ciasto - 162322 przepisów (strona:1163/10822)

Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem i KONKURS! 207

pary. Teraz po raz kolejny mam ogromną przyjemność uczestnictwa w tej kampanii, tylko tym razem pieczemy dla naszych Mam! Dzień Matki już jutro, warto zaskoczyć ją pysznym, własnoręcznie zrobionym ciastem. Na pewno ucieszy się nie tylko z samego wypieku, ale doceni też wysiłek jaki w niego włożyliśmy. Jednak żeby nie zmęczyć się za bardzo, zawsze możemy skorzystać z pomocy wielofunkcyjnego(...)prędkości zapewni Ci swobodę wyboru, jakiej potrzebujesz. Urządzenie EKM 4000 w kolorze czerwonym jest wyposażone w spiralne mieszadło hakowe, końcówkę do ubijania oraz płaskie mieszadło, które pozwalają szybciej wyrobić ciasto, przygotować doskonałe purée ziemniaczane, idealnie ubić śmietanę albo dokładnie wymieszać ciasto na naleśniki. I teraz dobra nowina, mam dla Was taki mikser do wygrania w konkursie! KONKURS „Słodkie życzenia

karmelowy
Daktylowe ciasto z czerwonymi pomarańczami i malinami 142

Super słodkie wegańskie ciasto! Macie ochotę? Bez jajek, mąki, cukru, masła, glutenu za to diabelsko słodkie :) Przepis z bloga Facet i kuchnia —>KLIK. Zamiast wiśni namaczanych w alkoholu dodałam maliny a zamiast orzechów włoskich, migdały. 320 g świeżych daktyli bez pestek 0/5 szklanki mielonych migdałów 0/5 szklanki wiórków kokosowych garść bezglutenowych płatków owsianych łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki dobrej(...)przyprawy do piernika 2-3 małe czerwone pomarańcze garść mrożonych malin Wypestkowane owoce przekładamy do misy robota. Dodajemy mielone migdały, wiórki, przyprawy i zagniatamy ciasto. Tortownicę (użyłam o średnicy 21 cm) wykładamy folią spożywczą i rozpłaszczamy na niej masę. Wyrównujemy i schładzamy w lodówce 30 minut. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Schłodzone

Mienta blog
Prosta i szybka tarta wytrawna 175

Zdarzają się czasem takie dni, że mamy ochotę na coś innego. Delikatnego, jednocześnie sycącego. A może bezmięsnego? Pobawmy się dziś w wytrawną tartę z ciasta francuskiego, prostą i elegancką, w sam raz na wizytę gości. Lista zakupów: 1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Pół szklanki śmietanki 30% Dowolne(...)mnie: ogórki konserwowe z chilli, oliwki oraz suszone pomidory Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Prosta i szybka tarta wytrawna'; listonic_content='1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Śmietanka 30% Ogórki konserwowe z chilli Oliwki Suszone pomidory Sól Pieprz'; document.write(" "); Podsypujemy stolnicę mąką

Proste-przepisy.pl
Ciasto z sezonowymi owocami 131

Pyszne, delikatne, wilgotne ciasto z owocami sezonowymi. W majową niedzielę były truskawki i rabarbar. Mogą być śliwki, brzoskwinie, morele, a nawet jabłka i gruszki. Co tylko znajdziecie na straganie. Samo ciasto jest puszyste i delikatnie słodkie. Z owocami komponuje się wyśmienicie.   Ciasto z sezonowymi owocami Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 Porcje 12 Składniki 225 g mąka(...)Łączymy suche składniki i dodajemy pozostałe dokładnie mieszając. 3/4 owoców kroimy w kostkę. Połowę przekładamy do rondelka i podgrzewamy z łyżką słodziwa. Dusimy ok. 5 minut mieszając. Dokładamy do ciasta, drugą połowę pokrojonych dokładamy do ciasta surowe i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy. Na wierzch wykładamy pozostałe owoce. Pieczemy ok. 50-60 minut w temp

Kucharzyca
Piknikowe ciasto z owocami 168

Ucierane ciasto z owocami i kruszonką to kolejny letni klasyk. W swoim zeszycie mam kilka przepisów na to ciasto, ale jeden z nich lubię najbardziej i z niego najczęściej korzystam. Największą zaletą piknikowego ciasta z owocami jest oczywiście jego smak. Dodatkowo, jak widać na zdjęciach, owoce pozostają na wierzchu ciasta, dzięki czemu na spodzie nie robią się nieapetyczne mokre plamy(...)owoców. Ale warto wspomnieć też, że to niewysokie ciasto ładnie się kroi, nie kruszy się i łatwo je przechowywać. Zachowuje świeżość przez kilka dni i nie wymaga przechowywania w lodówce. Idealne na piknik! :) Składniki na blaszkę 25x35 cm: 200 g miękkiego masła 160 g drobnego cukru szczypta soli 4 jajka (zagrzanej w ciepłej wodzie) 200 g mąki pszennej

Trzeci talerz
sernik papieski z kajmakiem i słonecznikiem 1670

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto kruche: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła 1 łyża smalcu 1 jajko 2 żółtka (białka wykorzystamy do bezy orzechowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy pozostałe składniki, siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Wkładamy do woreczka i schładzamy(...)lodówce. Przez ok. 30 min. Po tym czasie ciasto wałkujemy, przekładamy do dużej foremki (24cmx40cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy. składniki na masę serową: 1400 g sera białego (3 krotnie zmielonego) 300 g cukru 250 ml śmietany, kwaśnej 125 ml oleju 2 jajka 4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy orzechowej) 250 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki

Domowy Smak Jedzenia
Marcinek lany 282

Marcinek to przepyszne ciasto z Podlasia. W moim domu było zawsze mnóstwo podlaskich przysmaków – stamtąd pochodziła moja babcia. Jednak Marcinka nigdy u mnie nie pieczono – poznałam go dopiero kilka lat temu, a sama piekę go od roku. W oryginalnej wersji Marcinek składa się z kilkunastu warstw ciasta kruchego – każdy blat trzeba osobno rozwałkować i upiec. To wersja(...)lana” – nieco uproszczona (nie trzeba nic wałkować), a jest równie smaczna. Wiele osób uważa, że Marcinek jest najlepszym ciastem na świecie – i coś w tym jest. Już sam wygląd Marcinka jest imponujący, a dodatkowo jest niesamowicie delikatny w smaku. Zakochacie się w nim. Idealnie sprawdzi się jako wyjątkowy tort. Marcinek lany – blaty: 5 dużych jajek

Poezja smaku
luksusowe ciasto drożdżowe z rabarbarem 178

ogrodzie mojego Taty rabarbarowy krzak osiągnął już całkiem spore rozmiary. Dostałam kolejny pęczek słodko-kwaśnych łodyg i postanowiłam upiec ciasto drożdżowe. Wybrałam przepis ze starej książki Babci - niestety nie ocalała okładka więc nie mogę podać jej tytułu ani innych na jej temat informacji - wewnątrz znajduje się sporo przepisów na różnego rodzaju słodkości. Ciasto, które wybrałam nazwałam luksusowym; nie należy(...)szybkich ani bezproblemowych. Sporo trzeba się przy nim napracować, zostaje potem pół kuchni brudnych garnków, ale w nagrodę otrzymujemy dużą blachę wspaniale wyrośniętego, lekkiego jak puszek i niezwykle pysznego ciasta. Czasami warto poświęcić nieco więcej czasu i napracować się, żeby zjeść coś tak wspaniałego! Ciasto świetnie wpisuje się w facebookową akcję Ciasto na niedzielę , w tym tygodniu przygotowywałyśmy rabarbarowe wypieki

6niebo
Kruche z rabarbarem i budyniem 134

Uwielbiam kruche ciasta a w połączeniu z budyniem w szczególności. To najlepiej smakuje dobrze schłodzone ale trudno się mu oprzeć i czekać aż całkiem ostygnie ;) Musicie koniecznie je upiec, wspaniale smakuje z filiżanką dobrej kawy :) Ciasto: 350 g mąki pszennej luksusowej Młynomag 100 g mąki krupczatki Młynomag 230 g zimnej margaryny 1 szkl cukru + 2 łyżki do rabarbaru 2 jajka(...)łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 800 g rabarbaru 2 budynie waniliowe na 1/2l mleka 750 ml mleka 2 łyżki bułki tartej cukier puder do posypania Ciasto: składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Podzielić na 2 części i zwinąć w folię. Jedną część włożyć na dwie godziny do lodówki, drugą do zamrażalki. Pamiętajcie, że ciasto im lepiej schłodzone

Smakołyki Asi
Czekoladowy torcik z rabarbarem 284

Torcik ten to połączenie kwaśnego, orzeźwiającego smaku rabarbaru ze słodką czekoladą. Wszystko w postaci galaretek na czekoladowym biszkopcie, co sprawia, że ciasto jest lekkie i bardzo smaczne. BISZKOPT: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia GALARETKI: 500 g rabarbaru 1/3 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wody(...)należy natłuszczać brzegów, jedynie na dno położyć papier do pieczenia. Piec w 160*C przez 30 min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Papier usunąć, a ciasto ponownie włożyć do formy. Rabarbar pokroić, włożyć do garnka razem z cukrem i wodą. Smażyć, aż zacznie się rozpadać, wtedy zmiksować blenderem na gładką masę. Postawić powtórnie na małym ogniu i wsypać

https:KKuchniaMniam
Ciasto czekoladowo-bananowe Fit (wegańskie, bez glutenu, laktozy i cukru) 587

