ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:957/1704)

Czekoladowe ciasto z malinami 184

średnią blachę (ok. 21 x 26 cm.) Tylko 35 min w piekarniku i voilà.  Ciasto czekoladowe z malinami jest idealne dla wszystkich, którzy uwielbiają gorycz gorzkiej czekolady, przełamaną słodko-kwaśnym smakiem malin.  Różnie to bywa z owocami. Moje malinki akurat tym razem były średnio słodkie   Składniki: (blacha 21 cm x 26 cm ) garść malin(...)małych obrotach. Na koniec dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy całość na najmniejszych obrotach bardzo krótko, tylko do połączenia się składników. Dodajemy maliny i wykładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30-35 min na funkcji góra i dół w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.     Artykuł Czekoladowe ciasto z malinami pochodzi

Rusty Fork
20. Niech żyje oreo: czyli wegański sernik 149

wątpliwości, bo jagielniki zdecydowanie nie są moją mocną stroną, ale nuda podczas odchorowywania w domu, niejako zmusiła mnie do sięgnięcia po kaszę i blender. I jaki był tego finał? Ciasto (Oreonik?) smakuje NIE-ZIEM-SKO . Obiecuję! Wegański sernik oreo: Szklanka zostawionej na noc w wodzie kaszy jaglanej 3 szklanki mleka sojowego słodzonego 6 łyżek ksylitolu/cukru Sok z cytryny 30g migdałów(...)suszonymi owocami. Wyłóż nimi spód blachy i wsadź do lodówki. (Jeżeli się nie lepi możesz zwilżyć palce, ale i tak po zamrożeniu będzie się trzymać) 4. Zblenduj dokładnie kaszę jaglaną z sokiem z cytryny i kremem Oreo. Zostaw do ostudzenia. 5. Wyłóż masę na lekko schłodzony spód. 6. Resztę ciastek pokrusz. 7. Posyp górę ciasta kakao, a następnie pokruszobymi

Pland based fille
Ciasto piernikowe na śmietance 245

polewą czekoladową lub stróżkami lukru. Prosty przepis na polewę znajdziecie tutaj – babcina polewa do ciast   W przepisie użyłam dżemu porzeczkowego Bartfan , który słodzony jest fruktozą. Jest odpowiedni dla wegetarian i wegan. Sporządzony jest z 50 g owoców na 100 g produktu. I co najważniejsze jest naprawdę pyszny. Zachęcam też do odwiedzin fanpage Bartfan  (produkty można(...)cukier, mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy dżem porzeczkowy, wlewamy śmietankę i olej, wstępnie mieszamy składniki łyżką. Wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników i uzyskania gęstej masy. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45 minut do tzw. suchego patyczka (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, obserwujemy ciasto). Po przestudzeniu kroimy

Słodkie okruszki
Dodatki poprawiające jakość bezglutenowych wypieków 160

robi się zbyt gęste i nie da się go rozprowadzić cienką warstwą na patelni. mielone siemię lniane Łupiny nasienne babki jajowatej – bardzo silnie pęcznieją w wodzie, świetnie poprawiają elastyczność ciasta np. naleśnikowego. Nie mają smaku ani zapachu, można ich używać w postaci zmielonej lub całości – po upieczeniu są praktycznie niewyczuwalne. łupiny z nasion babki Mielone nasiona szałwii hiszpańskiej (chia seeds(...)ilości 1 łyżeczki ma 2 szklanki mąki/ skrobii bezglutenowej. Karob, guma karobowa, mączka chleba świętojańskiego – otrzymywana z owoców Szarańczynu strąkowego, rosliny z rodziny bobowatych.  Mielony karob ma brązowy kolor i korzenny zapach.  Jest używany jako zamiennik kakao. Dodany do ciasta nadaje jednak wypiekom jaśniejszy, szarobrązowy kolor.  Z powodu tego szarawego zabarwienia najlepiej sprawdza się jako dodatek

głodny alergik
Naleśniki z masłem orzechowym i bananami 243

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam masło orzechowe z bananami, albo czekoladą.. tak wiem połączenie mega kaloryczne:) Jednak z dawką ruchu na świeżym powietrzu

Kuchnia Pełna Pasji
Miodowa granola z orzechami 185

płatków i dokładnie wymieszać. Blaszkę od piekarnika lub dużą blachę do pieczenia ciast wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć równomiernie masę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni ok. 30 minut do złotego koloru i odpowiedniej chrupkości, co jakiś czas mieszając. Na ostatnie 10 minut dodać suszone owoce, przemieszać i wstawić do piekarnika na wspomniany czas. Uważać, by za bardzo

