ciasto z winogronami - 996 przepisów (strona:18/67)

Tarta z Crème Pâtissière 80

wody Wszystkie składniki wyrobić szybko, na ciasto/kulkę. Ja wszystko wrzuciłam do malaksera i siekałam parę minut, aż ciasto się połączyło. Ciasto podzielić na dwie równe części, owinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie, 1 część ciasta rozwałkować na kształt okręgu o średnicy nieco większej niż nasza forma do tarty, najlepiej rozwałkować między dwoma arkuszami(...)Ciasto wyjąć, ostudzić. Składniki na Crème Pâtissière: 6 żółtek z temp. pokojowej 600 ml mleka 40 gr mąki pszennej 40 gr mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii 100 gr cukru drobnego może być też zwykły (drobny po prostu szybciej się ubija) Owoce do przystrojenia u mnie: 100 gr borówki amerykańskiej 4 niedojrzałe kiwi 100 gr winogron bezpestkowych

moj przepis na
Tarta z Crème Pâtissière 73

wody Wszystkie składniki wyrobić szybko, na ciasto/kulkę. Ja wszystko wrzuciłam do malaksera i siekałam parę minut, aż ciasto się połączyło. Ciasto podzielić na dwie równe części, owinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie, 1 część ciasta rozwałkować na kształt okręgu o średnicy nieco większej niż nasza forma do tarty, najlepiej rozwałkować między dwoma arkuszami(...)Ciasto wyjąć, ostudzić. Składniki na Crème Pâtissière: 6 żółtek z temp. pokojowej 600 ml mleka 40 gr mąki pszennej 40 gr mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii 100 gr cukru drobnego może być też zwykły (drobny po prostu szybciej się ubija) Owoce do przystrojenia u mnie: 100 gr borówki amerykańskiej 4 niedojrzałe kiwi 100 gr winogron bezpestkowych

moj przepis na
Naleśniki z owocami 112

pszennej 1 łyżka oleju szczypta soli Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Na dobrze rozgrzaną patelnię teflonową lub ceramiczną nalewać małe porcje ciasta i smażyć bardzo cienkie naleśniki. ponadto: 1 op. serka waniliowego 2 banany kiść winogrona bezpestkowego 2-3  łyżki pestek granatu płynna czekolada Każdego naleśnika posmarować serkiem,położyć plasterki banana,połówki winogron,złożyć na cztery,polać czekoladą

Kolorowa kuchnia Elki
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1104

Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Ciasto ze śliwkami i pianką + film 143

Kiedy sezon śliwkowy w pełni, warto użyć ich do pysznego ciasta ze śliwkami i pianką. Smaczne i proste w przygotowaniu ciasto idealnie pasuje do popołudniowej kawy. Zamiast śliwek możemy użyć innych owoców np. jabłek lub winogron. składniki na tortownicę 23 cm 3 szklanki mąki pszennej kostka margaryny 250 g 4 jajka szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki(...)miski wsypujemy przesianą mąkę pszenną, dodajemy pół szklanki cukru, żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz miękką margarynę . Wszystko siekamy nożem, żeby składniki się połączyły a następnie dłonią wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części, 2 wkładamy na chwilę do zamrażalnika a jedną częścią wylepiamy posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę do pieczenia. Opłukane, wydrylowane i przepołowione śliwki

Smakowite Dania
Jeżyk z nutką czekolady 109

Jeżyk z nutką czekolady Ciasto bez pieczenia z wiórkami czekolady, spód z ulubionych ciastek Jeżyków, pyszna masa śmietankowa oraz kolorowe galaretki. Składniki: ·        2 śmietany 36 % ·        2 serki mascarpone ·        2 galaretki zielone ·        2 galaretki przezroczyste(...)chłodzimy. 2.   Masło rozpuszczamy i studzimy. 3.   Ciasta jeżyki kruszymy i łączymy z masłem, wykładamy na dno tortownicy. 4.   Śmietanę ubijamy, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder,  galaretkę przezroczystą i chwilę miksujemy. 5.   Niebieską galaretkę kroimy w kostkę i łączymy z masą, dodajemy winogrona i lekko mieszamy łyżką dokładnie w celu połączenia składników

