mojprzepisna.pl | Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować
moj przepis namojprzepisna.pl | Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować
moj przepis namojprzepisna.pl | Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować
moj przepis namojprzepisna.pl | Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować
moj przepis naUpieczone, kruche ciasto marmoladą wysmarowałam, a ubite białka z cukrem następnie z Maczek o smaku mango lub truskawek zmieszałam. Na wierz tarty na marmoladę białka dodałam i w piekarniku ponad godzinę wypiekałam. Tarte odstawiłam do przestygnięcia by fajnie chrupała i swoim wyglądem do kosztowania zachęcała. Kolorowe maczki nie tylko wygląd bezy zmieniły, ale i ciekawy smak dołożyły(...)wiem, że z owocowymi maczkami wolę, bo bez nich pierwsze taką tarte przygotowywałam i dlatego do następnych już maczki dodawałam. Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 30 cm: ciasto: 250 g maki pszennej, 100 g schłodzonego masła, 1 jajko, 3 łyżki cukru brązowego, szczypta soli, opcjonalnie 1 łyżka wody, ponadto: 500 gram marmolady twardej np. wieloowocowej, 3 białka
Moniki Smakołykiłyżeczka erytrolu lub ksylitolu 3 łyżki oleju rzepakowego zimno tłoczonego szczypta sody Wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą, jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy jeszcze trochę wody/mleka. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Nadzienie: 400 g skyru 1 szklanka truskawek Truskawki blendujemy, mieszamy ze skyrem i ewentualnie dosładzamy do smaku. Gotowy krem rozsmarowujemy na naleśnikach zawijamy
Cynamonowe szczęściewrzącej wody oraz nie wkładać ich do garnka zbyt dużo jednocześnie . Niedostosowanie się do tych zasad może spowodować pękanie i rozklejanie się ciasta, a Twój trud włożony w staranne mrożenie pierogów pójdzie na marne. Obficie namaszczone olejem ciasto pozwoli Ci również na odgrzanie pierogów bezpośrednio na patelni. To rozwiązanie doskonale sprawdzające się w przypadku wyrobów na słono, które możesz jeszcze(...)podgrzaniem . Lekko obgotowane pierogi wrzucam bezpośrednio do wrzątku i gotuję łącznie około 7 minut. Czas ten jednak zależy od konkretnego ciasta, jedno jest grubsze, drugie cieńsze :) Jak mrozić pierogi z kapustą i z grzybami, a także ruskie, z truskawkami czy serem? Wbrew pozorom to stosunkowo łatwe zadanie. Wystarczy, że zadbasz o zgodne z powyższymi wskazówkami rozdzielenie ich na czas mrożenia
Rozdomowionabyłby to mój błąd. Bo ciasto jest obłędne. Sam za siebie mówi fakt jak szybko poszła cała blaszka;) 200 g czekolady deserowej 200 g miękkiego masła 350 g drobnego cukru do wypieków 5 jajek 110 g mąki pszennej 400 g serka kremowego np philadelphia lub Twój smak z Piątnicy cukier wanilinowy 200 g truskawek Blaszkę 20 x 30 cm wykładamy
Smaki Na Talerzupizze 15 cm; lub 1 pizze około 30 cm) ciasto: 1,5 szklanki mąki 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek pół szklanki piwa 1 łyżeczka soli farsz: 6 jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka stołowa cukru 2 bardzo duże truskawki deserowe 1 banan sos: 100 g serka mascarpone 2 szczypty cynamonu 2 szczypty cukru(...)ciasto wyłożyć mascarpone 2. Posypać cukrem waniliowym i cynamonem Farsz: 1. Jabłka pokroić w małą kosteczkę i udusić na patelni z odrobiną wody, cynamonu i cukru. Kiedy jabłka zmiękną wykładać na pizzę. 2. Banany pokroić w plasterki i wykładać na około jabłek, by utworzył się pierścień 3. Pokroić truskawki wzdłuż w plastry i ułożyć
KreatywnePinyCiasto, które moja babcia robi mi od wielu lat, co roku na urodziny. Postanowiłam spróbować zrobić jego lżejszą, dietetyczną wersję. Orkiszowy biszkopt, masa truskawkowo-serowa, bez cukru. Jest równie dobra co klasyczna! Jednym słowem PRZEPYSZNA! Jeżeli lubicie truskawki koniecznie musicie je upiec. Składniki na biszkopt: 5 jajka 1 szkl. mąki orkiszowej jasnej 3 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka
Czarnawisienkałyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny truskawki nektarynka Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy
Chocolate Muffin Blogprzepis miałam wstawić dopiero jutro ale tak prosicie, że nie miałam wyjścia i wstawiam od razu. Melba to przepyszne ciasto na które przepis mam od mojej babci. W rodzinie pieczemy je często, najczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny. Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak(...)Uwaga- pracę nad tym tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt żeby ładnie się przekroił i ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać je w lodówce ale przed podaniem wyjąć godzinę wcześniej, lepiej smakuje trochę odgrzane. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, szczypta soli, 1 łyżka spirytusu, dodatkowo: olej do smażenia, 1 białko, cukier puder, truskawki. Przygotowanie: Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, śmietanę, szczyptę soli oraz spirytus. Ciasto wyrabiamy bardzo dokładnie. Zagniatamy ok. 10-15 minut. Następnie przykrywamy je ściereczkę i chowamy do lodówki na ok. 15 minut. Następnie(...)wielkości różnych kółek. Każde kółko nacinamy, smarujemy białkiem i nakładamy następne kółko o mniejszej średnicy. Dociskamy i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Na koniec posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy truskawkami
Aga w kuchniPrzepis jest niezwykle prosty w wykonaniu. U mnie ciasto zniknęło tego samego dnia, w którym się pojawiło. Ledwie zdążyłam zrobić parę zdjęć :) zamiast truskawek wykorzystać można inne letnie owoce: maliny, jagody, wiśnie lub rabarbar. Jest lekkie i pyszne, polecam :). Składniki: -350-400 g owoców -3 szklanki mąki -1 margaryna -1 szklanka cukru -4 jajka -pół szklanki mąki(...)schłodzonej masy dodajemy mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Bardzo ostrożnie mieszamy z ubitą pianą (dużą drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach). Gdy uzyskamy jednolitą masę przelewamy ciasto na formę prostokątną wyłożoną papierem. Na wierzchu układamy owoce - ja swoje truskaweczki pokroiłam na połówki :). Pieczemy w 150 stopniach do momentu, aż ciasto się ładnie zrumieni. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
KasiekGotujeok.15 minut. Jeśli ciasto jest za gęste można dodać wody gazowanej. Smażę na teflonowej patelni bez tłuszczu. Ser biały półtłusty rozcieram z cukrem waniliowym,śmietaną lub jogurtem. Smaruję nim naleśniki,składam w trójkąty i podsmażam na maśle na patelni. Na wierzch polewam jogurt i posypuję owocami. Polecam jako polewę różne owoce maliny,truskawki i ostatnio wypróbowany zmiksowany świeży
potrawyregionalnewykorzystać, więc 'upichciłam' jogurtowe ciasto z mieszanką dwóch mąk: pszennej graham i gryczanej. Świetnie się komponują, więc zachęcam do wypróbowania. :) Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 1/2 szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru trzcinowego 2 jajka 2 białka (opcjonalnie) 200g jogurtu naturalnego aromat śmietankowy 1/2 szklanki mrożonych lub świeżych truskawek Sposób przygotowania: Jajka(...)wykorzystane białka to ubijamy je na sztywną pianę ze szczyptą soli. Masę białkową dodajemy do masy ciasta i delikatnie mieszamy szpatułką. Masę przekładamy na natłuszczonej blaszki lub naczynka ceramicznego. Na wierzch w rządku układamy rozmrożone lub oczyszczone ze szpatułek i dokładnie umyte świeże truskawki. Pieczemy przez 35 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiesta