Świąteczny sernik z truskawkowym musem wg Aleex 127truskawkowy: • 900 ml wody • 3 galaretki truskawkowe • 400 g mrożonych truskawek Sposób przygotowania: Przygotowanie sernika warto rozłożyć na 2 dni: popołudniu jednego dnia upiec sernik, aby wystygł przez noc, a drugiego dnia rano zrobić mus truskawkowy I schłodzić ciasto w lodówce. 1. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C w opcji dół plus termoobieg(...)sernikiem wstawić blaszkę wypełnioną wodą. 11. Sernik dokładnie ostudzić. Kiedy będzie już zupełnie zimny, przygotować mus. 12. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie i jeszcze mocno ciepłe wlać do zamrożonych truskawek, cały czas blendując do uzyskania piany. 13. Poczekać aż mus lekko zacznie tężeć. 14. Lekko tężejący mus wylać na zimny sernik. Wstawić do lodówki na kilka godzin. 15. Podawać
W mojej kuchni
Truskawkowa rolada z buziami pand (bez: glutenu, cukru, laktozy) 186preferencji) -200g truskawek Dodatkowo -dżem truskawkowy (u nas świeży domowej roboty :D) -truskawki (do ozdoby) -krem: jogurt grecki/ serek/ śmietanka kokosowa (do ozdoby) PANDKI Jajko w całość ubić na kogel-mogel z ksylitolem, następnie dodawać kakao partiami i mieszać. Dodać tyle aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta ale lejącego. Masę przełożyć do sztywnego woreczka foliowego, uciąć delikatnie róg i obrysować(...)Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Wlać ciasto na upieczone pandki i piec przez około 15-20 minut w temperaturze 160’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Po upieczeniu, wyjąć biszkopt z piekarnika, wyciągnąć go delikatnie z blachy chwytając za papier i ułożyć na ręczniku. Przy jego pomocy delikatnie zwijać biszkopt
Candy Pandas
Gładki dżem z truskawek, malin i borówek 212Czas przygotowania: 3h 00 min Ilość porcji: ok. 2 słoiczki po 300ml Drukuj Gładki dżem z truskawek, malin i borówek By Piotr 6 sierpnia 2018 Naturalny
Pogotujmy.pl
owocowy pucharek 171składniki: ok. 250 g truskawek 1 pomarańcza 1 banan 2 kiwi 1 nektarynka 12 szt. czereśni świeże liski melisy wykonanie: Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, osuszamy
Domowy Smak Jedzenia
Ciasto szpinakowe z porzeczkami 420szpinaku wykiełkowała na grządkach przeznaczonych na cebulę siewkę. Trzeba więc go było usunąć, by cebula mogła normalnie się rozwijać. A że naszła mnie ochota na słodkość, postanowiłam zrobić tureckie ciasto szpinakowe, łamiąc je smakiem polskich czerwonych porzeczek. Składniki : ok. 400 g przemrożonego przez noc rozdrobnionego szpinaku 4 jajka 350 ml cukru 350 ml oleju 3 szklanki (600 ml) mąki krupczatki(...)ewentualnie: śmietan fix owoce; u mnie teraz czerwone porzeczki, mogą być też cząstki truskawek, jagody, borówki, a najsmaczniejsze są maliny :), choć to oczywiście kwestia gustu ;) Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać szpinak i olej. Zmiksować. Dosypać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. zmiksować. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180-200 stopni
Weekendy w domu i ogrodzie
Babka jogurtowa z owocami 280delikatna babka z owocami (można użyć mrożone) i kruszonką. Szybkie w przygotowaniu i przepyszne ciasto! Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je minimum 2 godziny przed pieczeniem. CIASTO: pół szklanki jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru(...)typu maliny, truskawki, jagody, porzeczki, wiśnie (można użyć mrożonych) *** Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy olej, jogurt oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera, tylko do momentu połączenia się składników w jednolitą masę (nie dłużej!) *** *** Dno keksówki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy
Blog z Apetytem
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 168Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut Koszt: tanie Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie
zdrowo i aktywnie
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 194Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut Koszt: tanie Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie
Zdrowie i pysznie na talerzu
Eklerki z kremem truskawkowym 133pieczenia, całość energicznie mieszamy rózgą kuchenną aż składniki się połączą a ciasto zacznie odchodzić o brzegów garnka. Palnik wyłączamy a cisto pozostawiamy do wystudzenia. Do zimnej masy dodajemy kolejno po jednym jajku cały czas miksując aż powstanie gładkie ciasto. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy paski 3 centymetry szerokie i około(...)długie. pozostawiamy spore odstępy pomiędzy ciastkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Upieczone eklerki studzimy na kratce. Truskawki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki zasypujemy jedną łyżką cukru i odstawiamy aby zmiękły i puściły sok. Następnie owoce przecieramy przez sitko. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut
Andzia Pichci
Zielone placuszki ze szpinakiem 193Ostatnio w mojej kuchni króluje niepodzielnie duet: truskawki i świeży, młody szpinak. Mogłabym się tym zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Na deser też. Jeśli o mnie chodzi, jest to duet idealny. Przekonałam się o tym robiąc naleśniki ze zmiksowanym szpinakiem z dodatkiem truskawkowego musu. W środku był waniliowy ryż, który podkreślał te dwa wyjątkowe smaki. Co tu dużo(...)konsystencji gęstej śmietany. W razie potrzeby dodać mąki lub jogurtu. Odstawić na kilka minut, aby ciasto odpoczęło. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu średniej grubości placki. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można posypać startym żółtym serem. Z dodatkiem kilku truskawek też nie są złe. Czy próbowaliście szpinakowych naleśników z musem truskawkowym
Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik owocowy siostry Anastazji 293proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia - przesianą, Na końcu dodać kakao i lekko wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok. 40 minut. Wkładka serowa : 600 g zmielonego sera 300 g cukru pudru 1 budyń(...)Masa owocowa: 1 kg truskawek ( mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Duże truskawki kroimy na ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta : ( zrobiłam odwrotnie ale według przepisu tak: ) Biszkopt ciemny - 1/2 masy budyniowej - wkładka serowa
Różne smaki w kuchni
Sernik owocowy siostry Anastazji 990proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia - przesianą, Na końcu dodać kakao i lekko wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok. 40 minut. Wkładka serowa : 600 g zmielonego sera 300 g cukru pudru(...)Masa owocowa: 1 kg truskawek ( mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Duże truskawki kroimy na ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta : ( zrobiłam odwrotnie ale według przepisu tak: ) Biszkopt ciemny - 1/2 masy budyniowej - wkładka serowa - 1/2 masy budyniowej - tężejąca
Słodkości i nie tylko
3 bit truskawkowy 209Ciasto 3 bit truskawkowy to deser idealny, a do tego bez użycia piekarnika. Przepis ten sprawdzi się nie tylko w sezonie na truskawki, ponieważ można użyć owoców mrożonych
AniaGotuje.pl
RECENZJA BLENDERA 4SWISS NB 102 x JJ. CZTERY SUPER POMYSŁY NA ZDROWE POSIŁKI! 139wstrzymywałam. Chciałam mieć pewność, że urządzenie przetestuje na wiele sposobów. Z pomocą blendera 4SWISS całe lato na moim talerzu gościły pyszności: wszelakie lody, mrożone musy, z jego pomocą powstawały ciasta, gofry, naleśniki, pyszne zupy krem, powidła, dżemy, mąki i proteinowe szejki. Blender w kuchni to taka podstawa, myślę, że dzisiaj chyba nikt sobie nie wyobraża sprawnego gotowania bez dobrego(...)bardzo wygodnym rozwiązaniem przy przygotowywaniu wszelkiego rodzajów szejków, ciast na omlety, gofry czy naleśniki, wsypuje składniki, zakręcam pojemnik, obracam w blenderze by po 15 -30 sekundach mieć gotowe ciasto czy szejka do wypicia. Dokładnie w ten sam sposób przygotowywałam w nim całe lato fit lody , połowa zamrożonego banana, mrożone borówki, truskawki czy jagody, odżywka białkowa trochę produktów fermentowanych dla zdrowia
SMYKWKUCHNI
Tarta z kremem mascarpone i owocami lata 202Pyszne, letnie ciasto to na pewno tarta na kruchym spodzie z kremem na bazie śmietany i mascarpone i do tego letnie owoce. Polecam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Tarta z kremem mascarpone i owocami lata 202Pyszne, letnie ciasto to na pewno tarta na kruchym spodzie z kremem na bazie śmietany i mascarpone i do tego letnie owoce. Polecam :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Biscotti alle fragole 145dokładnie wymieszać. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całość wymieszać na jednolitą masę. Dodać kawałki truskawek i delikatnie przemieszać. Wstawić na godzinę do lodówki. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je w odstępach na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec
wyzwania kuchenne
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 249kostka masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanki cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie
Słodki Zakątek
Placuszki serowe z truskawkami 2943dodajemy do jajecznej masy cały czas miksując wsypujemy powoli budynie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i ciasto wykładamy na patelnię formując placuszki. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia z każdej strony. Podajemy z dżemem truskawkowym. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Kulinarne życie
Tarta cytrynowa 175cytryny i cukier. Dodajemy śmietanę kremówkę i ubijamy aż masa będzie gładka. Tarta cytrynowa : Na zimne upieczone ciasto wylewamy masę cytrynową. Pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 175 C . Można na tarcie ułożyć dowolne owoce tj. świeże maliny, truskawki, brzoskwinie. Ja udekorowałam pokrojoną cytryną. Smacznego
Różne smaki w kuchni
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 291orzechami pekan czy też tartaletki cynamonowe z sorbetem z pieczonych jabłek. Rozdział trzeci zawiera garść pysznych inspiracji na ciasta na każdą porę dnia i moment życia. W tym rozdziale znajdziecie przepis na babkę marmurkową, szarlotkę czy też sernik zebra z truskawkami. Wylatkowo delikatne torty na magiczne chwile w życiu – już sama nazwa czwartego rozdziału, wywołuje wielki uśmiech na buzi. Znajdziecie
Moja pasja smaku
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 216patelni Czerwona kapusta na ciepło Domowe batony musli Dżem dyniowo-pomarańczowy ze skórką Granola kokosowo-migdałowa Gryka Cake - ciasto z kaszy gryczanej i jabłek Hummus z burakami Kapusta Babci Halinki Kasza jęczmienna z boczniakami Orzechowa kasza bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto
My Chcemy Jeść
Pavlova 246Skłamałabym Was gdybym powiedziała, że moja Pavlova wyszła idealnie. Nie wyszła. A przynajmniej nie tak jak ją sobie wyobraziłam. I kiedy już skończyłam jeść moją
Ciastkozercy
Ciasto jaglane z truskawkami 359Idealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem z kaszy jaglanej i galaretka z truskawkami. Moja wersja jest o niskiej zawartości cukru, więc przygotowując proponuję próbować i słodycz dostosować do swoich upodobań. Składniki: (forma o średnicy 26 cm) spód: 2 szklanki płatków
Kuchcik gotuje
Muffinki z owocami leśnymi 175zamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste. Najpierw mieszamy razem ze sobą "mokre" składniki czyli do miski wrzucamy: jajka, olej, śmietanę, jogurt - wszystko razem
W Moim Magicznym Domu
ciasto "słodkie usta" 4130foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto murzynkowe: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek wody 4 jajka 32 okrągłe biszkopty 2 łyżki twardej marmolady na piankę: 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo: 1 opakowanie galaretki truskawkowej Biszkopty posmarować marmoladą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pancake’i z niespodzianką 383Mam dla Was pyszną propozycję na leniwe weekendowe śniadanie. Puszyste pancake’i (czyli takie nasze racuszki), które po przekrojeniu (lub ugryzieniu) odkryją przed Wami słodką
Ciastkozercy
Śliwki zapiekane pod pistacjową kruszonką i Jabłkowo-cynamonowe crumble z imbirem 179Skoro mamy piątek to mamy też słodkie na weekend! Dzisiaj nie będzie ciasta a deser. Bardzo prosty deser! Crumble to jeden z moich ulubionych deserów. Często pojawia się u nas z różnymi sezonowymi owocami: truskawkami, malinami, jagodami czy sliwkami. Wystarczy przykryć owoce kruszonką i zapiec. 15 minut i mamy pyszny ciepły deser. Co więcej można go dowolnie modyfikować nie tylko
Pyry na Gaz
Słoiki w Stolycy, czyli warsztaty z przetworów 222największe smakowe zaskoczenie tego spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno się z Wami podzieli ! Truskawkowa konfitura z czekoladową nutką. Gruszki w syropie. W mniejszym słoiczku z dodatkiem kilku malin, które nadadzą różowy kolor gruszkom. Idealne do ciast na zimowe niedziele. I na koniec słit-fotka pamiątkowa
Karczma Honorietty
Tarta z musem z rabarbaru i bitą śmietaną 207kształt koła. Przełożyć do formy na tarte. Nakłuć ciasto widelcem i na 15 minut włożyć do zamrażalnika. Schłodzone ciasto piec 20 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem. Wystudzić. Mus z rabarbaru: 700 g rabarbaru 9 łyżek cukru 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki wody ½ szklanki wrzątku Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki. Wrzucamy do garnka, dodajemy
kulinarnyswiatdomi
.993. truskawkowa góra lodowa 246też dysponuje maszynką i chce przepis - piszcie :) Jeśli już w letnich klimatach jesteśmy to zapraszam na pyszne ciasto z rabarbarem! Bezglutenowe, niskotłuszczowe i pyszne :) K L I K PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu z kostki ~150g jogurtu naturalnego ~200g truskawek ~cukier/stevia/syrop do smaku - opcjonalnie jeśli macie słodziutkie truskawki Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, wlewamy ją do maszynki
breakfast of dreams
Sernik na zimno z truskawkami 154się udały. A wiem jak to jest mieć zły dzień i robić coś w kuchni, bo to nawet ciasto na naleśniki nie współpracuje z nami. Jako fanka wszelkich odmian serników, przygotowałam swój pierwszy, nie z torebki, sernik na zimno z truskawkami. Przepis
Pink Envelope
Słodkie środy - Tartaletki z budyniem i owocami czyli wspomnienie lata 187cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka dowolne owoce ( u mnie kiwi, truskawki, mandarynki, winogrona) czekoladowe ozdoby PRZYGOTOWANIE: Do mąki dodajemy szczyptę soli i masło i drobno siekamy. Dodajemy żółtka i cukier puder, zagniatamy ciasto, które wkładamy na pół godzinki do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy warstwą ciasta foremki. Nakłuwamy widelcem ciasto. Wkładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placuszki kakaowo-serowe 230żółtek dodajemy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy. 2. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z ciastem. 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, smażymy placuszki z obu stron. 4. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas był dżem truskawkowy domowej roboty :) Smacznego!!! Źródło: Matka, żona i kucharka
Kuchnia domowa Ani