ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:102/1704)

PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką 561

kolegi z pracy, dziękuję i bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką Składniki: Kruszonka: 100g masła 1 szklanka mąki + 1 łyżka 1/2 szklanki jasnego brązowego cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też(...)każdym dodaniu wymieszać szpatułką lub łyżką do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i na wierzchu poukładać owoce. Na końcu ciasto posypać kruszonką. 6. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC przez około 55-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką 202

Dziś na blogu kolejne sezonowe warzywo, czyli rabarbar. Choć może powinnam napisać owoc... ? Bo przecież dodajemy go do słodkich ciast, robimy z niego kompoty i dżemy, a  w książkach kucharskich jest klasyfikowany razem z z owocami....  W rzeczywistości rabarbar jest warzywem z rodziny rdestowatych, a jego polska nazwa to rzewień.  W dzisiejszym wpisie rabarbar pojawia się(...)kruszonki. Niebo w gębie, najlepsze jeszcze lekko ciepłe :-).  Inspiracja Matka wariatka i Moje wypieki Na blogu znajdziecie również inne słodkie rabarbarowe propozycje: jogurtowe ciasto z rabarbarem, kruche ciasto rabarbarowe i  lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem. Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Składniki: 460 - 480 g mąki pszennej 250 ml mleka

Kulinarne przygody Gatity
Pełnoziarniste ciasto z nektarynkami - proste 115

masie ulozyc uprzednio przygotowane i pokrojone w kawalki owoce.Ja ulozylam pokrojone w czastki naktarynki.Ulozyc je na wierzchu,nie wciskajac w mase.Ciasto rosnac,ani tak czesciowo je przykryje.Nie przeladujmy ciasta owocami,poniewaz przy jego delikatnej strukturze owoce opadna na dno.Wstawic do nagrzanego wczesniej piekarnika do 200 ° C i piec 30-35 minut.Dla pewnosci mozemy sprawdzic patyczkiem,gdy suchy gotoweStudzic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowe ciasto w 5 minut 100

tylko znaleźć w sobie odrobinę chęci i przygotować ten banalnie prosty deserek! Po wymieszaniu składników można dodać swoje ulubione dodatki takie jak: orzechy, czekoladę, bakalie lub drobne owoce. Ciasto najlepiej smakuje na ciepło ;) Polecam!     Składniki: (na 1 dużą lub dwie mniejsze porcje)   1 jajko 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki

Nastoletnie Wypiekanie
Bajeczna tarta z sezonowymi owocami 177

już ze mną jest...  Smacznego łasuchy! P.S. Dziękuję mojej mamusi za pomoc w przygotowaniu ciasta, a tacie za pożyczenie obiektywu  :) Tarta z cytrynowym kremem i sezonowymi owocami Na ciasto:  - 3 żółtka jaja  - 150g masła 82% tłuszczu - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią  - pół łyżeczki soli Na krem: - 250ml śmietany(...)Następnie partiami dodajemy mascarpone. Na koniec dodajemy sok z 1 cytryny i ubijamy chwilę na puszysty krem. Chłodzimy w lodówce godzinę.  Po godzinie wykładamy krem na ciasto, po czym układamy owoce i kwiaty. Śliwki kroimy w plasterki bardzo cienko, brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w plastry, maliny rozsypujemy chaotycznie po cieście. Podobnie postępujemy z liśćmi mięty

Sajkofanka smaku
Ciasto siekane ze śliwkami 129

ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i do tego pyszne. Moja siostrzyczka robi je często z różnymi owocami. Wszystkie składniki wrzucić do miski i siekać nożem, aż się ze sobą wymieszają i połączą. Na dno blaszki położyć papier do pieczenia, wyłożyć ciasto. Na górę ciasta rozłożyć wypestkowane i przecięte na pół śliwki. KRUSZONKA – szybko za pomocą dłoni ugnieść

Kuchnia Pokoleń
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 189

expresowa, a to wszystko dzięki cudownemu ciastu, które nie potrzebuje wyrastania. Wykorzystuję do tego przepis na ciasto drożdżowe , dzielę je na kawałki i formuję drożdżówki, daję owoce, kruszonkę i do pieca. To ciasto dzięki temperaturze, jaką uzyskuje po zalaniu bardzo ciepłym mlekiem, dosłownie "rośnie w oczach". Polecam, pracy przy nich niewiele, a smak Was oczaruje... :-) Z podanych składników wychodzi

Smaczne Zdrowe
SZYBKIE, SMACZNE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 200

cukier puder do posypania ciasta                                                                  PRZYGOTOWANIE :  Truskawki i rabarbar wyjemy, oczyszczamy,  rabarbar tniemy na małe kawałki a truskawki w talarki. Owoce przekładamy do miski(...)słodzimy.   Ciasto - białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli, dodajemy żółtka i cukry, chwilę ubijamy. Wlewamy ojej i ucierając stopniowo dodajemy śmietanę. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równo rozsmarowujemy.  Na ciasto rozkładamy partiami budyń, na to rozkładamy owoce bez soku

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 178

Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja miałam już ciasto gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki (na tarce jarzynowej). Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka(...)być). Ugotowany przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy na noc do wystygnięcia. Na drugi dzień – spód formy do pieczenia tarty wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto, wykładamy nim formę włącznie z bokami (z pozostałości ciasta można upiec ciasteczka), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy

mojewypiekiinietylko
CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BEZĄ 168

żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę (ok. 20x30cm) i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 190ºC do zarumienienia. Warstwa owocowa : Porzeczki należy odszypułkować, dokładnie umyć i osuszyć. Wymieszać z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną(...)Białka z solą ubić na puszystą pianę. Ciągle miksując porcjami dodawać cukier, do otrzymania gęstej, lśniącej piany. Kolejno dodać ocet i mąkę ziemniaczaną. Ubitą pianę wyłożyć na owoce. Ciasto piec przez 15 minut w 160 ºC, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 ºC i piec jeszcze 25 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Wystudzić. Smacznego

Słodki Zakątek
Klasyczna szarlotka 182

Brakuje mi w domu spiżarki, w której mogłabym trzymać zapasy ziemniaków, cebuli, mąki i innych produktów, które powinny w domu być i zwykle są, ale nie

bistro mama
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 140

nadają się do ciast, knedli - polecam przepis na KNEDLE SEROWE ZE ŚLIWKAMI I ORZECHOWĄ PANIERKĄ dań mięsnych polecam WIEPRZOWINĘ PO AZJATYCKU W SOSIE ŚLIWKOWYM  i na powidła. POWIDŁA ŚLIWKOWE W 100 g jest zaledwie 45 kcal. Jedzmy więc teraz śliwki, kiedy jest na nie sezon. Proponuję pyszne, kruche ciasto z tym pięknie fioletowym owocem . A jeśli smakuje(...)ciastem do nagrzanego piekarnika. Piekłam 45 minut w temp.180 stopni.  Po ostygnięciu, posypałam ciasto cukrem pudrem. Wyszło pyszne! Kruche,lekko słodkie i ten smak śliwki! ...ehh...pychotka! Sami spróbujcie ;-) A zamiast śliwek możecie też użyć innych owoców. Smacznego

potrawyregionalne
Szneki z budyniem żurawinowym 121

będę się rozpisywać,  bo wszyscy wiemy jaka jest zdrowa. Więc dlaczego nie dodać jej do drożdżówek. A budyń na niej zrobiony będzie bez konserwantów i ze świeżymi owocami. Ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500 2 dkg drożdży 2 łyżki masła 4 żółtka 1/2 szklanki cukru trzcinowego 250 ml mleka szczypta soli Budyń żurawinowy: 35 dkg żurawiny świeżej

wesoła kuchnia
Ciasto leśny mech w wersji fit 135

użycie stałej części mleczka kokosowego powoduje, że do zrobienia kremu wystarczą tylko dwa składniki. Za inspirację służył mi przepis na leśny mech ze strony Kwestia Smaku. Do zrobienia zielonego ciasta skorzystałam dokładnie z tych samych proporcji, użyłam jedynie innej mąki oraz oleju kokosowego, a zamiast cukrem wszystko słodziłam erytytolem. Krem to jak już wspomniałam śmietanka kokosowa (zebrana z mleka kokosowego(...)wystarczy jak wsadzimy je przynajmniej na jeden dzień) oraz kilka łyżek erytrytolu. Całość będzie się prezentować jeszcze bardziej okazale, kiedy przyozdobimy wierzch ciastae pestkami granata, albo innymi czerwonymi owocamiCiasto najlepiej smakuje na drugi dzień, schłodzone w lodówce. Inspiracja: Kwestia Smaku Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Ciasto: 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście) lub 400 g świeżego

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania