możesz dać organizmowi. Odmianą dla tradycyjnych owoców jest ich koktajlowy mix. Wystarczy wrzucić do wysokiego naczynia ulubione owoce, trochę mleka, jogurtu albo wody i włączyć blender. Dziś połączyłam żółtego melona, borówki i truskawki. Pyszności. Idealne na lekką kolację lub drugie śniadanie. Pytanie do publiczności !!! Twój ulubiony mix smaków
Mój Smak na Życiewina ( w składzie kardamon, cynamon, imbir, anyż, goździki ) Dynię pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki wraz z otoczkami, obrać cienko ze skórki. Z miąższu wykroić kuleczki łyżeczką do melonów ( pozostałą część dyni po wykrojeniu kulek kroję na mniejsze kawałki i zapiekam z rozmarynem ). Miąższ można również pokroić w dużą kostkę lub słupki. Ocet mieszamy z wodą, zalewamy dynię
Atlas SmakówNajlepiej spożywać owoce osobno, co jest wskazane, zaleca się też ich dobór według rodzaju pestek: brzoskwinia, mirabelki, czereśnie, wiśnie owoce cytrusowe , owoce mające blaszki gniazd pestkowych: jabłka i gruszki melony, owoce suszone. Banany można jadać z owocami pół kwaśnymi. Jogurt można spożywać z dojrzałymi owocami pół kwaśnymi, warzywami liściastymi i kiełkującymi nasionami, ziarnami. Owoce kwaśne to: grejpfruty, cytryny,pomarańcze, ananasy
Proste Potrawykakaowy omlet z fasoli z amazake ryżowym (w środku) podany z melonem~ Dziękuję za wczorajsze życzenia powrotu do zdrowia :) Warzywa i owoce (+kurkuma) działają cuda i już czuje się o wiele lepiej :) Na tyle dobrze, że dałam radę usmazyć tego pysznego omleta ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~150g ugotowanej fasoli (może być z puszki) ~jajko ~łyżka kakao ~30g mąki gryczanej ~1/2 łyżeczki
breakfast of dreamspoziomu. Ale ważne, że dopisuje! Mam nadzieje, że i Wam również! :) Dzisiaj pomysł na krem orzechowy do wszystkiego, my z rodzinką zajadaliśmy go do kulek z owoców (arbuz, melon) i truskawek. Jest lekki, pyszny i w jednej porcji, ok. 50g ma tylko 65kcal ! Z przepisu wychodzi ok. 10 porcji. Składniki: - 400g serka homogenizowanego naturalnego 0% - 30g tartych/mielonych orzechów laskowych
Be Fit Be Strongteż wrzucić kilka kostek zamrożonego soku pomarańczowego. Lemoniada cytrusowa / Woda cytrusowa / Woda smakowa Polecam też inne przepisy na lemoniady: bez cukru pomarańczowo-cytrynowa lemoniada ogórkowa Lemoniada owocowa Lemoniada z melona Składniki: 0,75 l wody mineralnej gazowanej 1 cytryna 1/2 limonki 1/2 dużego słodkiego czerwonego grejpfruta gałązki z liśćmi świeżej mięty Przygotowanie: Wszystkie owoce cytrusowe dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmaku ( u mnie arbuzowa) 1 butelka wina musującego 0,7 ( polecam wybrać słodkie) 150 ml gorącej wody słodkie dojrzałe truskawki dodatkowo: ulubione owoce do dekoracji - arbuz, nektarynka, truskawki, melon, kiwi SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Dwa opakowania galaretki rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia. 2. Szampana umieścić w zamrażarce. 3. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w ćwiartki
DefinicjaSmakuszklanka) lemon curd 2 jajka 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 80 g masła sok i skórka otarta z dwóch cytryn dodatkowo 4 łyżeczki lemon curd listki melisy lub mięty melon, gruszka, pomarańcza - lub inne ulubione owoce SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka i żółtka umieścić w rondelku i roztrzepać. Dodać cukier, masło i skórkę oraz sok z cytryny. Podgrzewać na małym ogniu
DefinicjaSmakuMendes. Wino było fermentowane w nowych i używanych beczkach z dębu francuskiego a następnie starzone w tych samych beczkach przez kolejne 6 miesięcy. Dominują w nim intensywne aromaty pomarańczy, melona, letnich kwiatów polnych i kopru włoskiego. Intensywne i orzeźwiające z charakterystyczną mineralną nutą. Wspaniałe wino z przyjemnym długim finiszem. Bardzo dobre już dziś, ale zyska jeszcze podczas kilku kolejnych
królestwo garówBędąc ostatnio na Targu Pietruszkowym zostaliśmy poczęstowani dynią muskat brazylijski przez JEdynie . Dynię ta ma posmak melona i spokojnie można ją jeść na surowo więc postanowiliśmy zrobić z niej sałatkę – polecamy Składniki: - 250 g dyni muskat brazylijski ( produkt lokalny ) - 12 sztuk pomidorków koktajlowych - 40 g pestek dyni - 60 g rukoli - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka wody - 1 łyżeczka miodu
Kuchenne Wariacjełask. Pojawiają się także jego wytrawne wersje na bazie warzyw. Zazwyczaj podaje się je po gorącej przystawce, a przed daniem głównym. Moja propozycja to mocno orzeźwiający sorbet z melona, limonki i białego wytrawnego wina. Co prawda upały trochę nam odpuściły, ale jak wrócą będzie w sam raz.” Czytaj więcej
Wiem co jemDziś w poście znów na słodko.... Pyszne serowe sakiewki z niespodzianką w środku egzotyczną kandyzowaną kantalupą-odmianą melona,było mega słodko i apetycznie! Składniki Ciasto serowe: 200 g twarożku mielonego 300 g mąki tortowej 16 g cukru waniliowego 8 łyżek mleka 5 łyżek oleju roślinnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie: 300 g twarożku mielonego
Wanilia i Kardamonbiała, włoska, czerwona, brukselka, pekińska, brokuł, kalafior, kalarepka, jarmuż, - liściaste: wszystkie gatunki sałaty, seler naciowy, zielona pietruszka, rzeżucha, koperek, cykoria, szpinak, zioła, - dyniowate: dynia, kabaczek, cukinia, ogórek, melon, kawon, - psiankowate: pomidor, papryka, bakłażan, - inne: fasolka szparagowa, groszek zielony, koper włoski, szparagi, - owoce świeże: jabłka, cytryny, grejpfruty, kiwi i pomarańcze w ograniczonych ilościach, - owoce suszone
IzaGotujeDziś koleżanka w pracy poczęstowała mnie Smoothie ze szpinakiem i melonem, było geniaaaalne!!! od razu wiedziałam co muszę zrobić po przyjściu do domu, MOJA WERSJĘ zielonego Smoothie! ;D Właśnie się nim delektuję, zdjęcia niestety słabej jakości bo i światło już nie takie (z czym mój telefon sobie nie radzi) ale mam nadzieję że mi to wybaczycie ;) PYSZNOŚCI
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćlubiany; zmodyfikowany;/ 2 jajka 1/4 szklanki mleka roślinnego 4-6 kromek żytniego chleba (w zależności od wielkości) 1-2 łyżeczki ksylitolu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli do podania: melon, gruszka, wiśnie w syropie domowej roboty, mango, miód, konfitura, inne owoce "miękkie" Jajka roztrzepuję z mlekiem, ksylitolem, cynamonem i solą. Moczę w nich kromki chleba, wrzucając od razu na patelnię
W kuchni Karmel-itki