(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno na biszkoptach to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser. To typowo lekki i delikatny deser, który sprawdzi się także
Przepiski.plChyba już każdy zna produkty DayUp . Trzeba przyznać, że firma prężnie się rozwija i do tej pory wszystkie ich propozycje na przekąski bardzo nam smakowały, co
Candy PandasJuż dawno nie jadłam aż takiej bomby kalorycznej, ale uwierzcie mi, że warto było zgrzeszyć :) Z wierzchu chrupiąca, w środku piankowa, a do tego mnóstwo owoców
Kuchnia w czekoladzieBardzo szybkie ciasto i zawsze się udaje Składniki na biszkopt jajka, 5szt cukier, 5 łyżek mąka pszenna, 5 łyżek Składniki na krem jogurt owocowy, 1000g żelatyna, 7 łyżeczek Przygotowanie Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy. Wylewamy do dużej formy(...)Pieczemy 20 minut w temperaturze 180st. Jeszcze ciepły zwijamy w roladę i owijamy ręcznikiem, pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Jogurt (u mnie kilka różnych: truskawkowy, brzoskwiniowy i wiśniowy z kawałkami owoców) miksujemy, nie przerywając dolewamy ciepła żelatynę. Wykładamy krem równomiernie na biszkopt, zwijamy w roladę. Chłodzimy. Dekorujemy cukrem pudrem lub płynną czekoladą
Gotowanie moimi oczamiKochani ostatnio w kuchni Lidla odbyły się warsztaty, której główną tematyką były przetwory. Warsztaty prowadził Paweł Małecki, który jest nie tylko świetnym cukiernikiem ale i mentorem
Niezły MłynekMój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie
Jadło i czytadłoNa słodkie "do widzenia" najlepszym owocom na świecie :) Buchty, czyli kluski na parze w ich towarzystwie. W tym roku robiłam tylko raz,ale już
bistro mamatortowej przesianej x2 - laska wanilii - starta skórka świeżej pomarańczy, lub dla odważnych, maleńka szczypta chilli - 3 całe jaja - 2 żółtka - szklanka cukru pudru - gorzkie kakao - 140g masła - mięta świeża - truskawki Przygotowujemy 6 kokilek. Smarujemy je masłem i oporuszamy dokładnie kakao. Wstawiamy je do lodówki. Masło z pokruszoną czekoladą topimy w wysokim garnku i dodajemy ziaren wanilii. Odstawiamy. Ubijamy wszystkie jajka(...)chilli. Powoli przesiewamy mąkę wprost do masy jednocześnie mieszając do jednolitej masy. Wykładamy do wyciągnietych z lodówki kokilek i wkładamy na 14 min do piekarnika na 200 stopni. Uwaga. Ciasto po upieczeniu powinno być z zewnątrz ścięte, dopieczone, a w środku płynne, powinno się wręcz wylewać. Mam taki sposób, że nie otwieram piekarnika przez pierwsze 12 minut potem jednak sprawdzam
BaRepassezonie śliwkowym nie można ich nie zrobić. My przepadamy za knedlami nie tylko z śliwkami ale również z truskawkami. Te podałam z śmietanowym sosem który po raz pierwszy zrobiłam do zapiekanego ryżu z jabłkami klik . Sos jest obłędnie pyszny. Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu półtłustego 1,5 szkl mąki ziemniaczanej 0,5 szkl mąki pszennej(...)wanilią 50 g cukru brązowego Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków i ostudzić. Do zimnych ziemniaków przecisnąć również twaróg. Dodać mąki, jajka, szczyptę soli i zagnieść ciasto. W zależności od wielkości jajka i jak mokry będzie twaróg dosypywać stopniowo mąki. Ciasto powinno się lekko kleić do rąk. Z śliwek wyciągnąć pestki. Odrywać po kawałku ciasta uformować
