Kiedy tylko zobaczyłam przepis na te ciasto, bardzo byłam ciekawa jego smaku. Na ogół sernik jaki robimy w mnie w domu to ten z rosą albo na czekoladowym cieście, są to sprawdzone przepisy, które zawsze się udają i mamy pewność, że wyjdą pyszne. Tym razem jednak zrobiłam coś innego, muszę powiedzieć, że miło mnie zaskoczył :) Trochę obawiałam się
charlotte gotujejaglaną imitującą ser. A jeśli ciasto kruche ze śliwkami to z mąką pszenną. Od czasu do czasu sięgam po zamienniki. Pączki usmażę na oleju kokosowym, zrobię jagielnik bo jestem ciekawa jak smakuje, a mąkę pszenną zamienię na razową. A tak zwyczajnie, chcę pocelebrować chwilę... sama, z mężem, z przyjaciółką. I chcę czuć smak, który dobrze znam 9czyli klasycznego pączka
bistro mamacieszą jesiennym kolorem i wspaniałym smakiem dyni oraz korzennych przypraw. Można podawać je ugotowane lub podsmażone na patelni – mi zdecydowanie bardziej odpowiadają w tej drugiej wersji. Podsmażone mają ciekawą strukturę – miękki środek i chrupiący wierzch. Są wyjątkowo aromatyczne. Do klusek podałam palone masło zwane też potocznie „brązowym masełkiem”. Możemy je przygotować poprzez wolne podgrzewanie prawdziwego
Poezja smakuKilka dni temu – jako, że jestem ciekawa- miałam okazję przetestować Męską Rzecz. Post będzie dotyczył właściwie, nie tyle dania, co jego...podgrzewania bez ognia. Tak, bez ognia! Nie mogłam uwierzyć, że danie można podgrzać wodą! Proszę Państwa tego jeszcze nie było! Bezstresowe wędkowanie, biwakowanie, górskie wycieczki, a to wszystko bez głodu i chłodu! Gorące danie w zasięgu ręki
Z Kuchni Do Kuchnizrobił na mnie ogromne wrażenie! Tak duży i zadbany ogród w centrum miasta... obłędna Gunnera manicata stara Robinia urzekła mnie ta kompozycja kolorystyczna... relacje kończy dyniowy smok :) Ciekawą relacje znajdziecie również w serwisie " CO DO GARA
Dzieje kuchennej Wiewiórywynikająca z wychowania się wśród ziół i warzyw, uprawianych w gospodarstwie Rodziców. Znajomość tę, skutecznie wykorzystuje w swojej kuchni, łącząc bardziej lub mniej nam znane zioła i warzywa, tworząc ciekawą i niestandardową oprawę dla dań nie tylko mięsnych. Marcin Jabłoński świetnie wpisuje się w promocję powrotu kasz na nasze stoły, wprowadzając do menu różne jej rodzaje. Miałam przyjemność uczestniczyć
królestwo garówkombinacji smakowych oraz składników jakie można spotkać w pastach. Makarony to właśnie taki wdzięczny typ potraw, w którym możemy dowolnie eksperymentować ze składem, a wychodzi nam i tak bardzo ciekawa kompozycja smakowa. Tak właśnie jest w tym wypadku - połączenie smaku suszonych pomidorów, marchewki oraz brokułów. Spróbujcie. Składniki : 250g rigatoni 4 ząbki czosnku 2 średnie marchewki 1/2 słoika suszonych pomidorów
zobacz ich smakMare. Odwiedziliśmy to miasteczko po raz kolejny i tym razem chcieliśmy zobaczyć coś więcej niż plażę. Przywitał Nas odpływ, więc łódki utrzymujące się na błocie nie były aż tak ciekawym widokiem. Jednak spacerując wzdłuż plaży trafiliśmy na kilka ładnych widoków oraz
Pink Envelopeheight: 1em;" /> Dobrym pomysłem okazało się użycie estragonu , nadaje on fajny smak i aromat , a sosik który powstaje przy okazji jest po prostu obłędny . Estragon , to ogólnie ciekawa przyprawa- zioło , troszkę zapomniany , warto ,żeby przywrócić go nieco do łask choćby z uwagi na jego silne właściwości wspomagające procesy trawienne , a także kojący wpływ na układ nerwowy..oj tego ostatniego
Ogrodnik w podróżyZnowu Madziunia znalazła dla mnie ciekawą propozycję na obiad. Bardzo proste i pyszne danie. Wszyscy się zachwycają, po prostu pycha Schab lekko rozbić, doprawić slą, pieprzem. Na rozgrzanej patelni lekko obsmażyć kotlety, następnie rozłożyć je w żaroodpornym naczyniu. Na tej samej patelni z odrobiną masła obsmażyć pokrojonego w plasterki pora, aż lekko zmięknie. Obłożyć plastry mięsa przesmażonym porem. Śmietanę
Kuchnia Pokoleńspraw codziennych, pracy, rozpakowywania i urządzania mieszkania nie mam zbyt wiele czasu. Dlatego i tym razem przedstawiam przepis na coś, co nie jest pracochłonne. Tak jak pisałam poprzednio jestem ciekawa odkrywania nowych smaków odmian mleka roślinnego. Mam nadzieję, że w tym miesiącu uda mi się jeszcze wypróbować kilka, ale tym razem mleko owsiane. Poza tym, że zawiera dużo witaminy
apetytnapieczenieinnych substancji słodzących w aptece. Od tego jesieni mam swój własny sok z dodatkiem ksylitolu, a jakże, jak zdrowo, to zdrowo na maxa. Przy okazji dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy, o których wcześniej nie miałam pojęcia: m.in.to, że należy zbierać tylko owoce dojrzałe- bardzo ciemne, a podczas przygotowywania przetworów odrzucać wszystkie niedojrzałe, czyli zielone i czerwone owoce, które
Smaczne ZdroweBrownie z kaszy jaglanej i bananów. Bez dodatku cukru i mąki. Oczywiście nie smakuje jak „prawdziwe” czekoladowe brownie, ale jest ciekawą odmianą dla wielbicieli ciast czekoladowych lub propozycją dla osób dbających o linię. 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki wody szczypta soli 2 banany 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki miodu (ewentualnie można pominąć
BullioWłoskie różowe kopytka, jedne z moich ulubionych klusków. :) Proste i szybkie w przygotowaniu, są ciekawą alternatywą dla klasycznych obiadowych dodatków. Można oczywiście także podawać je solo, czego jestem gorącą zwolenniczką. Dziś w mojej wersji polane są sosem z oliwy z oliwek i przypraw. Wykraja się je w różne kształty, od tradycyjnego kopytkowego, po nieco bardziej płaskie i większe kluski
Kuchenna KontrrewolucyaPyszna prosta jesienna surówka Ciekawa w smaku połączenie kwaśnych ogórków z słodkim winogronem Składniki • 1 cukinia 20 cm żółta • biała część pora • 1 jabłko ze skórką • 2 mniejsze ogórki kiszone • 15 kulek winogrona • 2 łyżki śmietany • sos sałatkowy grecki Sposób przygotowania 1. Cukinię jabłko i ogórki zetrzeć na grubej tarce.Dodać pokrojony w paski
W królestwie smaków Beaty