ciasto z truskawkami - 12928 przepisów (strona:497/862)

Tort śmietankowo-jogurtowy z truskawkami 147

świeżych truskawek Galaretka truskawkowa Pieczemy biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, aż będą białe i podwoją swoją objętość. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pianę z białek wykładać warstwami na utarte żółtka, na przemian z przesianą mąką pszenną i ziemniaczaną. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką. Ciasto wlać do natłuszczonej(...)jest to porcja na 500 ml). Wystudzić i wstawić do lodówki, aby zaczęła tężeć. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 lub 3 blaty. Na każdym układać warstwę kremu śmietankowego, pokrojone truskawki i przykrywać kolejnym. Wierzch udekorować  kremem, całymi owocami lub połówkami owoców i całość pokryć tężejącą galaretką – tak, żeby nie spłynęła z tortu

Gotujemy i jemy
Zupa truskawkowa z domowym makaronem 179

jajko – 1 łyżka oliwy – szczypta soli – woda (opcjonalnie) Zupa truskawkowa: – 600g truskawek – 25g cukru – 1 czubata łyżka śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na makaron umieszczamy w misie i dokładnie wyrabiamy. Jeżeli ciasto jest za twarde dodajemy wodę. Przykrywamy folią i odstawiamy na 15-20 minut. 2. Gdy ciasto „odpocznie” dzielimy

Podwójnaporcja
Ciastka twarogowo-kokosowe z dżemem 156

szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek wiórek kokosowych Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa ) Masło posiekać z mąką. Dodać ser (uprzednio go podusiłam) i resztę składników. Całość zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i powycinać z niego kwadraty. Na środku każdego kawałka ułożyć odrobinę dżemu/konfitury

Di gotuje
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami 135

przekąska. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami to przepyszne mini słodkości idealne do popołudniowej kawki Składniki (na 16 małych rogalików): 300 g ciasta francuskiego nutella (16 łyżeczek) maliny 1 roztrzepane jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół (powinno być w temperaturze pokojowej). Każdy pasek pokroić na 7 trójkątów. Po bokach ciasta zostaną 4 skrawki (połówki(...)około 15 minut. Upieczone można posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Rożki francuskie z truskawkami i agrestem → Ciastka francuskie jabłkowo – migdałowe → Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Ciasteczka czekoladowe nadziewane nutellą Artykuł Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ciasto Nutella dla dorosłych 168

wilgotne ale jednocześnie lekkie. Ciasto jest na samych białkach, więc jeżeli mamy do wykorzystania zapasy białek, to jest to idealne rozwiązanie. Ciasto można zrobić w wersji dla dzieci, wtedy wiśnie z nalewki można zastąpić wiśniami z kompotu, truskawkami z kompotu, lub innymi drobnymi owocami, odsączonymi wcześniej na sitku. Inspiracja pochodzi ze strony moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7(...)sztywno, pod koniec dodając stopniowo pozostały cukier (30 gr). W ubitych jaj bardzo delikatnie wmieszać szpatułką zmielone orzechy, następnie bardzo delikatnie wmieszać rozpuszczoną czekoladę, mieszać tylko do połączenia składników. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenie (samo dno), delikatnie wyłożyć na wierzch owoce. Ciasto piec około 30 min (do suchego patyczka) w temp. ok 180 st. Ciasto wyjąć

moj przepis na
Puszyste pankejki. Pancakes. 407

przygotowanie i smażenie placków.  Tym razem ja pomagałam synowi w przygotowaniu ciasta, bo miały to być trochę inne pankejki niż zwykle - puszyste. Kuba pracowicie smażył placuszki, a efekt jego pracy widzicie na zdjęciach. Zjedliśmy przepyszne śniadanie. Pankejki dla odmiany zostały podane z waniliowym serkiem homogenizowanym i truskawkami. Klasycznym dodatkiem do pankejków jest syrop klonowy, ale świetnie smakują również(...)smażenia pankejków używam małej patelni (o średnicy 14 cm), a ciasto nalewam niewielką łyżką wazową (o pojemności …). Gdy na smażonym pankejku pojawiają się bąbelki powietrza to znak, że należy go przełożyć na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę do zrumienienia. Pankejki podawać udekorowane serkiem homogenizowanym i truskawkami.      Smacznego

Codziennik Kuchenny
Drożdżowe serduszka z budyniem truskawkowym 165

specjalnie na tą okazję uformowałam je na kształt serduszek :) Zachwycają już samym wyglądem, ale muszę nadmienić , że też smakują wybornie! Ciasto drożdżowe jest bardzo miękkie i puszyste. Do tego każda drożdżówka ma w sobie sporą ilość budyniu (użyłam truskawkowego, ale można go zastąpić malinowym). Formowanie bułeczek jest bardzo proste, a wszelkie wskazówki, jak zrobić to krok po kroku, znajdziecie(...)łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g stopionego masła 1/2 szklanki ciepłego mleka 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 1 żółtko (w temperaturze pokojowej) szczypta soli Nadzienie: 2 budynie truskawkowe (może być też budyń malinowy) 700 ml mleka Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka cukier perłowy (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę pszenną przesiewamy do dużej miski. Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku, dodajemy

MyCookBook.pl
Drożdżówki chałwowe z owocami 89

świetnie równoważą kwaskowate owoce takie jak agrest, porzeczki lub maliny, ale z powodzeniem możecie użyć truskawek, jagód czy też moreli :) Polecam! 10 sztuk: zaczyn: 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru trzcinowego 50 ml ciepłego (nie gorącego!) mleka 2-3 łyżki mąki pszennej ciasto: 400 g mąki pszennej 2 jajka 3/4 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju rzepakowego krem chałwowy

Mienta blog
Puszyste ciasto z jagodami 121

latem! Jest wyjątkowo puszyste i wilgotne. Jeśli macie jagody, koniecznie upieczcie sobie takie ciasto. A jeśli ich nie macie, inne drobne owoce również dadzą radę 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru  4 jajka 200 g masła 1/3 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki, borówki lub inne owoce (u mnie jedna szklanka jagód, kilka truskawek oraz garść(...)miksujemy na jasną i puszystą masę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na przemian z przestudzonym masłem i mlekiem. Miksujemy do połączenia. Przygotowane ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x28cm). Na wierzchu rozkładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut (do suchego patyczka). Uwagi : Jagody umyłam

Smaki Na Talerzu
Przepis #51 Lekka dietetyczna pianka z truskawkami na biszkopcie kokosowym - bez glutenu 131

było jak najbardziej zdrowe a jednocześnie smaczne. I tak oto powstało ciasto, które trochę przypomina sernik na zimno chociaż w sumie nie wiele ma z nim wspólnego:) Ciasto jest bez glutenu i laktozy! Jest bardzo lekkie i na prawdę zawiera bardzo mało kalorii. Jedna porcja to: 65 kcal(...)pianka się schłodzi. Masa truskawkowa Truskawki blendujemy na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i delikatnie wlewamy do truskawek ponownie blendując. Tak przygotowany mus wlewamy na zastygłą piankę. Ponownie wkładamy do lodówki na 3-4 h. Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste. Po schłodzeniu smakuje jak lody! Idealne na letni podwieczorek! Smacznego

Health-Fit-Life
Naleśniki z mascarpone i musem truskawkowym 133

suche składniki. Wszystko razem zmiksować. W razie potrzeby dodać trochę mleka lub wody, jeśli ciasto jest zbyt gęste. Jeśli zbyt rzadkie dosypać mąki. Odstawić na pół godziny, po czym usmażyć naleśniki. Przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru i śmietanexu, połączyć z serkiem. Truskawki zblendować z cukrem. Przestudzone naleśniki nadziewać kremem i oblewać musem. Smacznego

Praktyczna pl
Fondant, czyli ciasto-lawa i truskawki 215

Przepis na to cudo znalazłam u Avy klik , zapisałam w ulubione i jak zrobiłam, to stwierdziłam, że to będzie jeden z ulubionych moich deserów. Troszkę się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pleśniak 100

szklanki cukru 1 opakowanie czerwonego kisielu 1 łyżka kakao 1 łyżka mleka owoce (jabłka, truskawki, śliwki) na pokrycie jednej warstwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Oddzielić żółtka od białek. Z żółtek, przesianej mąki, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść szybko ciasto. Podzielić na 3 części, jedną wymieszać z kakao, dolewając łyżkę mleka. Wszystkie części włożyć do lodówki na 30 minut

niecodziennikpary
Jogurtowe placki z truskawkami 714

solą i całość wymieszać na gładkie i jednolite ciasto. Na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową), kłaść po łyżce ciasta zachowując spore odstępy (placki sporo urosną). Smażyć je na małym ogniu aż do zbrązowienia. W połowie smażenia na każdy placek nałożyć po 3 plasterki truskawek, lekko je dociskając. Obrócić, i smażyć placki z drugiej strony. Jeśli placki przyklejają się i nastąpi problem

My simple kitchen
Ciasto Kubuś bez pieczenia 459

Takie tam pichcenie" . Inspiracją był przepis Madzi, który lekko zmodyfikowałam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: Masa kubusiowa: 900 ml soku marchwiowo- owocowego typu „Kubuś” 2 opakowania budyniu śmietankowego, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 600 ml  śmietany  30%, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 20 sztuk biszkoptów okrągłych, 20 sztuk delicji o smaku pomarańczowym(...)masę kubusiową. Wyrównać i odstawiać do stężenia. Na masie ułożyć delicje. 3.  Masa śmietanowa : Galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować. 4.  Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Gotowe ciasto posypać kolorową posypką

Tradycyjna kuchnia Kasi