ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:101/1704)

Tarta z jabłkami i rabarbarem posypana owsianą kruszonką 208

tartę z przepisu Kasi . Doskonałe połączenie jabłek, rabarbaru i kruchego ciasta. Do tego ta kruszonka z chrupiących płatków owsianych... Nie jest mocno słodka, a dzięki owocom nie jest też sucha. Polecam! Ciasto:jajko, 150g masła lub margaryny, 300g mąki pszennej, 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżki śmietany 12%. Mąkę przesiać, zrobić dołek, wbić jajko. Następnie dodać masło, posiekać(...)cukrem, mąkami oraz cynamonem. Odstawić na 15min, by owoce puściły sok. Następnie wyłożyć na podpieczony spód. Kruszonka: 1 i 1/2 szkl. płatków owsianych, 1/4 szkl. cukru, 60g masła lub margaryny, 1/2 łyżeczki cynamonu. Masło stopić, wraz z cukrem, płatkami cynamonem przełożyć do blendera i zmiksować. Gotową kruszonką posypać wierzch ciasta. Piec ok. 40-25min w temp. 180st. Ostudzić

Z miłości do słodkości
Truskawkowo-jabłkowe ciasto weekendowe. Pyszne ciasto z owocami. 224

zewnątrz, dlatego już z samego rana wzięłam się za pieczenia. W końcu nie może zabraknąć odrobiny pysznej słodyczy. Dziś zapraszam Was na truskawkowo-jabłkowe ciasto weekendowe. Pyszne ciasto z owocami, które możecie oczywiście upiec również w tygodniu Połączenie czerwieni truskawek, soczystych jabłek w puszystym, słodkim cieście… nic tylko sięgać po kolejny kawałek. Ciasto do tego jest bardzo (!) proste(...)wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Nasze truskawkowo-jabłkowe ciasto weekendowe pieczemy około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbijamy w ciasto, nie w owoce). Podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Chleb z jabłkiem i bananem 145

niższy. To był dobry pomysł, bo podczas krojenia okazało się, że chleb jest bardzo delikatny i wyższy bochenek trudniej byłoby kroić. Miękisz chleba jest elastyczny z nutką zapachu owoców. Ciasto właściwe urosło bardzo szybko, bo już po 80 minutach było gotowe do pieczenia. To na pewno za sprawą jabłka, bo każdy chleb z jego dodatkiem rośnie jak szalony. Chleb

Leśny Zakątek
Placki z mąki gryczanej (pancakes) z kefirem, rozmarynem i miodem 148

placuszki, znane również, jako amerykańskie pankejki (pancakes), to propozycja nie tylko na śniadanie, ale również na deser. Najlepiej smakują podane z jogurtem, miodem lub syropem klonowym i z owocami. Ciasto na placki warto przygotować wcześniej, najlepiej na noc, aby mogło odstać. Dzięki temu placki będą idealnie puszyste. Nie wszyscy lubią smak koziego nabiału, wówczas kozi jogurt możemy zastąpić jogurtem

Tajemnice Smaku
PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką 580

kolegi z pracy, dziękuję i bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką Składniki: Kruszonka: 100g masła 1 szklanka mąki + 1 łyżka 1/2 szklanki jasnego brązowego cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też(...)każdym dodaniu wymieszać szpatułką lub łyżką do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i na wierzchu poukładać owoce. Na końcu ciasto posypać kruszonką. 6. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC przez około 55-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką 213

Dziś na blogu kolejne sezonowe warzywo, czyli rabarbar. Choć może powinnam napisać owoc... ? Bo przecież dodajemy go do słodkich ciast, robimy z niego kompoty i dżemy, a  w książkach kucharskich jest klasyfikowany razem z z owocami....  W rzeczywistości rabarbar jest warzywem z rodziny rdestowatych, a jego polska nazwa to rzewień.  W dzisiejszym wpisie rabarbar pojawia się(...)kruszonki. Niebo w gębie, najlepsze jeszcze lekko ciepłe :-).  Inspiracja Matka wariatka i Moje wypieki Na blogu znajdziecie również inne słodkie rabarbarowe propozycje: jogurtowe ciasto z rabarbarem, kruche ciasto rabarbarowe i  lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem. Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Składniki: 460 - 480 g mąki pszennej 250 ml mleka

