri, przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawami, opcjonalnie nałożyć po kawałeczku masła na każdy
Lekcje w kuchnimleko, dopraw do smaku według swego gustu – całość zmiksuj blenderem ręcznym. Podawaj zaraz po przygotowaniu. Zupę możesz wzbogacić dodając więcej warzyw np. marchewkę, korzeń pietruszki lub selera, cukinię, groszek, czosnek, natkę pietruszki, koperek. Pamiętaj, że każdy nowy dodatek zmieni kolor zupy Do przygotowania można użyć niedzielnego rosołu oraz warzyw z niego. Do podania polecam… kleks kwaśnej śmietany
Kulinarny S.O.S.Wykonanie tej sałatki zajmuje dosłownie kilka minut. Robię ją, kiedy mam ochotę na coś dobrego, ale brakuje mi czasu. Jest przepyszna :)
Prosty przepis nasię doczekać, co pięknego nam zmaluje :) Ta połowa lata pachnie słodyczą malin, ocieka brzoskwiniowym sokiem, rumieni się pomidorami na krzaczkach i pęczniejącą papryką. Gdzieś spod liści wyłaniają się ciemnozielone cukinie, białe kabaczki, ogórki i młodziutkie dynie, na które czas dopiero nadejdzie. Powietrze przesycone jest już nieco innym odcieniem ciepła, zapachem koszonej trawy i pyłem z młóconych zbóż. Wspomnienie takiego jeszcze
Kuchnia w Słońcu Skąpanatakże kto nie powinien ich jeść. W książce znajdziemy wiele wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa. Od najbardziej tradycyjnych w kuchni polskiej kiszonych ogórków, kapusty, buraków do eksperymentów z cebulą, cukinią, dynią, czy selerem korzeniowym. Oprócz receptur warzywnych mamy również przepisy na kiszone owoce, takie jak jabłka, śliwki i cytryny. Każdy przepis wzbogacony jest o pomysły na wykorzystanie konkretnej kiszonki
Tajemnice SmakuKoktajl z jarmużem, bananem i pomarańczą Spaghetti z jarmużem, cukinią i suszonymi pomidorami Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą Spaghetti z jarmużem, suszonymi pomidorami i oliwkami
Moja smaczna kuchnia