wypróbowania zwłaszcza że nie wymaga zabawy z drożdżami i wyrastaniem ciasta. Składniki: 80 g płatków owsianych 1 opakowanie fasoli w puszce – okolo 200g fasoli po odsaczeniu 55 g siemienia lnianego 200g mąki pszennej pełnoziarnistej 60 g mąki gryczanej 400 ml jogurtu lub kefiru 50 ml wody 3 łyżki słonecznika 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli Wykonanie : Fasole zblędować
Mohiellagarście kwiatów forsycji 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki nasion słonecznika Jak zrobić niezagniatany chleb z forsycją: Najpierw w misce mieszamy mąkę, drożdże (jeśli używamy świeżych rozpuszczamy je w wodzie) i sól. Potem dodajemy kwiaty i pestki, mieszamy. Następnie dodajemy 500ml chłodnej wody. Mieszamy wszystko łyżką. Potem powstanie ciasto dość luźne, będzie wilgotne i lepkie. Następnie ciasto zostawiamy w misce
Dorota Smakujetypie2000 dajemy mniej) - 220g zakwasu żytniego - 28g soli himalajskiej - 50g słonecznika - 20g siemienia lnianego - 600g (ml) wody źródlanej lub filtrowanej + mąka do podsypania Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy pod przykryciem do wyrastania na ok. 2,5-3h. Po tym czasie ciasto wykładamy na blat podsypany mąką i zagniatamy kilka razy do środka
Smaczne Zdrowedość słodkie) cukier wanilinowy 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady garść słonecznika i ziarenek lnu WYKONANIE: Tłuszcz rozcieramy, dodajemy partiami cukier. Następnie dodajemy jajka i dobrze miksujemy. Mąki mieszamy z solą oraz proszkiem i sodą, dodajemy do masy. Mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie oraz czekoladę, mieszamy. Na końcu wsypujemy płatki, ciasto jest bardzo gęste. Blachę z piekarnika wykładamy papierem. Piekarnik nagrzewamy
Pani na deserdodajemy drobno pokrojoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, ziarna słonecznika i sezamu, mąkę, bazylię i oregano (najlepiej świeże, jeśli nie mamy to mogą być suszone). Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (soli nie za dużo, ponieważ cukinia już wcześniej była solona). Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie to dosypujemy jeszcze mąki. Smażymy placki na patelni
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemąki chlebowej 400 g mąki razowej 50 maku 4 łyżki słonecznika 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki drobnych nasion jak sezam, lniane siemie czy czarnuszka 1 łyżka soli Rozpuść drożdże w zimnej wodzie z dodatkiem 1 szklanki mąki. Odstaw rozczyn na 15 minut. Dodaj resztę mąki i zagnieć ciasto. Wyrabiam ciasto przy pomocy robota z hakiem. Ciasto będzie dosyć luźne
codojedzeniapół łyżeczki soli około 150 ml ciepłej wody otręby, ziarna słonecznika, siemię lniane itp. do wysypania formy około 50 g olej/oliwa do wysmarowanie formy- łyżka Przygotowanie: w ciepłym mleku rozpuść drożdże z dodatkiem cukru i odstaw do obudzenia. Po około 15 minutach ze wszystkich składników zagnieć gładkie, jednolite ciasto i dostaw je na około godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
greenscarfJeżeli nie lubicie serników, ale lubicie mak, to polecam pyszne ciasto Piegusek (przepis Tu ) Seromak - przepis: Składniki: Spód: szklanka mąki 100 g masła 1 żółtko 2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika Masa makowa: 500 g maku 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki ulubionych orzechów 1/2 pestek słonecznika 20 g masła 2 łyżki miodu 2 jaja 3 łyżki mąki
Kuchnia Łukaszamąki pszennej pełnoziarnistej 4 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki pestek słonecznika pół szklanki płatków jęczmiennych łyżeczka soli łyżeczka cukru 25 g świeżych drożdży pół litra ciepłej wody Przygotowanie: Mąkę przesiałam do miski i dorzuciłam wszystkie suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszałam i zalałam wodą, raz jeszcze dokładnie wymieszałam. Odstawiłam ciasto przykryte lnianą ściereczką na 20 minut. Po tym czasie znowu dokładnie
Kulinarny Pamiętnikłyżeczki cukru, 2 płaskie łyżeczki soli, dwie garści ziaren słonecznika. Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru, 4 łyżkami mleka. Dodajemy 1 łyżkę mąki pszennej i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąki przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zaczyn drożdżowy. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta- powinno podwoić swoją objętość. Następnie przekładamy do keksówki, wysmarowanej
Aga w kuchnicukru garść przyprawy do pieczenia chleba (mieszanka sezamu, słonecznika, siemię lnianego , czarnuszki i kminku) Do miski wkładamy drożdże , zalewamy je ciepłą wodą, rozrabiamy. Dodajemy mąkę, sól, cukier, przyprawy, dolewamy wodę, całość zarabiamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie przekładamy ciasto do podsypanej mąką podłużnej foremki typu keksówka (wymiary
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałałyżeczka soli, ziarna do posypania: sezam, siemię lniane, pestki dyni, słonecznik, do posmarowania: 1 jajko+ 1 łyżka mleka. Przygotowanie: W miseczce przygotowujemy zaczyn: 1 łyżka letniego mleka + 1 łyżka miodu + drożdże- rozcieramy i mieszamy. Do dużej miski wsypujemy przesiane mąki, wlewamy letnią wodą, zaczyn, dodajemy masło i sól. Ciasto mieszamy ręką (najlepiej założyć rękawiczkę jednorazową, bo ciasto się trochę
Aga w kuchnikurczaka, drobne kawałeczki ser żółty duszone pieczarki z cebulką ziarna słonecznika kukurydza czerwona fasola Przygotowanie: Drożdże i cukier wymieszać, aż się rozpuszczą. Dodać wodę, sól, olej, jajko i wymieszać. Dodać przesianą mąkę i dobrze wymieszać. Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia, a następnie wyłożyć na blaszki. Taka ilość ciasta wystarcza na 2 blaszki do pizzy (blaszki z dziurkami). Można
Lawendowe NieboCHLEBEK RAZOWY - SZYBKI I ZDROWY Bardzo lubię ten chlebek, bo po pierwsze jest zdrowszy od tego z białej mąki pszennej, szczególnie z marketu. Ciasta nie trzeba zagniatać, nie potrzebna jest maszyna, a zaledwie drewniana łyżka, a co najważniejsze na efekt wyrastania nie trzeba czekać godzinami :) Przygotowanie chleba trwa dosłownie 10 minut, a samo wyrabianie 2 min. Śmiem twierdzić(...)najłatwiejszy i najszybszy przepis na razowy, naturalny chleb jaki istnieje :) Receptura pochodzi z lat czterdziestych XX wieku. Ten chlebek piekę bardzo często, najczęściej z dodatkiem pestek słonecznika. Robię go z podwójnej porcji i jeden bochenek zawsze mrożę. Oszczędność i czasu i pieniędzy :) Polecam go każdemu, szczególnie osobom, które nigdy chleba nie piekły, albo im to zupełnie nie wchodzi. SKŁADNIKI
Calzonella.comszklanki mąki tortowej (lub luksusowej) - 30g suchych drożdży - ¾ szklanki cukru - 4 jajka - 2 szklanki serwatki (może być mleko) - 30 dag masła - 1 płaska łyżeczka soli - płatki owsiane, sezam, nasiona słonecznika do posypania bułek - dodatkowo 1 jajko i 2 łyżki mleka do smarowania bułek Przygotowałam rozczyn – 50ml wrzątku i 1 łyżkę cukru – wymieszałam, dolałam 100ml zimnej wody, wsypałam suche drożdże(...)gorącego wlałam serwatkę. Ubiłam całe jajka z pozostałym cukrem. Obie mąki przesiałam do dużej miski i dodałam wyrośnięty rozczyn, ciepłe masło z serwatką, ubite jajka z cukrem, sól. Ciasto wyrabiałam robotem z hakami, do czasu, aż stało się jednolite i nie przywierało do miski (trwało to ok. 12 minut). Lekko oprószyłam mąką, przykryłam ściereczką i odstawiam , w ciepłe miejsce
mojewypiekiinietylkoWczoraj wieczorem piekłam chlebek z samych ziaren 🍞🌾🥚. Pojawiły się pytania jaki jest przepis i czy szybko się go robi 😉. Czas przygotowania to 10 minut z umyciem
Niezły MłynekCzas przygotowania: 45 min. Składniki na 6 burgerów Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 200 g kaszy gryczanej palonej 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1
kulinarnyJaciasto wyszło bardzo smaczne. Jest wilgotne, lekko zbite, ale też nieco kruche, delikatnie słodkie z wyczuwalnym dodatkiem koksowym smaków. Myślę, że może także dobrze się sprawdzić jako śniadanie, a dokładnie coś w rodzaju pieczonej owsianki. Składniki: 250 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 50 g mąki(...)masy przełóż brzoskwinie razem z sokiem, który puściły i dokładnie wymieszaj całość. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm), wyłóż ciasto i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 35 minut, do suchego patyczka. Śmiało możesz kroić jeszcze ciepłe, bo takie według mnie smakuje najlepiej
Zdrowie na języku :Pnaprawdę od Was zależy co dodacie. Mogą to być płatki owsiane (ja akurat tym razem nie miałam, ale wolę z owsianymi), mogą być przyprawy ziołowe. Można dodać również ziarna słonecznika lub dyni. Mąka wedle uznania. Ja robiłam z orkiszowej - jest bogata w błonnik, witaminy A, E. Zawiera więcej białka niż zwykła mąka pszenna. A po dodaniu dwóch łyżeczek octu winnego(...)zwykłej mąki pszennej wówczas bardzo ciasto bardzo wyrasta i przykleja się do torebki. Dlatego warto zostawić górą luz. Z mąki orkiszowej aż tak bardzo nie rośnie Odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut - ja stawiam na kaloryferze :) Po tym czasie chlebek skropić z wierzchu z wodą i można posypać ziarnami słonecznika, mąką lub, tak jak w moim przypadku - otrębami
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdomowy chleb na drożdżach 1 kg mąki 1 l ciepłej wody 3 - 5 dag drożdży 0,5 szklanki otrębów pszennych po 5 łyżek ulubionych dodatków, na przykład ziaren słonecznika, płatków owsianych, czarnuszki, siemienia lnianego, żurawiny, pokrojonych suszonych śliwek itp. 1,5 łyżki soli 1 łyżeczka cukru W dużej misce mieszamy przesianą mąkę, sól, otręby oraz ziarna. Jeżeli do chleba dodajemy(...)przykład żurawinę) na razie nie dodajemy ich do mieszanki. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru. Płyn wlewamy do miski z mąką i wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto odstawiamy, żeby trochę podrosło. Gdy podwoi objętość dokładamy ewentualne owoce. Dwie keksówki smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką i przekładamy do nich nasze ciasto na chleb. Tak przygotowane ciasto pozostawiamy do kolejnego
Korniszonkiczas temu trafiłam w Internecie na ten przepis i po prostu nie mogłam się nim z Wami nie podzielić. Po drobnych modyfikacjach powstał genialny chleb (albo jak kto woli ciasto), który świetnie sprawdzi się w roli śniadania lub szybkiej przekąski. To trochę takie musli w pieczonej formie, które w zasadzie bez żadnych dodatków jest już gotowe do jedzenia. Jak widzicie(...)dyni, słonecznika, pistacje) 2 szklanki pokrojonych suszonych owoców, najlepiej niesiarkowanych (np. rodzynek, moreli, jabłek, mango) 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. W dużej misce ubij mikserem jajka, miód i maślankę. 3. W innej misce wymieszaj mąkę, sól, sodę i proszek do pieczenia. Dodaj owoce i orzechy, następnie wrzuć wszystko do mokrych składników. Dobrze wymieszaj. 4. Przelej ciasto do foremki
Powiedz dietom nieserem camembert – Składniki dowolna mieszanka sałat 15 pomidorków koktajlowych pół świeżego ogórka 30 – 40 czarnych oliwek 1 średnia czerwona papryka ser camembert – 1 okrągły serek prażony słonecznik prażona dynia zioła prowansalskie oliwa z oliwek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z serem camembert – Wykonanie Przygotuj głęboką szklaną miskę. Sałatę wyciągnij z torebki, umyj pod bieżącą wodą a następnie(...)lekko nagrzaną patelnie wsyp łyżkę pestek dyni oraz łyżkę pestek słonecznika. Na małej mocy palnika upraż dynię i słonecznik, aż będą lekko chrupiące. Do miski z sałatą dorzuć paprykę, pomidory, ogórka, oliwki – wymieszaj lekko wszystkie składniki. Na wierzch ułóż kawałki sera. Sałatkę posyp mieszanką dyni i słonecznika. W miseczkę wlej oliwę z oliwek oraz zioła prowansalskie. Wymieszaj składniki. Polej
To Musisz Wiedziećmąki kukurydzianej 100 ml pestek dyni lub słonecznika 100 ml sezamu 2 łyżki nasion lnu 1 łyżeczka soli 50 ml oleju lub oliwy 200 ml gorącej wody ewentualnie sól do posypania Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać a następnie połączyć z gorącą wodą i olejem. Z powstałego ciasta uformować cienki placek. Piec około 90 minut w temperaturze
Mohiellatarta z dżemem Tarta z tuńczykiem Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z ryba wędzoną Tarta ze szpinakiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta z galaretkami Tarta z pokrzywą Tarta z pomidorami Tarta z krewetkami Tarta z sałatka jarzynową Tarta z kurkami PRZEPIS TARTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ CZERWONĄ Składniki: ciasto: 250g maki pszennej jasnej 2 łyżki suchego maku 120g zimnego
Dorota SmakujeSmaczne bułeczki ze słonecznikiem i niewielką ilością sezamu przygotowane na bazie przepisu z bloga pysznie czy przepysznie . Bardzo nam smakowały. Warto uruchomić domową piekarnię i przygotować takie domowe bułeczki na śniadanie czy kolację. U mnie co prawda bułeczki nie mają mocno wrzecionowatego kształtu, ani słonecznik nie jest mocno widoczny, ale i tak smakowo wyszły super. W końcu(...)jogurtu naturalnego 2 łyżki łuskanego słonecznika 1 łyżka sezamu Ziarna słonecznika i sezamu zalewamy w szklance wrzącą wodą. Odstawiamy na 2-3 minuty, po czym odcedzamy i osuszamy. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier, suche drożdże, sól, ciepłą wodę oraz jogurt. Składniki mieszamy łyżką, po czym wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Pod koniec dodajemy ziarna i ponownie krótko wyrabiamy. Wyrobione ciasto
Smaki Na Talerzupłaska łyżeczka sody oczyszczonej 2-3 łyżki mleka Sezam, czarnuszka, słonecznik lub inne ziarna (opcjonalnie) Jak zrobić bułki bez drożdży? Do misy miksera lub malaksera wsyp mąkę, sól, sodę oczyszczoną, kefir oraz miód. Całość zmiksuj szybko, aby wszystkie składniki się połączyły. Przesyp je na stolnicę i szybko zagnieć jednolite ciasto. W razie potrzeby podsyp masę niedużą ilością mąki, aby ciasto
okolicepalnika.pljest najprostszy chleb pszenny bez wyrabiania , a do jego przygotowania potrzeba jedynie kilku podstawowych składników! Przyznam, że początkowo z ciasta, które wymieszała moja 2,5 letnia córka miałam zamiar piec bułki, ale jak wiecie na razie mam sprawną tylko jedną rękę i dlatego zamiast trudzić się z formowaniem - wszystko przełożyłam do blaszki. Wyszedł pyszny, domowy oraz mięciutki chleb, który przez(...)ciepłe miejsce, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Następnie ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (**) około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni. Chleb pszenny bez wyrabiania - dodatkowe informacje: (*) Chlebek możecie urozmaicić o dodatek ulubionych ziaren. Ja swój posypałam pestkami słonecznika, który uwielbia moja córka. (**) Korzystam z piekarnika gazowego, który grzeje
Di gotujełyżeczki soli garść nasion słonecznika Mąkę przesiać do miski, dodać sól,płatki i słonecznik, wymieszać. Maślankę z wodą lekko podgrzać, dodać cukier,drożdże i wymieszać, przelać do mąki. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką, do połączenia składników, przykryć szczelnie ścierką kuchenną, wstawić do lodówki na 12godz (najlepiej zrobić wieczorem). Na następny dzień rano wyjąć ciasto, zagnieść na blacie parę razy
Kolorowa kuchnia ElkiLista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji..
