Tarta z truskawkami i śmietaną na francuskim cieście Ciasto z truskawkami Sernik z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie Kruchy torcik z truskawkami Muffinki truskawkowe Ciasto truskawkowa fantazja(...)Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Rolada truskawkowa Murzynek z truskawkami Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami Tarta truskawkowo-rabarbarowa Muffinki razowe z truskawkami i bananami Beza z bitą śmietaną i truskawkami Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką
Passions hobbies lifeHerbaciany sernik na zimno o smaku herbat: granatu,truskawki z owocem mango. Galaretki do ciasta zrobiłam z aromatycznych owocowych herbat Teekanne . Jest to bardzo fajna alternatywa do gotowej galaretki. Zaletą herbacianej jest to że, można regulować słodycz sernika. Do galaretki z herbaty o smaku granatu nie dodałam cukru, ponieważ zależało mi żeby sernik nie był przesłodzony. Jak widzicie herbaty
wesoła kuchniasię znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek z miękkim masłem, ja zmieliłam ciasta blenderem. Powstałą masę wyłożyć do formy, formując coś w rodzaju spodu ciasta
MarciochaKucharzyWitam wczoraj umieściłam Brzdąca na swoim blogu, dziś ciąg dalszy sobotniego pieczenia. Ponieważ biszkopt był wysoki postanowiłam zrobić dwa ciasta. I tak powstało ciasto z ptasim mleczkiem, galaretką i truskawkami. Pieczemy biszkopt. SKŁADNIKI: 2 galaretki np. agrestowe 1 i 1/4 l wody 2 śmietany 30% 2 galaretki truskawkowe do zalania truskawek 1/2 kg. świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić
Kuchnia BeatyKonstanty Ildefons Gałczyński Ciasto kawowo-truskawkowe Składniki: (na formę 25x25 cm) biszkopt: 3 jajka 90 g cukru 70 g mąki pszennej 15 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa truskawkowa: 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1,5 opakowania galaretki truskawkowej (proszek) masa kawowa: 400 g jogurtu greckiego(...)masa szybko tężeje) i wyłożyć masę na truskawki. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypać startą na tarce czekoladą. Smacznego! Przepis na to ciasto znalazłam na blogu Cytrynowa kuchnia i od razu wiedziałam, że będę musiała je upiec. Połączenie kakaowego biszkoptu z niesamowicie truskawkową galaretką i cudownie delikatną warstwą lekko kawowego kremu sprawdziło
Pożeraczka, czyli raz adobrzenawet nie obejrzałam :) Jogurtowiec z truskawkami Ciasto: - 3 jajka - 150 ml jogurtu greckiego naturalnego - szklanka cukru - 2 szklanki mąki - 175g rozpuszczonego masła - 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: - 300 g miękkiego masła - 150 g truskawek - cukier puder do smaku - 1 kieliszeczek wódki albo spirytusu Do tego truskawki świeże i pół kubeczka czerwonej galaretki Na początek ciasto. Jajka łączymy(...)słodkie lub kwaskowate macie owoce - u mnie średnio wyszło 250g ) oraz wódkę. Mieszamy na gładki krem. Ciasto dzielimy na 3 części i każdą przekładamy kremem . ( na krem można też nałożyć truskawki ) Na wierzchu smarujemy cienko kremem, układamy gęsto owoce i zalewamy bardzo ostrożnie galaretką
Kuchnia Pełna Emocjicukru masa budyniowa 200ml mleka 120g truskawek 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 150g masła w temperaturze pokojowej galaretka truskawkowa Przygotowanie: Ciasto czerwone: mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać białko, roztopione masło oraz odrobinę czerwonego barwnika. Wszystko zmiksować(...)wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto delikatnie przełożyć na blachę ze wzorami. Piec 10min w 180C. Upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Pokroić w grube paski. Masa budyniowa: Truskawki zmiksować. Do garnka wlać 2/3 mleka i mus z truskawek. Dodać cukier i zagotować. W pozostałym mleku rozrobić budyń
Amatorka kuchennakasza jaglana ( sucha ) – 150 g * woda – 150 ml * wiórki kokosowe – 2 łyżki * do posłodzenia: cukier, cukier brązowy, ksylitol, erytrytol – do smaku DODATKOWO: * świeże truskawki * galaretka wegańska truskawkowa ( z agar-agar ) – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Daktyle wcześniej namaczamy, odsączamy, dodajemy orzechy, olej kokosowy, kakao i 2 łyżki wody – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką(...)ognia, zostawiamy pod przykryciem na ok. 10 minut. Słodzimy do smaku, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy na gładką kremową masę. Wyciągamy na schłodzone ciasto, wyrównujemy, układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy przygotowaną wcześniej galaretką truskawkową. Wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego! Projekt powstał we współpracy z marką JAWO Kraków – producentem zdrowej żywności. Bakalie
Ostra na Słodkosmaku jagodowym mp. Winiary 150 g borówek lub jagód likier kokosowy np. domowej roboty do nasączenia ciasta - ok. 1/3 szklanki Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Borówki lub jagody myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Gdy ciasto będzie już wystudzone równomiernie nasączamy je likierem kokosowym i odkładamy na bok. Krem jogurtowo-kokosowy: 400 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki(...)deserów w pucharkach. Świetnie sprawdzi się także jako nadzienie do naleśników. Na kremie układamy borówki lub jagody, choć w tym przepisie sprawdzą się także maliny czy truskawki, na górę wylewamy lekko stężałą galaretkę. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Ciasto jest śliczne i bardzo smaczne. Nasączone, mocno kokosowe, z owocowym akcentem - pyszne! Polecam bardzo! :) #Jak nie marnować
Cooking MonsterJest to ciasto, które robię co roku obowiązkowo... przepis nie jest skomplikowany, wystarczy tylko upiec biszkopt, ubić kremówkę z mascarpone, położyć truskawki i zalać galaretką :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 50 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 100 g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. krem: 300 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 120 g mascarpone, galaretka(...)pudrem na sztywną pianę. Dodajemy do niej pod koniec ubijania serek mascarpone. Przekładamy krem na biszkopt i schładzamy w lodówce. Na kremie układamy truskawki i wylewamy tężejącą galaretkę (2 galaretki rozpuściłam w 700 ml wody). Ciasto chłodzimy w lodówce całą noc. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice
Aga w kuchniCotygodniowy nasz cykl Ciasto na niedzielę a w nim Truskawkowo mi! , no bo jakże by inaczej w czerwcu, tylko truskawki. Truskawek wszędzie pełno, pysznych, słodziutkich, pachnących
Moje Małe CzarowanieCiasto na bazie masy serowej z nutą wanilii, biszkoptu nasączonego migdałowym likierem z akcentem kawowym i orzeźwiającej, truskawkowej galaretki w kształcie serca. Całość oblana delikatną, słodką czekoladą, udekorowana afrodyzjakami w postaci świeżych truskawek będzie z pewnością słodką niespodzianką dla naszej drugiej połówki i świetnym dodatkiem do lampki wina lub szampana w Dniu Zakochanych. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru(...)czasie wylać pozostałą ilość masy serowej, przykryć biszkoptem, nasączyć i ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę. 7. Wierzch i boki ciasta polać polewą, udekorować bitą śmietaną, truskawkami i sercami z galaretki
Szalona Kuchnia Ewelinytruskawek 200 ml śmietany 30 procent 1 kubeczek serka mascarpone barwnik jadalny Pink cukier puder Wykonanie 2 torebki galaretek rozpuszczam w 500 ml wrzątku i dokładnie mieszam i odstawiam aż galaretka wystygnie ,kiedy galaretka już będzie wystudzona(...)około 2 godzin . Kiedy ciasto jest w lodówce biorę ostatnie dwie galaretki rozpuszczam w 500 ml wody i pozostawiam do wystygnięcia ,kiedy już śmietana w cieście się ładnie zetnie wylewam wystudzoną galaretkę i zdobię truskawkami i gotowe ,wstawiam na całą noc do lodówki
Mój SmakTruskawkowe chmurka to bardzo smaczne ciasto zwane również zemstą teściowej które to przygotowuje się z wiśniami . W oryginale podobno wiśnie były nie z pestkami i właśnie od tego pochodzi nazwa zemsta 😁😉🍒 SKŁADNIKI Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki Szczypta soli Galaretka z wiśniami 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Bita śmietana 500 ml śmietany(...)Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Galaretka z truskawkami Galaretki rozpuszczamy 3,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do nich truskawki. Tężejące wylewamy
RAROSSAcytryny 1 łyżeczka, mąka pszenna 250 gram, proszek do pieczenia - szczypta DODATKI: jogurt owocowy 380 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, truskawki 500 gram, galaretka truskawkowa 2 opakowania, śmietana 30 % 200 ml, cukier puder 2 łyżki składniki na ciasto kruche zrobić w robocie, mieszać około 1 minuty na zakresie 1 - następnie na zakresie 2 3-4 minuty, ciasto zawinąć do woreczka(...)gorącej wody i wsypać mrożone truskawki, galaretka szybciej stężeje a truskawki będą jędrne, tężejącą galaretkę dać na stężały jogurt i schować do lodówki do stężenia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, przełożyć do rękawa z tylką i nanosić śmietanę na galaretkę ciasto schować do lodówki na kilka godzin, jest bardzo orzeźwiające latem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię