ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:268/896)

Tort maślano-truskawkowy 167

poncz do nasączenia: szklanka ostudzonej lekkiej herbaty, z dodatkiem cukru i soku z cytryny wierzch: paczka podłużnych biszkoptów 200 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone łyżka cukru truskawki Sposób przygotowania: Biszkopt. Przygotować blaszkę (u mnie tortownica o średnicy 26 cm)-wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Jajka utrzeć z cukrem w metalowej misce na parze. Miska nie może stykać(...)czasie zestawić miskę z pary i miksować jeszcze z 10 minut, aż masa jajeczna ostygnie. Mąkę wymieszać z solą, przesiać i dodać do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie, ale dokładnie. Ciasto wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Ciasto sprawdzić patyczkiem. Wyjąć z piekarnika i zostawić na 5 minut w blaszce. Po tym czasie

na moim stole...
Ciasto- biszkopt, truskawki i pianka 217

Jest to jedno z ciast, które co roku robię obowiązkowo, gdy tylko na rynku pojawią się truskawki :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 50 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 100 g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. pianka: 660 ml śmietanki 30%, 1,5 galaretki truskawkowej, 500 ml gorącej wody. dodatkowo: 500 g truskawek, 8 herbatników, 1 łyżka cukru trzcinowego(...)mają być płynne, ale nie ciepłe).Śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy do niej płynne galaretki i miksujemy. Piankę wylewamy na biszkopt z truskawkami (nie wyciągamy z foremki), rozprowadzamy szpatułką. Wierzch posypujemy rozgniecionymi herbatnikami z cukrem. Ciasto schładzamy ok 2-3 godziny

Aga w kuchni
Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych 144

Sernik na zimno z serków homogenizowanych to fajny i prosty pomysł na deser o tej porze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Ja lubię to "ciasto" za prostotę wykonania. Wystarczy kilka składników, blender i gotowe. Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych przepis: - 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy - 300 ml mleka (dowolne(...)tortownicy lub dużej niższej, na dno włóż kilka kruchych ciasteczek lub biszkoptów, możesz też zrobić sernik bez spodu. Wylej masę i wstaw do lodówki na godzinę. - 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek i wiśni (użyj dowolnych owoców mogą być mrożone) -1/4 szklanki mleka - 1 łyżka żelatyny - 50 ml wrzątku - odrobina erytrolu lub syropu z agawy do smaku (dodaj tyle, aby było

SMYKWKUCHNI
Sernik z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną 115

W sezonie truskawkowym polecam upiec sernik. Truskawki w serniku są zapieczone i pod galaretką świeże. Sernik jest lekki i idealny na podwieczorek. Co prawda to bomba

Izabelawkuchni
Makaron z truskawkami 151

Składniki: 0,5 kg. truskawek jogurt naturalny light (220 ml) makaron Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu :) Truskawki zmiksować z jogurtem. Jeżeli lubicie słodkości

The Sweet Damsel
Tarta z budyniem i truskawkami 476

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tarta z truskawkami i budyniem. Prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na deser, szczególnie w upalne

Marta Gotuje
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 171

śmietany kremówki 36% 500 g białej czekolady 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 1 kg truskawek * PRZYGOTOWANIE Kruchy spód (shortbread) W misce wymieszaj obie mąki, brązowy cukier, sól i ekstrakt wanilii. Dodaj posiekane masło i zagnieć szybko ciasto. (Możesz się wspomóc robotem kuchennym). Z gotowego ciasta uformuj kulę i wstaw ją na 30 minut do lodówki. Tortownicę pokryj(...)papierem do pieczenia. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj kruche ciasto i pokryj nim spód formy. Ciasto nakłuj widelcem, pokryj papierem do pieczenia i obciąż suchą fasolą lub grochem. Kolejno wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 20 minut, następnie zdejmij obciążenie oraz papier i podpiecz przez kolejne 15 minut. Odstaw do wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj

Food Square
Ciasto z musem truskawkowym 168

Dziś już ostatnia, jak na razie odsłona truskawkowego szaleństwa. Zachęcam do zaglądnięcia na wcześniejsze przepisy z użyciem truskawek TUTAJ oraz TUTAJ . SKŁADNIKI NA CIASTO BISZKOPTOWE: - 4 jaja   - 1/4 szklanki mąki pszennej  - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia     WYKONANIE   Białka ubić na pianę, dodać cukier, żółtka po jednym(...)cukru pudru - 4 łyżki żelatyny (lub 1 opakowanie galaretki truskawkowej) - 1/3 szklanki wrzącej wody WYKONANIE Truskawki zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie schłodzić. Jeszcze, jak jest płynna wymieszać z kremem truskawkowy m , a następnie przełożyć na ciasto

Zofiana
Muffinki migdałowe z truskawkami i lukrem truskawkowym 191

oraz jajka. Zmiksuj do połączenia składników. 4. Dodaj suche składniki do mokrych i krótko zmiksuj, tylko do połączenia składników. Na koniec dodaj pokrojone truskawki i wymieszaj łyżką.  5. Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami. Rozłóż ciasto pomiędzy foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 min, do suchego patyczka.  6. Upieczone muffinki podstaw

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybkie ciasto z rabarbarem na oleju 266

Prosty przepis na ciasto z rabarbarem na oleju, które robi się błyskawicznie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne, pulchne i mięciutkie. Zamiast rabarbaru można wykorzystać inne owoce: truskawki, brzoskwinie, maliny czy wiśnie. Składniki na ciasto z rabarbarem na oleju: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 1,5 łyżeczki proszku

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z truskawkami 162

truskawkowym. Pierogi robi się dość szybko, a efekt jest powalający. Truskawki są super słodkie, a same pierogi wyśmienicie smakują przede wszystkim dzieciom. Składniki: Farsz: * opakowanie mrożonych truskawek (mogą być świeże, nawet lepiej!) * cukier Ciasto na pierogi: Przepis na ciasto na pierogi znajdziecie tutaj: Ciasto na pierogi Ciasto wałkujemy tak aby nie było zbyt cienkie. Wykrawamy dużą szklanką okręgi.  Mrożone

Klasyka Gotowania
Ciasto orkiszowe z rabarbarem bez cukru 209

smak ciasta bardzo na tym ucierpi ;) W najbliższych planach mam jeszcze drożdżówkę z rabarbarem, truskawkami i kruszonką <3 Już nie mogę się doczekać świeżych truskawek <3 A jakie jest Wasze ulubione ciasto sezonowe? Składniki na małą blaszkę ok 21x23 cm: 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 0,5 szklanki ksylitolu lub więcej

Ze smakiem i z pasją
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką 179

Przedstawiam przepis na ciasto ucierane z owocami i kruszonką. Ciasto można zrobić z dowolnymi owocami: śliwkami, truskawkami, malinami, porzeczkami, nektarynkami, brzoskwiniami. Owoce mogą być świeże lub mrożone. U mnie ciasto w wersji ze śliwkami:). Ma dość "piaskową" konsystencję, jest raczej suche niż wilgotne i bardzo smaczne. Ciasto: 200g masła 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 niepełna szklanka mąki ziemniaczanej

Szefowa kuchni
Koktajl truskawkowo – jogurtowy babci Basi 244

codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Sezon truskawkowy rozpoczęty , więc zapraszam na różne dania z truskawek, począwszy od koktajli , a skończywszy na ciastach, deserach oraz przetworach . Polecam Dzisiaj polecam bardzo prosty i szybki koktajl z truskawek , zarówno dla dzieci ,jak i dla dorosłych.::) ŚWIETNY NA WSZELKIEGO RODZAJU UROCZYSTOŚCI , SPOTKANIA

Pysznosci Babci Basi
Pierogi z truskawkami 142

Sezonowo "trza" szaleć :P Nasze pierwsze w tym roku zbiory. Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 ml wrzącej wody 2 łyżki masła Farsz: 200 g truskawek 4 łyżki ksylitolu Sos: 250 g słodkiej śmietany 2 łyżki ksylitolu   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W misce usypujemy kopczyk z mąki, robimy(...)dołek i wlewamy gorącą wodę wymieszaną z masłem. Delikatnie, przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, przecinamy wzdłuż na pół i mieszamy z ksylitolem. Na środek każdego układamy po ½ truskawki. Przykrywamy „drugim” kółkiem. Brzegi dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy

R'n'G Kitchen