ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:491/829)

Jogurtowe ciasto z malinami i kruszonką 186

cukrem utarte..no i cóż dałam oleju tyle ile miałam czyli 1/2 szkl., ale dałam mniej mąki.Mimo nawet tego, że jogurt też nie był zbyt gęsty , jak widać ciasto wyszło idealnie.Polecam. 3 szkl. mąki tortowej 1 budyń waniliowy Cykoria  1 i 2/3 szkl.  drobnego cukru  4  jajka  1 szkl.oleju rzepakowego 300 g  jogurtu(...)owoców [ u mnie maliny] kisiel truskawkowy Cykoria UWAGA: Kisiel dajemy tylko do soczystych owoców jak rabarbar, truskawki, maliny, jagody, soczyste brzoskwinie itp. Do czarnej, czerwonej porzeczki, agrestu, borówki itp. kisiel jest zbędny. Drobne owoce trzeba trochę wcisnąć w ciasto, bo same nie wejdą w czasie pieczenia. KRUSZONKA: 50 g cukru pudru 50 g mąki tortowej 50 g miękkiego masła

Moje domowe kucharzenie
Muffinki czekoladowe z truskawkami, czekoladą, siekanymi migdałami i kremem kawowym 252

Mamy dzisiaj dla Was deserową propozycję - puszyste czekoladowe muffinki obtoczone w czekoladzie z siekanymi migdałami i kremem kawowym. Szybkie, proste i efektowne! Składniki: (10 sztuk) 120

Plate of Joy
Ciasto z budyniem i musem truskawkowym 128

mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Piec w temperaturze 180° przez około 20 minut. Odlać pół szklanki mleka i wymieszać w nim budyń,resztę zagotować. Do gotującego mleka wsypać cukier oraz budyń.Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Budyń wylać na biszkopt, wystudzić. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (100 ml). Truskawki zmiksować i połączyć z wystudzoną galaretką

magiczna kuchnia Kasi
Świąteczny śmietanowiec 70

wymaga wiele pracy a jest alternatywą dla ciężkich makowców i innych kremowych ciast, których na pewno nie zabraknie na świątecznych stołach. Świąteczny śmietanowiec - 500ml śmietany 30% - 2 galaretki - czerwona i zielona + woda do ich rozpuszczenia ( ok.350ml na jedną) - 3 łyżki żelatyny -  400 g truskawek ( mrożonych) - 1 laska wanilii lub - 150 g cukru Śmietanę wlewamy do rondelka, dosypujemy cukier(...)Jedną połówkę wlewamy do formy i wkładamy do lodówki, Jak będzie zastygać dodajemy truskawki i zalewamy galaretką czerwoną. Kiedy będzie zastygać dodajemy drugą połowę masy śmietanowej - znów odkładamy do zastygnięcia a na koniec zalewamy zieloną galaretką, Żeby sobie ułatwić możemy formę, w której będziemy przygotowywać ciasto wyłożyć folią spożywczą - potem bardzo łatwo można wyjąć je z formy

Kuchnia Pełna Emocji
murzynek z jogurtem i malinami 144

Pomysł na to ciasto powstał przypadkiem, bo w lodówce zalegało mi kilka jogurtów. Z wyglądu trochę przypomina sernik i w sumie smakuje też podobnie. Ja zrobiłam je z malinami ale pyszne będzie też z truskawkami lub brzoskwiniami. A tak przy okazji to zastanawiam się co magicznego było w jogurtach bo użyłam różowego jogurtu malinowego a po upieczeniu masa jest biała

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 140

Rolada to bardzo podzielne ciasto i wszechstronne, bo nadzienie można zrobić ze wszystkiego. Ja tym razem użyłam papierówek i czerwonej porzeczki, które w połączeniu z truskawkową galaretką dało ciekawy smak. Całość otoczyłam w prażonym kokosie. Roladę najlepiej przygotować dzień przed krojeniem, choć ja kroiłam dwie godziny po zwijaniu bez większego problemu.  Składniki: 5 jajek  1 i 1/4 szklanki(...)mąki pszennej szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki suchego maku na nadzienie: 1 kg jabłek 1 szklanka czerwonej porzeczki 3 opakowania galaretki truskawkowej na wierzch: 100 g masła + 1 łyżka 50 g kokosu łyżka cukru pudru porzeczki do dekoracji Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Następnie nadal ubijając dodawać powoli cukier a później po jednym żółtku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 245

margaryny, szczypta soli, 3 łyżki drobnego cukru, 1/2 szkl. ciepłej wody, 250g świeżych truskawek.   W ciepłej wodzie rozpuścić rozkruszone drożdże, odstawić na 5 minut. Mąkę przesiać, zmieszać ze solą i z cukrem. Dodać zaczyn, jajko oraz stopione masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po godzinie uderzyć pięścią(...)ciasto, odrywać małe kawałeczki, formować kulki i lekko spłaszczać. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Odstawić na 10 minut. Następnie dnem szklanki, mniejszej od naszych drożdżówek, docisnąć środek drożdżówek, tak, by powstało nam małe wgłębienie do nadzienia. Truskawki umyć  pokroić w kosteczkę. Na każdym placuszku układać około czubatej łyżki pokrojonych owoców.     Kruszonka: 125g mąki pszennej

Z miłości do słodkości
Pudding chia z masłem orzechowym. 71

Pudding chia z masłem orzechowym. Ten pyszny pudding chia z masłem orzechowym i truskawkami to pyszne śniadanie , deser lub przekąska . Pudding z nasionami chia to bardzo

Zdrowy Styl Joanny
Placuszki z ricottą z musem malinowym 143

Placuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z kremem i brzoskwiniami. 187

koleżanka, przyjemności należy sobie dozować. Mały słodki trójkącik specjalnie nie wpłynie na odczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i prażonymi migdałami. Smaczne, słodkie, latem świetnie pasowałyby maliny lub truskawki. Polecam.   Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej krupczatki 150 g masła 75 g drobnego cukru 1 jajko

zadanie-gotowanie
Tort z musem truskawkowym. 166

wykładamy papierem do pieczenia, ale tylko samo dno i wylewamy na to nasze ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160-170 stopni i pieczemy ok 30-40 min. Do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy. Mus truskawkowy: 600 g truskawek 3 truskawkowe galaretki cukier do smaku Truskawki miksujemy blenderem, słodzimy do smaku i dodajemy galaretki rozrobione (rozpuszczone) w półtorej szklanki(...)kremówki 30%-36% 500 g sera mascarpone cukier do smaku ok 2-3 łyżki cukier waniliowy Wykonanie tortu. Zimny biszkopt kroimy na 3 części. Rant tortownicy, w jakiej piekliśmy ciasto układamy na tortownicy i wkładamy do środka pierwszy blat biszkoptu. Nasączamy go wodą z sokiem z cytryny ( w wersji dla dorosłych można dodać odrobinę mocnego trunku :) ). Następnie wylewamy większą część

Malinowe Pocałunki
Sernik na zimno z musem truskawkowym lub owocami 196

GALARETKĄ,JA ZAWSZE MROŻĘ ZMIKSOWANE TRUSKAWKI Z ODROBINĄ CUKRU W POJEMNICZKACH PO OK. 0,5 L I CIESZĘ SIĘ SMAKIEM TRUSKAWEK PRZEZ CAŁY ROK,POLECAM TEN PRZEPIS BO JEST PROSTY I SZYBKI DO ZROBIENIA-A POSMAKUJE KAŻDEMU do tego ciasta potrzebne są tylko żółtka ale ja nie wyrzucam białek tylko daje do woreczka i mrożę,i potem wykorzystuję(...)op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty 2 galaretki truskawkowe(lub inne w zależności jakie dajecie owoce) 0,5 l zmiksowanych truskawek(lub jakieś inne owoce na wierzch ) PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne(tak jak w moim przypadku,bo nic się nie wylewa i nie przechodzi zapachem metalu) wykładamy szczelnie herbatnikami

Swojskie jedzonko
Kruche babeczki z owocami 195

Owoce na zimę zamrożone, całe mnóstwo jagód, malin i truskawek. Nie mogłam się oprzeć aby w taki upał nie wykorzystać ich do ozdobienia kruchych babeczek. Delikatne kruche babeczki z owocami , kremem i czekoladą to super ciasteczka na jeden kęs, babeczki są urocze. Owoce ułożone są na kremie przygotowanym z bitej śmietany i soku z cytryny. Zastosowałam mrożone owoce. Te babeczki(...)dekoracji jagody do dekoracji Przygotowanie: W misie robota mieszamy sypkie produkty: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy margarynę pokrojoną w małe kostki, jajko i zagniatamy ciasto hakiem robota. Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut. W między czasie smarujemy foremki margaryną i obsypujemy delikatnie w środku mąką. Po wyjęciu z lodówki ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łatwe nocne ciasto drożdżowe z owocami 175

Rewelacyjne, puszyste i wilgotne ciasto   Składniki na ciasto jajka, 3 sztuki cukier, 1 szklanka mleko, 1 szklanka olej, 1 szklanka drożdże, 50g cukier waniliowy, 1 opakowanie mąka pszenna, 500g truskawki, około 300g śliwki, około 300g bułka tarta, kilka łyżek Składniki na posypkę mąka pszenna, 150g wiórki kokosowe, 50g cukier, 100g masło, 100g Przygotowanie W misce mieszamy widelcem jajka, cukier

Gotowanie moimi oczami
Ciasto Kubanka 1725

Bardzo zaciekawiło mnie to ciasto, jak tylko je zobaczyłam. Masa z nutellą, bita śmietana i delikatny, kwaśny akcent w postaci warstwy dżemu truskawkowego. Pyszne po prostu. Idealne na uroczyste okazje, święta, imieniny, urodziny czy też Walentynki. Przepis znaleziony w internecie i nieco dostosowany do naszych potrzeb :). Polecam!!! Biszkopt czekoladowy  (przepis  TUTAJ ) Krem czekoladowy: 2 żółtka 2 szklanki mleka(...)mąki pszennej 3 łyżki cukru 3 łyżki nutelli 250 g masła 0,5 l. śmietany 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1 mały słoik dżemu truskawkowego herbatniki typu Petitki jasne herbatniki typu Petitki ciemne 0,5 szklanki espresso posypka czekoladowa/kakao/starta czekolada do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt upiec w dużej blaszce i wystudzić. Przygotować masę - Szklankę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie