ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:863/1704)

Pleśniak. 238

Pleśniak, ciasto proste do upieczenia, a do tego bardzo smaczne.                                                        Składniki: 200 g zimnego masła do pieczenia (ja użyłam margarynę Kasię), 3 szklanki mąki pszennej, 2 łyżki kakao(...)pudru, słoik dżemu z czarnej porzeczki, można dodatkowo włożyć świeżych owoców.                                 Przygotowanie: Masło siekamy razem z mąką, 2 łyżkami cukru, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i 4 żółtkami. Ciasto zagniatamy (ciężko jest ale da się ładnie zagnieść). Zagniecione ciasto

W kuchni u Moniki
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 3781

składniki szybko zagniatamy ze sobą. Ciasto dzielimy na dwie części (40 % i 60 %) i wkładamy do zamrażarki. Blachę o wymiarach 33x20 cm lekko smarujemy masłem i wykładamy większą część ciasta, lekko je wklepując. Podpiekamy na złoty kolor przez 20 minut w temperaturze 190 stopni. Wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Pianka budyniowa: Białka ubić na sztywno. Partiami dosypywać cukier oraz(...)budynie, wymieszać, a na końcu wlewać powoli olej. Na wystudzony spód wyłożyć pianę. Truskawki umyć i obrać z szypułek. Większe owoce pokroić na połówki. Układać je otworami do góry, lekko wciskając w pianę. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec około 30-40 minut w temperaturze 190 stopni, wystudzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Źródło: ( klik ) Czerwcowa miłość

My simple kitchen
Naleśniki szpinakowe z malinami 207

Składniki  na naleśniki szpinakowe : 1 jajko 4 kostki (brykieciki ) mrożonego szpinaku (tj.około 10-15 dag) - około szklanki mleka 4 łyżki mąki pszennej łyżka oleju do ciasta, szczypta soli Przygotowanie:      Szpinak wczesniej rozmrozić i osączyć, jeśli jest nadmiar wody. Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać, by nie było grudek-najlepiej zmiksować całość Usmażyć na patelni teflonowej(...)łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem Rozsmarować śmietanę na naleśnikach i posypać malinami według uznania ( inne miękkie owoce też będą dobre) Naleśniki zwinąć w rulony, smacznego :) Jeśli potrzebujemy więcej naleśników podwoimy ilość składników.Ogólnie ciasto naleśnikowe musi mieć podobną konsystencję jak przy naleśnikach tradycyjnych

Proste Potrawy
Cedr kandyzowany – konfitura z cedru 210

miąższ. Najważniejszy jest miąższ, który się kandyzuje. Kandyzowane skórki cytronu używa się do ciast – jest to popularna cykata. Ponieważ skórka ma sporo goryczki należy ją najpierw wymoczyć w zimnej wodzie lub roztworze soli. Ja przygotowałam skórki na dwa sposoby, jednak te moczone w soli … pomińmy. Owoce dokładnie umyć, osuszyć. Z części owoców zetrzeć żółtą warstwę skórki – w niej(...)jest najwięcej goryczki. Można ją ususzyć i dodawać do potraw w celu aromatyzowania lub wymieszać z solą i używać do doprawiana dań, na przykład z ryb. Owoce przekroić na pół, wyjąć kwaśny miąższ (nie wyrzucać *), pokroić w ćwiartki a następnie plasterki. Zalać zimną wodą i moczyć 48 godzin, co jakiś czas zmieniając wodę. Po tym czasie skórki lekko odcisnąć

królestwo garów
Kawowo-malinowa delicja 92

  Przy poniedziałku zapraszam Was na mega dobre ciasto które upiekłam na weekendowy poczęstunek. Wykorzystałam do niego białka które miałam zamrożone po pieczeniu kruchych ciast. Idealnie

Wanilia i Kardamon
Prawdopodobnie najlepsze Jagodzianki na świecie 181

jagodzianki. Miałam wyjątkową wenę na pieczenie, więc upiekłam z podwójnej ilości i tak oto dom wypełniłam 20 jagodziankami. ps. Możecie wykorzystać dowolne owoce, teraz jest sezon na agrest, wiśnie, pożeczki, Składniki na około 10 jagodzianek: idealne ciasto drożdżowe (wegańskie!): 500 g mąki pszennej (u mnie 20% stanowiła pełnoziarnista mąka żytnia, bo jak to ja, gdy zabrałam się za pieczenie

greenscarf
Sernik mango 194

Uwielbiam odkrywać nowe smaki serników! A mango to mój ukochany, egzotyczny owoc. Ten powstał na Wielkanoc... Piękny i intensywnie żółty, wiosenny. Polecam i chwalę to ciasto za jego lekkość, orzeźwienie i puszystość. Pyszności! U mnie jak zwykle z czarną kawą :) Składniki na spód: 160 g ciastek z kremem czekoladowym (u mnie Cookie Place) 40 g masła w temperaturze pokojowej Sposób

Kuchnia Pani Wiosny
SERNIK CHIA Z TRUSKAWKAMI 138

wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić na noc w lodówce. * Uwagi: - zamiast truskawek można użyć innych owoców. - galaretkę cytrynową można zastąpić innym smakiem. |TUTAJ  znajdziesz więcej moich przepisów na pyszne  ciasta bez pieczenia . Obserwuj  RITA creative  na   INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje

RITA food channel
Tofurniczki z patelni 134

ręcznika. Następnie rozkrusz je i dodaj je do pozostałych składników. Masę wymieszaj bardzo dokładnie. Potem rozgrzej patelnię. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut. Gotowe tofurniczki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami. Smacznego Zobacz więcej – przepisy na naleśniki i placuszki Artykuł Tofurniczki z patelni pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Kokosowy raj - 18 zdrowych deserów 132

Zestawienie wszystkich moich zdrowych i smacznych deserów gdzie występuje kokos.  Dzisiaj przygotowałam dla Was specjalnie zestawienie. Zauważyłam, że wśród moich czytelników jest wiele wielbicieli wszystkiego

zdrowo i aktywnie
Kokosowy raj - 18 zdrowych deserów 152

Zestawienie wszystkich moich zdrowych i smacznych deserów gdzie występuje kokos.  Dzisiaj przygotowałam dla Was specjalnie zestawienie. Zauważyłam, że wśród moich czytelników jest wiele wielbicieli wszystkiego

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babeczki z mandarynką 126

sklepach pojawiły się już mandarynki - to jedne z moich ulubionych owoców. Pyszna miniaturka pomarańczy, która nie dość, że jest smaczniejsza (przynajmniej według mnie) to też zdecydowanie łatwiej się obiera i jest dużo bardziej mobilna - zawsze lubiłam dodawać ją sobie do szkolnej śniadaniówki 😉 Ponieważ ostatnio miałam w domu małą rodzinną uroczystość postanowiłam zrobić coś słodkiego i wykorzystać do tego mandarynki(...)łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 mandarynki, opcjonalnie serek homogenizowany waniliowy.  1. Mandarynki umyj, obierz i podziel na cząstki. Fileciki z dwóch owoców pokrój w drobną kostkę. 2. Wymieszaj olej z maślanką i jajkami. Ja do ciast używam oleju słonecznikowego, ponieważ jest delikatniejszy w smaku. 3. Do drugiej miski wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ksylitol i proszek do pieczenia

Z notatnika dietetyka
Chmurka truskawkowo-kokosowa 153

Ostatnie wypieki zmotywowały mnie na tyle do działania, że postanowiłam popełnić ciasto całkiem podobne do malinowej chmurki, ale z truskawkami i kremem kokosowym. Nadal pozostaje lekkie

Kuchnia w czekoladzie
Jabłka pod kruszonką 187

Do szczęścia i pełni smaku nie potrzeba nie wiadomo jak wyszukanych przepisów, czasami te najprostsze są najlepsze. Jednym z takich deserów są jabłuszka zapiekane pod kruszonką

tyfranbox

Proponowane wyszukiwania