przygotowywać na wiele sposobów. Z tego względu każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasto bez pieczenia jest bowiem idealnym pomysłem na deser dla całej rodziny, a także na spotkanie ze znajomymi. Prezentuje się znakomicie. Miłośników sera z pewnością usatysfakcjonują aromatyczne serniki, a zwolenników owoców – tarty bogato obłożone truskawkami, wiśniami, kiwi czy borówkami! Spośród ciekawych przepisów znajdą się też pomysły dla miłośników
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSmaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto, w dodatku z owocami i kruszonką, polecam. SKŁADNIKI : 200 g masła 4 jajka 150 g cukru ( 1 niepełna szklanka ) 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy bez cukru 500 g ogólnie ( rabarbaru i truskawek ) + 4 łyżki cukru(...)PRZYGOTOWANIE : Rabarbar i truskawki myjemy oraz tniemy na mniejsze kawałki. Posypujemy cukrem i odkładamy aż puszczą sok. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i chwilkę miksujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyń, dalej ucieramy. Ciasto rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem 25/30 cm. Na wierzch rozkładamy owoce bez soku. Kruszonkę zagniatamy z podanych skladników, gdyby
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: -10 dag. drożdży -1 szklanka cukru do ciasta -4 roztrzepane jajka -szczypta soli -3/4 szklanki lekko podgrzanego mleka -1 szklanka lekko podgrzanego oleju -4 szklanki mąki -pół kilo owocu (rabarbar, truskawki lub śliwki) -100 g. masła -0,5 szklanki cukru do kruszonki -1 i 1/4 szklanki mąki do kruszonki -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy(...)mleko i olej. Całość zasypujemy mąką i odstawiamy na 2 godziny (nie mieszać). Po 2 godzinach składniki mieszamy i wykładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto kładziemy umyty owoc. W osobnej misce ugniatamy ze sobą masło, cukier i mąkę tworząc kruszonkę. Posypujemy nią wcześniej ułożony owoc. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut (pieczemy
Magia jedzenia.pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie mama jednak dała) 60 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego (używamy swojego) Masa: 500 g świeżych truskawek 0,5 l śmietany kremówki 30% - 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy cukier puder do posypania rolady rozpuszczona czekolada do polania rolady Przygotowanie: Mąke i proszek(...)obrotach, do połączenia się składników. Na blachę kładziemy papier do pieczenia i wylewamy ciasto, które równomiernie rozprowadzamy po blaszce. Pieczemy około 20 min. w temperaturze 160 - 180 stopni. Upieczony biszkopt przekładamy na wilgotną ścierkę i rolujemy. Zostawiamy tak do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie myjemy truskawki i kroimy je na małe kawałki. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem
Lili w kuchnikremu kokosowego KTC- Kuchnie Świata -50g śmietany kokosowej (stała część z puszki mleka kokosowego) -2łyżki mąki migdałowej lub mielonych blanszowanych migdałów -20g ksylitolu -20g liofilizowanych truskawek (zmielone na puder) -mała łyżeczka witaminy C CHELEBEK DYNIOWY Z MAKIEM Ok 100ml ciepłego napoju, pełną łyżkę mąki orkiszowej, łyżkę cukru kokosowego i drożdże wymieszać w osobnej miseczce i zostawić(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). Gdy ciasto wyrośnie wyrobić je z odrobiną mąki orkiszowej i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180’C ok godziny. KREM KOKOSOWO-TRUSKAWKOWY Masło kokosowe podgrzać w kąpieli wodnej do rozpuszczenia wraz ze śmietanką kokosową i ksylitolem. Do ostudzonej mieszanki wsypać liofilizowane truskawki, witaminę C i wymieszać, dodać mąkę migdałową
Candy Pandasciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni. Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki Adler Europe, Stovit , Group ePrezenty oraz Helio. Składniki : Galaretka z owocami: 250 g owoców (borówki, granat, truskawki) 2 galaretki przezroczyste(...)jagód, pokrojone borówki i przestudzoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Galaretki przyrządzamy według instrukcj i na opakowaniu, Studzimy i odkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Masa mango: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę
Podróż w kulinariaKeto tarta z kremem śmietankowym i jagodami to rewelacyjne połączenie słodkiego śmietankowego kremu z lekko kwaśnymi jagodami. Zarówno ciasto jak i krem możecie wzbogacić odżywką białkową, co spowoduje, że deser ten zyska dodatkową porcję białka. Zamiast jagód możecie wykorzystać truskawki, maliny, jeżyny, a jeśli nie jesteście na diecie keto to również inne owoce. Na dodatek, tarta śmietankowa jest nie tylko(...)Ilość : tarta o średnicy 20 cm (12 porcji) Przygotowanie Wszystkie składniki na spód ( jajka , olej kokosowy / masło , mąkę kokosową , erytrytol / odżywkę białkową , sól ) miksujemy lub dobrze wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciastem wylepiamy formę do tarty (średnica 20 cm). Można to zrobić ręcznie, lub jeśli składniki były odpowiednio schłodzone rozwałkować i wyłożyć. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni (u mnie termoobieg
WegePrzepisCudownie chrupią, pachną i idealnie pasują do każdego rodzaju deserów, ciast, a także - jak widać - śniadań. Taka owsianeczka jest doskonałym pomysłem na pozytywny początek dnia :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru orzechy włoskie Dodatkowo : 3 łyżki płatków migdałowych truskawki Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek
Chocolate Muffin Blogmąki ziemniaczanej Dodatkowo: słoik dżemu lub konfitury, u mnie frużelina truskawkowa , ale może być wiśnia lub brzoskwinia garść orzechów włoskich od www.Skworcu.com.pl Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanka cukru kryształu cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 dag masła 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą, zagniatamy i wykładamy nim spody dwóch foremek. Formy
Apetyczna babeczkataty, więc zrobiłam tartę i zamroziłam 2 paczuszki. W sam raz będzie do ciast i deserów. Tym razem też wykorzystałam je w tym celu i powstała tarta z musem jagodowym na bazie kremówki. Równie dobrze możecie do niej wykorzystać inne owoce. W moim pierwotnym zamyśle były truskawki, ale jagódki aż prosiły się o ich wykorzystanie. A teraz mam ochotę
Fabryka pomysłówpamiętam co było tydzień temu😀 Na początku nie wiedziałam o co chodzi, co to za polewajka ale kiedy rozejrzałam się po dzieciakach noszących okulary domyśliłam się, że truskawki były głównym składnikiem obiadu. To właśnie na okularach było widać jego resztki. W sezonie truskawkowym chociaż raz przygotowuję to danie ale z domowym makaronem, wzbogacając je kuleczkami mozzarelli. Kiedy(...)mąki. Przykryte ciasto powinno odpocząć około 30minut. Wałkujemy ciasto na cieniutkie placki, które rozkładamy, aby przeschły. Kroimy ciasto w paski, układamy jeden na drugi i kroimy ostrym nożem w cienkie kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku, chwilę od wypłynięcia. Sos truskawkowy, polewajka Truskawki, jogurt, zsiadłe mleko, kefir, śmietanka, kuleczki sera mozarella, cukier lub miód. Proporcja truskawek w stosunku do jogurtu
Leśny ZakątekDzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny, wilgotny sernik z gruszkami. Połączenie sera z gruszką - rewelacja !!! Polecam wypróbować przepis. Na wierzch serniczka położyłam truskawki i zrobiłam esy floresy z kajmaku <3 Kajmak mogłabym dodawać wszędzie bo uwielbiam :) Wymiary blaszki: 28x24 cm Temp. pieczenia: 190C Czas pieczenia: ok. 60 minut Składniki: 6 gruszek cytryna 100 g masła(...)opakowania budyniu i rodzynkami. Do masy dodajemy ubite na sztywno białka. Masę twarogową wylewamy na ciemne ciasto. Na wierzchu układamy pokrojone gruszki. Pieczemy ok. 60 minut. Po upieczeniu, uchylić piekarnik i odczekać aż ostygnie. Można ozdobić na wierzchu truskawkami, gruszkami i tak jak ja polać kajmakiem. Smacznego
Różne smaki w kuchniNiestety lato się skończyło, ale nadal możemy cieszyć się ostatnimi zbiorami malin, truskawek... W połączeniu z tymi owocami najlepiej smakuje delikatny biszkopt i galaretka, spróbuj koniecznie!! Składniki: Biszkopt: 50g masła 4 jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 500g dowolnych owoców 2 galaretki o ulubionym smaku czekolada do dekoracji Przygotowanie(...)się delikatnie zsiadać. Gdy biszkopt ostygnie, zdjąć papier do pieczenia, ułożyć w biszkoptowej "rynience" owoce i zalać tężejącą galaretką (jeśli zalejemy je płynna galaretką, ta wsiąknie w biszkopt). Wstawić ciasto do zamrażalnika na ok. 15 minut, a następnie do lodówki, aż galaretka całkowicie się zsiądzie. Po tym czasie ciasto wyjąc z foremki i polać rozpuszczoną czekoladą. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnilodami lub bitą śmietaną. Wiem wiem! Już Wam cieknie ślinka! Do zrobienia Cobblera używamy mniej masła, więc jest to deser odrobinę mniej kaloryczny i lżejszy od crumble … a ciasto nie przygotowujemy nie w formie kruszonki , a w formie ciasteczek! Po upieczeniu troszkę przypominają brukowaną ulicę – czyli po angielsku „cobblerstone street”. Taki deser jest idealnym(...)szczypta DODATKOWO: * kokos , migdały SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone truskawki ( duże kroimy na pół ) zasypujemy 30 g cukru oraz mąką, mieszamy, wkładamy do naczynia do zapiekania. CIASTECZKA: Mąką bardzo dokładnie siekamy z masłem, cukrami, mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy 3/4 śmietany i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość
Ostra na Słodkolikieru Amaraetto 2-3 łyżki ksylitolu/cukru Dodatkowo: 400 g truskawek 1/2 op. Tortengussu Wykonanie: w misie robota zagnieść mąkę z migdałami, ksylitolem i (zmielonym na cukier puder) z masłem pokrojonym na małe kawałeczki. Po kilku minutach mieszania, gdy powstanie masa o charakterze "mokrego piasku" dodać żółtko. Powstałą kulę ciasta owinąć folią spożywczą i umieścić na 1 godzinę w lodówce(...)folię i przełożyć ciasto na papierze do foremki. Zdjąć papier. Obciąć nadmiary, ciasto gęsto ponakłuwać widelcem i piec w 170`C 20-25 minut do zrumienienia ubić serek mascarpone ze śmietaną kremówką, amaretto i cukrem wylożyć krem na wystudzony spód i ułożyć gęsto, umyte, wysuszone i odszypułkowane truskawki. Najlepiej, by były mniej więcej jednakowej wielkości przygotować Tortennguss wg instrukcji
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!