ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:99/1704)

DWUKOLOROWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI 222

ubijania dodajemy kolejno mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na koniec wlewamy olej. Ciasto dzielimy na pół, do pierwszej części - jasnej dodajemy aromat cytrynowy, do drugiej dodajemy kakao oraz aromat rumowy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy najpierw jasne ciasto, układamy owoce a następnie wylewamy ciasto ciemne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185st

Walijskie Pichcenie
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką - wysokie, puszyste 117

jabłkami i kruszonką. Najlepsze drożdżowe jakie kiedykolwiek piekłam. Spełnia trzy moje najważniejsze oczekiwania: rośnie wysokie, nie czuć w nim drożdży i ma dużo kruszonki:). Można dodać tu dowolne owoceCiasto: 3 i 1/4 szklanki mąki 2 paczki suchych drożdży (razem 14g) 1 całe jajko  2 żółtka 1 szklanka mleka 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego

Szefowa kuchni
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI. 226

szklanka cukru rozmącone jajko Kilka godzin wcześniej, przed pieczeniem, zasypuję zamrożone truskawki cukrem. Odmrożą się szybciej, a jednocześnie nie będą takie kwaskowate, jak to zwykle bywa przy mrożonych owocach. Ciasto francuskie dzielę na równe kwadraty. Truskawki odcedzam z soku, jaki puściły (sok zostawiam i rozrabiam z wodą - idealnie nadaje się do picia). Układam po kilka truskawek na każdym kawałku

W kuchni Karmel-itki
ŁACIATEK ZE ŚLIWKAMI – pyszne ciasto ucierane! 103

mrożonymi owocami. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem! Łatwe, szybkie, pyszne, tanie! Do zrobienia w godzinkę! Idealne dla niezapowiedzianych gości! Spróbujcie! Ps. jeśli nie lubicie śliwek ciasto możecie przygotować z innymi owocami – maliny, wiśnie czy truskawki będą tutaj również świetną propozycją! SKŁADNIKI: ( 24X30 ) * mąka pszenna – 3 szkl * olej – 1 szkl * jajko – 4 szt * gazowana(...)proszkiem do pieczenia, wodę i olej. Dzielimy na 2 części. Jedną część zostawiamy jasną, do drugiej dodajemy kakao. Na blachę wyłożoną papierem na zmianę nakładamy jasne i ciemne ciasto tworząc ozdobną mozaikę. Układamy śliwki. Pieczemy ok. 50 minut w 180C. Smacznego

Ostra na Słodko
Proste ciasto jogurtowe z owocami 155

Dziś mam dla was przepis na banalnie proste ciasto jogurtowe, oczywiście w troszkę lżejszej i zdrowszej wersji. Można je przygotować z dowolnymi owocami, ja zdecydowałam się na maliny oraz niewielkiej ilości rabarbaru. Na pewno to ciasto będzie znakomicie smakować z truskawkami, czy borówkami. Na wierzch zdecydowałam się jeszcze zrobić kruszonkę, ale jednak stwierdzam, że można się bez nie obejść(...)kalorycznego i przy okazji macie wolną godzinkę ;) Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Ciasto: 200 g jogurtu naturalnego 3 jajka 2 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1 szklanka ksylitolu lub erytrytolu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce np. maliny, borówki, truskawki, rabarbar Kruszonka (opcjonalnie): 6 łyżek mąki pełnoziarnistej 4 łyżki roztopionego

Healthy food explorer
CIASTO PSZCZÓŁKA MAJA 108

Wiosna kojarzy mi się z łąką i pierwszymi kwiatami. W oczekiwaniu na wiosnę zapraszam na ciasto pszczółka. Owoce mrożone HORTEX są idealne na czas kiedy nie ma jeszcze świeżych owoców na targu. Dzięki nim możemy przygotować desery pełne owoców. SPÓD CIASTA 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta

Kuchnia w oparach
Leśny mech 232

porcji, na każdej ułożyć listek szpinaku, u mnie z braku szpinaku jarmuż, następnie wycisnąć rozetkę z kremu, a na to ułożyć malinę lub na przykład kandyzowaną wiśnię (jakiś czerwony owoc). Ciasto przechowywać w lodówce, najlepiej pod kloszem, aby nie przechodziło obcymi zapachami. Ciasto kroić nożem zanurzonym we wrzątku. Smacznego! Leśny mech Leśny mech Leśny mech listonic_type='fooddrink';listonic_theme

moj przepis na
Keks s.Anastazji 141

Ciasto na niedzielę ..tym razem akcję prowadzi Asia..W ten wekeknd robiłyśmy ciasta przekładane, z dowolnymi owocami , ze śmietaną  itd..Ja wybrałam przepis podpatrzony tutaj ..w sumie to nie jest keks i nie ma nic wspólnego z keksem,ale taką nazwę dała s.Anastazja..Ja już od dawna piekę podobne ciasto -w sumie bardzo lubiane przez moją rodzinę

Moje domowe kucharzenie
Półkruche ciasto ze śliwkami i bezą. 150

smaku. Słodka i bez i lekko kwaśne śliwki. "Niebo w gębie". Może i Wy skusicie się na takie słodkości. Śliwek teraz mnóstwo, więc wykorzystajcie sezon na te owoce. Ciasto można upiec również z jabłkami lub gruszkami. Jeśli macie ochotę na inne ciasta to zapraszam tutaj Składniki ciasto 2 szklanki  mąki pszennej 200 g masła 3 żółtka 5 łyzek

O kuchni z uczuciem
Puszyste ciasto z owocami - najlepsze 319

książki „Smaczne i zdrowe ciasta domowe” Wydawnictwa SBM. Już po raz kolejny piekę jakieś ciasto z tej książki i naprawdę się jeszcze nie zawiodłam. To chyba najdelikatniejsze ciasto z owocami jakie kiedykolwiek jadłam. W wersji oryginalnej były śliwki, ja natomiast dałam mrożone jagody i nieznacznie zmieniałam ilość składników. Polecam, ciasto naprawdę jest pyszne :-) Składniki: 2 szklanki mąki(...)proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać rozpuszczony i schłodzony tłuszcz i wszystko dokładnie wymieszać. Tortownicę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy i wyrównać. Na wierzch położyć owoce. Jeżeli są mrożone to nie ma potrzeby ich wcześniejszego rozmrażania. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem

Na słodko lub wytrawnie
Szybkie ciasto jogurtowe z owocami (z rabarbarem i truskawkami) 180

skórkę cytrynową. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. 3. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy (warto wysypać ją bułką tartą) lub wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Na wierzchu układamy owoce, delikatnie wciskamy je wgłąb ciasta. 5. Pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 175 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Uwaga: owoce(...)szczególnie mrożone) mogą puścić wodę, dlatego czas pieczenia może się wydłużyć! Warto sprawdzić wykałaczką, czy ciasto jest w środku upieczone. Ciasto jogurtowe skradło nasze serce. Dzięki rabarbarowi i truskawkom, przez chwilę poczułyśmy się jak na wakacjach. Ciasto można piec przez cały rok, wykorzystując owoce mrożone lub owoce sezonowe. Pyszne będzie również z jabłkami i cynamonem. Warto eksperymentować

two broke sisters
Ciasto z Nutellą i migdałami 122

które po prostu nie może nie smakować. Możecie przygotować je także przy użyciu orzechów laskowych lub połączyć je razem. Każda wersja będzie równie udana. Całość świetnie dopełnią sezonowe owoce. Ciasto z Nutellą i migdałami Składniki: Ciasto: 5 jajek 120 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 łyżki Nutelli 100 g cukru 15 g cukru wanilinowego 3/4 szklanki mąki 1 łyżka

PatiGotuje
Kruche ciasto z jabłkami, śliwkami i gruszkami! - Jesienna szarlotka! 433

duże gruszki - 4 łyżki brązowego cukru - cynamon, kardamon Ciasto za pomocą noża zagniatamy, robimy to jak najszybciej. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce minimum 40 minut. Ciastem wylep dno i boki tortownicy, zostaw część ciasta na wierzch. Na cieście ułóż pokrojone i wydrylowane śliwki, jabłka i gruszki. Z ciasta wytnij paski. Pianę z białek ubij an sztywno, dodaj(...)dodaj proszek- budyń. Wymieszaj delikatnie wyłóż na owocach, a następnie udekoruj paskami ciasta.  Pieczemy 60 minut w temp. 200 stopni C (piekarnik gazowy) Przepyszne jesienne ciasto z owocami! Gorąco Wam polecam! Buziaki

SMYKWKUCHNI
Ciasto z porzeczkami i bezą 112

mamy w sercu pozostaje w nas na zawsze. Dzisiaj zdjęcia wprost z pleneru:) Bez zbędnego wcześniejszego przemyślenia - po prostu szybkie ujęcia i równie szybka konsumpcja :) Aromatyczne ciasto, kwaśne owoce i słodka beza - takie połączenia smakowe w lato wyjątkowo do mnie trafiają :) A że porzeczki na krzaczku grzeczniutko czekały na swoją rolę, żal było im odmówić ;)  Przepis pochodzi(...)masa zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Beza: Białka ubijamy na sztywno a następnie partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż beza stanie się gładka i lśniąca. Na podpieczone ciasto wykładamy najpierw owoce a następnie na wierzchu rozsmarowujemy bezę. Całość wstawiamy jeszcze do piekarnika i pieczemy tak długo, aż beza się zezłoci (około 15 minut). Ciasto przed podaniem należy dokładnie wystudzić

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania