ciasto - 163312 przepisów (strona:2837/10888)

Parówki na cieście francuskim z żółtym serem 197

Musicie to spróbować! Są bardzo dobre i można je zrobić naprawdę szybko. Idealne na każdą okazję. Można zrobić dla rodziny lub dla gości. Zasmakują każdemu. Polecam! Parówki na cieście francuskim z żółtym serem 5-6 parówek 40 dag sera żółtego 1 opakowanie ciasta francuskiego natka pietruszki 1 jajko pieprz Ciasto francuskie pokroić w paski, jednak zostawić z jednej strony(...)docięte do końca. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki poszatkować. Odłożyć co drugi pasek z ciasta na bok. Położyć parówkę, przykryć serem, założyć odłożone plastry i przełożyć kolejne i postępować tak samo z kolejnymi częściami, aż skończą się parówki i ser. Całość jak zrobić, widoczna jest na fotografii. Na koniec posypać natką

Gotuję Testuję
Puszysty placek z cebulą i szynką 132

Idealna przegryzka na piknik! Doskonałe, bardzo puszyste ciasto, które uzyskuje naprawdę świetny smak dzięki nasączeniu go sosem jajecznym oraz wspaniałym dodatkom. Podsmażona cebula z szynką to nadzienie idealne. Smakuje wybornie w każdym zestawieniu. Spróbujcie i nie martwcie się, że wychodzi duża blacha, bo znika w mig! Potrzebujemy: Ciasto: 350 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru(...)cukru sól, pieprz Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru. Do miski wsypujemy mąkę i mieszamy ją z solą. Dodajemy do nich rozpuszczone masło i rozrobione drożdże. Wyrabiamy ciasto i odkładamy je do podwojenia objętości.  Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią czerwoną cebulę pokrojoną w półplasterki. Na patelnię dodajemy również sól i cukier. Powoli karmelizujemy naszą

MamaOskarka
BROWNIE Z CUKINII Z KARMELEM SEZAMOWYM ( BEZ LAKTOZY/ BEZ GLUTENU/BEZ CUKRU ) 153

Brownie to ciasto mocno czekoladowe. Charakteryzuje się tym, że jest zbite, ciężkie, wilgotne i "soczyste". Nie wyrasta duże, czasami w ogóle, bo to tzw. zakalec. Produkty, które użyłam są zdrowe, więc możemy stwierdzić, że ciasto jest fit. Każdemu podpasuje, nawet alergikom. Brownie osłodziłam daktylami, które są świetnym zamiennikiem cukru. Zamiast mąk pszennych użyłam ryżowej i jaglanej. Natomiast zwykłe produkty mleczne(...)zmiksować na gładką masę. Przygotowaną masę dodać do jaj i zmiksować. Do mąk dodać masę z jaj i daktyli oraz śmietanę. Wymieszać. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać do ciasta. Cukinię odsączyć z soków i wymieszać z ciastem. Wylać na blachę 25x30 cm. Wstawić do piekarnika na 30-35 min. z termoobiegiem. Piec w 170 stopniach.  Polewa daktyle suszone

Kuchnia Paulettes
Babka marmurkowa (orzechowo-kakaowa) 150

wspominałam- na święta nie miałam zbytnich planów "kulinarnych" i nie szalałam w kuchni ;) Ciasto jednak musiało być! Pomysłu jako takiego nie miałam, więc postawiłam na klasyk w postaci makowca japońskiego, który niebawem Wam tu pokażę, drugim ciastem- takim wiecie, na talerzyk do kawy, było przekładane szpinakowe z galaretką, ale ta- uciekła mi pod spód, więc ciasto miało galaretkę na spodzie(...)orzechy wielbię i mogłabym jeść non stop, dlatego też zmaiast wskazanych w przepisie 50gram ja dodałam 150...Obawy, że się nie upiecze, że ciasto będzie za ciężkie były ogromne, ale na szczęście wszystko poszło po mojej myśli! Składniki na 1 dużą babkę:   300g mąki pszennej 300g cukru pudru 300g margaryny do pieczenia 5 jajek 150g orzechów włoskich mielonych

Kuchnia w czekoladzie
Gruszkowiec z rodzynkami 160

wyczekiwane, jak zapewne zauważyliście jestem mniej na blogu i tak będzie przez cały okres letni, ale co jakiś czas wrzucę jakiś przepis. Dzisiaj tak na szybko pyszne i proste ciasto gruszkowe z nutellą i rodzynkami. Ciasto podałam na talerzykach od MICHI - RĘKODZIEŁO -  KLIK zapraszam na ich stronę, tworzą przepiękne rzeczy.   Składniki : 5 jajek 1 kopiasta szklanka cukru(...)Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy wodę mineralną, nutellę i olej, mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, na cieście rozkładamy pokrojone w grubą kostkę gruszki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka.  Do większej miski wlewamy gorącą wodę i wkładamy do niej

Sama słodycz i szczypta chili
Szybkie Ciasto Z Jabłkami 109

WYMIARY BLASZKI 39cmx24cm SKŁADNIKI NA CIASTO: 520g mąki 370g masła 150g margaryny 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: Wszystkie składniki włożyć do  miski, dokładnie wyrobić ciasto, ciasto podzielić na 4 części, z każdego kawałka rozwałkować ciasto, wyłożyć na blaszkę i piec w temperaturze 190* przez około 25min. SKŁADNIKI NA MASĘ JABŁKOWĄ(...)kolorze żółtym WYKONANIE: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, smażyć pod przykryciem około 10 min, dodać suche galaretki, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. delikatnie ostudzić, przekładać na przemian ciasto i jabłka. POLEWA: 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl cukru 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki kakao WYKONANIE: W małym garnku roztopić margarynę, dodać cukier wodę i kakao. Całość mieszać

Dziś Ja gotuje
Wytrawne babeczki w cieście francuskim z warzywami i jajkiem 204

dane w gronie ro dzinnym. Właśnie dlatego najlepiej lubię weeken dowe leniwe śnia dania, które można wspólnie celebrować. Ciepłą propozycją weeken dowego śnia dania są babeczki z ciasta francuskiego, szynki szwarcwal dzkiej, jajka i dużej ilości warzyw. Pychota :)   Skła dniki (8 sztuk):  płat ciasta francuskiego 8 kawałków szynki szwarcwal dzkiej 4 jajka 1/2 śre dniej cukinii 8 dużych(...)pomi dory w piórka. Smażymy warzywa na patelni z o drobiną oliwy z zalewy pomi dorowej. Po d koniec duszenia doprawiamy solą, pieprzem, bazylia oraz koncentratem pomi dorowym. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych kawałków i wykła damy do wyściełanej papierem śnia daniowym foremki na muffinki. Ciasto francuskiego wyściełamy szynką. Koszyczki wypełniamy przygotowanym farszem warzywnym. Jajka rozbijamy w miseczce, lekko

ChilliJemy
Sernik babuni 218

zimno. Jednak ten jest moim numerem jeden. Zawsze szybko znika i zawsze jest za mało. Więcej przepisów na serniki znajdziecie na moim blogu  w zakładce CIASTA. Jeśli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Ciasto 300 g mąki pszennej 100 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka(...)pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Na stolnicę wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, wbić jajko, dodać śmietanę i zimne pokrojone w kostkę masło. Wszystko razem zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie dno blaszki (23x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia  i następnie wyłożyć ciasto. Masa serowa

O kuchni z uczuciem
Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim 183

Pyszne, szybkie jedzenie, przepis powstał specjalnie na akcję na Durszlaku: Akcja kulinarna: Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy"   Wyszło pysznie, polecam :)  Kiełbasa biała parzona  Ciasto francuskie  Marynata:  Olej z czosnkiem  Majeranek  *ilości składników ustal indywidualnie  Ciasto francuskie trzeba przyciąć do wymiarów kiełbasy, każdy płat ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem(...)ciasto kładę kiełbasę, owijam ją ciastem, kroję na odpowiednie porcje i nabijam na patyk do szaszłyków.  Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam na chwilkę w zimne miejsce.  Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej.  Smacznego

Takie tam pichcenie
Piernik staropolski 132

leżakowania przez 5 tygodni, następnie upieczony piernik ponownie musi leżakować przez 3-4 dni. Także ten rodzaj piernika musimy zaplanować sobie o wiele wcześniej, ale naprawdę warto.  Składniki: ciasto: miód 500 g, mąka 1 kg, masło 250 g, jajka 3 szt, cukier 1,5 szklanki, mleko 125 ml, soda 3 łyżeczki, sól 0,5 łyżeczki, przyprawa do piernika(...)opakowania po 40 g, dodatkowo: marmolada wieloowocowa lub powidła śliwkowe 1 kg, czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, orzechy włoskie posiekane do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Masło, miód i cukier podgrzewamy na małej mocy palnika do całkowitego rozpuszczenia cukru. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mąkę, jajka, przyprawy do piernika, sól oraz sodę rozpuszczoną w mleku.  Ciasto wyrabiamy

kulinarne odsłony pati
Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 1002

Sernik tiramisu chodził za mną już bardzo długo. Oj, chyba kilka miesięcy. Ale nie taki na zimno, chociaż i takie ciasta uwielbiam, tylko pieczony. Bo pieczone serniki kocham najbardziej, zwłaszcza te ciężkie, wilgotne, z sera najlepiej sobie zrobionego, a już z pewnością zmielonego w domu. Ten sernik tiramisu to prawdziwa perełka wśród moich przepisów. Jedno z lepszych ciast, jakie zrobiłam(...)począwszy od kawowego posmaku biszkoptów, przez długo pieczony słodki ser biały i mascarpone, po czekoladę z intensywnym, alkoholowym nadzieniem (którą znajdziemy nie tylko na wierzchu, ale i w spodzie ciasta). Całość niezwykle elegancka i sycąca. Fenomenalnie komponuje się z filiżanką ulubionej kawy.  Bardzo polecam! Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę 27x37 cm). Cukier z powodzeniem można zastąpić ulubionym

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto Jamajka -znane ciasto a robione na wiele sposobów 281

kakao dalej miksując, a na koniec mąka z proszkiem do pieczenia ale to już mieszamy drewnianą łyżką i wylewamy na dużą blachę i pieczemy temp 180 st. gdy ciasto jest już upieczone i zimne przekroić go na 2 części masa składniki 500 ml mascarpone 500ml śmietany 36 procentowej 3 lyżki cukru pudru przygotowanie śmietanę ubijamy a potem dodajemy serek(...)cukier puder ubijamy na jednolitą masę potrzebne jeszcze składniki ok kg bananów 1 cytryna 3 galaretki cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody przegotowanej 1 słoik powideł składanie ciasta 1 połowę ciasta smarujemy powidłami i kładziemy banany przekrojone wzdłuż i smarujemy banany wcześniej sokiem z cytryny rozpuszczonym z wodą żeby nie ściemniały ,banany układamy jeden koło drugiego ,a na koniec

Moje Wyroby
Ciasto kokosowe z dżemem 134

Ciasto na jedną keksówkę, bez miksera. Pachnie kokosami, delikatnie skórką z cytryny, wilgotne dzięki dodaniu dżemu z pomarańczy. Bardzo aromatyczne ciasto, które szybko znika ze stołu. I dobrze, jest łatwe w przygotowaniu, smakuje i jest domowe a takie smakują nam najbardziej. Dziś ciasto kokosowe z dżemem pomarańczowym, delikatne, polecam na każdy deser, szczególnie gdy zaskoczą Was goście, jest naprawdę szybkie(...)składniki zazwyczaj są w domu. Ciasto na wiele sposobów Zamiast wiórków można użyć tartych orzechów, rodzynek, migdałów, dodać kakao, skórkę otartą z pomarańczy lub dowolny aromat zapachowy, np. migdałowy czy rumowy, nie mówiąc już o rodzajach dżemów, polecam! Zapraszam na moje ciasto póki jeszcze jest Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej poł szklanki

Zasmakuj Kuchni
WARZYWNA ZAPIEKANKA FRANCUSKA 179

gotowy w 30 minut - w tym tylko 10 minut naszej pracy. Ja go nazywam obiadem z gotowców, gdyż do jego przygotowania używamy gotowej mieszanki warzyw na patelnię oraz gotowego ciasta francuskiego. Idealnie się sprawdzi, gdy nam się śpieszy i nie mamy czasu na stanie w kuchni oraz wymyślanie wykwintnych dań. Zapiekanka, mimo że wykonana z tak prostych składników, to smakuje(...)wybornie, a podany sos czosnkowy doskonale dopełnia jej smaku.  Uwielbiam takie proste, a zarazem pyszne dania ❤ Składniki: (2 porcje) 1 op. warzyw na patelnię po włosku 1 op. ciasta francuskiego 1 jajko zioła prowansalskie sól, pieprz 1 łyżka oleju Sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej

Kuchnia MagdaLeny
Mazurek cygański 157

Mazurek cygański to ciasto nie tylko na święta, ale idealne do herbatki czy kawy. Bardzo łatwe do przygotowania, a jeszcze szybciej znika. Skorzystałam z przepisu s.Anastazji  i jak zawsze jestem zadowolona z efektu i smaku. Może i Wy skusicie się na proste ciasto bakaliowe na waflu. Jeżeli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)mąki. Dokładnie wymieszać i dodać je do masy jajecznej. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać całość. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem do połączenia się składników. Ciasto wylać na wafle wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut. Po upieczeniu polać ciasto lukrem i czekoladą. mazurek

O kuchni z uczuciem