ciasto - 164325 przepisów (strona:5430/10955)

Brownie z polewą czekoladową 89

Brownie z polewą czekoladową Muszę szczerze przyznać, że nie wiem czemu tak długo zwlekałam z upieczeniem tego ciasta? Chyba wydawało mi się, że będzie takim ciężkim do przełknięcia czekoladowym zakalcem 😁. Jednak nic bardziej mylnego. Dlatego z przyjemnością nadrabiam to niedociągnięcie. Oczywiście brownie z polewą czekoladową nie jest w żadnym wypadku ciastem dietetycznym, jest bardzo słodkie i tłuste, ale zdecydowanie jest

Kulinarne przygody Gatity
Bułki chałkowe z makiem, proste i pyszne 115

wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 15-20 minut. Resztę składników włóż do miski, wlej zaczyn drożdżowy i wyrób na gładką masę. Masło możesz roztopić żeby ułatwić sobie wyrabianie ciasta . Kiedy ciasto będzie gładkie i sprężyste, przełóż je do miski wysypanej mąką, nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30-40 minut. Ponownie wyrób, podziel

Ogrodnik w podróży
Tort bezowy dakłas (Dacquise) 606

oprószamy kakao *** *** Tort podajemy w tym samym dniu w którym go przygotowaliśmy. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Tort bezowy dakłas (Dacquise) pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Desery na Walentynki 111

Sernik na Walentynki Najprostszy deser walentynkowy Pierogi z serem na Walentynki Serduszka z cynamonem – ciastka francuskie na Walentynki Deser z galaretki warstwowy na walentynki Ciasto czekoladowe z kawą i rumem Deser walentynkowy Walentynkowe ciasto z serduszkiem Fondant czekoladowy Muffinki czekoladowe – przepis Bananowe babeczki z cynamonową bitą śmietaną Deser z galaretką, budyniem i owocami Dietetyczny deser z persymoną Fondue czekoladowe Sernik

Dorota Smakuje
Marmurkowa babka z białek 107

wlać do ubitych białek i delikatnie wymieszać. Mąkę tortową wymieszać z proszkiem do pieczenia , przesiać przez sito do masy z białek, delikatnie ale dokładnie wymieszać najlepiej rózgą od miksera. Ciasto podzielić na dwie w miarę równe części do jednej dodać 1,5 łyżki mąki do drugiej kakao i ponownie osobno wymieszać. Wlewać partiami na przemian raz ciemne raz jasne ciasto

Wanilia i Kardamon
Ciastka czekoladowe bez pieczenia 104

Na te super szybkie ciastka czekoladowe bez pieczenia możecie śmiało mówić pralinki. To najczystsza czekolada z pysznymi dodatkami. Ciastka są bardzo proste i zajmą Wam naprawdę

Słodki sentyment
Krokiety z mięsem 133

wystarczy. Krokiety z mięsem są najlepsze. Lubię krokiety z indyka , krokiety z wołowiną , czy krokiety z kurczakiem . Dzisiaj polecam do farszu gotowaną karkówkę. Krokiety z mięsem 10 krokietów Składniki: Ciasto naleśnikowe 150 g pszennej mąki 2 jajka 500 ml mleka 1½ łyżeczki soli tłuszcz do smażenia Farsz 500 g karkówki 400 g białej kapusty 6 pieczarek brunatnych 1 duża cebula(...)sólo i pieprz do smaku Panierka 100 g tartej bułki 50 g startego parmezanu 2 jajka tłuszcz do smażenia Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe. Rozgrzać tłuszcz (najlepiej masło, ghee lub olej kokosowy ) na patelni o średnicy 28 cm i usmażyć 10 naleśników. Pokroić kapustę i gotować w lekko osolonej wodzie przez 30 minut. Odcedzić, ostudzić i drobno poszatkować. Karkówkę ugotować

codojedzenia
Faworki pieczone z ciasta francuskiego 98

Faworki pieczone z ciasta francuskiego to taka trochę oszukana, ale o wiele szybsza wersja klasyki. Idealnie sprawdzi się jako słodka przekąska do chrupania. Ja takie faworki przygotowuję troszkę inaczej niż wszyscy, a mianowicie ciasto smaruję jajkiem i posypuję cukrem, dzięki czemu przypominają Czytaj więcej

Di gotuje
Rogaliki Marchewkowe Z Marmoladą 109

obrane   1.  Marchew ścieramy na drobnych oczkach (nie tych na papkę) Do miski wsypujemy mąkę lub mąki, dodajemy cukier, masło pokrojone drobno i startą marchew i zagniatamy ciasto. Jeśli zdarzyłoby się że nie chce się do końca zagnieść być może mąką ma małą wilgotność i wtedy trzeba dodać 1-2 łyżeczki kwaśnej śmietany Zagniecione ciasto możemy schować

Gotowanie...to proste !
Sernik z mascarpone 114

Zachwyciłam się – sernik z mascarpone jest tak kremowy i delikatny, że trudno mu się oprzeć Myślę, że to jest przepis, przy którym muszę napisać, że koniecznie

Słodki sentyment
Sernik na zimno – czekoladowy (2 składniki) 188

łyżki masy krówkowej liofilizowane maliny 2 kostki roztopionej czekolady do ozdoby Masę krówkową wykładamy na masę czekoladową rozsmarowując ją równomiernie łyżką. Układamy liofilizowane owoce i polewamy odrobiną rozpuszczonej czekolady. Ciasto przechowujemy w lodówce. Sernik można zostawić bez niczego lub wybrać jakiekolwiek inne dodatki: powidła, powidła i odrobina czekolady, bita śmietana, lody, jakakolwiek masa. Sernik bez spodu, bez mąki

Relaxtime
Sernik z chałwą 1264

Sernik z chałwą to idealny deser dla smakoszy chałwy i nie tylko. Ta wersja sernika z dodatkiem chałwy smakuje naprawdę świetnie. Sernik ma bardzo zwartą strukturę

Alle Dobre!
Sernik z mango 106

prześciga się w jego przygotowaniu, poprawia smak i wygląd. Mój przepis na sernik jest bardzo prosty i sernik z mango przygotujecie bardzo szybko i bardzo prosto. Oczywiście kluczem tego ciasta jest mango. Ja wykorzystam już gotową pulpę mango, którą kupicie między innymi w Biedronce. Jeśli nie chcecie korzystać z gotowej pulpy mano, to możecie kupić świeże mango i je zblendować(...)marakują. Robi się go w bardzo podobny sposób, jedyną różnicą jest pulpa z marakui, a nie z mango. Oczywiście, jak każdy sernik pieczemy i ten w kąpieli wodnej. Wtedy ciasto będzie wilgotne, puszyste i będziemy mieli pewność, że nam się idealnie upiecze. Sernik z mango składniki Sernik z mango składniki Spód z ciasteczek zbożowych składniki Sernik z mango przepis Zaczynamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki "Mirabelkowe kwiaty " 115

Mąkę przesiać do miski. Żółtka roztrzepać łyżką z resztą cukru i cukrem waniliowym. Do mąki dać wyrośnięte drożdże i resztę składników, mieszać łyżką do połączenia. Potem zagnieść na stolnicy. Ciasto przełożyć do miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zważyć, moje miało 880 g. Odważyć 11 kawałków po ok. 80 g. Każdy kawałek dłonią rozklepać

Smaczne moje

Proponowane wyszukiwania