Fabryka pomysłów
Tarta z borówkami na spodzie z orzechów 219

jest zrobiony z pokruszonych, pełnych cukru herbatników, na dodatek sklejonych masłem. Tu w roli „ciasta” występują drobno zmielone migdały, a spoiwem jest miód. Zamiast sernika jest ubite mleko kokosowe. Możecie zastąpić je gęstym jogurtem greckim. Albo w wersji rozpasanej – śmietaną. Jeśli chodzi o owoce to macie absolutnie wolną rękę, aczkolwiek najlepsze są owoce kwaskowe, które dobrze smakują(...)owoców. Jeśli, jak w przepisie, chcecie mieć nadzienie kokosowe to tartę przed pokrojeniem trzeba będzie lekko zamrozić. Ubite mleko kokosowe ma konsystencję lekkiej pianki, świetnie smakuje i może być super dodatkiem do deserów owocowych, czy granoli. Jest zwarte, ale płynne. Po wylaniu na orzechowy spód nie będzie dało się ładnie pokroić, bo się rozleje. Dlatego ciasto przed krojeniem trzeba

Niedzielny kucharz
Placuszki drożdżowe, bardzo puszyste 106

Smażenie – na patelni rozgrzać olej, mocno. Następnie zmniejszyć ogień. Dużą łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. W smażeniu są bardzo łatwe. Placuszki podczas smażenia jeszcze rosną. Serwowanie – podawać z sosem klonowym, bitą śmietaną, owocami, cukrem pudrem. Tu już możecie podawać według waszych upodobań. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego(...)obroty 0,5, czas 1 minuta zostawić do momentu aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki rozpuścić masło, lekko przestudzić i dodać do drożdży dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto czas 1 minuta, interwał zostawić aż wyrośnie, około 15 minut reszta jak wyżej

Kuchnia Pokoleń
Ciasto czekoladowo - orzechowe z pikantną galaretką malinowo - czekoladową 188

chili, orzechy pekan, migdały i gorzką czekoladę. Na dodatek, w zamrażalniku odkryłam czarne porzeczki. I tak, od składnika, do składnika, wyszło coś, że tak powiem 'innego' - totalny eksperyment Samo ciasto jest delikatnie słodkie, zaś smak czekolady i orzechów przełamuje pikantny i kwaskowaty sos malinowy, z którego w fazie końcowej zrobiłam galaretkę. Do nasączania blatów przygotowałam syrop z czarnych porzeczek(...)względu na dużą ilość pestek, nie nadają się do gotowania w szybkowarze (miąższ owoców pod wpływem ciśnienia rozpada się i przytyka zawór ciśnieniowy). Smakuje on fantastycznie i z łatwością znajdzie zastosowanie do rozmaitych deserów. Sprawdzi się świetnie jako polewa na ciasto, do lodów, gofrów, placków, naleśników, do sera lub na masę serową do ciasta, Po dodaniu

Szybko Szybkowar
Jagodzianki babci Zosi 264

tych robionych przez moją babcię nie umywają się żadne inne. Kiedy je piekła, cały dom pachniał ciastem drożdżowym i jagodami. Tego się nie zapomina. Czarna jagoda, czyli borówka brusznica, jest leśną krzewinką rosnącą w Polsce dość pospolicie. Jadalne są jej owoce - ciemnogranatowe jagody pokryte delikatnym woskowym nalotem. Zalicza się je do jednych z najzdrowszych - są niskokaloryczne (100 g dostarcza(...)zaledwe ok. 40 kcal), zawierają sporo potasu i witaminy C, a także barwników antocyjanowych, głównie mertylliny, które są naturalnymi przeciwutleniaczami i poprawiają zdolność widzenia. Ponadto, zawarte w owocach garbniki działają porażająco na pasożyty jelitowe, szczególnie u dzieci. Składniki (na ok. 15 jagodzianek): 500 g mąki pszennej luksusowej 250 ml mleka 125 g masła 120 g cukru (drobnego, do wypieków

W SMAK
Placuszki orkiszowo-gryczane / Spelt and Buckwheat Pancakes 112

konfiturą oraz naturalnym masłem orzechowym. Są też pyszne posypane cukrem pudrem albo podane z kremem czekoladowym lub świeżymi owocami. Koniecznie wypróbujcie, polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na zdrowe desery:) Na szybki deser polecam również moje pyszne ciasto dyniowe z jabłkami : Przepis na placuszki orkiszowo-gryczane, składniki: do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml: 1/2 szklanki mąki orkiszowej

