Krakersy z siemieniem lnianym i nasionami chia 185wraz z dipami czy serami. Jedyny ich minus taki, że są bardzo uzależniające – zaczynasz i nie możesz skończyć jeść, i ani się obejrzysz to już wałkujesz kolejną partię ciasta:) Print Recipe Krakersy z siemieniem lnianym i nasionami chia Zdrowa, chrupiąca przekąska – krakersy z siemieniem lnianym i nasionami chia. Pyszne same, ale można podać z dipami lub serami Prep(...)łyżeczka soli 1/4 szklanki oliwy 1/2 szklanki soli Instructions W misce wymieszać suche składniki. W drugiej misce wymieszać mokre składniki, dodać do suchych, wymieszać łyżką a następnie wyrobić ręką ciasto (2-3 minuty). Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto podzielić na 4 kulki, każdą rozwałkować cienko na papierze do pieczenia i za pomocą noża pociąć w trójkąty albo kwadraty. Piec
Cooking for Emily
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 211gęstej śmietany dałam 18% tłuszcz do smażenia Instructions Ser mielimy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków mąkę z sodą przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Za mnie zrobił to robot Stolnicę posypujemy delikatnie mąką i rozwałkowujemy ciasto. W oryginale jest grubość 1-1,5 cm, u mnie 0,5 cm. Wykrawamy szklanką kółka, w środku wykrawamy(...)Usmażone oponki wyjmujemy na ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Serowe paluchy 186miski przesiać mąkę, dodać pokrojoną w kostkę margarynę o temperaturze pokojowej, sól, 5 dkg sera (mieszanka), wodę i ocet. Mieszać składniki palcami, aż zaczną schodzić się w całość. Zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra. Do miseczki wbić jajko, roztrzepać widelcem. Rozwałkowane ciasto posmarować jajkiem i posypać serem. Kroić w paski o dowolnej długości i grubości około
mecooks
Placuszki z suszonymi pomidorami i serem 187odstawić na 20 minut. Po 20-u minutach do mleka dodać mąkę, roztopione masło, jajko, sodę oraz sól. Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki tak aby nie było w cieście grudek. Najlepiej będzie zrobić to mikserem bądź ręcznym ubijakiem. Do gładkiego ciasta dodać drobno krojone pomidory suszone, ser utarty na tarce o dużych oczkach oraz krojoną natkę pietruszki. Wymieszać i odstawić(...)czym warto pamiętać przygotowując placki wytrawne. Placuszki z suszonymi pomidorami i serem Ser Cheddar zastąpić możecie serem Emmental, Gouda czy Edam. Placki smażyłam bez tłuszczu na patelni nieprzywieralnej. Do ciasta dodałam odrobinę masła, które pozwoliło placuszkom po usmażeniu nabrać złoto-brązowego koloru. Wielkość placków zależy od Was. Te, które smażyłam były dość cienkie i średniej wielkości. Lubisz ser żółty? Jeśli
mecooks
Sernik miodowo-cynamonowy 202Przepis na ten serniczek znalazłam na blogu Feria Smaków. Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, serniczki na zimno, być może przypadnie on Wam do gustu. Nie nastawiajcie się jednak na ciasto lekkie, bo takie zdecydowanie nie jest. Ja osobiście mam co do niego mieszane uczucia. Serniczek wyszedł smaczny, słodki (choć i tak dałam mniej zarówno miodu, jak i białej czekolady
Smaki Na Talerzu
Tofurnik czekoladowy 168kokosowym. Następnie do masy dodaj śliwki, kakao oraz rozpuszczony miód. Całość zmiksuj dokładnie. Blachę wysyp wiórkami kokosowymi. Wyłóż na nią masę i roprowadź ją po całej powierzchni blachy. Spód ciasta wstaw do lodówki na ok. 2 h. MASA SEROWA: Tofu przełóż na papierowy ręcznik i dokładnie odciśnij z nadmiaru wody. Im ,,suchsze” tofu tym lepiej. Następnie przełóż go do misy(...)malaksera, dodaj kakao banana pokrojonego na mniejsze kawałki, sól, roztopioną gorzką czekoladę, rozpuszczony olej kokosowy oraz miód. Całość zmiksuj dokładnie. Gotową masę wyłóż na spód ciasta. Wyrównaj wierzch. Tofurnik wstaw do lodówki na ok. 3h. Jeśli chcesz możesz go ozdobić rozpuszczoną czekoladą lub w inny, dowolny sposób. Smacznego Artykuł Tofurnik czekoladowy pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni
Najlepsze brioche do burgerów ze złotą skórką 166zrobiłam na środku dołek. Do środka wlałam ciepłe mleko, przestudzone rozpuszczone masło, miód i wkruszyłam drożdże. Odstawiłam na 15 minut. Zaczyn urósł. Wsypałam sól i wbiłam jaja. Zagniotłam ciasto. Wyrabiałam 10 minut ręką. Przykryłam ściereczką i włożyłam na noc do lodówki. Rano ponownie wyrabiałam ciasto 10 minut. Odstawiłam do wyrośnięcia na około 2 godziny ( można krócej). Rozgrzałam piec(...)stopni. Wyrośnięte ciasto zacząłem znów wyrabiać. Podzieliłam na w miarę równe części i uformowałam bułeczki. Położyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Układałam brioszki w znacznej odległości od siebie. Wierzch bułeczek pomalowałam żółtkiem wymieszanym z łyżką śmietanki 30% Piekły się na złoto 25 - 30 minut
AZgotuj!
3 BIT 205Jeśli jesteście zwolennikami słodkich ciast, a propozycja jest dla Was. Zapomniane przeze mnie na chwilę, ale ostatnio naszła mnie na nie chęć i choć ma milion kalorii, wolę zjeść kawałek domowego ciasta raz na jakiś czas, niż codziennie podjadać kupowane słodycze ;) Składniki: 2 paczki herbatników Petit Beurre CUKRY NYSKIE puszka masy krówkowej krem karpatka ( + 500 ml mleka
Z Majeczką w kuchni
Kukurydziane placuszki z jagodami 194dodaję szczyptę cukru. Odstawiam na 30 minut. Do zaczynu wsypuję resztę maki, wlewam resztę mleka letniego, jogurt grecki, cukier, sól, zarabiam mikserem i odstawiam na 40 minut aż ciasto podwoi swoją objętość. Do wyrośniętego ciasta dodaję jagody zamrożone. Nie rozmrażam ich wcześniej bo puszczą sok.Ciasto mieszam. Na patelni rozgrzewam olej i nakładam łyżką ciasto. Smażę z dwóch stron
wesoła kuchnia
Snikers na krakersach 241Snikers na krakersach to szybsza odmiana tradycyjnego ciasta. Odpada bowiem czas na przygotowanie kruchego ciasta. Nie znaczy to jednak, że jest mało smaczne. Wręcz przeciwnie! Potrzebujemy
Tylko pysznie
Bułeczki bezglutenowe, Najlepsze w Formie Tostów 146babki jajowatej papier do pieczenia firmy FPHU Green Pack WYKONANIE: 1. Drożdże rozpuścić w wodzie. 2. Połączyć z pozostałymi dodatkami, przemieszać łyżką drewnianą aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Ciasto pozostawić w misce, przykryć ściereczką, pozostawić na około 2 godziny. 4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, polecam firmy FPHU Green Pack. 5. Za pomocą łyżki nakładamy ciasto kształtując bułki, ciasto
Dziś Ja gotuje
KIEŁBASKI Z MUSZTARDĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 149jako przystawka, idealne na imprezę ale też na kolację. Zdjęcia robione były już wieczorem więc nie są piękne,ale zachęcam zrobić tą przekąskę bo wychodzi bardzo smaczna. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 8 cienkich kiełbasek 3 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy 1 łyżka keczupu 3 łyżki prażonej cebulki sezam jajko Ciasto francuskie podzielić(...)kwadratów. Kiełbaski przekroić na pół. W miseczce wymieszać musztardę z keczupem oraz prażoną cebulką. Kawałki ciasta posmarować na środku przygotowaną pastą,położyć kiełbaski. Złożyć do środka po 2 rogi i zlepić. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec
Niespełnione zdolności kulinarne
Popękane ciasteczka czerwone – red velvet 169przepisem: Popękane ciasteczka Przygotowanie: Do mąki dodaję cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sodę, sól, kakao i barwnik (jeżeli mamy barwnik w płynie, to dodajemy go bezpośrednio do ciasta), i mieszam. Do miski przekładam masło o temperaturze pokojowej, dodaję cukier puder i miksuję na puszystą masę. Następnie dodaję po jednym jajku i miksuję do połączenia składników. Następnie dodaję mąkę(...)cytryny i miksuję do połączenia się składników – ciasto jest gotowe. Z gotowego ciasta, formuję w dłoniach nie za duże kulki (troszkę mniejsze od orzechów włoskich). Obtaczam bardzo dokładnie w cukrze pudrze i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w kilkucentymetrowych odstępach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę
Uwaga Babcia Gotuje