Kulinarna Chwila
Gofry kakaowe z bitą śmietaną i koktajlem owocowym 146

Rapso bita śmietana: - 200g śmietanka 30% - 1 płaska łyżka cukru pudru dodatki: - koktajl owocowy w soku owocowym Beach Flower (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas, czereśnie) - kolorowa posypka cukrowa - olej rzepakowy Rapso do posmarowania gofrownicy Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i miksuję na gładką masę. Gofrownicę smaruję olejem, zamykam i czekam aż się nagrzeje. Chochelką wlewam ciasto do gofrownicy

Kuchnia co dnia
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 201

cieście i nie dodałam Malibu do kremu. Składniki na formę 25 na 28 cm: Składniki na ciasto (20 porcji): 2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek kakao 1/2 lub 1 szklanka cukru (u mnie 1/2 i było wystarczająco słodkie) skórka otarta(...)czerwonej fasoli Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek kakao 1/2 lub 1 szklanka cukru (u mnie 1/2 i było

moj przepis na
PIZZA Z PIECZARKAMI, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I GORGONZOLĄ 81

torebki suchych drożdży. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. Dodaj 1 łyżeczkę miou i 2 cl oleju z pestek winogron. Dobrze wymieszaj. W osobnej miseczece wymieszaj 110 g mąki T65 i ¼ łyżeczki drobnej soli. W mące zrób zagłębienie i wlej rozcieńczone drożdże. Wyrabiaj ciasto 5-10 min, przykryj ściereczką i pozostaw na godzinę do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej.Stolnicę posyp mąką

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 142

rozpuść ½ torebki suchych drożdży. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. Dodaj 1 łyżeczkę miou i 2 cl oleju z pestek winogron. Dobrze wymieszaj. W osobnej miseczece wymieszaj 110 g mąki T65 i ¼ łyżeczki drobnej soli. W mące zrób zagłębienie i wlej rozcieńczone drożdże. Wyrabiaj ciasto 5-10 min, przykryj ściereczką i pozostaw na godzinę do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej. Stolnicę posyp mąką, rozwałkuj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z Kurczakiem i Winogronem 70

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z kurczakiem i winogronem z dodatkiem selera naciowego to idealna propozycja na różnego rodzaju domowe imprezy. Jest kolorowa, smaczna i pięknie wygląda

Przepiski.pl
Żytnia tarta z budyniem i winogronami 116

proste, ale zabójczo smaczne ciasta! Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na rewelacyjną tartę, którą miałam okazję spróbować będąc na wakacjach na Sycylii. Zapadła mi w pamięci tak bardzo, że musiałam odwzorować ten smak. Dlatego, umilmy sobie te chłodne dni pyszną włoską tartą, w nieco zdrowszej wersji – na mące żytniej i przy użyciu erytrolu zamiast cukru. Brzmi i wygląda(...)skórka z 1 cytryny Składniki na budyń: – 500ml mleka – 100g cukru/erytrolu – 70g skrobi ziemniaczanej – 3 żółtka – sok z 1 cytryny Dodatkowo: – białe winogrona bez pestek – erytrol w pudrze BUDYŃ: Mleko podgrzewamy. Żółtka miksujemy wraz z erytrolem na jasną masę przez około 6-8 minut. Ścieramy skórkę z cytryny i odstawiamy. Dodajemy skrobię

Be Fit Be Strong
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 102

Bardzo spodobało nam się połączenie kapusty kiszonej z winogronem, więc postanowiliśmy połączyć ją z mięsem.    Składniki 1 golonka indycza 250 g kiszonej kapusty 2 szalotki 1 łyżka masła 1/2 szklanki soku winogronowego 50 g orzechów włoskich 50 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka miodu sól, pieprz     Ciasto: 250 g mąki 1 łyżeczka masła 200 ml wrzącej(...)wolnym ogniu około 60 min. Kilka minut przed końcem duszenia, dodajemy wino, miód, orzechy i winogrona. Odlewamy nadmiar płynu. Mięso i kapustę mielimy na średnich oczkach. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz

R'n'G Kitchen
Jabłecznik orkiszowy 96

przepis na jabłecznik na orkiszowym spodzie. Czyli tak jak lubię najbardziej: pysznie, zdrowo, szybko i tanio. Składniki: średnica 25 cm ciasto 2 szklanki mąki razowej orkiszowej 2 łyżki melasy z karobu 1/4 szklanki oleju (ja dałam olej z pestek winogron) 1/3 szklanki mleka ryżowego jabłka 1 kg jabłek 3 łyżki masła orzechowego 4 łyżki cynamonu 2 łyżki kardamonu 4 łyżki

www.veganchives.pl

Proponowane wyszukiwania