Lekcje w kuchni
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 120

ciasta dodajemy nieco więcej proszku do pieczenia niż w oryginale i zamiast mleka użyliśmy gęstego jogurtu greckiego, rozcieńczonego mlekiem. Kamień winny jest kwaskowy i lekko kwaśny jogurt doskonale sprawdzi się w słodkim cieście, dodatkowo nadając racuchów puszystości. Zamiast jogurtu możecie dodać maślankę, której nie trzeba mieszać z mlekiem, bo jest znacznie rzadsza od jogurtu. Tu uwaga: ciasto na racuchy powinno(...)Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Patelnia nie może być zbyt gorąca, bo ciasto się przypali. My na naszej kuchni indukcyjnej z 9 stopniową skałą smażyliśmy racuchy na poziomie 4,5-5. Wlej 2-3 łyżki klarowanego masła. Kładź na patelnię małe porcje ciasta – kopiasta łyżka wystarczy. Ciasto znacząco powiększa się podczas smażenia, a mniejsze racuszki łatwiej przewrócić na drugą

Niedzielny kucharz
Tort migdałowo-miodowy z suszonymi żurawinami 89

łyżeczka cynamonu - 1 szczypta soli Ciasto: Masło ucieramy z cukrem i miodem, stopniowo dodajemy jajka oraz przesianą mąkę zmieszaną ze zmielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy kwaśną śmietanę. Daktyle i żurawinę kroimy, po czym wrzucamy do wrzątku, płuczemy i odcedzamy. Wykładamy na papierowe ręczniki , osuszamy i prószymy delikatnie mąką. Dorzucamy do ciasta. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy(...)minut , do chwili, aż masa nabierze ciemnozłotego koloru. Ciasto wyjmujemy z tortownicy i usuwamy papier do pieczenia. Możemy udekorować np. kremem orzechowym ,ale wydaje mi się, że jest to niepotrzebne. Ciasto będzie znikało szybko, ponieważ jest niezwykle pyszne. Możemy wyczuć w nim całą dobroczynną moc jaka płynie z suszonych owoców i chrupiących orzechów w miodzie. Na zdjęciach przewijają się

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z kapustą i pieczarkami 122

święta bez pierogów?! Przygotowałem dla Was przepis na znakomite ciasto pierogowe idealnie współgrające z każdym rodzajem farszu. Oczywiście nie zostawię Was z samym ciastem – w tym przepisie podpowiadam, jak zrobić pierogi z kapustą i pieczarkami, a w bliźniaczym poznacie instrukcję, jak zrobić pierogi ruskie. Ciasto Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów): 1 kg mąki pszennej 500 ml zimnej wody(...)gotujemy ją w osolonej wodzie do miękkości (ok. 30–40 minut). W międzyczasie obieramy i kroimy pieczarki oraz cebulę.  Przygotowujemy ciasto – mieszamy ze sobą składniki (mąkę, wodę i olej) i ugniatamy za pomocą robota lub ręcznie. Ciasto zostawiamy na parę minut, by odpoczęło, a my w tym czasie przygotowujemy farsz. Podsmażamy poszatkowaną cebulę oraz pieczarki, a na koniec krótko

Proste-przepisy.pl
Pierogi ruskie 107

święta bez pierogów?! Przygotowałem dla Was przepis na znakomite ciasto pierogowe idealnie współgrające z każdym rodzajem farszu. Oczywiście nie zostawię Was z samym ciastem – w tym przepisie podpowiadam, jak zrobić pierogi ruskie, a w bliźniaczym poznacie instrukcję, jak zrobić pierogi z kapustą i pieczarkami. Ciasto Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów): 1 kg mąki pszennej 500 ml zimnej wody(...)oleju. Przygotowujemy ciasto – mieszamy ze sobą składniki (mąkę, wodę i olej) i ugniatamy za pomocą robota lub ręcznie. Ciasto zostawiamy na parę minut, by odpoczęło, a my w tym czasie przygotowujemy farsz. Rozdrabniamy twaróg – ja lubię, gdy ma gładką konsystencję, dlatego użyłem do tego malaksera. Dokładnie mieszamy twaróg z potłuczonymi ziemniakami oraz podsmażoną cebulką – farsz jest gotowy! Ciasto kroimy

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania