ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:612/896)

Dyniowe cynamonki z jabłkami 66

Mięciutkie, pachnące i w kolorze jesieni - to są dyniowe cynamonki z jabłkami. Ciasto ma piękny żółty kolor dzięki dodatkowi pure z dyni. Bardzo fajna sezonowa wersja zwykłych cynamonek. Nas tak zachwyciły smakiem, że połowa nie doczekała sesji zdjęciowej. Wiadomo, najlepsze są gdy jeszcze ciepłe;)  Polecam przepisy na inne drożdżowe wypieki: Zakręcone drożdżówki z czekoladą i orzechami Plecionki z powidłami(...)Drożdżowe roladki z kremem orzechowym Domowe lubelskie cebularze  Strucla z orzechami Jagodzianki z migdałową kruszonką Jagodzianki z kruszonką  Bułeczki z jabłkami i kruszonką   Drożdżówki z truskawkami i migdałową kruszonką Dyniowe cynamonki z jabłkami Składniki (na 12 sztuk): 400g mąki + 50g do podsypywania 20g drożdży 1/3 szklanki cukru 2 jajka 200ml mleka100g pure z dyni* 50g masła

Obiad gotowy
Galaretkowiec z jogurtem i śmietanką 103

galaretkowiec z różnokolorowymi galaretkami pokrojonymi w równą kostkę. Cząstki kolorowych galaretek zawieszone w warstwie śmietankowo – jogurtowej. Letni deser prezentujący się istnie bajecznie, nie jest ciężki jak inne pieczone ciasta z masą, dlatego świetnie sprawdza się schłodzony w upalne dni. Polecam użyć galaretki wiśniowej, truskawkowej i agrestowej – smacznie się komponują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretkowiec z jogurtowo – śmietankowy(...)galaretki) 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 400 g zimnego gęstego jogurtu typy greckiego 40 g cukru pudru 4 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej PONADTO 1 opakowanie biszkoptów świeże owoce: truskawki, maliny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuść w miseczkach z 300 ml świeżo zagotowanej gorącej wody. Przestudź i przelej do prostokątnych, plastikowych pojemniczków do przechowywania żywności. Wstaw

ProstePesto.pl
Francuska tarta cytrynowa, czyli tarte au citron 81

popularności tego ciasta przypadł na drugą połowę XX w. za sprawą braci Roux – Michela i Alberta. Otworzyli oni w 1967 r. w Londynie słynną restaurację Gavroche, w której serwowali własne wersje klasyków kuchni francuskiej, w tym właśnie tarte au citron . OBSERWUJ MNIE NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU Tarta cytrynowa – składniki Tarta cytrynowa składa się z spodu z ciasta kruchego(...)jeszcze kilka rad, dzięki którym Twoja francuska tarta cytrynowa wyjdzie idealnie za każdym razem. Kruche ciasto zagniataj jak najkrócej, by uniknąć wytworzenia połączeń glutenowych, przez które ciasto straci swoją kruchość. Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być wyjęte prosto z lodówki. Dobrze schłódź ciasto przed pieczeniem. Nie opuszczaj fazy pieczenia “blind bake”, czyli podpiekania spodu z obciążeniem. Dzięki

Na-talerzu.pl
Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) 150

mielonego twarogu łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka   puszka schłodzonego mleczka kokosowego łyżka cukru pudru trzcinowego owoce (u mnie zmiksowane truskawki oraz jagody i maliny) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Twaróg miksujemy z miodem, mąką i jajkami. Dodajemy roztopiona czekoladę i dokładnie łączymy składniki. Masę przelewamy do formy(...)wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :)   Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Biszkoptowe omleciki z kremem i truskawkami 123

odklej je od papieru do pieczenia, możesz przewrócić je do góry nogami i delikatnie odrywać papier do pieczenia od ciasta. Każde ciasto złóż formując łódeczkę i ułóż je blisko siebie w głębszym naczyniu lub kartonowym pudełku. Nie układaj biszkopcików zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewnątrz łódek na śmietankowe nadzienie. ŚMIETANKOWY KREM Białą czekoladę połam na kostki, rozpuść ją w kąpieli(...)u0142adaj biszkopcik\u00f3w zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewn\u0105trz \u0142\u00f3dek na \u015bmietankowe nadzienie.","text":"Ka\u017cde ciasto z\u0142\u00f3\u017c formuj\u0105c \u0142\u00f3deczk\u0119 i u\u0142\u00f3\u017c je blisko siebie w g\u0142\u0119bszym naczyniu lub kartonowym pude\u0142ku. Nie uk\u0142adaj biszkopcik\u00f3w zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewn\u0105trz \u0142\u00f3dek

ProstePesto.pl
Twarogowe kluski leniwe z burakiem 102

widelcem a później dłońmi aż masa się połączy. Jeśli jest zbyt kleista, dosyp mąki, postaraj się jednak nie przesadzić z jej ilością. Oprósz lekko blat kuchenny i uformuj z ciasta długi wałek. Pokrój nożem na mniejsze bryłki. Kluseczki przed ugotowaniem będą miękkie i nieco klejące. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć, wrzucaj do niej po kilka klusek. Gotuj(...)wypłynięcia na powierzchnię, po czym wyłów łyżką cedzakową. Na ciepłe kluski leniwe połóż odrobinę masła i pozwól mu się roztopić. Kluseczki zaserwuj w towarzystwie innych pyszności, np. słodkich polskich truskawek i makaronu świderki z ciecierzycy. Dzięki temu niemowlę dotknie i spróbuje różnych faktur i będzie miało wybór. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto Facebook ProstePesto

ProstePesto.pl
Truskawkowe kluski leniwe 112

Przepyszne kluseczki z sera twarogowego. Tym razem ich smak postanowiłam wzbogacić truskawkami. Prosty do przygotowania obiad który przygotujemy w kilkanaście minut. 250 gramów twarogu półtłustego 1 jajko 1 szklanka i dwie łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kisielu truskawkowego 100 gramów truskawek 1 łyżeczka cukru Oczyszczone truskawki posypujemy cukrem i ugniatamy widelcem na papkę. Dodajemy rozdrobniony twaróg(...)jajko całość ponownie ugniatamy widelcem aż składniki się połączą. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wszystko dokładnie mieszamy. Zawartość miski przekładamy na blat podsypany mąką i w miarę szybko zagniatamy ciasto. jeżeli ciasto jest bardzo kleiste możemy dosypać jeszcze łyżkę mąki. Ciasto dzielimy na dwie lub trzy części z każdej formujemy wałeczek i ostrym nożem wykrawamy kluseczki. W między czasie zagotować

Andzia Pichci
Naleśniki francuskie Crêpes z serkiem i galaretką 188

szczypta soli Nadzienie: 1 opakowanie galaretki (użyłam truskawkowej)  200 serka śmietankowego Polewa: 50g czekolady 2-3 łyżki mleka   Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania (wody dodałam o 50 ml mniej) i przelać do płaskiego naczynia (najlepiej o kształcie prostokąta). Po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby całkowicie zastygła. Przygotować ciasto na placki naleśnikowe. Mąkę przesiać do miski, dodać jajka

Di gotuje
45 przepisów na Karnawał 2016 169

maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomidorowa sałatka

Moja smaczna kuchnia
Słodkie Krokiety z Serem i Konfiturą Truskawkową 191

zabrałam się za smażenie. Na rozgrzaną patelnię wylewałam ciasto i smażyłam cieniutkie łaciate naleśniki. Usmażone układałam na talerzu, jeden naleśnik na drugim. Jak usmażyłam wszystkie naleśniki na średnim płomieniu postawiłam patelnię grillową suchą, bez tłuszczu.  W czasie kiedy patelnia się nagrzewała szybciutko nakładałam ser na każdego naleśnika, na środek truskawki z konfitury i składałam i zawijałam w identyczny sposób

Blondynka Gotuje
Półfrancuskie rogaliki z marmoladą z płatków róży i truskawek. 152

marmolady z płatków róży i truskawek lub innego dżemu, masy serowej, makowej, kremu czekoladowego cukier puder do posypania      Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do sporej miski, dodajemy margarynę, śmietanę, cukier waniliowy i miksujemy. Gdy otrzymamy coś na wzór kruszonki odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto, by powstała zwarta kula. Ciasto wkładamy do zamrażarki

Rozpustne gotowanie
Dietetyczny chlebek bananowy (wegański) 231

łyżka wody mineralnej opcjonalnie: garść liofilizowanych owoców (malina, truskawka, jeżyna, czarna porzeczka) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. 2. Banany dokładnie rozgnieść lub zmiksować za pomocą blendera. 3. Mąkę wymieszać z karobem, sodą i solą. 4. Połączyć mąkę z bananami, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Gęste ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia

Domowa Cookierenka Agi
torty 245

lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym  tort - mak, migdały, róża   tort migdałowy z kremem kawowym tort szwarcwaldzki  tort bezowo truskawkowy pavlova

królestwo garów
Żytnie placuszki z mango, jogurtem naturalnym i truskawkami 172

Można również  wykorzystać odpowiednią funkcję naszej mikrofali. Rozmrożone truskawki zmiksować. Mango umyć i osuszyć. Odkroić boki owocu, nożem ponacinać kostki, nie naruszając skórki. Taką "łódeczkę" wygiąć na zewnątrz i odkroić kawałeczki. Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest

Chocolate Muffin Blog
Tort samochód- wskazówki przygotowania 244

dodać przesianą mąkę i kakao, delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut bądź do tzw suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt upuścić (w foremce ) i postawić do wystygnięcia.  Masa truskawkowa: 1 kg truskawek 1 kg serka mascarpone łyżeczka kwasku cytrynowego 300 gramów

Krakowskie smaki Ani