Składniki: biszkopty (podłużne) Masa serowa: 1 kg g waniliowego serka homogenizowanego, 200 ml śmietany kremówki, 4-5 łyżki cukru pudru, 2 czubate łyżki żelatyny, ok. 300
Aga w kuchniGenialne i pyszne ciasto, które zrobi każdy, doprawdy każdy! Wystarczy kilka składników, chęci i możemy wyczarować to, co na pierwszy rzut oka wygląda jak serniczek. Trzymany w lodówce i podany na zimno jest genialny! To mój stary przepis na ucierańca z jabłkami, truskawkami, który zmodyfikowałam w ten sposób. Upiekłam a potem odwróciłam do góry nogami! Da się? Da się(...)składniki połączyły się w miarę szybko. Kwadratową blachę- rozmiar nie ma znaczenia- wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp jabłka na dno, posyp cynamonem i brązowym cukrem. Na wierzch delikatnie wylej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni- góra i dół. Po włożeniu placka wyłącz górną grzałkę i podnieś temperaturę do 170 stopni. Po upływie 20 minut , włącz górną grzałkę
Z Kuchni Do Kuchnicukru pudru - opakowanie fixu truskawkowego do bitej śmietany Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Mąkę przesiać razem z kakao i dodawać po trochu do masy jajecznej, delikatnie mieszając. Gotową masę przelać do formy (metalową formę wykładamy papierem do pieczenia, silikonowej nie). Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe (musi być(...)plasterki banany, skrapiamy je cytryną żeby nie ściemniały i nakładamy porcję kremu. Podobnie postępujemy z drugim blatem (część śmietany zostawiamy do ozdobienia wierzchu tortu). Pozostałą śmietanę ubijamy z fixem truskawkowym i pozostałym cukrem, po czym wykładamy krem na wierzch i boki tortu. Dekorujemy pozostałą bitą śmietaną i ewentualnie czekoladowymi serduszkami
W poszukiwaniu inspiracjisię świeże truskawki, maliny, wiśnie czy jagody. Próbujcie z Waszymi ulubionymi owocami :-) składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru 140 g masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 kg delikatnego twarogu 200 ml śmietany 12% 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny wykonanie: Składniki na kruche ciasto łączę na stolnicy
babka w formiemojprzepisna.pl | Tort z białą czekoladą i truskawkami Mniej więcej roku temu o tej własnie porze przygotowywałam ten tort na urodziny przyjaciółki. Tort wyszedł przepyszny, jubilatka i goście byli zachwyceni i wniebowzięci. Trochę się obawiałam, że będzie za słodki, w końcu ponad pół kg białej czekolady i jeszcze do tego słodki truskawkowy dżem, ale wyszedł idealny, słodycz idealnie wyważona, po części(...)delikatnie wymieszać szpatułką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 35-40 min minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie
moj przepis napapierka 1 szkl. mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 garście truskawek - lub więcej, w zależności jak dużo owocu chcemy mieć na placuszkach Truskawki obszypułkować, umyć, osuszyć i pokroić w plastry - tak gdzieś ok 1/2 cm grubości . W dużej misce zmiksować jogurt z jajkami, wodą gazowaną i 2 łyżkami oleju kokosowego - z racji(...)patelnię, wrzucić mały kawałek oleju kokosowego - ok 1/2 łyżeczki - poczekać aż się rozpuści i rozsmarować go po całym dnie patelni - można tu użyć pędzelka . Nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka, zachowując znaczne odstępy - placki mocno urosną w górę i na boki, więc jednorazowo najlepiej mieć na patelni nie więcej niż 4 sztuki . Smażyć na niezbyt dużym ogniu
Grunt to przepis!dodamy mąkę, wodę a potem jajka ciasto będzie grudkowate i nie będzie tak puszyste. Jest to bardzo często popełniany błąd, zapamiętaj go a zawsze będziesz mieć najlepsze i najsmaczniejsze naleśniki! Z czym możemy podawać naleśniki? Jeśli jesteś fanem naleśników podawanych na słodko, to najlepiej podać je (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ze świeżymi owocami np. truskawkami, borówkami, bananami, ale również z owocami(...)grzyby, parówki. Można dodać również inne warzywa, praktycznie jakie sobie wymarzysz. Jesz naleśniki? Jakie są twoje ulubione typy naleśników? Daj znać w komentarzach! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Robisz ciasto na naleśniki? Sprawdź czy nie popełniasz błędu! pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz WiedziećTutaj - możecie znalezć. :) Nadzienie oczywiście ulubione- truskawkowe , plus polewa - lukier. A teraz zaczynamy faworki :) Składniki: 3 szkl mąki 50 gr masla 3 jaja 3 łyzki cukru sól 30 ml spirytusu , wódki lub innego alkoholu śmietana do podlania oliwa do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy, dolewamy troszkę śmietany. Jeżeli ciasto jest za twarde- podlewamy więcej śmietany
Smaki EdytyCiasto, które pierwszy raz jadłam u teściowej i przepadłam. Lekko kwaskowate jabłka, słodka masa budyniowa i polewa na wierzchu. Ciasto rodem z PRL, według mnie rewelacyjne. Pychotka Składniki: Biszkopt: 5 jaj łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek mąki 3 łyżki cukru Jabłka: 1,5-2kg jabłek lub 1,5 dużego słoika smażonych jabłek 2 galaretki cytrynowe Krem(...)nareszcie wiadomo co zrobić z łupinami po orzeszkach, 7. obieraczka do szypułek truskawek , 8. zabawny zaparzacz do herbaty , 9. niezastąpiona w każdej kuchni zgrzewarka do woreczków , 10. temperówka do warzyw , 11. podkładka talerz do dziecięcych posiłków, 12. a gdy masz dość brudnych lepiących rąk podczas zagniatania ciasta może przyda Ci się taki silikonowy worek
Cukiernia Pychotkiłączy w sobie dwie ulubione przez nas rzeczy – słodkiego banana i pyszny twaróg . Ciasta o smaku banana są przepyszne i idealnie słodkie. Więc nie traćmy więcej czasu, musimy wykonać ten sernik jak najszybciej, by cieszyć się smakiem bananów i aksamitnego twarogu. Idealny sernik na każda okazję. Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się(...)serca. Zalecane są dla osób, które mają problemy ze stawami. Zawarte w truskawkach minerały i witaminy bardzo korzystnie wpływają na włosy, a maseczka z truskawek nawilży skórę. Witaminy występujące w truskawkach to: A, B1, B2, B3, B6, C,E, kwas foliowy, błonnik. Związki mineralne występujące w truskawce to: potas, cynk, sód, wapń, żelazo, magnez, fosfor, mangan. Banan jest bardzo lubianym
Zdrowy Styl Joannyzgrabne jak jej... Ale bardzo się starałam, i te starania właśnie zostały docenione poprzez wchłonięcie połowy na jedno posiedzenie. Uroczy kształt pożyczyłam od Ani, ale przepis na ciasto wzięłam od Doroty - z tej prostej przyczyny, że nie chciałam, żeby zostały mi bezpańskie białka. Proporcje jednak pozmieniałam tak, że z oryginalnym przepisem mają już niewiele wspólnego... Wyszły bardzo(...)nadzienie: 100 g dżemu truskawkowego posypka: 70 g cukru pudru 25 g mleka w proszku dodatkowo: 1-2 l oleju Mąkę przesiać do misiki. Zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, wsypać 1 łyżeczkę cukru i zalać połową mleka wymieszanego z wodą. Odstawić na 15 minut. Do zaczynu dodać resztę płynów, jajka, sól, wódkę i pozostały cukier. Zagnieść ciasto. Masło rozpuścić i ostudzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzedodajemy przesianą mąkę i kakao, mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (31x19 cm) i piec przez około 30 minut. Z podanego przepisu należy upiec 3 biszkopty. *Składniki podane na jeden blat. Masa: Frużelina: 800 gram świeżych bądź mrożonych truskawek 2.5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w minimalnej ilości gorącej wody 2/3 szklanki
Krakowskie smaki AniJednak głownymi składnikami prawdziwej Caprese są gorzka czekolada i migdały. Ciasto po upieczeniu jest niskie, ma chrupiącą skórkę i wilgotny, puszysty środek. Caprese jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Z reguly podaje się ją posypaną cukrem pudrem, ale równie pysznie smakuje z bitą śmietaną, lodami czy świeżymi truskawkami lub malinami. W necie znalazłam parę sposobów wykonania Caprese. Największy dylemat(...)masy i delikatnie mieszamy. Wylewamy do formy uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej maką. Pieczemy w 180° C przez okolo 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto ostygnie posypujemy cukrem pudrem
Mia Cucina Sofietaodrobina kajmaku cukier waniliowy śmietana 36% świeże truskawki Przygotowanie: Drożdże zmieszać z połową mleka łyżeczką cukru i łyżką mąki. Odstawić do momentu aż rozczyn powiększy dwukrotnie swoją objętość. Jeśli chcemy przyśpieszyć proces, wstawmy naczynie w którym jest rozczyn do świeżo zagotowanej wody. Przesiać mąkę, dodać rozczyn z drożdży, dodać pozostałe składniki, Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie starając się nie dodawać(...)mąki, Ciasto może odrobinę się lepić. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 do 2 godzin by ciasto urosło. Rozwałkować na oprószonym mąką blacie na grubość 1,5 cm. Wykrawać kółka szklanką bądź okrągłą foremką. Odstawiamy w ciepłe miejsce by jeszcze urosły. Smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut po obu stronach. Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, ponieważ
KreatywnePiny