Kulinarne przygody Gatity
Pełnoziarniste ciasto z nektarynkami - proste 120

masie ulozyc uprzednio przygotowane i pokrojone w kawalki owoce.Ja ulozylam pokrojone w czastki naktarynki.Ulozyc je na wierzchu,nie wciskajac w mase.Ciasto rosnac,ani tak czesciowo je przykryje.Nie przeladujmy ciasta owocami,poniewaz przy jego delikatnej strukturze owoce opadna na dno.Wstawic do nagrzanego wczesniej piekarnika do 200 ° C i piec 30-35 minut.Dla pewnosci mozemy sprawdzic patyczkiem,gdy suchy gotoweStudzic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bajeczna tarta z sezonowymi owocami 180

już ze mną jest...  Smacznego łasuchy! P.S. Dziękuję mojej mamusi za pomoc w przygotowaniu ciasta, a tacie za pożyczenie obiektywu  :) Tarta z cytrynowym kremem i sezonowymi owocami Na ciasto:  - 3 żółtka jaja  - 150g masła 82% tłuszczu - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią  - pół łyżeczki soli Na krem: - 250ml śmietany(...)Następnie partiami dodajemy mascarpone. Na koniec dodajemy sok z 1 cytryny i ubijamy chwilę na puszysty krem. Chłodzimy w lodówce godzinę.  Po godzinie wykładamy krem na ciasto, po czym układamy owoce i kwiaty. Śliwki kroimy w plasterki bardzo cienko, brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w plastry, maliny rozsypujemy chaotycznie po cieście. Podobnie postępujemy z liśćmi mięty

Sajkofanka smaku
Ciasto siekane ze śliwkami 135

ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i do tego pyszne. Moja siostrzyczka robi je często z różnymi owocami. Wszystkie składniki wrzucić do miski i siekać nożem, aż się ze sobą wymieszają i połączą. Na dno blaszki położyć papier do pieczenia, wyłożyć ciasto. Na górę ciasta rozłożyć wypestkowane i przecięte na pół śliwki. KRUSZONKA – szybko za pomocą dłoni ugnieść

Kuchnia Pokoleń
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 195

expresowa, a to wszystko dzięki cudownemu ciastu, które nie potrzebuje wyrastania. Wykorzystuję do tego przepis na ciasto drożdżowe , dzielę je na kawałki i formuję drożdżówki, daję owoce, kruszonkę i do pieca. To ciasto dzięki temperaturze, jaką uzyskuje po zalaniu bardzo ciepłym mlekiem, dosłownie "rośnie w oczach". Polecam, pracy przy nich niewiele, a smak Was oczaruje... :-) Z podanych składników wychodzi

Smaczne Zdrowe
SZYBKIE, SMACZNE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 204

cukier puder do posypania ciasta                                                                  PRZYGOTOWANIE :  Truskawki i rabarbar wyjemy, oczyszczamy,  rabarbar tniemy na małe kawałki a truskawki w talarki. Owoce przekładamy do miski(...)słodzimy.   Ciasto - białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli, dodajemy żółtka i cukry, chwilę ubijamy. Wlewamy ojej i ucierając stopniowo dodajemy śmietanę. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równo rozsmarowujemy.  Na ciasto rozkładamy partiami budyń, na to rozkładamy owoce bez soku

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 186

Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja miałam już ciasto gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki (na tarce jarzynowej). Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka(...)być). Ugotowany przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy na noc do wystygnięcia. Na drugi dzień – spód formy do pieczenia tarty wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto, wykładamy nim formę włącznie z bokami (z pozostałości ciasta można upiec ciasteczka), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy

mojewypiekiinietylko
CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BEZĄ 173

żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę (ok. 20x30cm) i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 190ºC do zarumienienia. Warstwa owocowa : Porzeczki należy odszypułkować, dokładnie umyć i osuszyć. Wymieszać z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną(...)Białka z solą ubić na puszystą pianę. Ciągle miksując porcjami dodawać cukier, do otrzymania gęstej, lśniącej piany. Kolejno dodać ocet i mąkę ziemniaczaną. Ubitą pianę wyłożyć na owoce. Ciasto piec przez 15 minut w 160 ºC, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 ºC i piec jeszcze 25 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Wystudzić. Smacznego

Słodki Zakątek
Klasyczna szarlotka 192

Brakuje mi w domu spiżarki, w której mogłabym trzymać zapasy ziemniaków, cebuli, mąki i innych produktów, które powinny w domu być i zwykle są, ale nie

bistro mama

Proponowane wyszukiwania