ładnie z kubeczków - nie trzeba było rozcinać, wystarczyło delikatnie ogrzać ścianki ręką. SMACZNEGO ! Zobacz tez przepis na Sorbet z melona i mięty <klik
Pora na pora i pomidorawszystkim ze świeżością. Dziś polecam sałatkę z przepysznym winegretem na bazie octu balsamicznego i czekolady. Składniki: opakowanie gotowego miksu sałat 2 gruszki 10 szt truskawek 1/2 małego melona np galia 1 pomarańcza 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki wody 40 g czekolady gorzkiej Goplana 60% 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
Malinowe PocałunkiDzień dobry! Wracam do Was dzisiaj z kolejną porcją prostego i sycącego koktajlu owocowego. Tym razem połączenie słodkiego, dojrzałego banana, soczystego melona i lekko kwaskowego kiwi. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDarjeeling,Black Chili Chocolate,English Breakfast,Vanice Rose) Herbaty zielone (Green Sencha,Gunpowder Green,Green Mint,Green Jasmine) Herbaty owocowe (Mexican Dream,Peach Lemon Star,Dream Melissa,Ginger Paradise,Melon Mint,Fruit Ginger,Spicy Cinnamon,Forest Fruits,Strawberry Popcorn) Pozostałe (Pu-Erh Straeberry,Yerba Mate Lemon,Rooibos Sunrise,White Pearl of Fujian) W sklepie internetowym http://www.sklep.richmont.pl/ możemy zakupić
Wielki apetytAndlau w północnej Alzacji, istnieje od 1888 roku i zajmuje powierzchnię 8 hektarów. Aromat tego wina jest bardzo intensywny. Wyczuwamy tu aromaty egzotycznych owoców, dzikiej róży, jaśminu, dojrzałych ananasów, melona oraz liczi. W ustach jest miękkie i łagodne z delikatną ( korzenno –pieprzną) goryczką na finiszu. ( wino do nabycia w sklepie Winkolekcja, cena 79 zł. ) Należy pamiętać, że Riesliga
królestwo garówsię rozmową...) Daniom towarzyszyło wino - Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc Marlborough 2013. T o 100% Sauvignon Blanc. W winie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych
królestwo garówReserve Chardonnay ma bardzo skoncentrowany smak tropikalnych owoców z niuansami toffi, wanilii i dojrzałych jabłek. Nos otwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar
królestwo garówkawy świeżo zaparzonej (najlepiej świeżo mielonej) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny na 2 łyżki wody Nadzienie: 4 łyżeczki kajmaku- masy krówkowej z puszki Dekoracja: 3 małe kosteczki melona 3 ziarenka kawy Dodatkowo potrzebne będą: filiżanka- która posłuży za foremkę wykałaczka- do pomocy przy wyjmowaniu serniczka garnuszek/miska z gorącą wodą- do pomocy przy wyjmowaniu serniczka łyżeczka- do nakładania
KreatywnePinyczasem jest mój sposób na szare dni, chowam się pod pierzyną i nic nie robię, no może gapię się w komputer – włączony), zakupiłam z promocji (bardzo kuszącej!) melona i parę czereśni (one już tak ceną
Pink Envelopejedna nad drugą. Ciasteczka pieczemy 15-20 minut, w połowie czasu pieczenia należy blaszki zamienić miejscami w piekarniku. Upieczone ciastka powinny pozostać białe. W wystudzonych ciasteczkach, łyżeczką do melona wydrążamy otwory w spodniej części ciastek. To ma być miejsce na nadzienie. W miseczce należy wymieszać rozdrobnione okruchy pozostałe z wydrążania otworów z nutellą lub ulubionym dżemem ( okruchy ciastek dodawaj
In my kitchenlawendowym miodem, posypany ziołami prowansalskimi i odrobiną morskiej soli. Całość krótko zapieczona i ułożona na sałacie z zapieczonymi koktajlowymi pomidorkami polanymi delikatnie vinegretem:) Kolejna pyszność- kawałki słodkiego soczystego melona z szynką i słodkim likierkiem. Rarytas jak dla mnie- owoce morza:) To, co uwielbiam najbardziej - łosoś pokropiony sokiem z cytryny, podany z sałatą zieloną i bagietką. Szparagi... zielone, gotowane, ułożone
In my kitchenniedzielny, czy świąteczny obiad. Polecam :) Składniki - 1 kg karkówki - 0.5 kg pieczarek - 1 duża czerwona papryka - 1 duża cebula - sól, domowa wegeta , czosnek mielony, kminek mielony, majeranek, papryka melona, pieprz - olej Wykonanie Mięso kroję w grubsze plastry ( nie rozbijam ). Każdy plaster dokładnie nacieram wszystkimi przyprawami i odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. W tym czasie pieczarki kroję
Kuchnia z widokiem na ogródpleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone na kawałki (różne wsady) - rolada szpinkakowa z łososiem - ziołowy chlebek do odrywania- melon w szynce szwarcwaldzkiej - sery plesniowe/winogrona/bagietka Większość przepisów jest na blogu, a dziś przy okazji publikuję sałatkę na krakersach. Od kiedy zobaczyłam ją na blogu Cynamonowy pył , wiedziałam, że muszę
bistro mamaprzed wyłożeniem na kanapkę. Kanapkę owijamy w papier śniadaniowy i zabieramy - czy to na piknik, czy na wyprawę życia, czy do pracy/szkoły. Smacznego :) Zapraszam do obejrzenia smoothie z melona i banana z kwietniowego wyzwania , czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozostałe
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!