ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:837/1704)

Cicho jogurtowe z malinami 109

gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g oleju słonecznikowego Dodatkowo: Maliny lub inne owoce sezonowe (śliwki, borówki, jeżyny) Cukier puder Odrobina masła + bułka tarta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą robota kuchennego lub mocnego miksera tak, aby powstala idealnie gładka masa. Brytfankę smarujemy niewielką ilością masła

Kate's Kitchen
Ciasto orzechowe z figami i serkiem mascarpone 200

będzie problemu z kupieniem kilku dorodnych okazów w sklepie Ja zastanawiam się też nad zrobieniem domowego dżemu z tego owocu, nie jestem jednak pewna czy ilość fig jaka mi została będzie wystarczająca chociaż na jeden słoiczek. Skończy się pewnie na cieście i kanapeczkach. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego

mecooks
Ciasto biszkoptowe z musem wiśniowym 243

Ciasto, które zrobiłam tym razem to ciasto bardzo uniwersalne, ale cudownie leciutkie :)Uniwersalne dlatego, że mus owocowy, który odgrywa tutaj najważniejszą rolę, może być przygotowany z różnych owoców - np. z owoców, które mamy aktualnie dostępne lub te, które uwielbiamy. Połączenie takich smaków - biszkopt, mus owocowy i bita śmietana - uważam za cudowny :) Typowy smak ciepłego lata.Wszystkim życzę smacznego(...)SKŁADNIKI:CIASTO:1/3 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej3 jajka 1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octuszczypta soliMUS:850 g wiśni3 łyżki cukru pudru2 galaretki wiśniowe1/4 szklanki wodyPONCZ:1/4 szklanki gorącej wodyłyżeczka cukrułyżka soku z cytrynyBITA ŚMIETANA:650 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%2 łyżki cukru pudru1,5 łyżeczki żelatyny3 łyżki gorącej wody+ kilka borówek amerykańskich

Serce zamknięte w formie pyszności
Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami 139

Pozostajemy w słodkim i świątecznym klimacie. Bardzo klasyczny i stary przepis w bożonarodzeniowym wydaniu. Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami świetnie dopełni Wasze bożonarodzeniowe wypieki. Jest bardzo

PatiGotuje
Styropian – sernik bez sera 2140

zużywam do ciasta, resztę dodaję do masy. Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto – można to zrobić ręcznie lub w malakserze. Ciasto dzielimy na dwie części – większą i trochę mniejszą. Większą częścią wylepiamy spód blachy do pieczenia o rozmiarze 35 x 24 cm (lub ciut mniejszej) i wkładamy do lodówki na 20 minut, żeby ciasto się schłodziło(...)mieszamy. Masę przelewamy na upieczony spód. Na wierzchu możemy rozsypać owoce (jeśli są mrożone, należy je wcześniej rozmrozić i odsączyć, przed wysypaniem należy je zmieszać z łyżką mąki ziemniaczanej i jeśli są kwaśne – z łyżką cukru z wanilią). Na wierzch ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika (170°C) i pieczemy jedną

Poezja smaku
Hot cross buns z żurawiną 185

bułeczki wywodzące się z XVIII -wiecznej Anglii pełne korzennego aromatu i wypełnione suszonymi owocami są tradycyjnie jedzone w Wielki Piątek, na znak końca Wielkiego Postu. Ozdobny krzyż na każdej bułeczce nie jest przypadkowy przy Wielkanocy i symbolizuje on ukrzyżowanego Jezusa, a korzenne przyprawy dodawane do ciasta są symbolem mieszaniny przypraw, których użyto do zabalsamowania Jego ciała po zdjęciu(...)podróż przynosi powodzenie podróży i chronią statek przed rozbiciem, a kawałek bułeczki podarowany choremu pomoże mu szybciej wrócić do zdrowia :) Tradycyjnie dodaje się do nich rodzynki i mieszankę suszonych owoców. Ja je zastąpiłam słodko-kwaśną suszoną żurawiną, ponieważ nie darzę rodzynek zbyt głębokim uczuciem. Wyszły pysznie i pięknie prezentują się w wielkanocnym koszyczku, dlatego bardzo polecam :) Wyśmienicie smakują same

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tradycja w formie pleśniaka 193

figuruje na bardzo poplamionej stronie zeszytu z przepisami- Pleśniak (Kuchnia) vel Skubaniec (bo tak go też nazywamy). I w moim nieskoordynowanym stanie duszy pomyślałam- to jest to! Niezawodne, pyszne ciasto, które zjem do zamyślonej kawy. A że nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, zrobiłam go z mirabelkowym akcentem. Moja mama robi pleśniak bardzo cieniutki, ja zrobiłam w mniejszej formie(...)powideł (u mnie mirabelka z wanilią- śliwki smażone z cukrem i laską wanilii; sprawdzą się też z węgierek, porzeczek i innych kwaskowych owoców) Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy szybko kruche ciasto. Dzielimy je na trzy równe części i do jednej wrabiamy kakao. Z kawałków ciasta formujemy walce i chowamy do zamrażarki na około

les mirabelles
Dlaczego warto jeść musli i z czym najlepiej smakuje? 112

rodzaje orzechów, które są cenione ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie brakuje w nim też suszonych owoców i innych dodatków. Wszystko zależy od rodzaju musli, jakie wybierzemy. Jeśli sięgniemy po musli owocowe , to w składzie będą przeważać suszone owoce. Można też znaleźć pyszne musli z czekoladą lub innymi dodatkami. Ostateczny skład musli może być różny. Klasyka(...)śniadanie. Najczęściej je się z jogurtem, mlekiem krowim lub roślinnym. Jednak to nie jedyna opcja. Można je dodać do koktajlu, omletu czy ciasta na placuszki. Niektórzy robią z musli też gofry. Świetnie smakuje w połączeniu ze świeżymi owocami. Jest też rewelacyjnym dodatkiem do różnych lekkich deserów w pucharkach. Z musli można śmiało przygotować muffiny, ciasteczka czy zdrowe batoniki

Słodkie okruszki
Deser pełen zdrowia z chia i suszonym jabłkiem. Poznajcie świat Amkez. 239

przekąski. Ale odkąd mam dzieci staram się, aby były one jak najzdrowsze. Oczywiście zawsze jest też miejsce i czas na kawałek ciasta przy kawie czy muffinkę upieczoną z córeczką. Jednak zdrowie przede wszystkim. Moja rodzina uwielbia owoce i warzywa, co mnie ogromnie cieszy. Tak samo też pokochali ich zdrową suszoną wersję. Dziś zapraszam Was nie tylko na pyszny

Słodkie okruszki
Naleśniki z pure 132

puszyste, mięciutkie i pożywne. Można je zjeść na śniadanie lub podwieczorek na słodko z odrobiną dżemu, masła orzechowego, polane miodem lub glazurą ze skondensowanego octu balsamicznego. Do tego trochę owoców i pyszne danie gotowe. Naleśniki można podać w wytrawnej wersji jako dodatek, np. do pieczonej kaczki. Tak właśnie zrobił Tom Kerridge , dwugwiazdkowy szef kuchni z londyńskiej restauracji The Hand(...)zrobić też od podstaw: ugotowanie kilku ziemniaków to kwestia kilkunastu minut. Potem wystarczy połączyć składniki jak w klasycznych naleśnikach i odstawić ciasto, żeby odpoczęło, a później usmażyć rumiane, puszyste racuszki, idealne na powolne, weekendowe śniadanie, podane z kawą, owocami, czy (w wersji heavy) z bitą śmietaną. A co! Składniki: 250 g ugotowanych, tłuczonych ziemniaków 75 g mąki (pół szklanki

Niedzielny kucharz
Naleśniki z pure 190

puszyste, mięciutkie i pożywne. Można je zjeść na śniadanie lub podwieczorek na słodko z odrobiną dżemu, masła orzechowego, polane miodem lub glazurą ze skondensowanego octu balsamicznego. Do tego trochę owoców i pyszne danie gotowe. Naleśniki można podać w wytrawnej wersji jako dodatek, np. do pieczonej kaczki. Tak właśnie zrobił Tom Kerridge , dwugwiazdkowy szef kuchni z londyńskiej restauracji The Hand(...)zrobić też od podstaw: ugotowanie kilku ziemniaków to kwestia kilkunastu minut. Potem wystarczy połączyć składniki jak w klasycznych naleśnikach i odstawić ciasto, żeby odpoczęło, a później usmażyć rumiane, puszyste racuszki, idealne na powolne, weekendowe śniadanie, podane z kawą, owocami, czy (w wersji heavy) z bitą śmietaną. A co! Składniki: 250 g ugotowanych, tłuczonych ziemniaków 75 g mąki (pół szklanki

Niedzielny kucharz
Rabarbar pod kruszonką 591

crumble to po angielsku kruszonka? Danie to stało się popularne w Wielkiej Brytanii podczas drugiej wojny światowej, kiedy to było alternatywą dla ciast z powodu ograniczeń żywnościowych Zobacz również więcej przepisów z rabarbarem oraz słodkości z owocami Przepis na rabarbar pod kruszonką Składniki na nadzienie 500 g rabarbaru 3 łyżki cukru (36 g) łyżeczka skrobi ziemniaczanej (12 g) łyżka(...)Można podawać solo lub z dodatkiem lodów albo bitej śmietany . Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane

WegePrzepis
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 217

zalewamy do równości owoców wodą. Doprowadzamy do wrzenia, wyłączamy gaz i odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu owoce miksujemy wraz z wodą, w której się moczyły. Proporcja na keksówkę 35 x 12 cm - 2 puszki odsączonej czarnej fasoli w zalewie ( robiłam ciasto również z czerwonej fasoli - będzie równie smaczne ) - 6 jajek - 3/4 szklanki oleju - powyższa pasta daktylowa - 3 pełne

kawawszklance

Proponowane wyszukiwania