Taki wspaniały serniczek powstał z produktów jakie akurat posiadałam :) Wyszedł mega delikatny i wspaniały w smaku. Mus truskawkowy jest tutaj przysłowiową wisienką na torcie. Polecam na
Pani na deserMiał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę i
Walijskie Pichcenie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu sernik na zimno to idealny deser do kawy. Zazwyczaj przygotowujemy go latem, kiedy nie chcemy dodatkowo nagrzewać
Przepiski.plpowstają dania, które szybko się przygotowuje, a z ciast to raczej takie bez pieczenia. Ten sernik jest niezbyt słodki, bardzo owocowy i idealnie pasuje na taką pogodę. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Forma: 23 cm x 33 cm x 7 cm Składniki na sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami: 1 kg sera białego twarogowego(...)śmietany 30% 6 - 8 łyżek cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g) 2 galaretki cytrynowe Warstwa z truskawek: 700 g truskawek 6 łyżek cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 150 g herbatników Jak zrobić sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami? Brzoskwinie rozdrobnić blenderem, a syrop zagotować i rozpuścić w nim galaretki cytrynowe
Kuchcik gotujeCiasto - torcik w pięknych pastelowych kolorach. Bardzo proste i pyszne. - tylko dwa składniki - bez spodu - bez pieczenia - bez jajek i mąki - idealne nawet na tort Czas szykowania: około 30 min + oczekiwanie na galaretki Czas chłodzenia: około 2 h Ilość porcji: tortownica 25 cm Składniki: • puszka/karton mleka zagęszczonego, niesłodzonego* • 3 galaretki w różnych kolorach oraz(...)szklanki wrzątku Ewentualne dodatki: • 200 g śmietanki 30 % • 2 łyżki drobnego cukru • suszone truskawki • cukrowa posypka
AniaGotuje.plzimno z moimi ukochanymi truskawkami. Mogę je jeść cały sezon, same, w ciastach, sernikach, muffinkach, deserach, ze śmietaną i z jogurtem, w koktajlu i na śniadanie w naleśnikach :). A kiedy jest najlepsza cena, kupuję większą ilość, myję, usuwam szypułki i mrożę. Zapraszam na sernik, z truskawkami w roli głównej. Składniki(...)opakowanie biszkoptów 1 kg sera z wiaderka 200 ml śmietanki 36% 1/2 szkl przesianego cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl mleka 1 kg truskawek 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Galaretkę przygotować wg przepisu. Ja najpierw zalewam szklanką gorącej wody, kiedy proszek się rozpuści dodaję szklankę zimniej wody z butelki - galaretka szybciej stężeje. Truskawki umyć, obrać
Trufelkowoszklanki cukru dodatki: ok. 12 biszkoptów podłużnych 1 galaretka truskawkowa świeże owoce: borówki, maliny,truskawki,porzeczka Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Powoli dodajemy serek waniliowy. Na koniec dodajemy ostudzoną galaretkę i miksujemy. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i połową owoców . Zalewamy całość masą serową. Biszkopty mogą(...)zacząć wypływać na wierzch- nie przejmujemy się tym :) Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Pod koniec tego czasu przygotowujemy kolejną galaretkę i studzimy. Zalewamy wierzch ciasta zimną galaretką i układamy owoce. Wstawiamy do lodówki na kolejną godzinę. Smacznego
KuchcikoweLovejuż chyba ostatnie chwile sezonu truskawkowego więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam. CHARLOTTE TRUSKAWKOWA(...)Składniki: (forma 17 cm) 1 opakowanie podłużnych biszkoptów masa z serka: 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny 250 ml gorącej wody 200 g truskawek Przygotowanie: Galaretkę z żelatyną rozpuszczamy w gorącej wodzie, a następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Do puszystego serka dodajemy 5 łyżek
Bon appetit mon amiepuszka brzoskwiń (ok 800g) paczka wafli okrągłych 1 galaretka brzoskwiniowa ewentualnie pomarańczowa 1/3 słoika marmoladki deserowej z truskawką Jamar 1/3 puszki masy kajmakowej Sposób przygotowania: 1. Z wafli wycinamy 4 krążki wielkości tortownicy (tak by się zmieściły w środku). Rozpuszczamy również galaretkę w ilości wody podanej na opakowaniu. 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy(...)cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz pokruszone wafelki i mieszamy drewnianą łyżką, by składniki się połączyły. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy (boków nie smarujemy, ewentualnie na dno możemy dać papier do pieczenia) i wkładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika, piekąc ok 25-30 minut
Kuchnia w czekoladzieCzas czytania: 2 min Deser panna cotta, to zapewne już znany Wam i mam nadzieję, że lubiany przez Was deser. Jest to wspaniały włoski przysmak. Dziś
SprawdzonaKuchnia.plszybkim tempie. Ciasto nie wymaga szczególnych umiejętności kulinarnych, wystarczy odrobina chęci, a cała reszta zrobi się sama. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm. Spód: - 2 łyżki masła - 1 szklanka wiórków kokosowych Masa sernikowa: - 60 do 70 dag gotowego mielonego sera z wiaderka - 2 galaretki cytrynowe - 1 szklanka śmietany kremówki 30-36 % - 2 szklanki wrzątku do rozpuszczenia galaretek Wierzch(...)łyżki wiórek kokosowych Można również użyć do dekoracji dostępne sezonowe owoce: truskawki, maliny, jagody. Do sera można również dodać wanilię, ale wtedy nie będzie już śnieżno biały, ale w zamian zyska nowe walory smakowe. Dodatki i przyprawy znajdziecie u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl 1. W małym rondlu rozpuszczamy masło i dodajemy wiórki, mieszamy przez ok. 2 minuty do połączenia się
Apetyczna babeczkawyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy go na 3 blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 330 l śmietany kremówki 70 g cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 2/3 szkl gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie(...)ubijamy z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu miksujemy serek, dodajemy ubitą śmietanę, chwilkę miksujemy, dodajemy lekko tężejącą galaretkę i ponownie miksujemy (dosłownie tylko do połączenia się składników). Krem dzielimy na 3 części. Przekładamy nim biszkopt, na każdym krążku z masą układamy pokrojone truskawki. Wierzch również dekorujemy truskawkami
Domowy Smak JedzeniaOd dłuższego czasu się zabierałam żeby upiec to ciasto.W końcu go zrobiłam i muszę przyznać że jest bardzo smaczne i bardzo ładnie się prezentowało na stole
Ala piecze i gotujeciastek, czekolady, galaretek, nic słodkiego, dosłownie nic. Wszystko wyjedli, do tego nic nie powiedzieli, a z przyjemnością coś by się przegryzło słodkiego do kawy. Mam jednak sprawdzony, szybki i prosty przepis na ciasteczka zbożowe, których głównym składnikiem jest musli, a tego u mnie w domu nigdy nie brakuje. Mam też spore zapasy otrąb granulowanych z owocami: truskawkami, czy też śliwkami(...)ciasteczek zbożowych: 1 szkl. mąki 1/2 szkl musli z rodzynkami 1/2 szkl. otrąb granulowanych z truskawkami 1/2 szkl. cukru 50 g masła lub margaryny 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Składniki wrzucamy do misy robota z hakiem. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, ciasto dosyć luźne. Ciasto nabieramy łyżką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrobienia krzyżyka też użyłam formy silikonowej, ale osoby o zdolnościach manualnych na pewno same świetnie sobie poradzą bez formy. Poza tym potrzebujemy Około 500 gram słodkich truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier puder do smaku 3 kostki masła ( miękkie) 2 i 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mleka 1200 g śmietany kremówki 250 g mascarpone 1/2 małej puszki mleka(...)truskawkowej 800 g śmietany kremówki 1 szklanka mocno ciepłej wody. Galaretki rozpuśćcie w szklance mocno ciepłej wody, mieszając tak długo, aż się całkowicie rozpuszczą. W razie potrzeby przecedzicie przez sitko. Wystudzić, ale nie doprowadzić do stężenia. Ubijając śmietanę na najniższych obrotach miksera cieniutką strużką dolewajcie galaretkę. Jeśli chcecie intensywniejszy kolor dodajcie barwnika różowego. Ubić na pożądaną konsystencję
Piekarz-Kucharz-Garkotłukczereśni jest bardzo wysoka. Mój teść na szczęście ma pokaźne drzewo owocowe, dlatego pozwoliłam sobie użyć ich do ciasta. Oczywiście można użyć innych sezonowych owoców takich jak maliny, truskawki czy porzeczki. Ciasto jest mało słodkie i orzeźwiające. Idealne na letnie wieczory! Składniki na biszkopt : 6 dużych jaj, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)śmietanki 30%, 2 czekolady deserowe, 1 łyżeczka cukru pudru, 250g serka mascarpone. Składniki na poncz: 1,5 szklanki wrzątku, 3 łyżki cukru, sok z cytryny. Ponadto: 500g czereśni, 2 galaretki wiśniowe. Biszkopt: Białka ucieramy na puszysta masę, dodajemy małymi porcjami cukier. Następnie, cały czas miksując, dodajemy po trochu przesianą mąkę. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet
Słodki Zakątek