mielonego twarogu łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka puszka schłodzonego mleczka kokosowego łyżka cukru pudru trzcinowego owoce (u mnie zmiksowane truskawki oraz jagody i maliny) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Twaróg miksujemy z miodem, mąką i jajkami. Dodajemy roztopiona czekoladę i dokładnie łączymy składniki. Masę przelewamy do formy(...)wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :) Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogodklej je od papieru do pieczenia, możesz przewrócić je do góry nogami i delikatnie odrywać papier do pieczenia od ciasta. Każde ciasto złóż formując łódeczkę i ułóż je blisko siebie w głębszym naczyniu lub kartonowym pudełku. Nie układaj biszkopcików zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewnątrz łódek na śmietankowe nadzienie. ŚMIETANKOWY KREM Białą czekoladę połam na kostki, rozpuść ją w kąpieli(...)u0142adaj biszkopcik\u00f3w zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewn\u0105trz \u0142\u00f3dek na \u015bmietankowe nadzienie.","text":"Ka\u017cde ciasto z\u0142\u00f3\u017c formuj\u0105c \u0142\u00f3deczk\u0119 i u\u0142\u00f3\u017c je blisko siebie w g\u0142\u0119bszym naczyniu lub kartonowym pude\u0142ku. Nie uk\u0142adaj biszkopcik\u00f3w zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewn\u0105trz \u0142\u00f3dek
ProstePesto.plwidelcem a później dłońmi aż masa się połączy. Jeśli jest zbyt kleista, dosyp mąki, postaraj się jednak nie przesadzić z jej ilością. Oprósz lekko blat kuchenny i uformuj z ciasta długi wałek. Pokrój nożem na mniejsze bryłki. Kluseczki przed ugotowaniem będą miękkie i nieco klejące. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć, wrzucaj do niej po kilka klusek. Gotuj(...)wypłynięcia na powierzchnię, po czym wyłów łyżką cedzakową. Na ciepłe kluski leniwe połóż odrobinę masła i pozwól mu się roztopić. Kluseczki zaserwuj w towarzystwie innych pyszności, np. słodkich polskich truskawek i makaronu świderki z ciecierzycy. Dzięki temu niemowlę dotknie i spróbuje różnych faktur i będzie miało wybór. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto Facebook ProstePesto
ProstePesto.plPrzepyszne kluseczki z sera twarogowego. Tym razem ich smak postanowiłam wzbogacić truskawkami. Prosty do przygotowania obiad który przygotujemy w kilkanaście minut. 250 gramów twarogu półtłustego 1 jajko 1 szklanka i dwie łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kisielu truskawkowego 100 gramów truskawek 1 łyżeczka cukru Oczyszczone truskawki posypujemy cukrem i ugniatamy widelcem na papkę. Dodajemy rozdrobniony twaróg(...)jajko całość ponownie ugniatamy widelcem aż składniki się połączą. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wszystko dokładnie mieszamy. Zawartość miski przekładamy na blat podsypany mąką i w miarę szybko zagniatamy ciasto. jeżeli ciasto jest bardzo kleiste możemy dosypać jeszcze łyżkę mąki. Ciasto dzielimy na dwie lub trzy części z każdej formujemy wałeczek i ostrym nożem wykrawamy kluseczki. W między czasie zagotować
Andzia Pichciszczypta soli Nadzienie: 1 opakowanie galaretki (użyłam truskawkowej) 200 serka śmietankowego Polewa: 50g czekolady 2-3 łyżki mleka Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania (wody dodałam o 50 ml mniej) i przelać do płaskiego naczynia (najlepiej o kształcie prostokąta). Po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby całkowicie zastygła. Przygotować ciasto na placki naleśnikowe. Mąkę przesiać do miski, dodać jajka
Di gotujemaślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomidorowa sałatka
Moja smaczna kuchniazabrałam się za smażenie. Na rozgrzaną patelnię wylewałam ciasto i smażyłam cieniutkie łaciate naleśniki. Usmażone układałam na talerzu, jeden naleśnik na drugim. Jak usmażyłam wszystkie naleśniki na średnim płomieniu postawiłam patelnię grillową suchą, bez tłuszczu. W czasie kiedy patelnia się nagrzewała szybciutko nakładałam ser na każdego naleśnika, na środek truskawki z konfitury i składałam i zawijałam w identyczny sposób
Blondynka Gotujemarmolady z płatków róży i truskawek lub innego dżemu, masy serowej, makowej, kremu czekoladowego cukier puder do posypania Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do sporej miski, dodajemy margarynę, śmietanę, cukier waniliowy i miksujemy. Gdy otrzymamy coś na wzór kruszonki odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto, by powstała zwarta kula. Ciasto wkładamy do zamrażarki
Rozpustne gotowaniełyżka wody mineralnej opcjonalnie: garść liofilizowanych owoców (malina, truskawka, jeżyna, czarna porzeczka) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. 2. Banany dokładnie rozgnieść lub zmiksować za pomocą blendera. 3. Mąkę wymieszać z karobem, sodą i solą. 4. Połączyć mąkę z bananami, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Gęste ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia
Domowa Cookierenka Agilawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym tort - mak, migdały, róża tort migdałowy z kremem kawowym tort szwarcwaldzki tort bezowo truskawkowy pavlova
królestwo garówMożna również wykorzystać odpowiednią funkcję naszej mikrofali. Rozmrożone truskawki zmiksować. Mango umyć i osuszyć. Odkroić boki owocu, nożem ponacinać kostki, nie naruszając skórki. Taką "łódeczkę" wygiąć na zewnątrz i odkroić kawałeczki. Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest
Chocolate Muffin Blogdodać przesianą mąkę i kakao, delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut bądź do tzw suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt upuścić (w foremce ) i postawić do wystygnięcia. Masa truskawkowa: 1 kg truskawek 1 kg serka mascarpone łyżeczka kwasku cytrynowego 300 gramów
Krakowskie smaki Anistopniowo dosypując mąkę, zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy cienkie wałeczki a następnie kroimy je na kluseczki. Wrzucamy porcjami do wrzącej wody z dodatkiem odrobiny oleju. Gdy wypłyną, zmniejszamy do minimum ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 7 minut. Możemy je podać na słodko z owocami, np. truskawkami i śmietaną, ze skwarkami
Maminek kulinarnyłyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl oleju 1 kisiel truskawkowy 2 łyżki kakao 1/3 szkl maku 4 łyżki wody Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Mąkę z proszkiem przesiewamy i dodajemy stopniowo do białek - dokładnie mieszamy. Dodajemy olej oraz wodę, mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy kakao
charlotte gotujeszklanka ciepłego mleka Dodatkowo: Świeże lub mrożone truskawki lub frużelina truskawkowa ze słoika, można oczywiście wykorzystać inne sezonowe owoce. 1. Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy ciepłe mleko i odstawiamy na kilka minut, aby drożdże ,,ruszyły,,. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy jaja, roztopione masło i drożdże. Wyrabiamy dokładnie ciasto, przykrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Apetyczna babeczka