Ala piecze i gotujemarchewka, szczypiorek, sos homarowy. Dość fajnie dobrane składniki, a w szczególności groszek cukrowy, który przełamał delikatny smak pozostałych warzyw i sosu. Prosty deser na koniec - mascarpone ze świeżymi truskawkami. Tak, to może być smak śródziemnomorski. Lekki, puszysty deser, nieprzekombinowany, minimalna ilość składników. Jednak potrzebowałem sporo soli i pieprzu aby ogólnie wyostrzyć smak potrawy (efekt gotowania przy kliencie - kucharze(...)przygotowanie dania ma miejsce na oczach klienta - w ciągu 5-7 minut. No i to by było tyle. Tak, kucharze gotują przez te kilka minut świeży makaron ale to ciasto...no coś bardzo słabego - jest jakieś takie miękkie, mączne i kleiste. A przecież w kuchni śródziemnomorskiej makaron al dente to podstawa. Niestety sam smak i zwłaszcza konsystencja pasty - minus. Reasumując
Right Behind The Kitchenbędzie pyszny, szczególnie na drugi dzień, więc jeśli tylko 1-2 mm linia Wam nie przeszkadza wizualnie, to się nią nie przejmujecie – następnym razem przytrzymajcie ciasto parę minut dłużej), a pieczony za długo za bardzo wyrośnie, będzie suchy, będzie się kruszył i będzie mało smaczny (na ostatnim zdjęciu pod przepisem możecie zobaczyć różnice). Murzynek idealnie upieczony to taki pośrodku(...)soli waniliowej ) 195 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 285 g cukru 3 jaja 1.5 szklanki mleka (375 ml) 375 g dżemu owocowego (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, truskawkowego) Składniki polewy do murzynka: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest bowiem zależna od konsystencji polewy) Przygotowanie murzynka
Moja Delicjakombinować i wypróbowywać inne owoce do tego dania. A jeśli bardzo lubisz naleśniki te klasyczne, jak i amerykańskie to mam dla Ciebie kilka innych propozycji: BANANOWE NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI TRUSKAWKAMI ZIELONE NALEŚNIKI Z BUDYNIEM WANILIOWYM PANCAKES MAJONEZOWE NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU PANCAKES NA ZSIADŁYM MLEKU MINI PANCAKES Z CZEKOLADĄ Składniki (4 sztuki): 300 ml. mleka 200 g. mąki pszennej 2 jajka(...)cukru trzcinowego 2 łyżki wiórków kokosowych Mleko zmiksuj z mąką, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dużą patelnię rozgrzej mocno i posmaruj odrobiną oleju. Usmaż 4 naleśniki. Powinno zostać trochę ciasta naleśnikowego. Dodaj do niego 2-3 łyżki zimnej wody i wymieszaj. Czereśnie wrzuć do garnka. Wymieszaj z cukrem i wiórkami. Smaż na średniej mocy palnika, aż zmiękną i puszczą trochę
Delicious Placeżelu. I dokładnie tę ich właściwość wykorzystamy także tutaj. Można zastąpić je słodkimi nasionami bazylii, które mieliście okazję poznać w przepisie na to ciasto z ich udziałem . Rabarbar Druga rola pierwszoplanowa dzisiejszego odcinka. Częsty składnik wiosennych ciast. Jest kwaskowaty w smaku i nie zawiera zbyt wielu węglowodanów, co czyni go perfekcyjnym składnikiem niskowęglowodanowych potraw. Jest za to pełen witamin(...)który pasuje – nie tylko smakowo, ale i kolorystycznie – do naszej keto chia fresca. Intensywna różowa barwa podbija kolor gotowego napoju, a maliny komponują się z rabarbarem równie dobrze, co truskawki . Można zresztą spokojnie zastąpić nimi maliny . Keto słodzidło W tym przepisie dobrze sprawdzają się zarówno słodziki w proszku, jak i te w płynie. Alluloza lub erytrytol będą jak najbardziej
Modern Cave Girlsolą do puszystości. Miksując dodać jajka. Na końcu wsypać kakao oraz mąkę połączoną z sodą i proszkiem do pieczenia. Owoce lekko pokruszyć i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć (ciastka sporo rosną w górę) i zachowując odstępy ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w rozgrzanym(...)sklepu OtoLandia . Tak naprawdę zaopatrzyłam się w ich hurtową ilość, aby mieć zapasy dla córki. To jedne z ulubionych przekąsek Natalii. W OtoLandii znajdują się nasze ulubione maliny z truskawkami i pyszne miksy, a nawet liofilizowane warzywa . Wszystkie produkty są wolne od sztucznych barwników oraz nie zawierają cukru! Polecamy również zdrowe kulki zbożowe, które Natalka lubi podjadać
Di gotuje