ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:614/896)

Deser na niedzielę 116

ciasto z owocami! Crumble z jabłkami i borówkami to taki szybki deser na niedzielę. Dodam, że znika ze stołu równie szybko. To takie ciasto na jedno posiedzenie. Ciasto z jabłkami smakuje najlepiej, jeśli jabłka są soczyste i lekko kwaśne jak genewa, discovery, czy antonówka. Ja zawsze zaczynam sezon jabłkowy od papierówek . Crumble, czyli tarta kruszonkowa to super deser, który można(...)przyrządzić z różnymi owocami. Piekłam już crumble z truskawkami . Piekłam tartę kruszonkową z jabłkami , gdzie zamiast płatków owsianych użyłam płatków gryczanych. Kiedy pojawiają się śliwki to piekę chrupiące crumble o smaku migdałowym . Crumble z jabłkami i borówkami 6-8 porcji Składniki: 100 g pszennej mąki 200 g owsianych płatków 150 g cukru trzcinowego 200 g masła, zimnego szczypta soli

codojedzenia
Orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną 170

Orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną Uwielbiam domowy kisiel, w szczególności truskawkowy. Choć najczęściej sięgam po niego jesienią lub zimą, to i latem nie stronię od takich propozycji. Z tym, że letni kisiel musi być dla mnie orzeźwiający i pełen sezonowych owoców. Tak właśnie jest w tym wypadku. Kisiel z mojego przepisu wychodzi dość kwaśny, orzeźwiający. Jeśli lubicie słodsze desery(...)nią najróżniejsze desery, ciasta, owsianki, a nawet koktajle. Spróbujcie. Zdrowo i smacznie. Ja zaopatrzyłam się w dużą ilość żurawiny w sklepie http://smaknamiare.pl A wracając do przepisu… no cóż, łatwiej się już chyba nie da Warto robić samemu takie desery. O wiele zdrowiej i smaczniej To kto skusi się na domowy orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną? Składniki

Słodkie okruszki
Owoce w cukrze 234

tylko uciekać. Takie porzeczki na przykład. Tylko czerwone, w ilościach niewielkich, a w cenach zdecydowanie wysokich. A ja porzeczki lubię, i to nie tylko czerwone. Są idealne do słodkich ciast, z którymi ich lekko kwaśny smak wspaniale kontrastuje. I chciałabym sobie upiec sernik i muffiny z porzeczkami, albo zrobić porzeczkowe lody. I w końcu znalazłam sposób! Byłam w Polsce trzy(...)być może agrest, ale tego jeszcze nie próbowałam. Truskawki robią się miękkie i ciapowate (maliny trochę też, ale za to ten sok - bajka) i takie mi nie odpowiadają. Wolę truskawkowy dżem. Sposób ten podpatrzyłam u Mamy - w zeszłym roku dostałam od niej kilka słoiczków wiśni, i są po prostu idealne do ciast!  Jeśli więc macie dużo owoców, a mało

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasto pocieszenia – tylko dla dorosłych ;) 5411

soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21 cm ×31,5 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia(...)masła 4 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do rondla wkładamy masło, lekko podgrzewamy, dodajemy jabłka oraz cukier, doprowadzamy do wrzenia i smażymy ok. 10 min. Następnie wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do momentu rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy i delikatnie schładzamy. Wykonanie ciasta: biszkopt – masa jabłkowa – masa kokosowa – polewa czekoladowa

Domowy Smak Jedzenia
Cynamonowe pączki z brązowym cukrem | PYSZNY PRZEPIS 121

uwagę na kilka ważnych czynników. Po pierwsze, ważne jest dokładne wymieszanie ciasta, aby nie było grudek i było jednolite. Po drugie, ważne jest użycie dobrej jakości składników, takich jak świeże drożdże i świeże jajka, co zapewni pączkom wyjątkową świeżość i smak. Po trzecie, ważne jest odpowiednie wyrośnięcie ciasta. Powinno ono być na tyle elastyczne, żeby można było je formować(...)uwagę na kilka ważnych czynników. Po pierwsze, ważne jest dokładne wymieszanie ciasta, aby nie było grudek i było jednolite. Po drugie, ważne jest użycie dobrej jakości składników, takich jak świeże drożdże i świeże jajka, co zapewni pączkom wyjątkową świeżość i smak. Po trzecie, ważne jest odpowiednie wyrośnięcie ciasta. Powinno ono być na tyle elastyczne, żeby można było je formować

Via Gusto
Drożdżówki z brzoskwiniami 200

maki pszennej chlebowej ciasto wlasciwe: – cały rozczyn – 70 ml mleka, letniego – 2 jajka, średniej wielkości, temp. pokojowa – 400-420 g maki pszennej chlebowej – opakowanie cukru waniliowego – 50 g cukru – szczypta soli – 75 g rozpuszczonego, przestudzonego masła – 350 g brzoskwini z puszki, odsączonych – garść truskawek kruszonka: – 1.5 płaskiej łyżki masła(...)urosnac i zaczac babelkowac. Na stolnice wylewamy rozczyn, 1/5 ilosci maki podanej w przepisie, jajka i laczymy skladniki, nie dodajemy wiecej maki na tym etapie az polaczymy skladniki dokladnie. Ciasto bedzie lejace i klejace, ale takie ma byc. Pracujemy z ciastem tak aby wbic w nie jak najwiecej powietrza. Ciasto bedzie sie zespalac powoli. Dodajemy wiecej maki, cukier i cukier

dom-agi.pl
Owoce pod kruszonką z ciasta kruchego 145

Szybkim deserem są owoce pod kruszonką i ja zawsze je chętnie robię bo uwielbiam na ciepło z lodami :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Owoce pod kruszonką z ciasta kruchego 145

Szybkim deserem są owoce pod kruszonką i ja zawsze je chętnie robię bo uwielbiam na ciepło z lodami :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Dania wielkanocne 167

śmietaną. Rewelacja! Leśny mech – przepis naniego tutaj To kolejny przykład na pyszne ciasto. Robię je co święta. Przede wszystkim jest delikatne i bardzo dekoracyjne. Czy czuć w nim szpinak? Absolutnie nie! Tarta z owocami – przepis z bloga ZarazWracam Uwielbiam tarty. Na przykład te z truskawkami albo malinami czy borówkami. Pomimo to że choć głownie kojarzą mi się

Arbuziaki
Pavlova 185

Skłamałabym Was gdybym powiedziała, że moja Pavlova wyszła idealnie. Nie wyszła. A przynajmniej nie tak jak ją sobie wyobraziłam. I kiedy już skończyłam jeść moją nie

Ciastkozercy
Marchwiowe babeczki z bananem i kremem 143

Dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia składników. Papierowe lub silikonowe foremki do muffinek wypełniamy ciastem i pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. W międzyczasie przygotowujemy krem – mieszając wszystkie składniki. Po ich ostygnięciu, możemy polać je przygotowanym kremem, posypać rozkruszoną czekoladą i ozdobić świeżą lub liofilizowaną truskawką. Smacznego! Artykuł Marchwiowe babeczki z bananem i kremem pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Ambasador 165

cukier i ucieramy na gładko. Na końcu dodajemy kokos i delikatnie mieszamy. Na ciasto nakładamy w równych odległościach po łyżce dżemu tworząc plamki. Te plamki dżemu przykrywamy ubitymi białkami z kokosem. Placek pieczemy w 160°C przez około 45-50 minut. Smacznego #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Artykuł Ambasador pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
BROWNIE CZEKOLADOWE KLASYCZNE - NAJLEPSZE 155

patyczku ,p o wyjęciu z ciasta, nie powinno być śladów surowego ciasta. Wystudź całkowicie i dopiero wtedy pokrój na małe kwadraty. Przechowuj w chłodniejszym miejscu, ale nie w lodówce. Brownie najlepiej smakuje z gałką lodów waniliowych/ śmietankowych oraz z owocami, typu maliny, czy truskawki

Calzonella.com
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i truskawkami 234

wędzonym łososiem. Jeśli więc szukacie pomysłu na szybie, zawsze się udające i smaczne ciasto, polecam roladę biszkoptową. Składniki: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 3 łyżki wody 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną

Jacob Tastes
Racuchy drożdżowe. Bardzo puszyste! 210

podczas smażenia możemy położyć plasterek jabłka na nieupieczoną stronę racucha, zanurzyć go w cieście i dalej smażyć wg. przepisu tylko o chwilkę dłużej, wtedy otrzymamy racuchy z jabłkami. Po usmażeniu studzimy racuchy i serwujemy posypane cukrem pudrem z ulubionym dżemem. Ja swoje podałem z dżemem truskawkowym . Smacznego

Kuchnia Łukasza
Śmietankowe placuszki z sosem czekoladowo-truskawkowym 183

wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Dodatkowo: 1 czekolada mleczna truskawkowa 100ml śmietanki 30% Sposób przygotowania: 1. Śmietanę, mąkę, jajko, cukier oraz proszek do pieczenia miksujemy. Część wafelków mielimy, resztę siekamy nożem na większe kawałki. Dodajemy do masy śmietanowej. 2. Tak przygotowane ciasto nakładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor na małym ogniu. Przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Cygaretki z marmoladą 213

kostka margaryny ok 70 dkg mąki słoiczek marmolady np. deserowej z truskawką lub maliną Jamar Ponadto: 1 żółtko cukier kryształ   Sposób wykonania: 1. Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy posiekaną na mniejsze kawałki margarynę. Drożdże rozmieszać ze śmietaną, dodać do reszty składników i zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypywać mąką.   2. Ciasto wałkujemy (np przez folię spożywczą

Kuchnia w czekoladzie
Arbuzowo -miętowe ciasto bez pieczenia 149

dodatkowo jest masa z landrynkami miętowymi podpatrzona u Magdy . Razem ze mną  ciasto robiły Iwonka .... Krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szkl.wody 200 g masła Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza 2  galaretki truskawkowe Dodatkowo biszkopty Landrynki miętowe umieścić w rondelku o grubym dnie, zalać wodą

Moje domowe kucharzenie
Jogurtowa tarta z truskawkami i czereśniami 135

jogurtu naturalnego 50g mąki 2 jajka 80g cukru 2 łyżeczki cukry waniliowego czereśnie + truskawki Przesiana mąkę, cukier, oraz sól wsypujemy do miski i łączymy. Do mąki dodajemy pokrojona w kostkę zimna margarynę. Wszystkie składniki wyrabiamy, dodając na koniec całe jajka. Masa musi być jednolita. Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wstawiamy na 30-60 minut do lodówki w celu schłodzenia

ChilliJemy
Knedle z czereśniami 149

Całkiem niedawno prezentowałam Wam przepis na serowe knedle z truskawkami. Dzisiaj na wirtualnym stole także knedle, lecz już bez dodatku sera, czyli tradycyjne. Co prawda, bardziej smakowały mi te serowe, ale te zwykłe również bardzo szybko zniknęły z talerza :) Przepis na ciasto stąd ( klik ) Składniki na ok 12 knedli: 500 g ziemniaków 400 g mąki 2 jajka czereśnie (około

My simple kitchen
Sernik z musem truskawkowym 142

Spód przygotowałam z zbożowych herbatników przez co oszczędziłam sobie pracy związanej z zagniataniem ciasta. Masa serowa taka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone. Koniecznie bez rodzynek, których nie znoszę. A jako wisienka na torcie - pyszny, gęsty mus z mrożonych truskawek. Sernikowi co prawda trzeba poświęcić nieco uwagi ale nakład pracy jest niewspółmiernie niski

Milion Smaków
Babeczki na przyjęcie 154

masła 2 żółtka szczypta soli dodatkowo: majonez delikatny Winiary krem balsamiczny truskawkowy szczypiorek sałata pomidorki koktajlowe kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Zimne masło pokroić w kosteczkę i zagnieść szybko z pozostałymi produktami. Zawinąć w folię spożywczą i schować na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do wypieków. Wyciąć koła ciut większe od foremek i dokładnie wylepić

Wielki apetyt
Muffiny z truskawkami i białą czekoladą 148

pieczenia i sodą, dodać cukier, białą czekoladę i ponownie wymieszać. Następnie dodać truskawki i jeszcze raz delikatnie wszystko razem przemieszać.Na końcu do mącznej mieszanki dodać "mokre" skłądniki i wszystko razem dokładnie, ale nie za długo wymieszać. Mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremek papierowych umieszczonych w formie na muffiny lub do foremek silikonowych lub aluminiowych

In my kitchen