ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:860/1704)

Racuszki z papierówkami i rodzynkami 144

wymieszaj. Składniki mokre przelej do miski, dodaj jabłka starte na tarce i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wykładaj niewielkie ilości ciasta i smaż z obu stron ok. 2 minut. Racuszki podawaj z świeżymi owocami, masłem orzechowym lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego   Czytaj więcej – przepisy na placuszki Artykuł Racuszki z papierówkami i rodzynkami pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Ciasta bez pieczenia – najlepsze wypróbowane przepisy 214

text _builder_version="3.0.96" background_layout="light" border_style="solid"] Poniżej prezentuję sprawdzone przepisy na ciasta bez pieczenia – szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne na upalne dni, gdyż do ich przygotowania nie potrzeba piekarnika. Najczęściej są lekkie i orzeźwiające, przygotowane z owocami i galaretką. Znajdziesz tutaj różne serniki na zimno, budyniowce, ptasie mleczka, a także rafaello, galaretkowiec czy stefankę(...)najczęściej przygotowywane na bazie herbatników, biszkoptów lub krakersów. Ciasta bez pieczenia są idealne na każdą okazję, nie tylko w gorące dni, a dzieci z nimi przepadają. W sam raz dla osób, które mają problem z piekarnikiem, albo po prostu nie mają ochoty siedzieć w kuchni i pilnować, czy ciasto wyrośnie. Ciasta bez pieczenia najczęściej wkładamy do lodówki, aby stężały

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki szpinakowe na słodko 107

świeżych truskawek Przygotowanie: Szpinak blendujemy razem z mlekiem, następnie przelewamy do miski i dodajemy pozostałe składniki na naleśniki. Miksujemy razem i odstawiamy ciasto na 30 minut. W tym czasie myjemy truskawki, odcinamy szypułki i kroimy owoce drobno, odkładamy na puźniej. Śmietankę (z lodówki) ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno i odstawiamy. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Na każdy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Placuszki z dynią i twarogiem 190

dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy i ponownie krótko miksujemy, do połączenia się składników. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Marchewkowy piernik z żurawiną 117

białka dodajemy do miski, wszystko razem mieszamy, a następnie dodajemy przyprawę do pierników, żurawinę i porzeczkę (oczywiście można dodać inne, ulubione suszone owoce) - ponownie mieszamy i przelewamy masę na blachę, którą uprzednio należy wysmarować masłem, - ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy ok. 45 minut. Prawda, że proste? A jakie pyszne! SMACZNEGO! Filmik firmy Amica promujący

MintTaste
Deser lodowy Ani 174

rozpuszczonego masła 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej 200 g borówek amerykańskich lub innych owoców 1 mała puszka masy krówkowej lub kajmakowej czekolada do ozdoby Formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową i posmarować masłem. Ciasteczka zmiksować i dodać masło. Wymieszać. Wsypać na dno foremki, wyrównać i lekko ugnieść.  Masę krówkową wyłożyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Smaki Portugalii – 3 pyszne desery 236

portugalskiej kuchni. Dlaczego? Po prostu mieszkańcy tego kraju kochają słodycze (, a więc mam z nimi coś wspólnego ) Na portugalskich stołach królują słodkie ciasta, ciasteczka, słodkie gęste śmietany, budynie i najróżniejsze kremy. Oczywiście nie brakuje również owoców. Portugalczycy, tak jak i my, kochają truskawki, winogrona, pomarańcze czy ananasy. Ze słodyczy jednak najbardziej słynie Lizbona. Będąc tam koniecznie spróbujcie pastéis

Słodkie okruszki
Muffinki z truskawkami 167

mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy, aby nie zmiażdżyć owoców. Blachę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdej foremki nakładamy porcję ciasta do 3/4 wysokości. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzone muffinki posypujemy

My simple kitchen
Jogurtowe ciasto z owocami i kruszonką. Bez ucierania i bez miksera! 233

ciasto przygotowane metodą odmierzania składników z kubeczka po jogurcie? Jeśli nie to zachęcam do wypieku, nawet tych którzy rozpoczynają przygodę z pieczeniem :) Ciasto jest puchate, słodziutkie, nie trzeba ucierać i miksować, wystarczy miska i łyżka. Owoców możesz użyć dowolnych! Ja zrobiłam dwie wersje z porzeczką (miałam jeszcze zamrożoną z zeszłego lata) na mące pszennej, oraz drugą z miksem owoców

coolinarny
Sernik brzoskwiniowy z serków homogenizowanych bez pieczenia 352

Pyszne orzeźwiające ciasto na lato, nie lubię serników bez pieczenia ale ten jest przepyszny. Letnie owoce + zimny serek i biszkopty oraz galaretka, coś niesamowitego do tego do zrobienia w bardzo krótkim czasie. Robione w formie o wymiarach 27 cm x 35 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Wegetarianizm? Lubię! 121

bardzo ;). Obiady prawie codziennie przygotowuję inne (inspiruję się blogami, korzystam ze sprawdzonych przepisów i je modyfikuję). Raz na tydzień piekę zdrowe ciasto, a kiedy już je zjemy to najczęściej w ramach przekąski (podwieczorka) jem owoce z płatkami owsianymi, jogurtem i orzechami. Na kolację często zjadam resztki warzyw i sera (jakkolwiek to brzmi :D). Co do pomysłów na posiłki

rabarbarowo
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 264

mrożonych potraw np. uszka, pierogi, gołąbki. Rozmrażaj tyle ile potrzebujesz. 5. Nie wyrzucaj dojrzałych owoców Często w koszu lądują zbyt dojrzałe owoce. Nie ma powodu aby je wyrzucać! Z bananów można zrobić np. pyszne ciasto bananowe, z jabłek, gruszek itp koktajl lub kompot. Z kolei cytrusy świetnie nadają się do suszenia w piekarniku. 5. Nie wyrzucaj chleba Pamiętaj

Tradycyjna Kuchnia
Ryżowe placuszki FIT z mango 165

troszkę gęstsze niż ciasto naleśnikowe .  Kiedy mamy ciasto przygotowane , rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażymy placuszki do wykorzystania całego ciasta . Jak mamy usmażone wszystkie placuszki , możemy podawać , bardzo fajnie smakują ze świeżymi owocami .                                         Smacznego

Mój Smak
Ciasto/placek ze śliwkami i kruszonką (ekspresowe) 153

cukrem, a następnie startą częścią reszty ciasta (schłodzonego). Piec dodatkowe 30 minut w 180 stopniach - do momentu, aż wierzch delikatnie się zarumieni. Ciasto idealnie smakuje na ciepło, jak też następnego dnia - po nabraniu wilgoci z owoców

Di gotuje
Pierogi z mięsem i pieczarkami 211

farszem rybnym, lecz także w ciągu roku. Z mięsem, z grzybami, z serem, z twarogiem, czy na słodko z jagodami lub innymi owocami. Pierogi są o tyle wdzięczne, że możemy je faszerować naprawdę do woli. Ciasto jest elastyczne i pasuje do każdego farszu. Do ciasta na pierogi dodałam 2 jajka, jeśli nie macie nie musicie ich dodawać

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania