Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 250 ml białej oranżady 220 g margaryny 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 250 g truskawek Dodatkowo: cukier puder U mnie szklanka ma 200 ml. Przygotowanie: Truskawki - wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. S zypułki należy usunąć tuż przed pokrojeniem, by woda nie przedostała się do środka i nie pogorszyła smaku. Truskawki pokroić w słupki. Skórka kandyzowana pomarańczowa - zmielić ... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.