ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:952/1704)

Babeczki owsiane na Dzień Dziecka 159

dzień był dla niej wyjątkowy. Oprócz drobnego upominku przygotowuję jej ulubione dania, spędzamy razem więcej czasu na zabawy i rozmowy. Dzisiaj upiekłam dla mojej córci babeczki z owocami, wróci ze szkoły będzie miała niespodziankę ;) Babeczki są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu więc upieczecie je w niewiele ponad pół godziny. A wszystkim Dzieciakom, tym dużym i małym, życzę wspaniałych(...)silikonowych foremek na babeczki lub papilotek nakładać po łyżeczce ciasta, kilka jagód i wypełniać do 3/4 wysokości ciastem. Na koniec wcisnąć do każdej babeczki truskawkę i posypać odrobiną płatków. Babeczki piec ok 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Rada: Owoce mogą być mrożone

Smakołyki Asi
Drożdżówka z truskawkami i kokosową nutą 126

Zapraszam na ciasto drożdżowe, które robi się praktycznie samo. Pięknie wyrasta i obłędnie smakuje. Truskawki nawet zimą dostaniemy w większym sklepie ale możemy również użyć innych owoców. Polecam Składniki: 50 g świeżych drożdży 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/2 szkl mleka 1/2 szkl oleju 3 jajka 2,5 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki kokosowej 200 g truskawek kruszonka(...)kokosowych 1/2 szkl cukru trzcinowego blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy po kolei: rozkruszone drożdże, cukier, mleko, olej, roztrzepane jajka i obie mąki. Przykrywamy miskę i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na 2 godziny. W tym czasie myjemy truskawki i usuwamy z nich szypułki, odstawiamy. W mniejszej misce łączymy ze sobą masło, mąkę, wiórki i cukier i zagniatamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kruche maślane ciasto 123

Składniki: 3/4 kostki miękkiego masła 3/4 szklanki mąki 3/4 cukru do środka możemy dodać świeże owoce lub dżemy Przygotowanie: Masło, cukier i mąkę zagniatamy ręką, aż powstanie kruszonka. Mąkę i cukier dosypujemy na wyczucie. Najlepiej na początek dosypać tylko trochę, wymieszać wszystko łyżką i dosypywać, aż uzyskamy właściwy efekt. Jeżeli za bardzo się klei, dosypujemy trochę mąki i cukru(...)Jeżeli nie powstają porządne kulki i wszystko jest zbyt sypkie, dodajemy odrobinę masła. Trochę kruszonki zostawiamy do posypania, resztę uklepujemy na dnie blachy, nie smarujemy niczym, bo ciasto jest tłuste i nie przykleja się. Na ciasto wykładamy np. masę owocową, wygładzamy i posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 190 ˚C. W moim przepisie użyłam dżemu dyniowo - pomarańczowego

Życie zaczyna się w kuchni
Świąteczny likier z pieczonych jabłek. 88

rozgrzewa i poprawia nastrój, nawet po wyczerpujących przygotowaniach do świąt. Możesz go też podarować bliskiej osobie, jako prezent pod choinkę. Bożonarodzeniowy likier z pieczonych jabłek stosuję także do nasączania ciast i jako polewę do lodów. Likier na rumie z pieczonych jabłek.  Świąteczny likier z pieczonych jabłek około 1,5 kg Jabłek Grójeckich (odmiany Gloster, Grany Smith lub Jonaprince(...)cukru, a jeszcze lepiej cukru trzcinowego muscovado do posypania owoców. 2 pigwy (nie pomyl ich z pigwowcem) lub sok z 1 cytryny Uwagi:  Cukier muscovado czyli nierafinowany cukier trzcinowy możesz z powodzeniem dodawać także do wielu wypieków. Jest jednym z najlepszych dodatków do świątecznych pierników i innych ciemnych ciast, którym nadaje karmelowy posmak. Cukier muscovado można kupić

Cztery Fajery
Ślimaczki szarlotki na drożdżowym, czyli Cinnamon & apple rolls buns 200

ciemnym miejscu na 90 minut.  5. W czasie pierwszego wyrastania ciasta przygotowujemy nadzienie. Obieramy jabłka i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na ok 1,5 cm kostkę. Jabłka umieszczamy w garnku zalewamy cydrem i sokiem z cytryny dodajemy też cynamon. Gotujemy do częściowego rozpadnięcia się owoców.  6.Po ok 3 minutach płyn powinien odparować w tym momencie dodajemy cukier(...)mieszamy. Gdy cukier się skarmelizuje i zagęści dodajemy masło i zestawiamy z ognia. Mieszamy całość i pozostawiamy do ostygnięcia.  7. Po 90 minutach wyrastania ciasta odgazowujemy je zgniatając w misie i delikatnie wyrabiamy. Ponownie przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia na ok.30 minut.  8. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części a następnie przekładamy na stolnicę lekko oprószoną

vaniliowoczekoladowa
CRUMBLE W SŁOIKU 102

niecierpliwością na pierwsze letnie owoce. Na razie muszę zadowolić się owocami, które są na bazarkach i nie są tanie. Jednak warto, warto... Czego potrzebujemy: Składniki: 1 pomarańcza 3 garści malin 1 łyżka rodzynek 30 ml skrobi ziemniaczanej 2 łyżki budyniu WINIARY do kremu i ciast skórka z cytryny sok z cytryny KRUSZONKA: 1 szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanka

Kuchnia w oparach
Leśny mech 217

lato, gdyż jest przepyszne prosto z lodówki. Składniki Ciasto: 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 duże jaja 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 330 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 fix do ubijania śmietany Dodatkowo owoce do dekoracji . Wszędzie w przepisach jest granat(...)koniec dodać szpinak i dokładnie wymieszać, ja zmniejszam obroty robota i w kilka chwil szpinak jest wmieszany w ciasto. Tortownicę o średnicy 26 cm, wykładam na dnie papierem do pieczenia, a boki smaruję masłem i posypuję mąką. Wlewam ciasto i piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, jakieś 50 minut. Po wystudzeniu odcinam wierzch- u mnie się trochę za dużo

Z Kuchni Do Kuchni
Szarlotka tatrzańska 149

Mniejszą cześć zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Pozostałym ciastem wylepiamy dno formy (moja o wymiarach 20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy gęsto widelcem i wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut (do godziny). W tym czasie możemy zająć się przygotowaniem jabłek: owoce dokładnie myjemy, osuszamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Jabłka najlepiej podzielić(...)ćwiartki, a następnie dość cienko pokroić na plasterki. Plasterki jabłek umieszczamy w dużej misie, dodajemy cynamon i cukier. Dokładnie, ale delikatnie, mieszamy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i podpiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut. Podpieczony spód posypujemy bułką tartą (która wchłonie nadmiar soku z jabłek) i układamy plasterki jabłek. Starajmy się, aby ułożone były płasko, jedne

MyCookBook.pl
Niedzielny sernik 72

największą starannością, warto przygotować deser, który lubią wszyscy! Bo jak to niedzielny obiad bez serniczka? Żadna babcia nie wypuści z domu, jak nie zostanie skonsumowany chociaż kawałeczek ciasta. I z szacunku do babci, ale i też ogromnej miłości do sernika, warto się skusić! W czym tkwi sekret naszych babć? Każda z nich ma nieco inny przepis, dodaje innych składników, używa(...)temperaturę do 150 stopni Celsjusza i piecz dalej przez 30 min. Ostatnie 30 min pieczenia ustaw na temperaturę 120 stopni. Ciasto pozostaw w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Gotowe! Górę sernika możecie udekorować cukrem pudrem lub dowolną polewą. Dodajcie owoce, by nadać im bardziej wiosennego wyrazu. Smacznej kawy i pysznego niedzielnego sernika! Po więcej informacji na temat sernika zapraszamy

Oryginalny smak
Sernik na zimno z wiaderka (z brzoskwiniami) / No Bake Polish Cheesecake 149

Sernik na zimno z wiaderka z brzoskwiniami Sernik na zimno z wiaderka z brzoskwiniami to pyszne całoroczne ciasto. Taki sernik bez pieczenia na herbatnikach jest łatwy i szybki w przygotowaniu, możecie go przygotować z dowolnymi owocami. Zobaczcie przygotowanie sernika krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasz puszysty sernik na zimno

Lekcje w kuchni
Ciasto serowo-kawowe z musem śliwkowym 103

Ciasto na biszkopcie, z masą serową i musem śliwkowym, ukryte pod warstwą masy kawowej... Biszkopt z masą sernikową i warstwą musu śliwkowego został wykonany w mniejszej

Kuchnia MagdaLeny
148. Różowe szaleństwo, czyli ciasto ucierane z rabarbarem i budyniem waniliowym pod owsiano-razową kruszonką 148

Rabarbar.. Kocham, uwielbiam, ubóstwiam! Jest fenomenalny i zwyczajnie nie ufam ludziom, którzy go nie lubią. Wspaniałe jest w nim to, że nawet z jego obierek

Symfonia Smaków
Gofry 93

pieczenia. Na rozgrzaną gofrownicę wylać porcję przygotowanego ciast, zamknąć pokrywę, piec ok. 5-7 minut – w zależności od mocy gofrownicy. Upieczone wafle wyjąć i przełożyć na kratkę do studzenia ciasta, aby od spodu nie zrobiły się wilgotne. Domowe gofry podawać z ulubionymi dodatkami – bitą śmietaną, dżemem, świeżymi owocami, polewą lub posypane cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

niecodziennikpary
Placuszki Na Mące Ryżowej / Bezglutenowe 127

łyżeczka proszku do pieczenia lub 1/2 łyżeczki sody 1. Wszystkie składniki mieszamy bądź miksujemy ze sobą. Konsystencja ciasta to gęsta śmietana. 2. Na patelnie wylewamy odrobinę oleju i na rozgrzanym oleju smażymy placuszki. Podajemy z owocami lub cukrem pudrem lub z naszymi ulubionymi dodatkami. Smacznego

Gotowanie...to proste !