ciasto z truskawkami - 12928 przepisów (strona:453/862)

Bezy z kremem truskawkowym 269

Słodkie bezy o ciekawym kształcie, przełożone kremem truskawkowym. Ten deser łączy w sobie słodycz z lekko kwaskowymi truskawkami i dzięki temu jest przepyszny. Krem nakładam tuż

https:KKuchniaMniam
Konfitura truskawkowa 209

wybornie. Jest idealna do świeżych bułeczek na śniadanie, do naleśników na obiad czy też do deserowych przysmaków. Świetnie nada się do przekładania ciast czy też domowych tortów. Konfitura truskawkowa z nutą wanilii  SKŁADNIKI : 1,2 kg truskawek sok z 1/3 cytryny 350 g cukru 1/2 laski wanilii PRZYGOTOWANIE : Truskawki płuczemy, a następnie szypułkujemy. Przekładamy je do dużego garnka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałata z kurczakiem i truskawkami. 154

Sezon truskawkowy w pełni, ogromna ilość gatunków, rozmiarów tego owocu zaspokaja najwybredniejszych klientów. Koktajle, ciasta, desery to norma, ale może tak warto się przełamać i sięgnąć po coś z truskawką w wersji wytrawnej? Jestem przekonana, że to czerwone maleństwo na pewno się sprawdzi. 300 g piersi z kurczaka garść sałaty 1/2 ogórka szklanka truskawek łyżka sezamu Marynata: 1/4 łyżeczki soli

Dieta moja pasja
Jogurtowe muffiny z owocami 196

Uwielbiasz szybkie wypieki ? Pokochasz te muffiny. Jogurtowe muffiny z owocami lata ( tak, już prawie lato ) to propozycja dla każdego. Niewymagające, proste w przygotowaniu, szybkie i przepyszne. Lekkie ciasto jogurtowe plus truskawki/borówki lub inne owoce i mamy na szybko ciasteczko do kawy. Muffiny lubią wszyscy, zarówno dorośli jak i dzieci. Lubimy je zwłaszcza z ich prostotę, łatwość przygotowania, ale także(...)wybić jajka, dodać rozpuszczone przestygnięte masło ( można zastąpić olejem ) oraz jogurt. Wszystkie składniki wymieszać. 3. Truskawki i borówki umyć, osuszyć. Truskawki pokroić w mniejsze kawałki. 4. Wymieszać suche składniki ze składnikami mokrymi. Wystarczy wymieszać łyżką lub rózgą. 5 . Ciasto przekładać do foremek lub papilotek, do wysokości 3/4 foremki. Na wierzchu ułożyć owoce, lekko docisnąć. 6. Muffiny jogurtowe piec w temperaturze

kolorowotorcikowo
Lekki deser truskawkowo-jogurtowy 149

dworze upały, więc niezbyt chętnie zajadamy się ciastami. Proponuję więc podawany prosto z lodówki deser truskawkowo-jogurtowy. Robi się go łatwo, a dodatkowo nie posiada zbyt dużo kalorii. SKŁADNIKI 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 200 ml wody 2 opakowania galaretki truskawkowej 400 g jogurtu naturalnego sezonowe owoce do dekoracji deseru WYKONANIE Truskawki wraz z wodą zblendować, przelać do garnuszka

Passions hobbies life
Cheesecake z truskawkami (Cheesecake con fragole) 160

Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania stopniowo dodajemy ricottę i mascarpone.  Ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Masę przelewamy do formy, wyrównując wierzch łyżką, na którym  układamy kawałeczki truskawek. Cheesecake pieczemy ok. 35 - 40 minut.  Upieczony sernik odstawiamy do wystygnięcia a następnie  schładzamy w lodówce przynajmniej

La grande e la piccola cuoca
Sernik truskawkowy na zimno 179

Sernik na zimno jest moim ulubionym deserem w upalne dni. Chłodzi, orzeźwia i zawiera pełno owoców. Ciasto z tego przepisu jest lekkie, puszyste i delikatne dzięki dodatkowi śmietany kremówki. Ja akurat przygotowałem wersję z truskawkami, ale można zastąpić je każdymi owocami. Składniki: 1.3 kg truskawek 1kg twarogu zmielonego z wiaderka 140g cukru pudru skórka starta z całej cytryny sok wyciśnięty

AleTorcik
Na pożegnanie lata: sernik na zimno z galaretką 210

wiosny... Choć, jako niepoprawna optymistka, postanowiłam prognozom nie wierzyć. Może jeszcze trafi się miły, ciepły dzień, idealny na spacer...? Niemniej, właśnie dziś chciałabym Wam pokazać ostatnie, wybitnie letnie ciasto. Sernik na zimno, oczywiście. Kiedy pojechaliśmy do Polski, Mamunia uraczyła nas sernikiem na zimno. Wiecie, takim tradycyjnym: na biszkoptach, waniliowym, z borówkami i galaretką. Pycha! Lekki i delikatny, podbił podniebienie(...)Wierzch to owoce zalane galaretką. U mnie borówki, bo akurat tanio kupiłam, ale można użyć malin, wiśni, porzeczek, a w lipcu z powodzeniem truskawek. To taka klasyka, która nigdy się nudzi, a smakuje każdemu.  Idealne ciasto na pożegnanie lata... Sernik z borówkami na spodzie z płatków kukurydzianych Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g płatków kukurydzianych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Orkiszowe ciasto z kremem z ricotty oraz galaretką i truskawkami 178

sera ricotta 100 gram białej czekolady 1 łyżka whiskey (opcjonalnie) 2 łyżki wody kokosowej Poza tym: 250 gram truskawek kilka malin garść borówek gęsty dżem truskawkowy, ja użyłam z tego przepisu (3-4 łyżki) 1 opakowanie galaretki- ja użyłam agrestowej *Aby ciasto zrobić dość szybko i sprawnie warto wszystko robić w odpowiedniej kolejności. **Użyłam tortownicy i średnicy 24 cm. Galaretkę(...)rozpuszczam w wodzie według przepisu na opakowaniu (zazwyczaj dodaję o 50 mniej wody niż jest napisane na opakowaniu, jeśli wiem, że w galaretce będą owoce). Galaretkę studzimy. Owoce myjemy, truskawki kroimy na pół, pozbawiamy szypułek. Biszkopt Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy stopniowo po łyżce cukru cały czas ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku, nadal ubijając. Mąki przesiewamy i dodajemy

Mango Papaja
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 467

śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz White

Mała Cukierenka
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 477

śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz White

Mała Cukierenka
Kefirowe Naleśniki Z Twarogiem I Truskawkami 122

twarogu z kostki 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru zwykłego 6 łyżek słodkiej śmietanki 30 % sos truskawkowy: garść truskawek 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego cukier puder do osłodzenia według własnego smaku 1. Wszystkie składniki na ciasto roztrzepujemy bądź miksujemy ze sobą i odstawiamy na 15-20 minut. 2. W tym czasie przygotowujemy twaróg, który rozcieramy z cukrami

Gotowanie...to proste !
Ciasto „Styropian” 236

Spód i wierzch ciasta zrobiony jest z kruszonki. Muszę przyznać, że pierwszy raz robiłam takie ciekawe nadzienie do pieczonego ciasta :). Smak ciasta w dużej mierze zależy od jogurtu jaki wybierzemy. Ja pomieszałam smaki i użyłam brzoskwiniowego oraz truskawkowego. Czytelniczka Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., od której dostałam ten przepis lubi go robić w wersji wiśniowej i marakui. Polecam…   Porcelana

Mała Cukierenka
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 165

Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków Składniki Ciasto 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego) 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła Galaretka 3 galaretki truskawkowe 1 l wody 450 g mrożonych truskawek Krem 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej(...)cappuccino Beza 5 białek 150 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej Sposób przygotowania Galaretka Wodę zagotowujemy, we wrzątku rozpuszczamy galaretki. Truskawki rozmrażamy i odsączamy z soku. Dodajemy do zimnej galaretki. Odstawiamy, aż galaretka zacznie tężeć. Ciasto Składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Krem Śmietanę ubijać z cukrem. Jak śmietana

Mieszam w Garnku
tarta mascarpone z truskawkami i podsumowanie 4 lat blogowania 166

żółtka na krem: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g mrożonych owoców (użyłam malin i truskawek) galaretka truskawkowa 50 g deserowej czekolady łyżka mleka masło i mąka do foremki Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę (lub w zamrażalniku 30 minut).  Foremkę wysmarować masłem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Żytnie placuszki z budyniem czekoladowym i truskawkami 187

łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego  Dodatkowo: 1 porcja  budyniu czekoladowego   truskawki   Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy

Chocolate Muffin Blog