Mocno czekoladowe, bardzo sycące ciasto z samych zdrowych składników. Czysta przyjemność bez wyrzutów sumienia : -) Bez jajek, laktozy, cukru, 100 % wegańskie, bezglutenowe i bardzo smaczne! Dodam jeszcze, że robi się je naprawdę szybko i prosto. Ciasto ładnie się kroi, nie kruszy się i długo zachowuje świeżość. Kto się skusi? Bardzo polecam! Składniki: 500 g bardzo dojrzałych bananów bez skórki (zwykle jest(...)łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1  i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej oraz: wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta i wysypania boków foremki olej do posmarowania boków foremki Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Daktyle wrzucić do miseczki i zalać wrzątkiem tylko tyle by woda je przykryła

maniapieczenia
Rafaello migdałowe z ajerkoniakiem 330

Bardzo smaczne, bogate ciasto rafaello, tym razem z ajerkoniakiem, dużą ilością płatków migdałowych i wiórków kokosowych. Świetne na uczczenie długiego weekendu. Aromatyczne, intensywne w smaku, na puszystym biszkopcie, z dużą ilością kremu, porządne ciasto na rodzinne przyjęcie. Ciasto radzę wyjąć z lodówki około 30 minut przed podaniem, będzie się lepiej kroiło i krem będzie miękki. Polecam… (zmodyfikowany przepis z książki(...)chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. Dodać aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy dodać w dwóch partiach wcześniej przygotowaną mąkę i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35-40 minut. 6. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto z truskawkami i kruszonką 121

cieście mogę powiedzieć tylko jedno – HIT! Wiem, że nie ładnie się chwalić, ale przyjmijmy, że powtarzam tylko zasłyszane opinie :D. To ciasto, świeżutkie, zaraz po ostygnięciu, po prostu rozpływa się w ustach. Bardzo polecam smakoszom truskawek, tym bardziej, że sezon na nie zbliża się wielkimi krokami! 1 godzina 1 blaszka składniki: ciasto: 1 szklanka mąki 120 g masła łyżeczka proszku(...)dodawać pojedynczo jajka, dokładnie miksując. Następnie, używając już drewnianej łyżki, dodać do masy proszek do pieczenia i mąki. Dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie rozłożyć przygotowane ciasto. Na wierzchu poukładać pokrojone truskawki. Warto zwrócić uwagę aby znajdowały się one w jak najmniejszej odległości od siebie, im gęściej tym lepiej ☺ Masło na kruszonkę roztopić w garnuszku, odłożyć

Ania i Marcin gotują
łabędzi puch – ciasto na przyjęcie komunijne 339

stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki(...)wiórek kokosowych 100 g cukru 1 łyżka masła wykonanie: Wszystkie składniki podsmażamy na patelni, cały czas mieszając, aż wiórka nabiorą złotego koloru. Następnie zestawiamy z ognia i studzimy. wykonanie ciasta: Biszkopt układamy w blaszce. Ponczujemy, rozsmarowujemy dżem, następnie równomiernie wykładamy 2/3 masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, ponczujemy go i wykładamy równomiernie pozostałą część masy. Całość posypujemy posypką kokosową

Domowy Smak Jedzenia
5 minutowe ciasta z kubka 163

Szybkie ciasto z kubeczka kojarzy się chyba wszystkim osobom z produktem reklamowanym swego czasu w telewizji, który nie koniecznie powinien gościć na naszych stołach za sprawą chemii, którą w sobie posiada. Dlatego też nie ukrywam, że z pewnymi obawami zasiadałem do recenzji książki 5 minutowe ciastka z kubka , którą otrzymałem od wydawnictwa Publicat . Okazało się jednak, że moje obawy były(...)jesteście na tyle świadomi, że znacie zapewne zamienniki :) Książkę napisała Jennifer Lee, autorka słynnego bloga Kirbie’s Cravings . W krótkim wstępie dowiadujemy się skąd ‚urodził się’ pomysł szybkich ciast z kubeczka. To, co najbardziej mnie cieszy to fakt, że główną ideą przyświecającą autorce jest powrót do podstaw i co za tym idzie wyeliminowanie zbędnych dodatków. Większość wypieków zawiera ilość

Mr. Taste

Proponowane wyszukiwania