ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:515/829)

Clafoutis z jabłkami 131

cukrem pudrem.             Zaletą tego niby ciasto deseru jest to że błyskawicznie się go przygotowuje i    można użyć do niego owoców jakie mamy pod ręką , mogą to być : śliwki, truskawki jabłka , wiśnie ,itp. W sam raz do kawki i szybko  znika z talerza(...)Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Jabłka obrać i pokroić w kostkę lub ćwiarteczki , jak wolicie. Pokrojone jabłka wyłożyć na spodzie tortownicy posypując je z wierzchu cynamonem i cukrem. Jabłka zalewamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Proste PYSZNE ciasto z PORZECZKAMI i kruszonką 351

łyżeczki proszku do pieczenia 500-550g porzeczki (można użyć jagód, truskawek, malin) Kruszonka: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru 100g miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder do posypania Kruszonka: 1. Do miski wyspać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę, patrz FILM . Ciasto: 2. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem

Mała Cukierenka
Jak zrobić tort z truskawkami – prosty przepis 86

dobrze, by można było podzielić się przepisem. Po kilku próbach pieczenia ciasta, dalsze chęci opadały tak szybko jak biszkopt wyjęty z piekarnika. Pamiętam ostatni eksperyment tortowy – miał być z nutką cytrynową, orzeźwiający, z lekkim biszkoptem. I mimo wielkiego planu, zaliczyłam porażkę […] Artykuł Jak zrobić tort z truskawkami – prosty przepis pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Truskawkowy bałagan z bitą śmietaną i bezami 146

upiec domowe bezy są o niebo lepsze od tych kupnych, ja zawsze robię gdy zostaną mi białka z ciasta kruchego i potem mam właśnie do tego deseru. Składniki: Na 4-5 porcji ½ litra śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru ½ kg świeżych truskawek 100 g małych bezików 2 łyżki rumu 2 łyżki grenadine  (syrop z granatów ) lub inny czerwony

Wanilia i Kardamon
Biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym 157

Rozpływające się w ustach, puszyste, z delikatnym kremem karpatkowym i musem truskawkowym ciasto. Jest przepyszne. Zimowe przypomnienie lata. Nic więcej nie napiszę. Po prostu spróbujcie! 'biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka(...)truskawkowy: - 500g mrożonych truskawek - 3 łyżki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku Białka ubić na sztywno. Następnie, ciągle miksując, dodawać cukier. Utrzeć do uzyskania gładkiej masy (cukier musi się rozpuścić). Następnie dodać pojedynczo żółtka, oraz przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto wylać do tortownicy

CookYourself
Sernik bez pieczenia! 68

Ciasto z białego sera twarogowego, czyli nasz klasyczny i dobrze znany sernik, to ewenement w swojej naturze. Możemy przygotowywać go na wiele sposobów – np. upiec lub gotować. Sam twaróg jest produktem, który nie wymaga obróbki termicznej i równie dobrze smakuje wyjęty prosto z opakowania. Zastanawialiście się kiedyś który rodzaj sernik jest Waszym ulubionym? Dziś kilka słów o tym na zimno(...)dostępnego białego sera twarogowego i łączymy z ubitą śmietanką kremówką, mascarpone czy ricottą. Nie ma lepszego towarzystwa dla ciasta niż sezonowe owoce. W lato możemy skorzystać z szerokiej gamy dobroci, które oferuje nam rynek. Należą do nich wiśnie, maliny, jagody, truskawki lub brzoskwinie czy nektarynki. Pamiętajmy, że istnieją owoce, które nie będą nadawały się do naszego deseru ze względu

codojedzenia
Rabarbar pod pianką na kruchym cieście 51

jeszcze przez chwilkę i zagniatamy szybko dłonią. Dzielimy ciasto na dwie części - 2/3 wykładamy na dno blaszki o rozmiarze 20 cm /20 cm, posmarowanej olejem i oprószonej mąką. Ja tnę ciasto na plastry, układam na dnie i równomiernie wyklejam blaszkę dłonią. Warstwa ciasta powinna mieć około 1 cm grubości. Dziurkujemy ciasto widelcem i posypujemy całą powierzchnie bułką tartą. Wykładamy odciśnięty(...)kruszonką? Takim, w którym w zależności od sezonu pod białą piankę upchane są truskawki, jabłka, śliwki. Ten rabarbarowiec, to właśnie pyszny placek sezonowy, jak z cukierniczej witryny. Jeszcze kilka dni i odzyskamy szansę doceniania zawieszonych form aktywności. Chociażby spotkań nad filiżanką kawy i porcją ciasta, w kawiarni bliskiej sercu. Jakiego ciasta? Bez znaczenia. Położone będzie na talerzyku, nie wkładane

Kronika Piekarnika
Ciasto biszkoptowe z kremem 381

budyń o smaku śmietankowym lub czekoladowym bez cukru 2 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa lub inna 400 ml mleka 2 łyżeczki gorzkiego kakao 2 - 3 łyżki gorącej wody polewa: 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła lub margaryny ciasto wykonanie: Jajka z cukrem miksować do rozpuszczenia cukru. Nadal miksując stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem

Kuchcik gotuje
Babka truskawkowa 125

cukru 1 szklanka (250 ml) śmietanki 30% 4 jajka 2 budynie (po 60 g każdy) truskawkowe z cukrem 2 łyżeczki (8 g) proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 3 truskawki (mogą być mrożone) ok. 0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie: 1) Oddzielić żółtka od białek. Następnie żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. 2) Do masy z żółtek i cukru(...)sztywną pianę ze szczyptą soli. A następnie delikatnie wmieszać do pozostałych składników. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można formę dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Piec 50 min. – 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Przygotować lukier: truskawki zblendować na jednolity mus, dodać cukier puder i dokładnie wymieszać, tak żeby nie było żadnych grudek

Fitsweet.me
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 151

Składniki są łatwo dostępne… nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć na targu świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki … moja rodzina była wniebowzięta Składniki na formę o średnicy 20-23 cm.: 2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)jajka, wtedy jednak nie będzie tak kruche) 1/2 kg rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimno masło. Wyrobić mieszadłem K lub ostrzami malaksera lub łapkami, (byle szybko, ciasto kruche nie lubi ciepła naszych rąk). Dodać żółtka, wyrabiać do momentu, aż z ciasta zrobi się

moj przepis na
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 131

szczypta soli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + 3-4 łyżki wody 2 dojrzałe banany 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 2 szklanki mleka roślinnego lub soku pomarańczowego Dodatek: 1 kg truskawek Przygotowanie: 1. Komosę ryżową zmielić na mąkę w blenderze wysokoobrotowym lub młynku do kawy. 2. W misce wymieszać wszystkie składniki suche (6 pierwszych składników). 3. Banana rozgnieść widelcem lub zblendować(...)czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego.   6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia o ok. 3-4 minuty.  Ostudzić na kratce, podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ze smażonymi truskawkami : Truskawki umyć i odszypułkować, następnie przełożyć do garnka z grubym dnem i smażyć (bez przykrycia

Domowa Cookierenka Agi
Marokańskie ażurowe naleśniki - Baghrir 73

czasie muzułmańskiego postu ramadan. Lekkie, słodkie i tradycyjnie polewane mieszanką miodu z masłem, który zachłannie wypełnia sobą każdą napotkaną w naleśniku dziurkę. A tych tutaj nie brakuje! Dojrzewające ciasto, wylane cienką warstwą na rozgrzaną patelnię i smażone tylko z jednej strony, pokrywa się z wierzchu tysiącem małych dziurek gotowych przyjąć każdy dodatkowy smak z zewnątrz :) Wspaniale sprawdzą się tu wszelkie(...)szklanki letniej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do podania: 1 łyżeczka masła rozpuszczona z 1 łyżką miodu truskawki Sposób przyrządzenia: 1. W misce połącz wszystkie suche składniki oprócz proszku do pieczenia. 2. Dolej letnią wodę i dokładnie połącz na rzadkie ciasto, mieszając trzepaczką przez ok. 3-4min, aby ciasto się napowietrzyło - można użyć blendera. 3. Odstaw ciasto

Kuchnia w Słońcu Skąpana
drożdżówki z czerwonymi porzeczkami 151

truskawki będą towarem luksusowym ;) Ale - nie ma co się martwić. Nadchodzi sezon na kolejne letnie owoce, jeszcze dużo przed nami - maliny, jagody, porzeczki etc. Dzisiaj pierwszy przepis z porzeczkami. Szczerze mówiąc rzadko używam je w swojej kuchni. Chyba nie uwielbiam ich aż tak ;) Ale gdy mama kupiła 0,5kg tych owoców od razu pomyślałam o takich drożdżówkach właśnie! Słodkie ciasto

chili & sugar
Ciasto z budyniem i rabarbarem 135

targach warzywnych. Rabarbar uwielbiam chyba tak samo jak truskawki i nie mogę sobie go odpuścić :-) Jak tylko wypatrzyłam go na straganie od razu musiałam zakupić :-)  Jakiś czas temu wypatrzyłam stronie Moje Wypieki przepis na ciacho z budyniem i rabarbarem. A,że jestem również fanką budyniu w ciastach, postanowiłam ten przepis wypróbować . Wprowadziłam jak zwykle nieco swoich pomysłów jak choćby

Aromatyczne Podróże
Poro - tort 201

składniki masa owocowa * 1 szklanka zmiksowanych z cukrem owoców (truskawki, jagody, maliny, morele) * 250 ml śmietany 30% * 1 galaretka truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami * truskawki * jagody * maliny * morele * galaretka cytrynowa spód * mieszanka owoców * galaretka agrestowa wierzch * 250 ml śmietany 30% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * 2 banany * masa marcepanowa różowa, naturalna i zielona lub brązowa(...)otworze układać owoce: jedna warstwa np jagody, zalać odpowiednią ilością galaretki, odstawić do stężenia i dopiero kolejna warstwa, aż do zapełnienia otworu.   Pozostałe owoce ułożyć po całej powierzchni "ciasta" i zalać je schłodzoną galaretką agrestową rozpuszczoną w 400 ml wody i odstawić do stężenia. Następnie wyjąć na paterę. Do naczynia przełożyć serek mascarpone, dodać 2 łyżki cukru pudru

Mix smaku