Vegan TasteSzybkie i zdrowe ciasteczka? Proszę bardzo! Moc dodatków sprawia, że są przyjemnie kruche, lekko słodkie i pyszne! Co nam trzeba? 100g ziaren słonecznika 100g pestek dyni
LatosiowydomLista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji –
Vegan Tastełyżeczka czubrycy zielonej, 1 łyżka płatków owsianych, 1 łyżka ziaren słonecznika, 1 łyżka nasion szałwi hiszpańskiej chia, troszkę oregano, Wykonanie: w ciepłej wodzie kruszymy drożdże. Do osobnej miski wsypujemy mąkę oraz wszystkie składniki suche, mieszamy. Dolewamy wodę z drożdzami, mieszamy łyżką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto znacznie wyrośnie ponownie je mieszamy, w ten sposób pozbywamy się
Smaki Przyprawy i Koloryłyżek płatków owsianych Kupiec 500g mąki pszennej 2 łyżki słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego 1 łyżka mleka do posmarowania Do miski rozkruszyć drożdże,dodać cukier,sól,wlać wodę i wsypać płatki. Wszystko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Do rozczynu dodać mąkę i nasiona,dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. Ciasto przełożyć
Kolorowa kuchnia Elkiłyżeczka soli 3 dkg drożdży 1 łyżka ziaren słonecznika do posypania Sposób wykonania : W odę wlej do miski, podgrzej na ogniu tak, aby była letnia. Dodaj do wody cukier, sól, drożdże, wymieszaj wszystko razem. Wsyp mąkę i otręby, wymieszaj ręką lub drewnianą łyżką na jednolitą masę. Gotowe ciasto wyłóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia a boki, które
Przepisy i porady kulinarneorkiszową oraz pszenną wsypać do dużej miski. Dodać ziaren sezamu, słonecznika oraz otrębów żytnich. Suszone pomidory pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Całość dobrze wymieszać. 3. Zaczyn chlebowy. Wyrośnięte drożdże dołożyć do suchych składników. Dodać 0,5 l letniej przegotowanej wody oraz 2 łyżeczki soli morskiej. Wyrobić ciasto za pomocą łyżki. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe
Pij soki wyciskanełyżeczki soli 4 łyżeczki oleju roślinnego Dodatkowo: 100 g pestek słonecznika 50 g jasnego sezamu 1. Pierwszego dnia wieczorem, drożdże i cukier rozmieszać w pół szklanki letniej wody. Do dużej miski dałam obie mąki, ziarna i sól, dodałam olej, rozpuszczone drożdże i resztę wody. Zamieszałam łyżką, tak aby powstało ciasto. Miskę owinęłam folią spożywczą i włożyłam na noc do lodówki
kruche babeczkiklonowym, owsianką, jaglanką, naleśnikami, placuszkami, serkiem wiejskim, jako posypka do ciasta czy przekąska podczas oglądania ulubionego filmu. Zapraszam do gotowania! Granola porcja jak na zdjęciu Składniki: 10 łyżek płatków owsianych 3 łyżki pestek dyni 4 łyżki orzechów nerkowca 4 łyżki orzechów brazylijskich 4 łyżki orzechów laskowych 4 łyżki nasion słonecznika 4 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki cynamonu 1/2 szklanki płynnego
Jaglusiapozostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po godzinie dzielimy ciasto na 9 części, formujemy w dłoniach bułeczki, nożem nacinamy ślad gwiazdy (choć nie jest to konieczne, Ja nacięłam tylko na trzech bułeczkach) i układamy na lekko wysmarowanej masłem silikonowej formie Lecue Wg uznania niektóre bułeczki możemy posypać ziarnami słonecznika, dyni, sezamu lub maku. Tak przygotowane bułeczki przykrywamy szmatką i odstawiamy
upichconarównież przyprawa w naszej kuchni- do deserów, lodów, ciast ,ale i do dań wytrawnych takich jak u mnie, do ryby! Do jej dosmaczenia użyłam herbaty FESTIVAL DREAM od BASILUR z górnej puszki, gdzie znajduje się mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej FBOP z zieloną herbatą cejlońską YH z dodatkiem słonecznika i mango. Puszka dolna natomiast, to mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej
Z Kuchni Do Kuchniowsianych 1/3 szklanki suszonej żurawiny 1/3 szklanki nasion słonecznika i dyni 2-3 łyżki mąki 2 jajka 250 - 300 ml mleka szczypta soli olej do smażenia sos: 200 ml gęstego jogurtu natka pietruszki Płatki, mąkę, jajka, żurawinę i nasiona dokładnie ze sobą wymieszać. Dolać tyle mleka aby ciasto było gęste na tyle, aby racuchy
Jadło i czytadłorozdrabniam na mniejsze kawałki. Natomiast ziarenka słonecznika zostawiam w całości. Wszystkie składniki dodaję do płatków owsianych. Jabłko i banana obieram, ścieram na tarce i mieszam dokładnie z pozostałymi składnikami. Aby ciasteczka ładnie pachniały, do masy dodaje jeszcze 2 łyżeczki cynamonu. Wszystko dokładnie mieszam. Z powstałego ciasta formuję małe kuleczki, układam na blaszce
Zdrowo i kolorowoproduktów i przygotować roladki z naleśników. Składniki: ciasto na naleśniki przygotowujemy z przepisu znajdującego się tu Farsz: 350 gram mięsa mielonego 1 pomidor 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do kuchni włoskiej ja użyłam Kamis zioła do Spaghetti Bolognese 200 gram szpinaku u mnie mrożony 3 łyzki słonecznika 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kilka plasterków sera
NaKońcuJęzyka