ciasto - 164325 przepisów (strona:5425/10955)

Miłosny Smakołyk (Kärleksmums) ciasto czekoladowe 116

Czekoladowe ciasto z lukrem kawowym wręcz rozpływa się w ustach. Wypróbuj przepis i rozkochaj się w tym smaku! Artykuł Miłosny Smakołyk (Kärleksmums) ciasto czekoladowe pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Deserki truskawkowe z kremem namelaka 97

Latem, kiedy sezon owocowy trwa, takie deserki truskawkowe z kremem namelaka są świetnym rozwiązaniem na upalne dni. Deserki to świetne połączenie truskawek z czekoladowym kremem, a

Słodki sentyment
Sernik z polewą kawową 125

Dziś zapraszam wszystkich na wyjątkowy sernik z polewą kawową . Wyśmienita propozycja dla osób kochających kawę i nie tylko. Sernik jest bardzo aksamitny w smaku, natomiast polewa

Alle Dobre!
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 130

gorącej wody i zostaw do wystygnięcia. Truskawki umyj, połowę zmiksuj na mus i dodaj do tężejącej galaretki. Pozostałe truskawki zostaw do dekoracji. Tężejącą galaretkę wyłóż na zimne ciasto i udekoruj połówkami i ćwiartkami truskawek. Następnie wstaw sernik do lodówki na co najmniej 6 – 8 godzin, a najlepiej na całą noc. Co więcej, spód i ścianki wyklejone pokruszonymi herbatnikami sprawiają(...)truskawkami Chociaż wspomniana polewa jest niekwestionowaną atrakcją tego sernika, to jednak połówki truskawek tworzą najważniejszą estetykę tego deseru. Razem kompletują efektowną aranżację, którą można wykorzystać również do innych ciast. Sernik z truskawkami i galaretką na herbatnikach podobnie jak inne serniki bez pieczenia ma jedną wielką zaletę. Można go zrobić co najmniej z jednodniowym wyprzedzeniem bez obaw o utratę świeżości. Uwielbiamy

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto truskawkowe ptasie mleczko 108

Ciasto truskawkowe ptasie mleczko to przepis na lekki, szybki i bardzo smaczny deser, który przygotujemy w domu. To orzeźwiające, przypominające piankę ciasto. Truskawkowe ptasie mleczko to jedna z najpopularniejszych słodyczy w Polsce. To pyszne, puszyste i lekkie ciasteczko, które zrobi wrażenie na każdym, kto spróbuje go po raz pierwszy. W tym artykule dowiesz się więcej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piernikowe ciasto z kremem i truskawkami 108

Pyszne delikatne ciasto z nutą korzenną, do tego krem śmietanowy z mascarpone i kwaskawe truskawki - połączenie idealne. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tarta z truskawkami 121

proszku budyniu waniliowego 80 g. cukru Wierzch: 300-400 g. truskawek 60 ml. wody 1/4 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru waniliowego Ze składników na spód zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj i wylep ciastem dno oraz brzegi formy do tarty o średnicy 24 cm. Spód nakłuj widelcem w kilku miejscach, połóż papier do pieczenia, który następnie obciąż np. grochem lub fasolą. Wstaw

Delicious Place
Tarta z truskawkami i kremem mascarpone 105

czas, kiedy na stołach królują lekkie i orzeźwiające desery. Jednym z takich przepysznych i prostych w przygotowaniu wypieków jest tarta z truskawkami i kremem mascarpone. To połączenie kruchego ciasta, delikatnego kremu i soczystych truskawek sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Tarta z truskawkami i kremem mascarpone to pyszny i orzeźwiający

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Truskawkowy sernik na zimno 100

Truskawkowy sernik na zimno to wspaniała propozycja na pyszny letni deser. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i co ważne składa się tylko z kilku prostych składników

Alle Dobre!
Formy do pieczenia – jakie się ich rodzaje 110

Formy do pieczenia to niezbędne narzędzia w każdej kuchni. Dzięki nim możemy przygotować wiele pysznych potraw, w tym ciasta, chleby, pieczenie mięsne i wiele innych. Forma do pieczenia to naczynie kuchenne, które służy do przygotowywania różnych wypieków, takich jak ciasta, babki, serniki, zapiekanki czy chleby. Formy do pieczenia mogą mieć różne kształty i rozmiary

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 109

wiek, też już mam nie najlepszą, więc kilka kawałków zjadłem. Czysta poezja, smaku nie podrobisz. Po prostu marzyło mi się ono i już, koniec, kropka! Poza tym, to jedyne ciasto (drożdżowe), które wychodzi mi idealnie. Nie, wcale się nie chwalę i nie przechwalam. Tak naprawdę jest! Tym razem z małym eksperymentem, bo zamiast skórki z cytryny, dodałem esencję. Powiem(...)musicie spróbować, chociażby dla tego aromatu ciasta z domieszką cytryny sycylijskiej. No! PETARDA! Bierzcie się za robotę, chociaż troszkę brudzenia jest. No, chociażby górnych przeszczepów. Ale jakie dłonie później "som", ło pani! Delikutaśne takie, wytłuszczone...odpoczniecie trochę od smartfona, bo łapek się nie trzyma :P Same plusy dodatnie :P Smacznego Wam życzę ;)             Składniki

R'n'G Kitchen
Polędwiczka w cieście francuskim 106

Polędwiczka w cieście francuskim to eleganckie i wyjątkowe danie, które z pewnością zrobi wrażenie na gościach. To połączenie soczystego mięsa z chrupiącym ciastem francuskim, które smakuje wyśmienicie i prezentuje się bardzo efektownie. Przygotowanie tego dania nie jest trudne, a składniki można łatwo zdobyć w każdym sklepie spożywczym. Tak przygotowaną polędwiczkę możemy podać na uroczysty obiad

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie ciasteczka ze słodkim twarożkiem 123

półtłustego twarogu 3 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (można zamienić na zwykły cukier + cukier wanilinowy do smaku) 60 g płynnego białka lub 2 białka jaj 1 ciasto francuskie dodatkowo: cukier do posypania ciasteczek i białko do posmarowania Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy na duże prostokąty. Na górze każdego prostokąta robimy z 4 przecięcia. Twaróg mieszamy z cukrem i białkiem

Słodkie okruszki
Baton z krówką bez cukru 106

Baton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru Pokombinowałam

Słodki sentyment
Ciasto Kubuś z brzoskwiniami i galaretką 93

Ciasto bez pieczenia na biszkoptach z masą z soku typu kubuś, słodkimi brzoskwiniami, galaretką cytrynową oraz bitą śmietaną posypaną gorzką czekoladą dla równowagi smaku.   polecam też bardziej klasyczną wersję KUBUŚ oraz wersję z MALINAMI Składniki: na blachę 24x24 cm 12 okrągłych biszkoptów, 900 ml soku typu "Kubuś", 3 budynie śmietankowe, brzoskwinie z puszki bez soku, 2 galaretki cytrynowe

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania