ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:37/829)

Ciasto kokosowe z truskawkami 52

musiała zrobić tzw kontrolę jakości. Kontrola jakości przebiegła pomyślnie, bo ciasto mega smaczne, truskaweczki fajnie się tam komponują z kokosowym ciastem. Ciasto ma niestety BARDZO DUŻĄ WADĘ. Nawet nie “pińc minutów” i ciasto wyparowało. No hokus pokus…magia jakaś i ni ma … Przez to, że ciasto wyparowało było jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, a ta nienażarta(...)kobieto zaraz weekend, gdzie moje ciasto?…Konefka musiała zakasać rękawy i szybciuteńko, zanim Królis się skapnie, że to nie magia tylko Konefka pochłonęła ciasto …zrobić nowe, żeby nie marudził. W weekend jest zakaz marudzenia, dlatego ciasto jest dobrym pomysłem, żeby zapchać Królisia po czubek łepetyny i nie musieć słuchać jego mamrotania. Króliś ciastem był zachwycony …Konefka sama

Spice things up
Truskawki zatopione w masie budyniowo – serowej 66

wiosenny. Print Truskawki zatopione w masie budyniowo serowej .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosta i pyszna tarta. Course Ciasta Cuisine Polska Keyword kruche ciasto, truskawki Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 40 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na kruche ciasto 80 g masła 40 g cukru 140 g mąki(...)zimny należy dodać mascarpone i śmietanę miksując mikserem na średnich obrotach. Na koniec dodać żelatynę, zmiksować. Gotowy krem wylać na spód z kruchego ciasta. Na wierzch kremu ułożyć przekrojone na pół truskawki. Tortownicę wstawić do lodówki, deser powinien schłodzić się w lodówce przynajmniej przez 4 godziny, a najlepiej przez całą noc. Smacznego! Artykuł Truskawki zatopione w masie

SprawdzonaKuchnia.pl
Proste ciasto z truskawkami bez miksera 1426

się męczyć z ucieraniem ciasta, wyciąganiem mikserów? Po co czekać, aż wszystkie składniki będą miały temperaturę pokojową? Z moim przepisem na „Proste ciasto z truskawkami bez miksera” nie musicie się tym wszystkim przejmować. Wystarczy wyjąć, wymieszać i upiec. Prosto, szybko, smacznie! Ostatnio oszalałam na punkcie moich ciast i deserów bez miksera , i piekę oraz tworzę nowe przy każdej(...)możliwej okazji. W świecie kiedy czasu wciąż na wszystko brakuje, takie przepisy są na wagę złota :) Spróbujcie koniecznie przepis na to ciasto z truskawkami, tym bardziej że sezon na truskawki w pełni. Polecam Wam również „ Ciasto z rabarbarem i kruszonką ” oraz „ Ciasto cytrynowe „, a dla miłośników małych babeczek polecam „ Muffinki cytrynowe ” – wszystko

Moja Delicja
Proste ciasto na maślance z owocami 57

uwielbiam takie szybkie i proste ciasta. Wystarczy tylko utrzeć wszystkie składniki i gotowe. Do tego ulubione owoce i pyszny deser do kawy gotowy. Proste ciasto na maślance z owocami jest wilgotne, ale bez zakalca, dzięki maślance właśnie. Można je też upiec z jogurtem naturalnym lub kefirem. Na blogu znajdziesz różne inspiracje: ciasto jogurtowe z truskawkami ciasto na maślance z morelami(...)szybkie ciasto z jogurtem truskawkami i rabarbarem Podsumowując, myślę, że warto wykorzystywać te mleczne produkty do ciast, na uwadze trzeba tylko mieć ilość mąki, bo np. przy gęstym jogurcie greckim, będziemy jej potrzebowali odrobinę mniej. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
truskawkowa fantazja 81

smaku. W małej szklaneczce rozmieszałam ok. 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej z niewielką ilością wody i dodałam do owoców. Gotując mieszałam do zgęstnienia. Przestudziłam. składniki na wierzch ciasta: ok. 300 -400 g truskawek 1 i 1/2 galaretki truskawkowej 550 ml wody gorącej wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na pół. wykonanie ciasta: Pierwszy(...)blat ciasta wkładamy do foremki w której pieklimy biszkopt i smarujemy dżemem truskawkowym. Na dżemie rozsmarowujemy ok. 3/4 kremu i układamy drugi blat. Wierzch smarujemy pozostałym kremem. Układamy pokrojone truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Całość wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aby galaretką stężała

Domowy Smak Jedzenia
Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie 120

serka mascarpone * 200 ml śmietanki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 1,5 łyżeczki cukru wanilinowego ze skórką cytryny albo starta skórka cytryny i 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wykończenie ciasta: * truskawki * 2 galaretki truskawkowe Upiekłam biszkopt. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywno. Kolejno dodawałam cukier a następnie żółtka. Na koniec wsypałam przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.  Delikatnie(...)wanilinowy ze skórką cytryny i cukier puder. Zmiksowałam. Śmietanę ubiłam na sztywno i połączyłam z serkiem. Mieszałam delikatnie drewnianą łyżką. Taką masę wyłożyłam na ostudzony biszkopt. Wyłożyłam pokrojone truskawki. Wstawiłam ciasto do lodówki i w tym czasie rozpuściłam galaretki w 800 ml gorącej wody. Ostudzoną i tężejącą wylałam na ciasto. Wstawiłam ciasto do lodówki i kroiłam kiedy galaretka już stężała

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką 228

Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką... Spód: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka cukru  2 jajka  2 żółtka  2 łyżki kwaśnej śmietany aromat waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 20 dkg cukru 20 dkg masła 40 dkg mąki Dodatkowo: 1 kg truskawek lub innych owoców Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć(...)blaszkę (u mnie 25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Ugotować budyń śmietankowy bądź waniliowy ( z dwóch budyni bez cukru, 3 szklanek mleka i 3 łyżek cukru) i gorący wyłożyć na ciasto. Truskawki umyć odszypułkować, poprzekrajać na połowę, wyłożyć na budyń. Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami). Piec

Pelusiowa Kuchnia
Drożdżówki z truskawkami i mango 84

Czas czytania: 2 min Fenomenalne drożdżówki z truskawkami i mango! Miękkie delikatne ciasto wypełnione soczystymi truskawkami i słodkim mango, wszystko posypane chrupiącą kruszonką i udekorowane lukrem to propozycja deseru na letnie popołudnie. Ciasto drożdżowe jest bardzo puszyste i lekkie, w surowej postaci dość klejące(...)dosypujcie więcej mąki przy formowaniu bułek, ponieważ będą po upieczeniu twarde. Do formowania bułek najlepiej użyć oleju, którym przed formowaniem drożdżówek należy wysmarować dłonie, to ułatwi pracę z ciastem. Połączenie truskawek i mango jest wspaniałe i smakuj obłędnie, a do tego chrupiąca kruszonka czego chcieć więcej no może kubeczek kawy 😉 Ach, i muszę to powiedzieć, że trzeba dużo silnej woli

SprawdzonaKuchnia.pl
Leśny mech po raz czwarty 139

Leśny mech , pyszne ciasto ze szpinaku.Jako ozdobę wierzchu można wykorzystać truskawki lub jagody, granat itp.Mój leśny mech to już czwarty przepis na blogu, każdy inny i każdy smaczny.Polecam wszystkie. 120 g świeżego szpinaku 5 jajek 100 g oleju rzepakowego 100 g cukru 260 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szpinak umyć i wysuszyć,przełożyć do dzbanka Thermomixa(...)Połowę masy przelać na jeden blat ciasta i równomiernie rozprowadzić za pomocą kopystki, przykryć drugim blatem ciasta, na to wylać resztę masy. Wierzch posypać wcześniej pokruszonym pozostałym ciastem, ozdobić truskawkami. Ciasto odstawić do lodówki do stężenia na min. 3 godz

Moje domowe kucharzenie
JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI (NAJPROSTSZE) 15299

JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI (NAJPROSTSZE) Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami, które zrobicie z zamkniętymi oczami w 5 minut, miksując wszystkie składniki chwilę, tylko do ich połączenia.  Ciasto jest mięciutkie,  wilgotne, pyszne, pełne soczystych truskawek, oprószone cukrem pudrem. Pamiętajcie, aby wszystkie składniki koniecznie były w temperaturze pokojowej przed pieczeniem, inaczej może wyjść piękny zakalec :D Ciasto idealne do herbatki(...)się składników. Nie miksuj długo, tylko chwilę, by wszystko się wymieszało, a mąka nie napowietrzała się niepotrzebnie. Masę wlej do formy, ułóż równo przekrojone na pół truskawki (przekrojaną stroną do góry) i piecz ciasto przez 50-55 minut do tzw. suchego patyczka i zrumienienia się wierzchu. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostudzenia. Następnie oprósz ciasto cukrem

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z truskawkami 97

Ciasto z truskawkami z poniższego przepisu to szybkie i puszyste ciasto z truskawkami w 15 minut – bo tylko tyle wynosi czas przygotowania tego ciasta. Jedyne, co się dłuży, to czas pieczenia, ale całość wykonanie w nie więcej niż 1 godzinę, ta The post Ciasto z truskawkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z truskawkami i kruszonką z migdałami 133

pieczenia, wlać mleko i olej. Wymieszać na gładką masę. Formę o wymiarach 20×25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto. Każdą truskawkę od strony szypułki zamoczyć w mące i tą stroną od mąki włożyć do ciasta. Kruszonka – masło, mąka, cukier, szybko zagnieść rękoma formując kruszonkę. Na koniec dodać płatki migdałowe

Kuchnia Pokoleń
Mazurek czekoladowy 515

wszystko, na co mamy ochotę. Pierwszy mazurek, jaki chcę Wam zaproponować, to mazurek czekoladowy, powstały z połączenia ciasta kruchego i dwóch rodzajów czekolad - białej i deserowej, udekorowany truskawkami i płatkami z migdałów. Ciasto do mazurka jest bardzo kruche i przez to dość delikatne, dlatego najlepiej piec je w formie z wyjmowanym spodem lub z jednym wolnym brzegiem, co umożliwi zsunięcie(...)słodkiej białej czekolady i gorzkiej czekolady deserowej. Mazurek ze względu na  dodatek świeżych owoców należy przechowywać w lodówce, najlepiej przygotować go na krótko przed pierwszym podaniem ciasta, gdyż truskawki po 1-2 dniach mogą utracić swoją świeżość

Smakołyki Bereniki
Ciasto z truskawkami, kruszonką i bezową kratką 175

Trochę się ochłodziło i już upiekłam ciasto. Z truskawkami. Bo jeszcze kuszą na straganach. Jeszcze jest ich dużo, ale niedługo się skończą. Część zamroziłam (tutaj) a wiele z nich użyłam do różnych deserów.  Dzisiaj mam dla Was smaczne ciasto, idealne na codzienne delektowanie się nim. Najpierw kupiłam truskawki, a potem zastanawiałam się jakie ciasto upiec. Szukałam również inspiracji(...)Foremkę (o wymiarach 26 x 40)   wyścieliłam papierem. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 ° C. Kruszonką wypełniłam dno foremki. Odłożyłam około 3 łyżki, żeby posypać na wierzchu. Ciasto lekko uklepałam dociskając dłonią. Truskawki przekroiłam na połówki i ułożyłam na cieście przekrojoną częścią do góry. Pomiędzy truskawkami włożyłam borówkę. Białka ubiłam w mikserze z końcówką do ubijania piany. Najpierw na małych

Kuchnia u Krysi