ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:31/149)

Ciasto z musem truskawkowym i galaretką 184

truskawkowy: 1 kilogram truskawek 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30% 4 łyżeczki cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x40c(...)rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzoną dodajemy do masy śmietanowej. Masę wykładamy na mus truskawkowy. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 0,8 litra gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Tężejące galaretki wylewamy na masę śmietanową. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Torcik truskawkowy "ptasie mleczko" 651

mąki orkiszowej 2000 80 g masła 2 łyżki cukru pudru/ksylitolu szczypta soli Składniki na nałożenie: 340 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki malinowe 6 łyżek ksylitolu 800 g truskawek Wykonanie: składniki na kruche ciasto, rozkruszyć, zagnieść, uformować w kulę, owinąć folią spozywczą i umieścić na 30 minut w lodówce. Schłodzonym(...)ciastem wylepić tortownicę o przekroju 23 cm, ponakłuwać widelcem i piec w 200`C przez 20 minut, do zezłocenia 2 galareki malinowe rozpuścić w połowie gorącej wody z przepisu, czyli zamiast w 1000 ml w 500 ml wrzątku. Dodać do wody cukier/ksylitol. Odstawić do przestudzenia truskawki umyć, wysypać na papierowy ręcznik, by przeschły. Z truskawek usunąć szypułki. Część truskawek pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Truskawkowiec 249

gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia ( ja masę truskawkową od początku do końca miksowałam za pomocą blendera ręcznego ). Masę od razu wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy(...)gorącej wody. Odstawiamy w chłodne miejsce. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta

Smaki Na Talerzu
Ciasto z białą czekoladą i truskawkami na chrupiącym, czekoladowym spodzie 415

tego lata zaraz obok ciasta jak marzenie :) Na blogu pojawi się niedługo nowa kategoria - ciasta bez pieczenia . Znajdziecie tam przepisy na desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę(...)Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów, tak, aby galaretka się nie wylała. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa truskawki Wykładamy truskawki i lekko dociskamy. Zalewamy je 1 tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300 ml wody. Ciasto odkładamy do lodówki, aż całkowicie stężeje. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Truskawkowa kostka bez pieczenia 153

wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia aby łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli

Kulinarne przygody
Pudding ryżowo-truskawkowy 91

Kiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla

Słodki sentyment
Pudding ryżowo-truskawkowy 92

Kiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla

Słodki sentyment
Szarlotka z truskawkami- ekspresowa 127

ciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi. Następnie podpiec w piekarniku około 15 minut. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką.  Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki,  na wierzch usmażone jabłka, następnie ubitą pianę z cukrem.  Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec ponownie w temperaturze 180 stopni około 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Szybki biszkopt z owocami 215

śmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Smaki Na Talerzu
Trójkolorowa stefanka bez pieczenia 316

kaszy manny (pół szklanki) 2 łyżki kakao Warstwa biała: 0,5 l mleka 80 g cukru 120 g masła 90 g kaszy manny Warstwa różowa: 350 g truskawek 2 opakowania galaretek truskawkowych Ponadto: ok 200 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy warstwę brązową: do rondla wlewamy mleko, wsypujemy kakao i cukier, dodajemy masło. Zagotowujemy, czasami mieszając. Do gotującego się mleka wsypujemy wąską(...)Formę (moja ma wymiary ok 26x20cm) wykładamy herbatnikami. Na nią wylewamy brązową masę i na niej znowu układamy herbatniki. Czynność powtarzamy z białą masą. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki miksujemy i mieszamy z zimną, ale jeszcze płynną galaretką. Mus wylewamy na herbatniki, które nakrywają białą warstwę. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne
Wypieki z truskawkami 167

Tarta z truskawkami i śmietaną na francuskim cieście       Ciasto z truskawkami    Sernik z truskawkami       Kruche ciasto z truskawkami       Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie        Kruchy torcik z truskawkami      Muffinki truskawkowe         Ciasto truskawkowa fantazja(...)Pełnoziarniste ciasto z truskawkami      Rolada truskawkowa       Murzynek z truskawkami       Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami      Tarta truskawkowo-rabarbarowa      Muffinki razowe z truskawkami i bananami      Beza z bitą śmietaną i truskawkami       Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką

Passions hobbies life
Herbaciany sernik na zimno 148

Herbaciany sernik na zimno o smaku herbat: granatu,truskawki z owocem mango. Galaretki do ciasta zrobiłam z aromatycznych owocowych herbat  Teekanne . Jest to bardzo fajna alternatywa do gotowej galaretki. Zaletą herbacianej jest to że, można regulować słodycz sernika. Do galaretki z herbaty o smaku granatu nie dodałam cukru, ponieważ zależało mi żeby sernik nie był przesłodzony. Jak widzicie herbaty

wesoła kuchnia
Ciasto z Łakotek z owocami leśnymi 175

się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek z miękkim masłem, ja zmieliłam ciasta blenderem. Powstałą masę wyłożyć do formy, formując coś w rodzaju spodu ciasta

MarciochaKucharzy
Biszkopt- ptasie mleczko, truskawki i galaretka. 773

Witam wczoraj umieściłam Brzdąca na swoim blogu, dziś ciąg dalszy sobotniego pieczenia. Ponieważ biszkopt był wysoki postanowiłam zrobić dwa ciasta. I tak powstało ciasto z ptasim mleczkiem, galaretką i truskawkami. Pieczemy biszkopt. SKŁADNIKI: 2 galaretki np. agrestowe 1 i 1/4 l wody 2 śmietany 30% 2 galaretki truskawkowe do zalania truskawek 1/2 kg. świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić

Kuchnia Beaty
Ciasto na Dzień Mamy, nie tylko dla Mamy 343

Konstanty Ildefons Gałczyński Ciasto kawowo-truskawkowe Składniki: (na formę 25x25 cm) biszkopt: 3 jajka 90 g cukru 70 g mąki pszennej 15 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa truskawkowa: 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1,5 opakowania galaretki truskawkowej (proszek) masa kawowa: 400 g jogurtu greckiego(...)masa szybko tężeje) i wyłożyć masę na truskawki.  Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypać startą na tarce czekoladą. Smacznego! Przepis na to ciasto znalazłam na blogu Cytrynowa kuchnia i od razu wiedziałam, że będę musiała je upiec. Połączenie kakaowego biszkoptu z niesamowicie truskawkową galaretką i cudownie delikatną warstwą lekko kawowego kremu sprawdziło

Pożeraczka, czyli raz adobrze